Naiset kuljetusalalla

RalfNiinRalf

Olen nuori pojan koltiainen juuri valmistunut kuljettajaksi. lehdissä hehkutetaan
naisenergiaa. kaikki alalla olevat naiset on olleet suht tympeitä. Missä vika???
Miksi mies ei voi olla mies ja nainen nainen myös kuljetusalla.

29

738

  Vastaukset

  • itseasiassa vastasit juuri kysymykseesi.....

  • No ne mukavat pullan tuoksuiset neidot ei lähde näihin ajohommiin.Mitä olen kuullut noilta ammattikoulusta valmistuneilta pojan kolleilta niin koulussa on kyllä tyttöjä.Ne joko keskeyttävät opinnot tai sitten valmistuttua lähtevät ihan muihin hommiin.Ajavat c-kortin esim. hevosautoa varten(kun sen saa ilmaiseksi) Hyvä asenne nykynuorilla.
   Itse olen sitä mieltä,että AKT:n lehti ja Ajolinjakin hehkuttavat hieman liikaa kuljetusalaa nuorten naisten tulevaisuuden alana. Se ei ole todellisuutta.Ne naiset jotka lähtevät alalle ovat "kova nahkaisia" ja haluavat luoda ympärilleen sellaisen
   ilmapiirin jossa ei haluta apua tai neuvoja miehiltä.Minä osaan kyllä nämä hommat.
   Se on sääli jos olisin nainen niin käyttäisin viehätysvoimani hyödyksi ja teettäisin raskaat hommat ilomielin miehillä. No....naiset ajattelevat asiat eri tavalla kuin miehet.Toivon,että alalle tulisi paljon naisia tulevaisuudessa se olisi hieno asia.

  • Miksi mies ei voi olla mies ja nainen nainen myös kuljetusalla¨? hyvä kysymys keskustelun aloittajalta. Ehkä niillä harvoilla naisilla jotka ovat alalla on niin suuri tarve näyttää ,että pärjää miesten rinnalla ilman apua.. Meihin ihmisiin on vaan
   luotu sellainen ominaisuus,että miehellä on luontainen tarve auttaa tarvittaessa naista. Jos nainen kieltäytyy avusta niin se herkästi tulkitaan mainitsemaksi tympeydeksi.Itse olen kyllä tavannut vain iloisia positiivisiä naiskuskeja.

  • hyvä luoja vältä kaikkia nais kuskeja. yksi sellainen oli joskus mua iskemässä kun olin vuosikymmen sitten kovasella ja kun en ollut kiinnostunut yritti saada mulle turpaan yheltä karpaasi aasilta. pelkkiä isättömiä mielen vikaisia.... sellaisia räjähdepaketteja.. pinna niin vitun tiukalla ettei kukaan voi sietää. vältä naiskuskeja. obat aika kaukana naisesta.

   • Dillejä ämmiä ratin takana, ovat räjähdys herkkää ainesta!


  • Niinhän se on, että niin se metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan. Alalle mahtuu monenlaista ihmistä ikään tai sukupuoleen katsomatta. Kyllä mieskuljettajatkin osaa tympeitä olla.
   Itse työskentelen isossa logistiikka-alan yrityksessä, johon sisältyy paljon asiakaspalvelutilanteita, niin yrityksiä kuin yksityisiä. Ei tässä hommassa pitkään olla jos käyttäytyminen on tympeää. Olen kyllä perusluonteeltani iloinen ja positiivinen, jolla on hymy herkässä. Harmi jos aloittajan kohdalle on sattunut vain tympeitä naiskuljettajia, mutta älä huoli kyllä siellä joukossa on meitä iloisen rempseitä naiskuskejakin.

  • Ennen oli Anita, Liisa, Päivi Virpi, Pirjo, Nea, Seija, Taina ym. ym. mukavia ja oikeita naisia alalla. Työt tuli tahtyä. Terkkuja vaan tytöille jos satutte näitä lukemaan. Aapelilta.

