Kysy ehdokkaaltasi haluaako hän elää nykyaikaa

viitapersu

ja valita valokuidun vai palata pärevalojen ja pitkospuiden aikaan eli ei moderneja nopeita valokuituyhteyksiä.

Me Viitasaaren persuissa haluamme elää Suo, kuokka ja Jussi-aikaa. Ei nykyajan vouhotuksia. Jääköön telkkarit ja netit.

75

1085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ernes.t

      Valitkaa valokuitu mutta MAKSAKAA ITSE. Miksihän kaikkien veronmaksajien pitäisi maksaa muutamien hirmuhintaiset liittymät. Loputon naukuminen tästä asiasta. Operaattoriksi tuli alun alkaen rahaton firma joka myi yhdellä eurolla toimintansa uudelle perustetulle kuituyhtiölle. Tämä ei ole menestynyt yhtään paremmin, 2015 näyttää tehneen reilun puolen miljoonan tappiollisen tilinpäätöksen. Ne hölmöt pikkukunnat jotka tähän kelkkaan lähtivät, alkavat pian maksaa tämän hulluuden seurauksia. Syy on yksinkertainen. Kun liittyjiä ei ole riittävästi kannattavaan toimintaan, niin niitä ei ole. Kepu, sossut, kokoomus ja kepun kristikylkiäinen olisivat syösseet Viitasaarenkin tähän älyttömyyteen. Haukutut persut tekivät kaikkien aikojen urotyön estäessään veronmaksajien joutumisen tähän pakkomaksuun. Kuituliittymiä on jo kirkonkylän alueella huomattavia määriä ja varmasti ajan oloon rakentuu hyvinkin kattava verkko.

      • Suomi_nousuun

        Teuskaa meinasin äänestää ... 18 numeroa.

        Sen muistaa siellä kopissa K18.

        Teuvosta presidentti.


    • kannattaa.kysyä
    • VELKAHANAT.KIINI.HETI

      JOO. JOKAINEN MAKSAKOOT KUITULIITTYMÄSÄ ITSE. MIKÄ HEMMETIN SOSIAALITOIMISTO SE KAUPUNKI ON? PERUSSUOMALAISET OVAT TÄYSIN OIKEASSA. VIITASAARI ON JO IHAN TARPEEKS VELOISSAAN. TULEVAT SUKUPOLVETKIN SAAVAT MELKOISEN VELKAPERINNÖN HARTEILLEEN. MAHTAVAT KIITELLÄ NYKYISIÄ PÄÄTTÄJIÄ LEVÄPERÄISYDESTÄ.

    • SörkänRuusu

      Änkyröinnillään ja ennen kaikkea laajakaistaterrorismillaan Viitasaaren Persut ovat totaalisesti munanneet itsentä. Ilman Hakkaraista tulevissa kuntavaaleissa edessä olisi totaalinen mahalasku!

      • ei_persu

        En ole perussuomalainen, mutta laajakaista-asiassa täytyy kiittää heitä. Elleivät olisi puuttuneet valtuustossa kaupunginjohtajan esitykseen, niin Viitasaaren kaupungille olisi langennut maksettavaksi valtaisa Kuuskaistan velkatakaus. Sovitaan että, jokainen tähän keskusteluun osallistuva lukee Ilpo Mannisen ansiokkaan selostuksen ensin. Sitten voidaa jatkaa keskustelua valokuitukaapeleista. Jos jutussa on virheitä, niin kertokaa ihmeessä

        http://ilpomanninen.blogspot.fi/2016/01/meniko-rahoitus-ja-toteutus.html

        Niitä varmasti harmittaa joiden Kuuskaistalle jo maksettu liittymän ennakkomaksu on mennyt hukkaan. Tämä ei ole kuitenkaan perussuomalaisten syy, vaan kuuskaistan, joka ei saanut tarvittavaa omarahoitusta kasaan. Viitasaarelaisten liittymämaksut on valitettavasti jo tuhlattu muissa kunnissa. Toivotaan että jotain saavat takaisin.


      • ei_persu

      • keskusta.kusettaa.aina

        Munannut olet sinä kepulainen, jonka puolue tämän kusetuksen aloitti. Kanaset ja kumppanit Viitasaarella päällimäisenä kusettamassa ihmisiä. Katsokaa video kesäasukkaiden kahvitilaisuus. Siellä on kuidun myyjät hommissa. Liittymänmaksajat vaatikaa kepulit tilille. Kusetuksen maailmanmestari porukkaa koko puolue. Äänestäjät varmasti tämän tietävät. Kuuskaistan saneerauksen puoltaminen antoi lopullisen siunauksen, ja ette saa penniäkään. Kiittäkää liittymän maksajat Kinnusta ja hallituksen kepuleita.


    • TOTUUS-VALKENI

      Lukaisin aamulla herättyäni Ilpo Mannisen ploki-kirjoitukset kaadettuun valokuituhankkeeseen liittyen. Täytyy sanoa, että suorastaan ällistyin kuinka tyhmään ansaan Viitasaaren valtuusto olisikaan ajanut itsensä ja koko Viitasaaren kaupunkimme ikiajoiksi. Uskon että Manninen tietää mistä puhuu, koska ei kepu ja demarit ole väittämässäkään että Mannisen kirjoitus ei pidä paikkaansa. Itkevät vaan miljoonakuiden perään, käsittämättä kuinka suurista rahoista on kyse. Kukahan ne velkavastuut olisi maksanut, kysynpähän vaan?

      Siis Viitasaaren valtuustohan vaikuttaisi olevan ihan holtitonta porukkaa!!! Minulle alkaa selvitä pikkuhiljaa miksi suurin osa Keski-Suomen kuntien ja kaupunkien päättäjistä sanoivat kuuskaistalle EI.

      MINULLE VALKENI TOTUUS JA NYT TIEDÄN KENELLE ANNAN ÄÄNENI TULEVISSA KUNTAVAALEISSA.

    • Vennamon_perilliset

      Viitasaaren läpikatkeroituneiden Persujen ykkösagenda on saada sivukylät tyhjäksi.

      • taakanjako

        Kyllä, EU ja valtio maksavat leijonanosan kuituhommista. Ei kunnat maanteitäkään itse maksa.


      • miettiäpittämitälaakoo

        Miksi suurin osa Keski-Suomen kunnista hylkäsivä kuituhankkeen? Kysyn saman kysymyksen uudelleen, koska epäilen että monilla tämän palstan jankuttajalla on lukihäiriöitä tai jotain kuituongelmia korvien välissä: Miksi suurin osa Keski-Suomen kunnista hylkäsi kuituhankkeen?

        Minä ainakin sivukylän asukkina saan toimimaan nettiyhteydet ilman minkäänlaisia ongelmia. Sitten kun laitatte muut asiat ensiksi kuntoon täällä sivukylillä ja Viitasaarella ensiksi, niin jankatkaa kuidusta. Vaikka valtio osan kuidusta maksaisikin, niin käsittääkseni valtio olemme me kaikki yhdessä, eikös vaan? Maksut ovat jo nyt tarpeeksi korkeita vaikka ei rahaa kaikkeen hömppään tuhlattaisikaan. Jokainen järkevä meistä miettii tarkoin omaa rahankäyttöäänkin, niin miksi kaupungin talous pitäisi ajaa entistä ahtaammalle? Tällaista velkasaarta ei huoli kukaan naapurikunta liitettäväksi yhteen. Keskustassa on tyhjillään halleja...hommatkaa keput ja demarit sinne työpaikkoja meille työtä etsiville, elekääkä nukkuko ja nyökytelkö valtuustossa.

        Perussuomalaiset näyttävät olevan aktiivisia miettimään keskustelemaan asioista, pohtien järkeviä ratkaisuja yhteisten asioiden hoitoon liittyen. Kyseinen valtuustoryhmä vastustaa hullunmoista velanottoa. Palkaksi he näyttävät saavan ymmärtämättömien ihmisten haukut- VOI PRKL!!! Tulee vielä eteen aika että velkahanat on pakko sulkea, katotaahha vaan!


      • eiliset.höyryt.päässä

        Voi sinua raukkaa. Tässä sen näkee kun kirjoittaja ei ole asiassa kartalla lainkaan. Kyse on nimenomaan siitä että kunnat lainoittivat sata prosenttisesti koko rakentamisen. Viitasaaren lainat olisivat olleet 13 milj.euroa, ja tuki olisi ollut pieni ja nykytiedon mukaan pyöreät nolla. Valokuituverkot muuttivat osan lainoista sijoituksiksi ja ne rahat on jo menetetty.Tukea sai vain murusia ja osa ei saanut ollenkaan luvattuja tukieuroja. Operaattorit olivat ja ovat persaukisia. Liittyjiä koko keskisuomessa vajaa parituhatta. Hinta lähes 30 miljoonaa ja tukea maksettu vajaa neljä miljoonaa. Kuituja rakennettiin muiden operaattoreiden päälle ristiin rastiin. Kuuskaista vedätti kunnilta ja ihmisiltä mojovat eurot, jotka kaivettiin Multian multiin. Kannattaa tutkia ja lukea muutakin kuin keskisuomalaista tai Seutua.


    • hyvä.tili

      Kenelle menevät ne kaivuukustannusten kolmen-nelinkertaiset ryöstöhinnat? On joku haistanut hyvän tilin.

    • mokkulaonetana

      Koko taajama nettimottiin

      Elisa on ilmoittanut irtisanovansa 3,5 kuukauden varoitusajalla kaikki langalliset laajakaistaliittymät Kuohulla päättyväksi 3.7.2017, jonka jälkeen palvelu ei ole enää käytettävissä. Tilalle he tarjoavat Elisan 4G- yhteyttä. Tämä asettaa koko Kuohun taajaman nettiyhteyksien osalta käytännössä laittomaan tilaan.

      Elisan lankaverkossa on ollut kuluneiden 15 vuoden aikana jatkuvia katkoksia. Vikailmoitusten jälkeen minulle on aina lähetetty uusi ADSL-modeemi (kun muuta ei keksitä), joita nyt on jo pinossa 7 kpl.

      Jokin vuosi sitten sovittiin talokaapelin uusimisesta, koska epäiltiin sen olevan syynä katkoksiin.

      Minun piti kaivaa itse oja heidän pylväältään taloon ja Elisa laittoi kaapelin siihen. Itse tietenkin täytin ojan. Kaivutyökin olisi kuulunut Elisalle.

      Tämä ei parantanut tilannetta vaan katkokset jatkuivat.

      Kerran tien varressa puhelinkaapelin kannatinlanka oli poikki ja kaapeli roikkui maassa. Elisan alihankkija kävi liittämässä kannatinlangan.

      Kun kysyin kaapelin uusimisesta, minulle vastattiin, että näitä ei uusita vaan vedetään joskus rullalle. Nyt se siis tapahtuu.

      Elisan 4G on jo nyt käyttökelvoton. Tukiaseman keilat on suunnattu Keuruun tien suuntaisesti ja 1,8 kilometrinpäässä tukiasemasta päästään latausnopeuteen 500 Kb ja lähetysnopeuteen 30 Kb.

