Palkan ulosmittauksesta päätös

jamstomps

Sain tiedon palkan ulosmittauksesta. Päätöksiä oli kaksi. Toisessa paikassa en ole puoli vuotta töissä käynyt. Toinen on vakipaikka. Päätöksien mukaan on myös velkojen lista, Saako palkalaskija tiedon velan suurudesta ja mihin olen velka. Joitekin olen ymmärtänyt, että palkalaskijalle menee tieto/ pitttämisvaatimus lai mukaan, mutta saako palkalaskija tietää velan suurudesta ja kenelle olen velka ? Onko kellä tietoa. Se ei haitta kun menee palkasta, mutten toivoisi palkalaskijan tietävän tarkemmin veloista.

6

182

  Vastaukset

  • Ei saa tietää

   • miten voit olla niin varma?


  • Ei saa tietää, meille tulee vain maksukielto mutta ei selvitystä veloista, eikä se työnantajalle edes kuulu

   • Hei palkanlaskija! Onko Sulla vaitiolovelvollisuus ulosoton asiakaista niin kuin usein sanotaan. Itse en usko että palkanlaskija on hilja. meidän kunnassa on suur et toimistot ja paljon työntekijäitä siellä ja nuot kahvittelevat ja muuten tekemisissä päivittäin. Miten paljon juoruilette semmoiseta?


   • jamstomp kirjoitti:

    Hei palkanlaskija! Onko Sulla vaitiolovelvollisuus ulosoton asiakaista niin kuin usein sanotaan. Itse en usko että palkanlaskija on hilja. meidän kunnassa on suur et toimistot ja paljon työntekijäitä siellä ja nuot kahvittelevat ja muuten tekemisissä päivittäin. Miten paljon juoruilette semmoiseta?

    Meillä ainoastaan minä ja tj joka hyväksyy maksut tietää työntekijöidemme ulosotosta. Muille asia ei kuulu eikä meillekkään muuten kuin että pidätämme ja tilitämme ulosottotilityksen. Emme me saa tietää miten ja miksi työntekijämme on joutunut ulosottoon eikä ole meidän asiamme kertoilla siitä kenellekkään.


   • Kannattaa kuitenkin ymmärtää, että ulosottorekisteri on julkista tietoa, ja kuka tahansa voi käydä kysymässä kenen tahansa ulosottotiedot ilman mitään syytä (toisin kuin luottotiedot). Näinhän nuo iltapäivälehdetkin julkaisee julkkisten ulosottotietoja. Sinänsä lain puolesta ei julkisesta tiedosta voi olla mitään vaitiolovelvollisuutta. Ja vaikka maksukiellossa ei velkoja luetellakaan, utelias pomo tai palkanlaskija voi ihan vapaasti netistä tilata erittelyn uteliaisuuttaan (maksaa muutaman euron, kyselystä jää kyllä merkintä jonka saat pyytämällä tietoosi).


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   279
   10374