  • Nimimerkki RalfNiinRalf ja aaaapeli.Molemmat veljekset olette ihan samalla aaltopituudella.Molemmat pitävät ,että on mukavaa,että alalla on myös naispuolisia kuskeja.Toivomus molemmilla on myös selkeästi,että mies olisi mies ja nainen nainen vaikka samaa työtä tehdään.Eihän tätä työtä tehdä niillä värkeillä jotka ovat siellä housuissa. Jostain syystä alalle on tullut monen monta sellaista "telaketju naista" (en sano sitä alkuperäistä haukkumasanaa) ettei kukaan pahoita mieltä.Tukka on ajettu siiliksi toiselta puolen.Räikeitä värejä tukassa. On iso sonnirengas nenässä.Kaulassa ja jopa naamassa on tatuointeja.Asenne on töykeä jos näkee,että apua tarvittaisiin. Heti tulee "Kyllä minä pärjään" jäätävällä äänellä.
   En ymmärrä miksi on sellainen valtava näyttämisen tarve? Kenelle pitää näyttää?
   Ammattilehdistö hehkuttaa naisopiskelijoiden määrää kuljetuspuolenoppilaitoksissa. Kun olen jutellut vastavalmistuneiden kuljettajien kanssa niin suuri osa naisopiskelijoista on keskeyttänyt
   opinnot ja tätä nämä vastavalmistuneet kuskitkin ihmettelevät. Olisi mukava kuulla joltain vastavalmistuneelta kuljettajalta mielipide. Keskeyttävätkö naisopiskelijat herkemmin opiskelut ja hakeutuvatko opiskelujen jälkeen alalle yleensä ollenkaan vai menevätkö Sale-myymälään hommiin..

  • Turha se on ihmetellä. Vain friikki-muijat tulevat alalle. Miehille pitää näyttää kaapin paikka.
   Lastentarhoissa ja sairaaloissa on hoitajina miehiä kymmenen kertaa enemmän kuin kuljetusalla naisia. Se siitä tasa-arvosta. Kuljetusala ei kiinnosta miehiä eikä todellakaan naisia siis jos suomalaisista puhutaan. Se ei ole edes uusi ilmiö. Jo 1980-luvulla oli todella vaikea saada esim. kesälomatuuraajia kun kyseessä oli jakeluajo Helsingin keskustassa.Ei edes hyvä palkka avittanut asiaa.Nykyisin asiat vielä huonommin.Ainoa pelastus on nuo vastavalmistuneet ammattikoulun oppilaat.Heille ensimmäinen duunipaikka kyllä kelpaa.

  • Kusipäät ei osaa köyttää vilkkuja ja tilannetaju aivan poissa, eteenkiilaus yleistä, menkää ja hankkikaa CD kortti ja sitten tulkaa tänne urputtaa.

   • Niitä voi ostaa kaikista verkkokaupoista ja kursseja voi hakea atk.n puolelta, eikun levu sisään ja lentäkää kuuhun samaan hintaan saatte laitteet ja piuhat, itse pitää painaa nappia, play. joskus useammankin kerran.


  • Nyt kun nämä teinipojat 2 keskiolut pullon jälkeen ovat kertoneet oman tarinat...kyllä tämä nuoriso osaakin päihtyä nopeasti ja halvalla.. ihan kateeksi käy. Vanha sotaratsu eli minä luin jutun ja mielessäni oli juttu Ajolinja lehdessä.Pakko oli kaivaa arkistoista esiin. Vuosi oli 2016 numero 3
   Siinä oli pääjuttuna nuori nainen joka oli jopa nimensä muuttanut Meri Kartaksi.Tukassa oli sinistä ja lävistyksiä oli. Varmasti tosi ammattilainen,mutta aika pelottava jos ajatellaan onko ihmistä helppo lähestyä.LavikainenOsmo tarkoitti juurikin tätä asiaa, eli miksi naisen pitää olla jotenkin silmiin pistävän erikoinen jotta alalla pärjää. pakettiauto ja kevyt kuorma-autopuolella on ihan tavallisia naisia. Jostain syystä raskaskalusto osastolla pitää erottautua joukossa. Minulla ei ole mitään Meri Kartta nimistä henkilöä vastaan. Hyvä jos on onnellinen. Persoonia tarvitaan... Spede Pasanen Jorma Uotinen,Jouko Turkka ,Jörn Donner ja niin edelleen.Kyllä sinne yksi Meri Karttakin mahtuu.