      Nopeus on kokeiltu monta kertaa. Tämä on neljä kertaa hitaampi kuin yleispalveluveloite Elisalta edellyttää ja 40 kertaa hitaampi siedettävästä nopeudesta. Elisa ei siis noudata lakia.

      Elisalla ei myöskään ole suunnitelmia laajentaa 4G-kapasiteettia, mikä ilmenee nykyisten 4G-käyttäjien vikailmoitusten vastauksista.

      Elisa toteaa, että mobiiliyhteyden vika johtuu liian suuresta käyttäjien määrästä kapasiteettiin nähden ja että heillä ei ole suunnitelmia sen laajentamiseksi. Elisa kehottaa tarvittaessa irtisanomaan sopimuksen.

      Mitä sitten tapahtuu, kun tuhannen asukkaan taajama pakotetaan Elisan tai muiden operaattoreiden jo nyt pahasti ruuhkautuneisiin 4G-verkkoihin

      Useissa talouksissa 4G ei edes toimi ja 3G:n nopeudet ovat ala-arvoiset, jos niitäkään yleensä on. Samansuuntainen tilanne on myös muilla operaattoreilla.

      Jyväskylän kaupungin kärkihanke tälle vuodelle on taata hyvät internetyhteydet myös haja-asutusalueelle. Asiassa ei ole kuitenkaan päästy eteenpäin ja valokuituratkaisut ovat vuosien päässä suunnittelun, EU-tukien hakuprosessien ja budjetoinnin ja toteutuksen johdosta.

      Ainoa käytännön vaihtoehto on saada kaupunki investoimaan 50 000 euroa Ukkoverkkojen talokohtaisiin langattomiin LTE-yhteyksiin Kuohulla. Nämä eivät ruuhkaudu 4G:n tavoin. Tällä ratkaisulla saataisiin pelastettua taajaman kunnolliset nettiyhteydet kohtuuhinnalla.

      On mielenkiintoista nähdä, miten Elisa reagoi aikanaan yleispalveluvelvoitteen laiminlyöntiin. Tämä asia on tuotu yhtiölle hyvin selvästi esille ja mikäli mitään toimenpiteitä ei tehdä, on kysymys tahallisesta laiminlyönnistä. Ei voi väittää, että ei ole tiennyt.

      On myös pöyristyttävää, että Jyväskylän teknologiaviritteisessä kaupungissa kunnon nettiyhteydet ovat näin retuperällä samalla kun naapurikunnissa surfaillaan 100 Mb valokuiduilla. Saman tulevat kokemaan muutkin Jyväskylän haja-asutustaajamat.

      Olemme samassa tilanteessa kuin Lapin erämaat.

      Nyt on eri tahojen, kaupungin, kuntapolitiikkojen, kaupunkilaisten ja viranomaisten aika toimia.

      Juha Kainulainen

      Jyväskylä, Kuohu

      http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Koko-taajama-nettimottiin/948852

    • kuitua.kuitua

      Hyvä kirjoitus. Ukkoverkkojen juttu on hyvä. On hienoa että Jyväskylässä ajatellaan myös maksuja. Sonera antoi Viitasaarella Ukontiellä jaTyöväentalontiellä poistettujen lankayhteyksien tilalle lähes ilmaiseksi asiakkailleen uudet valokuitu yhteydet. Taitaa jatkua sama rakentaminen tänä kesänä.

    • kuitua.se.pitää.olla

      Terveisiä Kuhmoisista!
      Soneran 4G maksaa 20 euroa kuukaudessa. Parilla satkulla saa hyvän suuntaavan ulkoantennin ja 4G reitittimen. Ollut todella luotettava, ei pätki ja nopeudet peräkylässäkin (etäisyys tukiasemaan 3 kilsaa) välillä 30-40 megaa.

      Kun 700MHz päivitykset alkaa niin ei pelkoa tukkoamisesta. Toivottavasti mahdollisimman moni menee mukaan tuohon valokuituhimmeliin että ilmabitit jatkossakin riittää minulle:-)
      Tai riittäähän ne: taajuudet ei kyllä lopu kun gigahertsialueella ei ole vielä mitään elämää, siis täällä sivukylillä.

      • tekniikantri

        Gigahertsitaajuudet kyllä jää korvessa käyttämättä. 5G kantomatka on kymmeniä metrejä ja vaatii kuidun tukiasemien välille. Niin tiheää verkkoa ei tehdä, halvempaa vetää kuitu tarvitsijoille.


      • oravilleko

        Nykyhinnoilla 25000€ per liittymä. Jos on halpaa niin eiku itse maksamaan.


    • rautalangasta

      Kysy ehdokkaaltasi olisiko hän halunnut maksattaa kaikilla Viitasaaren kuntalaisilla mummosta vaariin vähillä verorahoillaan harvojen kuituliittymät? Viitasaaren lainatakaukset olisivat ollut silloisten tietojen mukaan 13 milj.euroa. Kunnan rahoitus olisi ollut sata prosenttia. Tällä lainasijoituksella olisimme olleet suurin maksaja. Odotamme Valokuituverkkojen tilinpäätöstä, missä se viipyy?Tilinpäätökset ovat olleet tähän mennessä pahasti pakkasella. Karstulan kunnanhallituksen listalla oli Valokuituverkkojen yhtiökokouksen esityslista. Siinä ilmoitettiin ylimääräisestä yhtiökokouksesta. Kokouksessa esitetään mukana olevilta kunnilta lisää pääomaa yhtiölle. Pääomituksen maksut määräytyvät kunnan koon mukaan. Mikähän olisi ollut Viitasaaren maksuosuus? Yksi syy joka oli jo valveutuneille tiedossa, viestintäviraston tukea on jäädytetty 4,6 milj.euroa. Kassa ilmeisesti tyhjä. Esimerkiksi Pihtipudas antoi n. 6 milj.euron lainatakauksen n. 300 liittymälle. Nyt suurimpana kuntana tulee antamaan lisää ison tukon euroja. Keväällä Valokuituverkot muuttivat osan lainoista sijoituksiksi. Nämä Putaalaisten sijoitukset ovat menneet jo ikiajoiksi. Kummallisinta oli yhtiökokouslistalla mainittu Viitasaaren hankkeen esittely. Tiettävästi Viitasaari ei ole kyseisen Valokuituverkkojen kanssa sopinut yhtään mitään. Jos kunnan nimissä on joku jotain luvannut, se teko on laiton.

      • ääni-perussuomalaisille

        Minä en ainakaan ole valmis maksamaan Viitasaarelaisena toisten kuituliittymistä sentin latia, kun minulla pelittää mokkulayhteys vallan mainiosti.

        Kiitokseksi Peussuomalaisille perheemme lupaa antaa äänemme kuntavaaleissa. Aika iso velkämäärä olisi taas tullut lisää jokaista Viitasaarelaista kohti ellei meillä olisi Perussuomalaisia. Kyllä keput ja demarit näyttävät olevan tyhmää porukkaa kun olisivat valmiita lähtemään isommin ajattelematta jokaiseen kotkotukseen mukaan maksoipa mitä maksoi-ein ymmärrä tällaista!


    • kiitos.vtspersuille

      Viitasaarihan elää nykyaikaa. Oikeesti liikaakin nykyaikaa ja enemmän kuin "värkeissä olisi edes varaa". Velkaa on ainakin tarpeeksi joka kuntalaisia huolettaa... Kukahan nykyiset velat loppupelissä maksaa kun muuttovirta on suuria asutuskeskuksia kohti. Viimeinen niitti kunta-arkun kanteen olisi ollut valokuituverkon rakentamisesta koitunut älytön lisävelkaantuminen . Onneksi edes Perussuomalaiset turvautuivat hallintovalitukseen ja onnistuivat sillä tavoin kaatamaan älyttömän ja täysin järjenvastaisen kuituhankkeen. Sdp:n valtuustotyöskentelyä seuranneena revin oman sdp:n jäsenkinjan.

      Maamme päätöksentekoa seurattuani Sdp/Antti Rinne vastustaa kaikkea mahdollista hallituksen ja eduskunnan päätöksentekoa. Rinne yrittää kaikin konstein saada toimillaan ajettua maamme asioita entistä syvempään ahdinkoon. Rinne pitäisi laittaa syytteeseen epäisänmaallisuudesta. Voiko joku, edes tyhmeliini äänestää tuollaista änkyttäjän johtamaa puoluetta-kannattaa miettiä!

    • SörkänRuusu

      Persujen kärkipoliitikot tekee hienoa työtä ja tarjolla olisi vaikka mitä. Vaan täällä nämä pari sankaria ryssii koko homman!
      Koettakaa jollakin tapaa sisäistää että nykyaikaan ja etenkin tulevaisuuteen kuuluu toimivat laajakaistayhteydet! Palvelut ja jokapäiväisten asioiden hoito siirtyy entistä enemmän verkkoon. Ja ilman niiden palveluiden käyttömahdollisuutta nuorempi väki varmaan kerää kamppeet ja häipyy.
      Toisiasiahan on se että jos kehitys olisi Viitasaaren persuista kiinni, täällä vieläkin pyyhittäs päreellä perseet!

      • vastine-päättömälle

        Olisi hauska tietää kuinka retuperällä sinun omat raha-asiasi ovat SörkänRuusu? Osteletko sinä omaan talouteesikin kaikkea mahdollista mikä on nykyaikaa, maksoipa sitten mitä maksoi? Helikopteri olisi sinulle nykyaikaa kun sillä pääsisit suoraan ja nopeesti paikasta A, paikkaan B. Oletko harkinnut hankkimista itsellesi?

        Ymmärrätkö sinä kuinka paljon rahaa on 13 miljoonaa euroa? Minusta se on aika paljon rahaa ja kun se olisi ollut puhtaasti lisää velkarahaa ja kuidusta, kun ilman sitäkin pärjäämme ja kun meillä on paljon tärkeämpiä hankintoja. Saathan sinä kuidun kun sen ostat itse. Soita Soneralle, niin kyllä järjestyy! Mikä sosiaalitoimisto se veloissa rypevä Viitasaari on????

        Miksi muut kunnat eivät ole kuitu-hankkeeseen lähteneet Äänekoski, Laukaa, Saarijärvi, Kinnula, Kivijärvi, Karstula...jne, jne? Eikö em. kunnistakin nuorempi väki kerää kamppeensa ja häivy mainitsemallasi tavalla yhtälailla kuin Viitasaarelta?

        Neuvoisin, että kannattaa miettiä edes vähän ja laukoa vasta sitten tuollaisia päättömiä mölinöitä tänne nettipalstoille. Taidat olla pärevalossa siitetty alulle ja koko elämäsi kasvanut typerys, kun älykkyysosamääräsi on jäänyt tuolle tasolle?!


    • älä.ota.enää

      Tiettävästi edelleenkään persut eivät vastusta laajakaistayhteyksiä. Kun hyödynnetään kaikkea mahdollista olemassa olevaa infraa ja mahdollisia Elenian monttuja niin varmasti ovat mukana. Liityjiä tarpeeksi ja ei lähdetä pitkin korpia yhdelle asukkaalle vetämään. Valokuituverkkojen kanssa ei minkäänlaiseen yhteistyöhön. Sörkän Ruusu selvitä pääsi ennenkuin kirjoittelet.

    • Raninen

      Mitä hyvää keskusta puolue on tehnyt viitasaarelaisten hyväksi tai saanut aikaan?

    • joku.roti.asioihin

      Joko viitasaarelaiset valittivat Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksestä? Oli se vaan omituinen päätös. Selvittäjäksi päätettiin Kuuskaistan mies?

    • persusinsinööri

      Täällä käsketään ostaa kuitu omilla rahoilla. Tuollaisissa infrahommissa on vaan järkevää rakentaa yhteiskunnan varoilla. Eihän kukaan rakenna moottoritie tai vatatietäkään itse. Eikä edes maantietä. Yksityistie eli se oma liittymä on järkevää rakentaa (maksaa) itse. Sama kaukolämmössä, vesijohdoissa jne. Valokuitu on osa nykyaikaista infraa ja jos Viitasaari ei sellaista kykene tarjoamaan, niin väki muuttaa muualle.

      • Profilointi

        Valokuitu ei ole kenellekään elinehto, kuten nuo muut mainitsemasi. Mökinmummo/pappa tulee toimeen ilman valokuitua, muttei ilman tietä, vettä, lämpöä tms. Koska ilman sähköäkin tulee toimeen, sekin linjaveto tulee maksaa itse johonkin hevonkuuseen. Olishan se kiva aina röyhtäistä veronmaksajien piikkiin.


      • kepuinsinööri

        Tien tai sähkön käyttäjiin on aivan turha vertaus. Mietipä hintaa kunnalle. Multialla on todella vähän asukkaita. Valokuitu maksoi lähemmäs 5 milj.euroa. Virallisia yhteyksen ottaneita on kuulemma noin sata. Pihtiputaan maksoi noin 6 milj.euroa ja liittyjiä kuulemma noin 300. Kannonkosken hinnasta ei tietoa, mutta liittyjiä noin 160. Kyllä nyt puhutaan kärrytiestä, kun käyttäjiä on näin vähän. Kuntien rahat on laitettava todellakin näihin teihin, kun ne ovat todella huonossa kunnossa. Teitä käyttää kaikki ihmiset, mutta kuitua tarvitsee todellä vähän kuntalaisista. On todella epäreilua itkeä kuntia maksamaan harvojen liittymät. Ei kuntien rahoja pidä laittaa kannattomaan toimintaan.


    • siinä.sinulle.päreitä

      Olisihan hienoa, jos oltaisiin rypemässä Valokuituverkkojen jatkuvana maksumiehenä. Näin on käynyt näille kunnille jotka tarttuivat pyydykseen. Taitaa esimerkiksi Pihtiputaan 6 milj.euron sijoitus muuttua lähiaikoina 7 milj.euroksi. Verkkojen tukiasiat ovat jäissä. Kuuskaista hakeutunut velkasaneeraukseen. Kerro viisas yhteiskunnan elätti, eikö näillä faktatiedoilla ole mitään merkitystä. Onhan se niinkin, että kun on maksanut 500€ liittymästä, niin ei muulla ole väliä. Vai mitä?

      • pierua.lykkää

        Kyllähän siellä Puttaalla näkkyy intiimit nettikuvat paremmin kuin meillä Viitasaarella! Lieneekö se porno sitten tuon 7 miljoonan egen väärti katsottavaksi? Monet itkut ja hammastenkiristykset on Puttaalaisilla edessä ennen kuin kuituvelka on maksettu...huhhuh, voivoi! Onko ne maksut yleensäkkään sitten pakkko maksaa, jää nähtäväksi. Sehän kyllä nykymaailmassa näyttää olevan muotia jättää maksut maksamatta. Protestilistalle saa vielä nimen ilmatteeksi:-)


    • Näin.sitä.pittää

      Eikös meillekin Jyväskylässä tullut yli puolimiljoonaa euroa tappioita Kuuskaistan kiemuroista. Olisikohan Pekkarisella keinoja saada rahat takaisin? Pekkarinen entinen ministerikin höpöttää Finnveran maksuista. Ei ilmeisesti ymmärtänyt hölökäsen pölyä, ja kehuu vain hanketta. Kun on suuri suu, uskolliset kannattajat, voi puhua mitä sylki suuhun tuo. Jyväskylän ei pidä suostua Kuuskaistan velkasaneeraukseen. Silloin menee kaikki saatavat hukkaan. Kaupungin alaskirjauksista en löytänyt päätöksistä merkintöjä?

    • nokkamiehet

      Voihan paskat!

      Sampo_Saarijärveltä

      30.3.2017 14:41
      Saarijärven Sampossa karua todellisuutta Valokuituverkon suhmuroinneista.
      Mitenkä lienee Karstulassa?

      Rahat menivät, kuitua ei tullut.
      Verkko-osuuskunta Kuuskaistan saneeraus-ohjelma kestää vuosia.
      Jos tunnelmaa verkko-osuuskunta Kuuskaistan velkojille järjestetyssä tilaisuudessa pitää kuvata yhdellä sanalla, on se alistunut. Saarijärveläisten Kuuskaistalle maksamat liittymäkorvaukset ovat menneet, luvattua valokuitua ei ole tullut ja rahojen takaisinsaaminen on erittäin epävarmaa.

      Velkojien tilaisuus järjestettiin kaupungintalolla tiistaina. Paikalla oli yrityssaneerauksen selvittäjä, asianajaja Jussi Laakkonen asianajotoimisto Fennosta ja yleisönä yksityishenkilöitä ja kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Timo Rusanen ja talous- ja hankintajohtaja Mirja Niemi. - Tämä on poikkeuksellinen yrityssaneerausmenettely, koska mukana on paljon yksityishenkilöitä, Laakkonen totesi.

      Velkoja leikattaneen 40-75 prosenttia

      Käräjäoikeus hyväksyi kuun alussa Kuuskaistan yrityssaneeraushakemuksen. Taloudellinen selvitys verkko-osuuskunnasta valmistuu huhtikuussa ja varsinainen yrityssaneerausohjelma käynnistynee syksyllä.
      Yrityssaneerauksella pyritään konkurssin välttämiseen ja toiminnan jatkumiseen.

      Yksityishenkilöiden Kuuskaistalle maksamat velat ovat vakuudettomia, samoin Saarijärven kaupungin noin 500 000 euron saatavat Kuuskaistalta. Laakkosen mukaan saneerausohjelman pituutta ja vakuudettomiin velkoihin kohdistuvan leikkauksen määrää ei voi vielä arvioida.

      - Tavanomainen velkojen leikkaus yrityssaneerauksissa on 40-75 prosenttia ja ohjelman kesto 5-8 vuotta, Laakkonen totesi. Havainnot toiminnasta huomioidaan

      Kuuskaistalle tehdään erityistilintarkastus ja yhtiön omaisuus arvioidaan.
      Kaupunginjohtaja Timo Rusanen kysyi, miten varmistetaan se, että erityistilintarkastusta tekevillä on riittävästi osaamista ymmärtää tämänkaltaista liiketoimintaa harjoittavan yrityksen kohtuulliset kulut.

      Jussi Laakkosen mukaan muun muassa Viestintäviraston tekemät havainnot Kuuskaistan toiminnasta otetaan huomioon.

      Kuuskaista hävisi käräjäoikeudessa riita-asiansa Saarijärveä, Jyväskylää ja Viitasaarta vastaan. Verkko-osuuskunta velvoitettiin maksamaan Saarijärvelle sopimussakkona 500 000 euroa, joka vastaa ennakko- ja liittymämaksuja ja lisäksi oikeudenkäyntikulut. Kuuskaista on valittanut päätöksestä hovioikeuteen.

      Marja Tarvainen

    • Kinnusen.Kuitu

      Kinnusen kuitu tulee kalliiksi Viitasaarella. Taisi tuo Saarijärvenkin höynäyttää kuidun perään.

    • ei.epäselvyyksiä

      Kuinka tähän pitäisi suhtautua?

      Viitasaaren ja Saarijärven kaupunginhallitukset käsittelivät Kuuskaistan velkasaneerausta. Käräjäoikeus on hyväksynyt velkasaneerauksen ja nyt oli kyse siitä, vastustavatko kunnat käräjäoikeuden päätöstä valittamalla hovioikeuteen. Kaupungien tulisi vastustaa velkasaneerausmenettelyyn pääsyä, vaatia erityistilitarkastuksen suorittamista ja tehdä tutkintapyynnöt poliisille sen selvittämiseksi löytyykö esim. väärinkäytöksiä. Jos nimittäin yrityksen historiasta tai tekemisistä löytyy epäselvyyksiä, väärinkäytöksiä tai suoranaisia rikoksia, yrityssaneerausmenettely raukeaa.

      Viestintäviraston raportissa on lukuisia vähintäänkin epäselvyyksiksi tulkittavia tapauksia. Lainauksia raportista:

      Taloudellisessa tarkastuksessa kävi ilmi, että Kuuskaistalla on Viestintäviraston arviointitavasta eriävä käsitys siitä, mitkä kustannuslajit voidaan katsoa tukikelpoisiksi.

      Multia-laajakaistahankkeen verkko on Kuuskaistan ja Keski-Suomen Valokuituverkkojen aikana suunniteltu uudestaan useita kertoja, mistä on aiheutunut moninkertainen määrä suunnittelukustannuksia, verrattuna muihin Viestintävirastossa käsiteltyihin laajakaistahankkeisiin. Moninkertaisten suunnittelukustannusten syntytapa ja määrä ihmetyttää virastoa.

      Tarkastuksen aikana kävi myös ilmi, että hankkeen aliurakoitsija Teloq´in kustannuslajeille jaottelu on keinotekoinen eikä sen tueksi ole esimerkiksi vastaavia määriä matka-ja majoituskustannuksia.

      Projektinjohtamisen kustannukset ovat selkeästi suuremmat kuin muilla samankokoisilla laajakaistahankkeilla.

      Hankkeen maksuhakemusaineistosta käy ilmi, että Multia-hankkeen rakennustyöt ovat olleet pysähdyksissä alkusyksystä 2013 aina toukokuuhun 2014 asti. Siitä huolimatta projektikirjanpitoon on kirjattu 450.000 euron suuruiset verkonrakennuskustannukset tältä ajalta.

      Taloudellisessa tarkastuksessa tuli myös ilmi, että tukikelpoisen verkon osia oli osassa tositteista määritelty virheellisesti. Teloq on laskuttanut Keski-Suomen Valokuituverkkoja kaivuutyöstä joillain reiteillä useampaan kertaan.

      Lopuksi Viestintävirasto kertoo, ettei se saamiensa tietojen perusteella tässä vaiheessa voi olla varma siitä, kuuluvatko kaikki Viestintävirastolle esitetyt kustannukset Multian laajakaistahankkeelle.