  • Meri Kartta on tosi ammattilainen ja Facebookissa rekkakuskien ValiVali-ryhmän kantava voima. Ei oteta kenenkään ulkonäöstä paineita ,hoidetaan vaan ajohommat ammattitaidolla.Tuolla tienpäällä ja lastauspaikoissa ne jyvät erottuvat akanoista oli sitten mies tai nainen.

  • Viime perjantaina kohtasin tuolla lastauspihalla nuoren vastavalmistuneen naiskuljettajan. Varovasti peruutettiin,mutta lopputulos oli 10 arvoinen. Asiallinen hoikka nuori nainen siisti työasu,siisti auto.kuorman purku sujui mallikkaasti,mutta täysin ilmeetön ihminen ei sanaakaan sanonut asiakkaalle saati sitten tervehtinyt samalla alalla olevaa kuljettajaa. Teki työtä kuin robotti. Oliko tämä nyt se tulevaisuuden kuljettaja =robotti joka korvaa iloisen,positiivisen ja
   aina asiakaspalveluun valmistautuneen nykykuljettajan jolla on aina sana hallussa oli tilanne mikä hyvänsä..Ei taideta siellä ammattikoulussa paljon panostaa asiakaspalvelukoulutukseen?

  • No millainen olit itse kun aloitit hommat`? Itse kun muistelen vuotta 1982 niin on hyviä muistoja ja sitten sellaisia hävettäviä muistoja. Nämä nolot koskee juurikin työntekoa. Kaikenlaista kömmähdystä oli alussa eikä siinä paljon moikkailtu muita alalla olleita.Tärkeintä oli ,että selvittiin työpäivä loppuun kunnialla. Jokainen järkevä ihminen ymmärtää,että vasta kun työ sujuu rutiinilla voi alkaa luoda kontakteja työtovereihin ja rakentaa sellaista reilua hyvä veliverkostoa. Eiköhän se nuori nainen ollut ihan YES! Kun huomioit,että hoikka oli ja siististi pukeutunut.Ja taisi olla ihan
   hyvän näköinen. Siitäkö tämä närkästys? Kun sinua ei huomattu?

  • EnOleBottivielä ,kyllä olet jo ihan sitä itteeään eli mahanympärys on 130 cm. Menetetty Suomen toivo. Ainoat onnelliset on nuo panimot.Miten voit edes kuvitella,että joku nuori.raikas,pirteä nainen joka on päättänyt näyttää,että kyllä nainenkin pärjää alalla huomioisi sinua ja hymyilisi ja heittäisi jotain puoli tuhmaa.Uni seis! Tee elämän muutos,sellainen ihan totaalinen. Voit yllättyä ihan positiivisesti.Voit jopa löytää ihan upean naisen kaveriksi.Työkaluja kyllä löytyy jos vain haluaa.

  • Antaa nyt sille aloittelevalle nuorelle naiselle edes mahdollisuus näyttää ,että täältä pesee!
   Ei kukaan ole mestari syntyessään. Hänhän osaa peruttaa.se on jo merkittävä ominaisuus.
   Onko kaikilla nuorilla pojillakin yhtä vaikea aloitus alalla pitääkö heidän osata hymyillä kaikille puuma-naisille jotta he ovat ammattipäteviä lihatiskin takana tai varastossa.On ylipainoisilla
   pojan klopeilla hurja vaatimustaso. Ihan aluksi yrittäisitte edes hymyillä ja olla ystävällisiä.Sitten ehkä alkujännitys sulaa ja teistä voi tulla ihan hyvät työkaverit.Tuollainen tuijottelu ei ketään naista sytytä vaan pelottaa.

  • Eiköhän tuo vanha jermu Käkriäinen juurikin kertonut sinua ennen,että alku on aina vaikeaa ja monia noloja hetkiä tuli eteen kun alalla kun oli juniori.Eli Pulla Anneli kyllä se on yhtä vaikeaa pojilla pärjätä alalla kun joukossamme on todella paljon sellaisia kuljettajia jotka tarkalla silmällä kyttäävät kuinkahan nyt tuokin hoitaa hommat.He eivät kannusta tai luo miellyttävää ilmapiiriä vaan tuijottavat ja jakavat sitten mahtavat uutiset ABC_huoltamon kahvipöydässä.Ja sitten heillä kaikilla oli niin mukavaa..... Unohtaen,että miten se alku sujui heillä itsellään. No eikös sitä sanota Ihminen polveutuu apinasta..................