      Multia on tässä vain yksi esimerkki. Edellä olevilla seikoilla perustelin sitä, ettei Kuuskaistaa saisi hyväksyä yrityssaneeraukseen. Jos ja kun, kuten näyttää, se pääsee saneeraukseen ja sitä tietä karkaa lopullisesti velkojiensa kynsistä.

      Hyvää vaihtoehtoa asiassa ei liene olemassakaan. Alun alkaenkin rahaton Kuuskaista kummitteli vuosikausia laajakaistahankkeen riesana. Se keräsi Viitasaareltakin rahaa n. 1,2 milj. euroa ja Saarijärveltäkin lähemmäs miljoonan. Ei tiedetä missä rahat ovat, kunnat niistä ei ole mitään hyötyneet.

      Kuuskaistahan lopulta myi koko paketin yhdellä eurolla perustetulle Keski-Suomen Valokuituverkoille, joka ei sekään rahassa kylve. Vuoden 2015 tilinpäätös näyttää miinusta yli puoli miljoonaa. Vahvana uhkana on, että hankkeeseen mukaan lähteneet ja rahoituksen taanneet kymmenen pikkukuntaa joutuvat piakkoin kaivamaan kuvettaan maksaakseen verkkoyhtiön velkoja. Varoittavana esimerkkinä ympäri Suomea on lukuisia kuntia joissa laajakaistahanke on käytännössä konkurssissa. Liittyjiä ei ole tarpeeksi kannattavaan toimintaan, niin yksinkertainen on syy. Silti löytyy kuntia jotka ovat valmiita saattamaan asukkaansa hömppähankkeen velkojen maksajaksi.

      • kottaraispönttö

        Selvennyksenä kansalaisille kerrottakoon ns. riitajutun ja rikosjutun ero.

        Kuuskaista, Telog, Kuuskaistan Palvelut Oy tai KSSV eivät voi olla epäiltyinä rikoksista, vaan ainoastaan niiden vastuuhenkilöt:

        Hallituksen jäsenet
        Toimitusjohtaja
        Tilintarkastaja
        Kirjanpitäjä

        Viestintävirasto on siis jo tarkastanut kyseisten yhteisöjen kirjanpidot ja talouden Jyväskylässä 8-9.6.2015 tehdyssä erityistarkastuksessa, joten uuden tarkastuksen tekeminen ei ole välttämätöntä rikosilmoituksen teon kannalta.
        Yhtiöt toimittivat Viestintäviranomaisille 10000 tositetta, joista tarkastettiin noin 70 prosenttia.

        Tuloksena oli joukko löydöksiä, jotka kaikilla mittareilla mitattuna ylittävät syytä epäillä rikosta kynnyksen.

        Sillä seikalla, että tarkastus suoritettiin Multian hankkeeseen liittyen ei ole rikosepäilyjen kannalta mitään merkitystä.

        Jostain käsittämättömästä syystä poliisin tutkinnanjohtaja ja syyttäjä ovat jättäneet Viestintäviraston tekemiin löydöksiin reagoimatta kokonaan.

        Viestintäviraston muistion ei uskottu koskaan tulevan julkiseksi, mutta näin silti pääsi käymään.
        Tätä muistiotietoa ei ollut annettu aikaisemmin edes tutkintaa pyytäneille ja sen ei uskottu koskaan päätyvän "vääriin käsiin"(vrt. nelosluokan salaus)

        Saattaa tätänykyä tutkinnanjohtajan ja syyttäjien korvia punoittaa ja aivan aiheesta.

        Ko. herrojen menettely on saatettu oikeuskanslerin tietoon.

        Kuten Saarijärven kaupungihallituksen tänään julkaistun pöytäkirjan liitteistä voi havaita poliisi ja syyttäjä eivät ole antaneet toisen viranomaisen (Vivi) tarkastusten tuloksille mitään painoarvoa, vaan jättäneet törkeitä rikoksia indigoivat havainnot täysin huomiotta.

        MIKSI?



        Toisin sanoen, itse emärikosepäilyä ei tutkittu millään tavalla.

        Tästä menettelystä johtuu myös se, ettei avunantoa emärikokseen löydetty. (Jos ei ole rikosta, ei ole avunantoakaan rikokseen)

        Avunantajina olisi tullut tutkia kaikkien kuntien viranomaisten (valmistelijat/esittelijät) ja poliittisten päättäjien osuudet taloudellisten vahinkojen syntyyn. (Tuottamus tai tahallisuus)

        Hallinto-oikeudet ovat jo väärät menettelyt todenneet ja Keski-Suomen käräjäoikeus velvoitti Kuuskaistan maksamaan kaupungeille korvaukset.

        Miljoonat kunnista ja yksittäisten tilaajien etumaksut ovat siirtyneet Kuuskaistan ja muiden yllämainittujen tahojen toiminnan kautta toisiin taskuihin.

        Velkasaneerauspäätöksin kaupungit varmistivat laittomasti siirrettyjen varojen päätymisen lähes lopullisesti vääriin taskuihin.

        Saarijärvellä päätös yritettiin tehdä kokonaan salassa banaanivaltioiden tapaan.

        Käry kävi kuitenkin ja asiasta tehtiin oikaisuvaatimus.

        Miettikääpä sitä, minkä vuoksi päätös yritettiin tehdä salassa.

        Ettei vaan olisi ollut pelko joutua itsekin vastaamaan mahdollisista korvauksista, jos mahdollinen rikostutkinta olisi käynnistynyt.

        Kaupungin hallinnon tulee ajaa vain kaupunkilaisten ja veronmaksajiensa etuja ei peitellä omia vastuitaan.

        Todella kalliiksi tulee naamojen suojelu.

        Osaisivat edes hävetä, mutta häpeä tuskin kuuluu heidän tunne-elämäänsä.

        ps.

        KSML taivastelee tämän päivän lehdessä sitä, ettei kuluttaja-asiamies ole nostanut yhtään joukkokannetta 10 vuoden aikana rikosjutuissa.

        Tässä jutussa olisi ainekset korkata tämä keino ja pistää vastuuvirkamies hommiin palkkaansa vastaan.

        Saataisiinpa ainakin ennakkotapaus Suomeenkin lain toimivuudesta.


    • täyspersu

      Maksaisivat autoilijat tiensä itse. Koululaiset opetuksensa itse. Sairaat hoitonsa itse. Vanhukset vanhainkotinsa itse. Vituttaa kun saan pientä peruspäivärahaa kun tuommoiseen joutavaan rahat menee.

      • tässä.siul.neuvo

        Joutavanpäiväiseen rahat menee??? Kuinka tuollainen väittämäsi yleensäkään voi pitää paikkaansa? Ei minulta ainakaan mene sentin latia joutavanpäiväiseen ellen sitä itse sinne laita, miksi sinulta sitten menisi? Onko sinulla muka menevämpää rahaa kuin esim. minulla-en usko... Itsehän niin sinä kuin minäkin päätämme mihin rahaa laitamme-eiks vaan? Tyhmyydestä tietenkin sakotetaan aina, se on päivän selvää se. Katso peiliin niin sieltä löytyy syyllinen siihen että rahat menee tuommoseen joutavaan. Itse en edes kehtaisi tunnustaa jos olisin ollut niin tollo et olisin laittanut vähät rahani esim. johonkin valokuituliittymään, kun siihen ei ole lakisääteistä pakkoa. Miksi täällä maailmassa toisilla on rahaa ja maallista mammonaa enemmän kuin toisilla? Olen miettinyt asiaa usein ja tullut siihen tulokseen, et luoja ei ole jakanut älliä kaikille tasapuolisesti rahan käytön suhteen. Turha on syytellä ketään muita ja esittää kaikenmoisia viisauksia täällä somessa, jos ei ole älliä niin että rahaa menee tuommoiseen joutavaan. Ei ne suuret tulot rikastuta ketään, vaan pienet menot. Pidä rahat tiukasti käsissä ja kädet munissa, niin sinne ne eurot alkavat pesiä pikkuhiljaa.


      • täyspersu

        Et tollo ymmärtänyt. Verorahoja käytetään mainitsemiini asioihin. Siksi pitäisi myös laittaa tulevaisuuden perusinfraan valokuituun. Halvinta se on rakentamalla kaikille kuten tiet.


      • säästeliäs.demari.mies

        Oonhan minäki seurannu tätä turhanpäiväistä kinastelua valokuijusta. Sanoisimpa sinulle että etkö tajua että ei tämä velekainen Viitasaaren kaupunki pysty kaikkia hienouksia maksamaan????? EI RIITÄ RAHAT!!!! Toistakymmentä miljoonaa lisää velkaa Viitasaarelle jostakin valokuijusta olisi minustakin aika hullu ajatus. Sitte olisi tietystikin eri asia jos valtio maksais, mutta kun ei Suomen valtio maksa meille kuitua. VALTIO EI MAKSA KUITUA!!!!! Perusinfra tarvitaan tietenkin, se on totta. Koulut, maantiet, vanhustenhoito, peruspäivärahat ovat välttämättömiä. Moottoritiet, lentokentät, rautatiet, valokuidut jne. eivät taas ole välttämättömiä kaikkiin paikkoihin ja kaikille. Keskustaan kuitu yritysten käyttöön on tarpeen ja riittää kyllä.

        Hanki 4G nettiyhteys, niin sillä pärjäät kun itsekkin täällä sivukylillä pärjäilen nettitikulla vallan mainiosti. Minusta se on ommaa tyhmyyttä jos peruspäivärahaa saava on laittanu vähäset rahat johonki kuituun. Itekin olen äidin maidosta perinyt demariaatteen ja vastustan kuitua ja Viitasaaren velekaantumista.


    • eiku.aamukaljoille

      Soita kaupallisille operaattoreille, siellähän mainostetaan kiinteääkin yhteyttä. Jätä muutama kaljalaatikko ostamatta. Mitä siellä valitat, sossustakin voisit saada muutaman lantin. Kaljapöhnässä taitaisi riittää kymmenen megaa mokkulalla sinunkin tarpeisiisi. Nykyään löytyy vielä muitakin lisälaitteita jotka pelaavat ihan hyvin. Laita Kuuskaistalle siitä maksamastasi viissatasesta lasku. Saatat saada kahdeksanvuoden kuluttua satasen takaisin. Ala jo katsella, jos löytyisi vielä yhtä hyviä sijoituskohteita. Sinun taitosi riittäisi vaikka pörssiin.

    • kysyväei.tieltäeksy

      Keskisuomalainen 06.04.2017 03:00
      Ennakkotilaajille kylmää kyytiä Kuuskaistalta

      Verkko-osuuskunta Kuuskaistan yrityssaneerausmenettelystä Saarijärvellä 28.3. järjestetyssä tiedotustilaisuudessa oli Keskisuomalaisen mukaan ”alistuneita ilmeitä”.

      Eipä tuo ihme ole, sillä Kauppalehden (21.3.) mukaan ”arviolta joka toinen saneerausmenettelyn aloittaneista yrityksistä päätyy lopulta konkurssiin”.

      Ei tipu rahaa vakuudettomille velkojille (Jyväskylä, Saarijärvi, Viitasaari ja sadat tai tuhannet ennakkotilaajat)!

      Keski-Suomessa juuri tästä laajakaistahankkeesta esitettiin kuluneiden vuosien mittaan lukuisia varoituksia. Jotkut vastuulliset luottamushenkilöt yrittivät hillitä kuntiensa intoa taloudelliseen katastrofiin saaden asiatonta kritiikkiä vastaansa.

      Laajakaista kaikille -lain tultua voimaan ”piirileikki” käynnistyi Verkko-osuuskunta Kuuskaistan hanke-ehdotuksella 13.8.2010 Keski-Suomen liitolle, joka ryhtyikin kilpailutukseen 21.4.2011. Sen tuloksena liitto sai yhden (!) tarjouksen – Kuuskaistalta – saman, minkä se jo hanke-ehdotuksena oli esittänyt. Hankekoordinaattorina oli sama henkilö, joka on nykyisin Kuuskaistan toimitusjohtaja.

      Leikki jatkui 15 kunnan tanssilla, mihin muun muassa Saarijärvi yhtyi 28.12.2011. Valtuusto ei ollut yksimielinen, sillä yksi valtuutettu jätti eriävän mielipiteen – ja on ollut täsmälleen oikeassa.

      Alueella oli jo vuosia yksin leikkinyt Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy, joka ujona ei halunnut kaikkia leikkitietojaan paljastaa.

      Piirileikin osallistujat vähenivät, leikki muutti muotoaan ja eripuraakin alkoi syntyä. Leikin takuumieheksi ajateltu Finnvera kieltäytyi osallistumasta tanssiin, sillä pääsylipulla ei ollut katetta. Kuuskaista ilmoittikin 26.9.2013, ettei se kyennyt enää leikkiä jatkamaan (!).

      Eihän mielenkiintoista, joskin kallista leikkiä voitu kesken lopettaa. Niinpä 12.12.2013 oikein eduskunnassa ”isot pojat” Mauri Pekkarinen, Lauri Ihalainen, Teppo Sirniö ja Timo Rusanen sekä Kuntarahoituksen, Inspira Oy:n, työ- ja elinkeinoministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön ja Viestintäviraston edustajat pähkivät kahta uutta vaihtoehtoa piirileikkiin: 1. takaukset suoraan verkkoyhtiöön ja 2. takaukset väliyhtiön kautta.

      Ongelmaksi todettiin julkisen tuen – jopa 100 prosentin – osuuden nousu ja samalla riski piirileikin muuttumisesta omakustanteiseksi. Epäreilua totta kai!

      Puuhahenkilöt pohtivat kunta- ja hallintolakeja joustavasti soveltaen kalliiden lakimiesten avulla uusia kuvioita piirileikkiin ja päätyivät merkilliseen holdingyhtiömalliin, mihin Kuuskaista sittemmin upotti velkansa – taisi olla peräti euron hinnalla.

      Nyttemmin tuo uusi piirileikki lienee jos ei matkansa päässä, ainakin lähellä sitä. Keski-Suomen Valokuituverkko Oy:n ja Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n tilinpäätökset viime vuodelta kertonevat tulevaisuudesta paljon.

      Mistä ihmeen rautalangasta kuntapäättäjille pitäisi taivuttaa malli riskirahoituksen hallintaan?

      Hannu Luotola

      Saarijärvi

    • valtuustoon-valtuustoon

      Rikostuomion jälkimaininkeja: Jussi Kananen ei jatka kaupunginhallituksen johdossa
      Viitasaaren kaupunginhallituksen keskustalainen puheenjohtaja Jussi Kananen kertoo Keskisuomalaiselle, että hän ei jatka tehtävässä vuoden vaihteen jälkeen. Viime viikolla Kananen sai 1 500 euron sakkotuomion säilytettyään kotonaan metsästysaseita tavallisessa lukitsemattomassa kaapissa ja uhattuaan juovuksissa ampua itsensä ja poliisin kiinnioton jälkeen Saarijärven poliisiasemalla.

      – Olen ilmoittanut aikeistani keskustan kunnallisjärjestön johtokunnalle jo noin kuukausi sitten. Olin alunperinkin ajatellut, että puheenjohtajan paikka vaihtuisi valtuustokauden puolivälissä. Tuomiota seurannut myllytys vahvisti päätöstä, vaikka olenkin saanut puoluetovereilta tuen ilmauksia, täsmentää Kananen.

      Keskustan valtuustoryhmä käsittelee tilannetta ennen seuraavaa kaupunginvaltuuston kokousta, joka pidetään 10. marraskuuta.

      – Sitä ruoditaan myös kunnallisjärjestön vuosikokouksessa marraskuun loppupuolella. Jussi Kanasen luottamus ja asema päättäjänä on ennallaan siihen asti, toteaa kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Sami Wiik.

      • JOKU.ROTI.SENTÄÄN

        EMÄNNÄN KANSSA PÄÄTETTIIN, ETTÄ EI MYÖ TÄMMÖSET TAUSTAT OMAAVIA MIEHIÄ VALTUUSTOON ÄÄNESTETÄ.


      • En.ymmärrä.tällaista

        Jussi Kananen ja Ilkka Kemppainen eivät mieleastäni ole sopivia hoitelemaan yhteisiä asioita! Miksi kepu laittaa tarjolle tuollaisia ehdokkaita-miksi ihmeessä? Tämän ei pitäisi olla leikin asia lainkaan, kun puhutaan Viitasaaren kaupungin yhteisten asioiden päättäjä valinnoista. Ehdokkaiden taustat pitäisi olla kaikin puolin kunnossa ja heidän pitäisi olla muutoinkin esimerkillisiä kansalaisia ollakseen kykeneviä valtuutetuiksi.


    • tyhmää.demokratiaa

      Nyttehän Viitasaari sai itsensä näköisen valtuuston. Vanhukset ja lapset ovat hyvin edustettuina valtuutettujen penkeillä. Mikä on päätösten teon taso, niin jää nähtäväksi. Mitään kummosia en odota tulevalta valtuustolta. Toivon, että Viitasaari pysyisi pystyssä ja Suomen kartalla tulevat neljä vuotta, yhtään enempää en voi odottaa tulevalta "valtuusto-iskuhyhmältä". Joillakin näyttää olevan kova polte valtuustoon, ilmeisesti lisätuloja hankkimaan piittaamatta siitä, että ikä kääntyy valtuustokauden lopulla yhdeksännelle vuosikymmenelle.

    • SörkänRuusu

      Nyt taitaa persupoloisia ahistaa vaalimenestys. Ilman Teukkaa olisitte muinaismuisto Viitasaaren kunnallispolitiikassa. Ettekö te tajua mitä olette saaneet jatkuvalla änkyröinnilänne aikaan? Ainakin sen totaalisen mahalaskun!
      Persut tulevat menestymään eduskuntavaaleissa huomattavasti paremmin kuin kuntavaaleissa. Ja syystä että silloin on valittavana ehjäpäisiä edustajia, eikä katkeroituneita riidankylväjiä. Tämä samainen jurnutustaktiikka on ollut menossa monen monessa pikkukunnassa ja nyt tuli mitä tilasimme!

      • OnneKanalalle

        Noo...Nukkuvat olivat Viitasaaren suurin puolue...likimain yhtäsuuri kuin muut yhteensä. Mieti SörkänRuusu mitä se viestittää yleensäkin koko kuntapolitiikallemme!

        Punikki-politiikan aikaansaanokset näkyvät Viitasaaren jokapäiväisessä elämässä hyvinkin kongreettisesti. Velkamäärä alkaa olla kestämättömällä tasolla. työttömyys kolkuttaa 20 % : ssa. Kuntalaiset voivat huonosti. Nähtäväksi jää, tuleeko viitasaari-nimisestä kaupungista muinaismuisto, kun kanala tekee aikansa päätöksiä.

        Kinnunen vie tyttöjä ja mummoja mihin haluaa kuin pässejä liekanaruissa.


      • paljon.rusinapullaa

        Sörkan Ruusun ei kannata kovin paljon hillua. Siellähän istuu jatkossakin samat Persut. Tulevat varmasti ottamaan edelleen kantaa, ja hullutuksiin eivät varmasti lähde. Laajakaistarat ovat menneet Ruusulta hevonperseeseen, kiitä siitä puoluettasi Kepua. Juo vaikka usempi kahvikuppi tupaillassa ja paljon pullaa, niin saat katetta kaistoillesi. Hölmöläinen kun oot.


    • SörkänRuusu

      Soini sanoi eilen että tätä hommaa ei päästetä veher-vasemmistoa sotkemaan.
      Olette tehneet ahkerasti juuri sitä työtä että näin tulee käymään. Ja ilmeisesti teette jatkossakin.

    • Näin.Viitasaarella.kävi

      Eduskuntavaaleissa Perussuomalaiset taas ottavat mitä heille oikeestikin kuuluu, elikkä tulevat kuulumaan 4:n suuren puolueen joukkoon. Näitä ylä- ja alamäkiä kun on politiikan tiellä sille vaan ei mahda mitään.

      Harmi vaan että Viitasaarella ihmiset eivät ymmärtäneet kuinka hyvää Perussuomalaiset oikeestikin tarkoittivat. Kyllähän Viitasaarella jokainen puolue kärsi inflaation. Kepu, demarit, kokoomus ja Perussuomalaiset kaikki menettivät uhden paikan. Tätäkään kansa vaan ei ymmärrä jostain kumman syystä....en tiedä miksi.

    • äänestelijä
      • nukkuvien.puolueesta

        Sinäkö sosiaalidemokraattiskommari älämölö, mikä lienetkään sen kuidun maksat? Mölinöintisi täällä s24:llä viittaa siihen, että rahapussit joutaa kärpäslätkiksi niin sinulla kuin minullakin. Tottakai valokuituverkon rakentaminen on järkevää ja perusteltua keskustan alueelle, eikä sitä Perussuomalaiset ole käsitykseni mukaan vastustaneetkaan, vaan ovat yrittäneet suojella Viitassarta Kuuskaistan kusetukselta. Toistakymmenen miljoonan velkavastuisiin en halua ottaa osaa vähävaraisena ihmisenä, kun tässä elämässä on muitakin rahanreikiä. Suotta tämä selittely kaltaisillesi ymmärtämättömille tolloille on, mutta tulinpahan kirjoittaneeksi.


    • Peli.kovenee

      Karstulan palstalla totuuksia. Ketkuilijat tulevat esille ennemmin tai myöhemmin myös Viitasaarella. Selvittelyvyyhti etenee, Wiitaunioninkin nimet tulevat vielä julkisuuteen, olen siitä jo aika vakuuttunut.