  • Ei kaikki kuskit ole tuollaisia. Ajolinja lehdestäkin tutulla motiivimaalatulla rekalla saapui firmamme pihaan todella nuori nainen. Hän sanoi "onpa hankala purkupaikka.Olen ensimmäistä kertaa täysperällä liikenteessä,yleensä ajan puoliperävaunun kanssa. Siinä sitten peruutus ei oikein lähtenyt sujumaan. Meitä juuri työvuoron lopettamaisia kuskeja oli 4-5 katsomassa suoritusta. Sitten yksi virolainen c-kortin omaava lähti neuvomaan viroksi miten homma hoidetaan.Huusimme ,että hei haloo nyt pois sieltä. Nyt lähdetään kaikki pois kahville ja annetaan nuoren naisen peruuttaa ihan rauhassa. Hetken kuluttua kuorma oli purettu ja tarjosimme vielä pullakahvit . Kaikille jäi hyvämieli. kukaan ei tykkää jos aletaan kyttäämään ei edes konkari.

  • Aina sanotaan,että naiset juoruilevat asioita toisille ,ovat niitä juoru-ämmiä. Totuus on kuitenkin se,että kuljettajat ovat niitä todellisia vielä suurempia juoru-ämmiä.No ei siinä mitään pahaa ole.On hyvin ymmärrettävää kun yksin siellä työtä tehdään ja sitten vihdoin kun tapaa tuolla tienpäällä jonkun tutun niin pitäähän sitä olla puheenaihetta. harvemmin on lapsi syntynyt tai ollaan naimisiin menty joten keskustelun aiheet ovat hyvinkin jonkun toisen epäonnistumiseen liittyviä.Huonopuoli on se,että matkan varrella alkuperäinen uutinen saa lisäväritystä ja lopulta se ei enää edes pidä paikkaansa.Hyvä esimerkki :työkaverini oli kolarissa ja joutui sairaalaan. Viestiketjun lopussa hän joutui sairaalaan ja kuoli siellä. Kun työkaverini puoli vuotta myöhemmin meni kahville huoltoasemalle niin yksi kuljettaja meinasi tukehtua sämpylään kun näki kuolleen miehen palvelutiskillä.

  • Kokemusta on sikäli että hänen puolestaan todetaan kyllä yhdistelmän kuljettamisen olevan yksinkertaista mitä se varmasti onkin kun asiassa jyvälle pääsee mutta muutoin käytös on ajoittain erittäin ylimielistä, kyykyttävää, ohareita jne. saavuttaen lähes narsismin rajoja. Huh huh. Mutta sekin lienee jonkinlaista näyttämisen halua?

   Iso peukku silti kaikille naiskuskeille :)

   • Oli kuljettaja mies tai nainen niin meitä ihmisiä on todella moneen lähtöön. Mies kuljettaja voi täyttää myös nuo kaikki edellä mainitut kriteerit ylimielinen,kyykyttävä töykeä narsistinen ei se ole yksin naisten oikeus. Naisten osuus tulevaisuudessa pikkuhiljaa kasvaa,mutta vielä tällä hetkellä heidän osuus on pieni,että miehet kiinnittävät turhan paljon huomiota heidän osaamiseen ja herkästi mennään neuvomaan ja opastamaan miten pitäisi toimia. Vaikka nainen osaisi täydellisesti työnsä.
    Autonkuljettajaksi tuskin lähtee sellainen nainen joka ei ole sanavalmis ja reipas, siksi helposti syntyy tilanteita joissa nainen sanoo,että pyydän apua jos tarvitsen . Mies taas helposti tulkitsee tällaisen käytöksen töykeäksi ja ylimieliseksi. Valtaosa kuljettajista miehistä ja naisista toimivat tuolla terminaaleissa ja tienpäällä ihan sulassa sovussa hyvin käyttäytyvinä ihmisinä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oli kuljettaja mies tai nainen niin meitä ihmisiä on todella moneen lähtöön. Mies kuljettaja voi täyttää myös nuo kaikki edellä mainitut kriteerit ylimielinen,kyykyttävä töykeä narsistinen ei se ole yksin naisten oikeus. Naisten osuus tulevaisuudessa pikkuhiljaa kasvaa,mutta vielä tällä hetkellä heidän osuus on pieni,että miehet kiinnittävät turhan paljon huomiota heidän osaamiseen ja herkästi mennään neuvomaan ja opastamaan miten pitäisi toimia. Vaikka nainen osaisi täydellisesti työnsä.
    Autonkuljettajaksi tuskin lähtee sellainen nainen joka ei ole sanavalmis ja reipas, siksi helposti syntyy tilanteita joissa nainen sanoo,että pyydän apua jos tarvitsen . Mies taas helposti tulkitsee tällaisen käytöksen töykeäksi ja ylimieliseksi. Valtaosa kuljettajista miehistä ja naisista toimivat tuolla terminaaleissa ja tienpäällä ihan sulassa sovussa hyvin käyttäytyvinä ihmisinä.