      Totuus esiin verkoyhtiöistä, Karstula

      avoimmuutta

      12.4.2017
      Ihmettelen miksi kunta / kehittämisyhtiö eivät sanallakaan puolustaudu tässä verkkoyhtiösekoilussa. Jokainen tietää miten iso osuus kehittämisyhtiöllä on ollut "takapiruna" hankkeen rahoituskuviossa. Jos keskusteluissa esiin nostetut summat ja vastuut pitävät lähellekään paikkansa, puhutaan miljoonapuhalluksesta meidän veronmaksajien pussista. Näin kuntalaisten näkökulmasta hankkeen valmistelu- ja päätöksenteko on koko ajan ollut hyvin epämääräistä. Sellaista "sisäpiirin" touhua, joka on leimallista karstulalaiselle kähminnälle. Esim. liittymän ostajien lukumärästä on annettu hyvinkin ylimalkaisia lukuja. Sekin on varsin oleellinen luku kun lasketaan yhtiön tulevaisuutta ja mahdollisia lisävastuita kunnalle. Kuka maksaa lainat, mikä tulee olemaan käyttäjämaksun suuruus, milloin ja millä rahalla hanke saatetaan loppuun, miten rahoitetaan tulevaisuudessa ylläpito jne. Siinä muutamia yksinkertaisia kysymyksiä joihin ainakin verkkoyhtiön hallituksen jäsen Ari Piesala varmasti pystyy antamaan vastaukset, jos niitä häneltä kysytään. Toivoisi nyt vaikkapa Viispiikkisen palvelevan kuntalaisia tiedonvälittäjänä ja tekevän luotettavan katsauksen tilanteeseen. Olisihan siinä kunnan edustajana verkkoyhtiön hallituksessa istuvalla Ari Piesalalla hyvä tilaisuus katkaista "huhuilta siivet" ja tukkia "rupusakin" suut.


      Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n, sama yritys joka omistaa Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n, pyöreässä pöydässä istuu myös eräs Eero Suomäki. Karstulasta on siis porukkaa molemmissa firmoissa, miksi ei tuoda mitään tietoja julkiseksi? Tai anneta edes väliaikatietoja? Eihän firmat ole selvitysvelvollisia yrityksen asioista, muuten kuin tilinpäätösten muodossa.

      Rahalle olisi muutakin käyttöä lähitulevaisuudessa, on yhteiskouluprojektia etcetc.
      Kommento

      Veronmaksaja112

      Jos KSVV Oy:n tilikausi päättyi vuoden 2016 lopussa, tilinpäätöksen on oltava valmis maaliskuun 2017 lopussa.
      Karstulanseudun palkkalistoilla on 2-3 "viestintävastaavaa". Heitähän voisi käyttää tiedottamisessa apuna, jos toimitusjohtaja ei itse osaa kirjoittaa.

    • tilit.julki

      Ihan oikein. Tilinpäätökset 2016 esiin KSVV ja KSVH!

    • tekniikantri
      • vetele.piuhoja.perässäsi

        Kumpikohan on halvempi kunnille, kun sähköjohdot parin vuoden sisällä ovat maan sisässä. Samaan kuoppaan mahdolliset kuidut. Kannattaa sinunkin katsoa pihanperällä muutakin paskahuussia.

        Verkkoyhtiö hamuaa kunnilta lisää sijoituksia rahapulaansa.

        Verkkoyhtiö vaatii kunnilta lisää sijoituksia!

        Alla oleva Keski-Suomen Verkkoholding yhtiön lisäsijoitusesitys on ensi viikolla Multian kunnanhallituksessa. Samat esitykset tulevat aivan varmasti myös jokaiseen Verkkoholding kuntaan. Kuntien osake-osuus määrittyy omistusoikeuden/ asukasluvun mukaan. Multian osuus tulisi olemaan 500 tuhatta euroa. Tästä on helppo laskea, että Pihtiputaan ja Karstulan summat ovat lähes miljoona euroa mieheen ja niin edelleen. Muistutuksena, että esimerkiksi Pihtipudas on jo sijoittanut ja lainoittanut hanketta 6 miljoonalla eurolla. Yhteensä kunnilta odotetaan saavan lisää noin 5 miljoonaa euroa. Ei todellakaan hyvältä näytä kannattamattoman verkkoyhtiön jatkuva pönkittäminen, koska näillä liittyjämäärillä ja kustannuksilla tästä hankkeesta ei tule omillaan toimivaa milloinkaan. Lisärahoitusta tullaan pyytämään taas muutaman vuoden päästä. Yksinkertaisesti Verkkoholdingyhtiön kanssa naimisissa olevien kuntien kantokyky ei kestä millään näitä lisämiljoona sijoituksia kannattamattomiin osakekauppoihin. Mistähän löytyisi sellainen taho joka katkaisisi tämän kuntia kyykyttävän ja pohjattoman kaivon velkasammon?

        Multian kunnanhallitus:
        Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi
        osakkeenomistajat ovat 26.4.2017 yksimielisesti päättäneet
        maksullisesta osakeannista yhtiön omistajakunnille vanhojen
        osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin. Keski-Suomen Verkkoholding
        Oy:n hallitus on pyytänyt kuntaa käsittelemään asian ja tekemään
        esityksen mukaisen päätöksen yhtiön maksulliseen osakeantiin
        osallistumisesta toukokuun 2017 aikana.
        Osakeannissa tarjotaan merkittäväksi yhteensä enintään 191.227 yhtiön
        uutta osaketta. Merkintäoikeus jakautuu osakkeenomistajakuntien
        kesken niiden nykyisen osakeomistuksensa mukaisessa suhteessa
        siten, että yksi osake oikeuttaa merkitsemään yhden uuden osakkeen.
        Osakkeiden merkintähinta on 26,15 euroa per osake, mikä jäljempänä
        esitetyllä tavalla yhtiön käypää arvoa vastaava merkintähinta määräytyy
        yhtiön rahoitustarpeen perusteella. Maksullisella osakeannilla
        tavoiteltava rahoitus on yhteensä viisi miljoonaa (5.000.000) euroa,
        mistä kunkin osakaskunnan enimmäissijoitus määräytyy
        omistusosuuden mukaisesti tehtävän osakemerkinnän mukaan.
        Näin ollen jokaisen omistajakunnan merkitessä osakkeita sille tarjotussa
        enimmäismäärässä, osakeannilla ei ole vaikutusta osakkaiden
        suhteellisiin omistus- ja vastuuasemiin. Sen sijaan elleivät kaikki
        omistajakunnat merkitse osakkeita merkintäetuoikeutensa mukaisesti
        omistustensa mukaisessa suhteessa, merkitsemättä jättäneen
        suhteellinen omistusosuus laimenee, ja suhteelliset omistusosuudet
        kokonaisuudessaan muuttuvat.

        Multian kunnalla on 21.147 osaketta, jotka oikeuttavat merkitsemään
        enintään saman määrän uusia osakkeita. Kunnan käyttäessä
        merkintäoikeutensa täysimääräisesti on merkintähinta
        kokonaisuudessaan 552.994,05 euroa (26,15 euroa/osake


    • Sähköä.myös.valokuituun

      Mitenkä kannattavuus?

      Laajakaistayhtiöitä saattaa kaatua konkursseihin!

      kotimaa 21.04.2017
      Lähes joka kolmannella julkista tukea saaneella laajakaistayhtiöllä talousongelmia
      Julkisella tuella laajakaistayhteyksiä rakentaneista toimijoista lähes joka kolmas on taloudellisissa vaikeuksissa. Nämä yritykset odottavat nyt helpotusta tilanteeseensa vireillä olevasta lakimuutoksesta.
      Lakimuutos pienentäisi rahoituskuluja myös niiltä yrityksiltä, joiden hankkeet maakuntien liitot kilpailuttivat ennen 21.11.2012 voimaan tullutta laajakaistatukilain muutosta.
      – Vanhan lain aikaan käynnistetyt hankkeet ovat tosi hankalassa tilanteessa. Lakihan parani jo, ja nyt odotamme uutta lakimuutosta, sanoo toimitusjohtaja Janne Paunonen Keski-Suomen Valokuituverkoista.
      Keski-Suomen Valokuituverkkojen tilanne on toimijoista haasteellisin, sanoo ylitarkastaja Pauli Pullinen liikenne- ja viestintäministeriöstä.
      – Käsittääkseni muilla yhtiöillä ei ole akuuttia kriisiä.
      Aikaisemmin ongelmia oli eniten Rautavaaran Tietoverkko-osuuskunnalla, mutta Pullisen mukaan velkasaneeraukseen pääsy on vakauttanut sen tilannetta.
      Ongelmia ovat aiheuttaneet erityisesti rakentamisen odotettua korkeampi hinta, rahoituskustannukset ja lainojen lyhyet takaisinmaksuajat, selviää Viestintäviraston marraskuussa tekemästä selvityksestä.
      Selvityksen mukaan tukea saaneista 21 yhtiöstä tai osuuskunnasta kahdeksalla on joko haastava tai epävarma taloustilanne. Nämä toimijat ovat vastanneet yhteensä 35:stä valtion tai EU:n tukemasta laajakaistahankkeesta. Tilanne ei Pullisen mukaan ole merkittävästi muuttunut.
      Tilanne on haasteellinen Keski-Suomen Valokuituverkoilla, Rautavaaran Tietoverkko-osuuskunnalla, Osuuskunta Kymijoen Kyläkuidulla, Pielisen Tietoverkko-osuuskunnalla, Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunnalla ja Ranuan Kuituverkot Oy:llä. Epävarmaksi kuvaillaan Andelstaget Optowestin ja Kairan Kuitu Oy:n tilaa.
      Pullisen mukaan ei ole mahdotonta, että jokin yhtiöistä kaatuisi. Silloin liittymän omistajien tilanteen ratkaisisi konkurssipesä.
      Jopa sadan prosentin takaus
      Lakimuutoksessa tilannetta helpottaisi muun muassa tuki-intensiteetin nousu, sanoo Keski-Suomen Valokuituverkkojen Janne Paunonen.
      – Tuki-intensiteetti nousisi 66 prosentista 90 prosenttiin ja tuesta 50 prosenttia voisi saada etukäteen, kun tukipäätös on tehty.
      Nämä muutokset on tehtiin jo edellisessä lakimuutoksessa, mutta ne eivät koske sitä ennen kilpailutettuja hankkeita.
      – Tavoitteena olisi, että 90 prosentin tuki-intensiteettiä voitaisiin soveltaa kaikille hankkeille, jopa sellaisille, joille tukea on jo maksettu. Tämä tarkoittaisi sitä, että nämä hankkeet voisivat saada jopa sadan prosentin kunnan takauksen. Silloin yhtiöt voisivat hyödyntää edullisempia lainaehtoja, kertoo Pauli Pullinen.
      Ministeriö ehdottaa lakiesityksessä myös, että väestötiheyteen perustuva rajoitus poistettaisiin. Lisäksi verkon tukikelvottoman osuuden pituus lyhennettäisiin kahdesta kilometristä sataan metriin.
      – Tämä tarkoittaisi, että tukiosuus jonkin verran nousisi, sanoo Pullinen.
      Lakiesitys on nyt eduskunnassa ja myös Euroopan komission pureksittavana. Ministeriö lähetti komissiolle lisäselvityksiä viimeksi viikolla 14 eli huhtikuun alussa.
      Yksi lain uudistuksen syistä ovat Pullisen mukaan juuri laajakaistayritysten talousvaikeudet.
      – Toinen syy on se, että hankkeet eivät ole kauhean hyvin edistyneet ja olemme saaneet palautetta, että tukiehdot ovat aika haastavat.
      Osa kunnista ottanut riskejä
      Osa laajakaistahankkeisiin osallistuneista kunnista on ottanut merkittäviä riskejä, arvioi Valtiontalouden tarkastusvirasto tarkastuskertomuksessaan viime vuonna. Tarkastuskertomuksen mukaan tähän vaikuttivat osaltaan kuntien maksuosuusluokitus ja sen muuttumattomuus sekä tiukat tukikelpoisuusrajaukset.
      – Alun perin kuntien piti osallistua laajakaistahankkeiden rahoitukseen vain tietyllä rahoitusosuudella, joka vaihteli kahdeksasta prosentista 33:een, mutta tämä ei aina riittänyt hankkeiden rahoittamiseksi. Tällöin kunnat tukivat hankkeita lainoituksella ja takuilla. Laajakaistahankkeet oli kuitenkin tarkoitettu toteutettavaksi ja toimimaan terveeltä liiketaloudelliselta pohjalta. Jos hankkeeseen on pistetty paljon kunnan rahaa, mutta kannattavaa liiketoimintaa ei synny, tämä vaikuttaa kunnan talouteen, sanoo tilintarkastusneuvos Matti Mattila Valtiontalouden tarkastusvirastosta.
      Moni laajakaistayritys on joko kokonaan tai osittain alueensa kuntien omistama.
      – Kuntien osallistuminen toi mukaan uuden poliittisen päätöksenteon kerroksen. Tätä kautta on ehkä tullut mukaan sellaisia elementtejä, joita terveeltä liiketaloudelliselta pohjalta ei olisi mukaan otettu, pohtii Mattila.
      Myös Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n omistajia ovat alueen kunnat holding-yhtiön kautta.
      – Jos tilanne pahenisi niin se voisi vaikuttaa sielläkin. Keskusteluja omistajakuntien kanssa käydään koko ajan, jotta ne tietävät, missä mennään, sanoo toimitusjohtaja Janne Paunonen.
      Kaikki kunnat eivät ole lähteneet mukaan hankkeisiin.
      3,7 euroa pe

      • ajattelijah

        Mikä hinta ihmishengelle? Kun terveys- ja lääkäripalvelut siirtyvät nettiin niin kuka uskaltaa riskeerata henkensä epäluotettavien mokkuloiden kanssa? Vain kuidulla syntyy taattu yhteys.


    • hölömöt

      Ei taida sähkökatkolla toimia sinunkaan koneet kovin kauan. Tuleeko seuraavaksi maajusseilta rahavaatimus esitys agrikaattien maksuun?

    • maalla.asuva

      Laskin, että Viitasaaren ollessa tässä hullutuksessa mukana niin 13 milj. euron lisäksi tulisi lisää osakemaksuista 35030 osaketta kerrottuna 26,5 euroa tekisi yhteensä 928 295 euroa . Liittymiä epävirallisen tiedon mukaan varattiin 500 kpl. Yhden liittymän hinta yhteiskunnalle lähes 30 000€. Tähän päälle tietysti asukkaan liittymämaksut. Hinta on järjetön, kun vielä tiedetään, että kunnat antoivat sata prosenttisen takauksen, ja sopimuksessa on avoin valtakirja jatkaa hankkeen rahoitusta aina kun rahat on loppu. Tukiasiat voidaan pudottaa vielä vain murusiin. Herätkää päättäjät. Meillä on vanhuksille huutava rahan tarve. En hyväksy, että tähän hulluuteen menee kaikki kunnan rahavarat.

      Multialla on tiettävästi 96 laajakaistaliittyjää KSVV:lle. Nyt vaadittu 533 000 € raha vastaa silloin 5 550 € lisärahaa liittymää kohti. Eikä se kyllä jää tähän.

      Tähän mennessä liittymiin on lienee mennyt ainakin 35 000 €/liittymä.

      Multia ja rupukunnat ovat tekemässä hinnan kalleuden maailman ennätystä, niin kauan kun kunnan verotulot, 6 M€ kestää.

    • ilmankuitua

      KSML 05.07.2017 13:42
      Elisa laajensi 4G-yhteyksiään Keski-Suomessa
      Jyväskylässä parannuksia on tehty tänä vuonna yli 80 kohteessa.
      Jyväskylässä Elisa on tehnyt 4G-verkon parannuksia yli 80 kohteessa tänä vuonna. Kuva: Sami Saarenpää
      Teleoperaattori Elisa on tänä vuonna laajentanut 4G-verkkoaan useilla paikkakunnilla Keski-Suomessa.
      Yhtiö on laajentanut 4G-verkon kapasiteettia ja saatavuutta Jyväskylässä sekä Hankasalmella, Joutsassa, Jämsässä, Keuruulla, Kuhmoisissa, Konnevedellä, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Uuraisilla, Viitasaarella ja Äänekoskella.
      Talven ja kevään aikana 4G-verkkoa on laajennettu ja kapasiteettia parannettu etenkin Jyväskylässä, jossa parannuksia on tehty kaikkiaan jo yli 80 kohteessa, muun muassa keskustassa, Nisulassa, Kekkolassa, Kuokkalassa, Mannilassa, Pupuhuhdassa ja Kangaslammella sekä Keljossa, Kaunisharjussa ja Kanavuoressa.
      Aluejohtaja Juha Peltomäen mukaan verkon laajennukset takaavat asiakkaille entistä sujuvammat ja varmemmat palvelut
      – Suomalaiset ovat maailman eniten mobiilidataa käyttävä kansa ja tämä näkyy myös Keski-Suomessa. Keskisuomalaiset ovat ahkeria surffaajia, ja verkossa liikkuvat datamäärät huimia, Peltomäki kertoo.
      Elisa investoi Suomeen vuosittain lähes 200 miljoonaa, josta suurimman osan verkkoihin.
      Yhtiön 4G-verkon alueella asuu tällä hetkellä 99 prosenttia suomalaisista.
      – Nykyisten verkkojen laajennusten lisäksi tutkimme ja testaamme jatkuvasti myös uusia teknologioita, kuten 5G:tä. Seuraavan sukupolven 5G-verkon myötä esimerkiksi virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät ja roboteista ihmisten apuna tulee arkipäivää, Peltomäki kertoo.
      Jorma Rahkonen

    • kuitua
      • vain.idiootti.kepulainen

        Tietojeni mukaan ei Viitasaari lähde aivan kivuitta enää näihin hörhötyksiin. Onneksi oli joitain viisaita jotka saivat jäihin lähtemisen konkurssiyhtiöön. Onneksi näitä istuu vieläkin päättäjinä, Kuuskaistan aloittama rahastus ja velkojen siirtyminen seuraavalle yritykselle pitikin katkaista . Valokuituverkkojen kanssa ei enää minkäänlaisiin rakennuspuuhiin. Maksakoon muut kunnat tyhmyytensä. Uusilla maksujärjestelyillä maksaa verkon rakentaminen miljoonia lisää. Voisi laittaa loppun, että vain idiootti maksaa kuidusta tuplahinnan.


    • rahaaonkyllä
    • ehtolainen

      Kelle riittää, kelle ei. Kannattaa lukea ehdot.

    • Tukisukka

      "Viestintävirasto laatii tuensaajille selkeän ohjeistuksen, josta selviää tuensaajia koskevat ehdot. Sekä uusiin että vanhoihin hankkeisiin sovelletaan laajakaistatukilakia. "

      Juuri nuo tuensaannin ehdot onkin olleet hämärän peitossa. Kunnat on menneet mukaan hankkeisiin ja sitten huomanneet että eipä tullut valtiontukea eikä eu-rahaa, vaikka niin lupailtiin. Siinä sitten ihmetellään kun kunnan jo maksamat rahat onkin käytetty muualla ja kuitutoimitsija tahtoo lisää.

      Jospa nuo tukiehdot on kohta niin selvät että tavalliset valtuutetutkin asian ymmärtää?

    • katulamppuja

      Murto toivoo, että langattomien verkkojen kehitys lähi­vuosina helpottaa tavoitteita. Hänen mukaansa 5G-taajuudet tulevat jakoon Suomessa vuonna 2020.

      Manner taas epäilee, että 5G:stä ei ole ongelmien ratkaisijaksi. Se kyllä antaa lisää nopeutta, mutta samalla tukiasemia tarvitaan vielä tiheämmin kuin nykyisessä 4G-verkossa. 5G tulee olemaan kaupunkien verkko.

      – Hyvänä analogiana voidaan sanoa, että 5G yltää niin pitkälle kuin on katulamppuja.

    • ei.enää.kuituverkkoihin

      Viitasaaren johtajalle terveisiä! Käy myös lukemassa Suomen kuvalehdestä uusin Kittilänjuttu.

      Koko K-S:n laajakaistaviritys on on ollut suuruuden hulluutta ja pahemman kerran kuntien kusetusta. Herätkää kunnat, oletteko laittaneet osakekauppapäätökset voimaan ennenkuin Hallinto-oikeus on käsitellyt valitukset. Pihtiputaalla kaistayhtiöltä kirjelmöitiin, jos nyt ette lähde mukaan niin hinnat ovat syksyllä kaksinkertaiset. Kiristys vaan jatkuu. Lukekaa alta missä tilanteessa ollaan. Tilinpäätöstiedot ja varsinkin tarkastuskertomus kannattaa hankkia, on varsin mielenkiintoinen.
      Syyllistyivätkö kunnat päätöksissään tietoisesti virheisiin? Valtuustopäätös, vaikka on saanut lainvoiman, ei ole automaattisesti laillinen. Konnevedellä on tällähetkellä verkkoyhtiön puheenjohtajuus, tiedetäänkö siellä Hallinto-oikeuden päätöksistä? Ja miksi nämä päätökset eivät merkitse mitään? Kuntien ostamat osakesijoitukset 3 milj. euroa aiotaan laittaa vanhojen velkojen maksuun. Entäpä jos Hallinto-oikeus toteaa lopullisissa päätöksessään osakkeiden oston ja johdannaissijoitukset laittomiksi? Tuleeko takaisin perintä?
      Kunnanhallitus ja kunnanjohtaja valvovat, että päätökset ovat kunnissa lainmukaisesti esiteltyjä ja päätettyjä. Muistelisin, että kun Viitasaaren päätös laajakaista-asiassa Hallinto-oikedessa kumottiin, niin vastaavanlaisia päätöksiä oli lähes kaikilla kuituyhtiöön liittyvillä Keski-Suomen kunnilla. Karstula taisi olla ainut kunta joka muutti päätösesitystään. Kuka valvoo, että kunnissa noudatetaan Hallinto-oikeuksien päätöksiä? Kun Hallinto-oikeus tekee ennakkopäätöksen, se koskee siitä eteenpäin kaikkia kuntia. Samoin myös johdannaissopimus-ja osakekauppapäätöksiä tulisi kaikkien kuntien noudattaa, eli päätöksiä ei saisi laittaa täytäntöön ennenkuin Hallinto-oikeus on antanut lopulliset päätökset. Päätökset koskevat myös tytäryhtiöitä.