    Olet oikeassa varmasti osaltasi, ja tarkoitukseni ei ollut väheksyäkkään kenenkään ammattitaitoa, päinvastoin hän on menestynyt nykyisessä työssään oikein hyvin. Tarkoitukseni ei sinänsä ole pahaa verta aiheuttaa, ja toivon tälle mainitsemallenikin henkilölle pelkkää hyvää, korkeintaan asennoitumisissa ihmisiin voisi olla petrattavaa :)


  • Onhan naisten määrä kuljetusalalla lisääntynyt valtavasti jostain syystä. Itse olin ensin sitä mieltä, ennakkoluulo plus yksi kokemus, että nätit nuoret naiset pääsee inssistä suoraan parhaimpiin hommiin runkolinjaan ym. Suurimman osan naiskuskeista näkee vetämässä moottoritiellä, eikä keräämässä jätteitä, tai jakamassa maitotuotteita keskustoissa.

   Sitemmin olen työpaikalla pari naiskuljettajaa tavannut ja ainakin toinen minkä kanssa enemmän juteltu on äärimäisen positiivinen, huumonrintajuinen ja ystävällinen muita kohtaan. Sellainen kunnon ilopilleri ja ahkera kuin mikä. Tärkeintä että muita kohtelee kunnioituksella ja iloisuudellaan nuori nätti nainen aina ilahduttaa muita.

   • Naisten määrä kuljetusalalla lisää sukupulitauteja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Naisten määrä kuljetusalalla lisää sukupulitauteja.

    Mielipiteeni poistettiin vaikka siinä ei ollut mitään halventavaa tai kiellettyä. Joten muotoilen sanani uudestaan. edellinen kommentti jossa mainittiin sana sukupulitauti oli täysin asiaton . Se jos jokin olisi pitänyt poistaa asiattomana naista halventavana.
    Mielestäni myös aiemman kirjoittajan tapa profiloida naiskuljettaja jonkinlaiseksi seksiobjektiksi sanoilla nuori nätti nainen on halventavaa tapaa kirjoittaa foorumille jossa pitäisi puhua kuljetusalasta ja lainsäädännöstä. Sellainen kirjoitustapa ei liity mitenkään aiheeseen naiset kuljetusalalla. Naiset eivät ole kuljetusalalla mitään silmäniloa miehille vaan todellisia kuljetusalan ammattilaisia jotka hoitavat työnsä hyvin. Näin pitää tehdä koska ollaan perinteisellä miesten alalla töissä. Naisena onnistuminen työssään vaatii sen 110% työpanoksen miehiin verrattuna,jotta kaikki varmasti uskovat,että kyllä nainenkin pärjää.Viimeisin osoitus oli se kun 70 v. nainen voitti poliisin hovi-oikeudessa kun kyseessä oli rekan kontin lukitus. Kiitos iltapäivälehdille kun uutisoitte näkyvästi asiasta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Naisten määrä kuljetusalalla lisää sukupulitauteja.

    Miksi tätä kommenttia ei poistettu asiattomana ylläpidon toimesta kun seuraava todella asiallinen kommentti poistettiin . Ehdin lukea sen ja siinä ei ollut mitään asiatonta.
    Onko ylläpidon mielestä asiallista kirjoittelua,että naiset kuljetusalalla lisäävät sukupuolitauteja. En voi muuta kuin ihmetellä?????


  • Syntyvyys on laskenut kun akat ovat saaneet työluvan Suomessa ja parempaa palkkaa?

   • Naiset kuljetusalalla lisää tulee avioeroja!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   116
   3992