      Keski-Suomen kunnissa viime vuosien aikana Hallinto-oikeus on puuttunut useita kertoja laajakaistapäätöksiin. Multian Valokuituverkkojen kanssa tehdyistä johdannaissopimuksesta ja osakekaupoista ovat Hallinto-oikeuden välipäätöksillä täytäntöönpanokiellot. Yli vuosi sitten Hallinto-oikeus kumosi Multian kunnan päätöksen laajakaistaverkon rakentamisen taajamaan julkisella tuella. Tästäkin päätöksestä oli myös täytäntöönpanokielto. Multian kunta valitti KHO:n. Lähes kaikki kunnat rakensivat taajamat yhtäaikaa, vaikka tukilait sen kielsivät. Tiettävästi Multian laajakaistan rakentamispäätökset eivät ole muutenkaan aivan oikein, koska lainatakaukset ja kustannukset eivät täsmää laskuopillisesti mitenkään.
      Hallinto-oikeus on myös kumonnut Viitasaaren laajakaistastaan liittyviä valtuustopäätöksiä jo lähtömetreillä ja lisäksi Hallinto-oikeus ja poliisikin on todennut Ijäs jutussa kaupungin tekemän tutkintapyynnön perusteettomaksi. Tiettävästi asia koski laajakaistarakentaja Kuuskaistan haastamista oikeuteen.
      Pihtiputaalla ja Karstulassa on myös Hallinto-oikeuden kieltävät välipäätökset kuntien Valokuituverkkojen kanssa tehdyistä osakemerkinnöistä. Keuruulta on myös valitus KHO:ssa Myös Saarijärvellä on laajakaista-asioiden päätökset hiertäneet lähes koko ajan. Kaikissa laajakaista valituksissa oli kiinnitetty huomiota liiallisen julkisen tuen antamiseen, ja rakentamisen markkinaehtoisuuteen sekä EU:n lakien noudattamiseen. Myös jatkuvan tappiollisen yrityksen rahoitus ihmetyttää. Lisäksi aiemmin Viitasaari, Saarijärvi ja Jyväskylä ovat voittaneet operaattori Kuuskaistan käräjäoikeudessa sopimusrikkomuksen takia. Kuuskaista tuomittiin maksamaan kuntien maksamat etumaksut korkoineen takaisin. Kuuskaista liittyy tiiviisti Holdingyhtiön ja Keski-Suomen Valokuituverkkojen perustamiseen. Kuuskaistan aloittaman verkon rakentamisen velat ja olemattomat varat siirtyivät kyseiseen yhtiöön yhdellä eurolla. Yhtiössä on kymmenen Keski-Suomen kuntaa. Viitasaari ja Saarijärvi eivät ole mukana.
      Eikö jo ole riittävästi kunnille päätöksiä oikeusasteilta mikä on mennyt verkkoasiassa pahasti pieleen? Kuinka kauan kunnat jatkavat rahoitusta rahoitusvaikeuksissa olevalle Verkkoyhtiölle? Minusta on ihmeellistä, että Maakuntaliiton voimakkaasti tukemana kunnissa edelleen viedään Valokuituverkkojen kanssa verkon rakentamista eteenpäin, vaikka Hallinto-oikeus on puuttunut jo useita kertoja laittomiin päätöksiin. Kummallisinta on myös se kun Valokuituverkoissa olevat muut kunnat ja yhtiö eivät lotkauta korvaansa mitenkään Hallinto-oikeuden päätöksille, vaikka kuntien päätökset ovat olleet aina laajakaista asioissa lähes identtisiä. Minusta Hallinto-oikeuden päätökset koskevat kaikkia Valokuituverkoissa olevia kuntia samalla lailla. Missä on esittelijöiden vastuu esitellessään virheellisiä päätösesityksiä? Missä on se luottamus, joka pitäisi olla kaikilla kuntajohtajilla? Kuka on se rohkea lakia tunteva henkilö, joka tämän leikin katkaisee? Muistutan vielä, että yhtiössä olevilla kunnilla on papereissa kymmenien miljoonien lainatakaukset. V. 2016 Tilinpäätös kertoo 1,2 milj.tappiosta.

    • Kittisaaret

      Kittilän tapahtumat muistuttavat Viitasaarella tapahtunutta Ijäksen juttua ja Saarijärvellä samanlainen juttu meneillään. Ja edellinen laajakaistakirjoitus sopii myös tähän Kittilän tarinaan kuin silmä päähän.

      Suomen Kuvalehti
      Jos tuntuu, että Kittilän tapahtumat ovat sekava vyyhti, niin tämä juttu auttaa.
      Toimittaja Eeva-Liisa Hynynen kokosi kolmen ja puolen vuoden tapahtumien keskeiset käänteet. Kaikki alkoi sähköpostikirjeestä joulukuussa 2013. Nyt 28 kuntapäättäjää ja kaksi muuta henkilöä on syyteharkinnassa.
      Kittilän kriisin mieletön tarina: Valta­taistelusta raskaisiin rikos­epäilyihin – Suomen kalleimmat potkut - Suomenkuvalehti.fi
      suomenkuvalehti.fi

      • correlone

        Kuntaliitto "vastuuhenkilöineen" pyörittää valtavaa korruptiota Suomen kunnissa.
        Se on nerokkaasti rakenneltu rekisteröity yhdistys, jonka ei tarvitse noudattaa hallintolain määräyksiä. Se on tytäryhtiöineen kuntien etujärjestö Sak:n tapaan.

        Kuntien päättäjien silmissä Kuntaliiton lakimiehien sana on yhtä kuin oikeusviranomaisen kanta.

        Kuntaliitto hallitsee täysin suvereenisti kuntien päätöksentekoa palkallisine lakimiehineene. Kyseinen etujärjestö omi aikaisemmin myös kuntien tilintarkastuksen tytäryhtiönsä Audiator Oy:n kautta.

        Audiator "hätämyytiin" Bdo:lle, kun perskarvat meinasivat kärytä.
        Milloinkahan tulee Kuntarahoitus Oy:n ja Inspira Oy:n vuoro?

        Käytännössä mikään ei muuttunut tilintarkastusyhteisön myynnin jälkeen, koska kymmenen prosentin omistus jäi vanhoille tilintarkastajille, jotka jatkavat edelleen kuntien tilintarkastajina.

        Nämä hemmot eivät ole löytäneet mitään huomautettavaa kuntien ja niiden tytäryhtiöiden tileistä ja hallinnon oikeellisuudesta. Toivottavasti Kittilän tapauksen kautta PRH laittaa asian järjestykseen ja näyttää korruptiolle kaapin paikan.

        Jos kävisi niin onnettomasti, että vaikkapa Viitasaaren tai Saarijärven kaupunginjohtaja saisi tuomion virkarikoksista meneillään olevien prosessien johdosta niin ei syytä huoleen, Kuntaliitto kyllä räätälöi poispotkituille suojatyöpaikan. Kuntien johtajiksi tie kyllä nousee pystyyn, mutta vihreämpi oksa onneksi odottaa... ja kenties paremmalla palkalla Kuntaliiton palveluksessa.

        Karstulan ex- johtaja taisi siirron jo saadakin.

        Sukulaisuus Kuntaliiton valtuuston puheenjohtajaan tuskin ainakaan on haitaksi työpaikan saamisessa.

        Kehoitan kaikkia kansalaisia lukemaan SK:n Kittilää koskevan jutun ja pohtimaan sen jälkeen, onko omassa kunnassa mitään merkkejä vastaavista menettelyistä.

        Ksml:n omistamat lehdet eivät sitä teille kerro, joten kannattaa turvautua ihan itsenäiseen ajatteluun.

        Kannattaa kokeilla....

        Aivotoiminta suorastaan virkistyy, kun saa itse muodostaa oman käsityksensä faktojen perusteella ilman Sampon , Viitasaaren Seudun, Viispiikkisen ja ennen kaikkea mediadiktaattori Keskisuomalaisen sensurointia.

        Päätösaineisto on julkista ja kenen tahansa saatavissa (pöytäkirjat), vaivaa se tosin aiheuttaa, mutta on tosi palkitsevaa.

        nimimerkki kokemusta on


    • intendenntti

      Eikös tämän palstan pitäisi keskittyä laajakaistaan?

      Janne, jos kuka on varmasti pannut kaiken peliin, jotta Sipilän digiloikka varmistuisi.

      Saarijärviset ei tyhmyyksissään ymmärtäneet valtakunnallista kontekstia, vaikka asiantuntijana käytetty yliopiston pelikaani yritti "laskelmillaan"kuinka vääntää rautalankamallin valokuidun kaikkivoipaisuudesta.

      Onneksi lähetystö älysi hakea Jannen Viitasaaren johtoon.

      Siellä toimeliaisuus pääsi kukoistukseen ja myös tuulimyllyt ja venäläisten sijoitukset ymmärrettiin saarijärveläisiä paremmin.

      Pikku persuvähemmistö oli kuitenkin yllättävän sitkeä vastus eikä tokeentunut edes rikosilmoitusten avulla.

      On aikoihin eletty. Luottamusmiesten tehtävähän on luottaa virkavalmisteluun.

      Missä on häpy, miten tähän on tultu?
      Eikö oikeusviranomaiseenkaan enää voida luottaa?

      Ei auttanut Ijäksenkään hyllytys, vaikka yleensä ensimmäinen hirtetty saa muut takaisin riviin.



      Rusanen näyttää pistävän Saarijärvellä vielä paremmaksi.

      Koira näyttää heiluttavan häntää, vaikka virkamies on hallituksen ja valtuuston alainen.

      Esimiehestä tehty rikosilmoitus on ainutlaatuinen teko Suomen kuntahistoriassa ja toivoa sopii, että näyttö myös riittää esitutkintaviranomaiselle ja syyttäjälle.


      Mielenkiintoista syksyä odotellen....

    • kuninkuusravit

      Nyt on vakava paikka.

      Oikeuslaitos on alkanut selvästi lipsua aiemmasta linjastaan.

      Ennen sentään on voitu luotta siihen, etteivät turhat valitukset menesty.

      Nyt pettureina ovat olleet niin Hämeenlinnan hallinto-oikeus kuin Keski-Suomen käräjäoikeuskin.

      Jos vielä rikosasioissakin aikaisempi linja horjuu, mitäs me pojat sitten tehdään?

      Mikä on Maurin seuraava siirto?

      Poliisin tutkinnanjohtajatkaan eivät sentään kaikkeen pysty ja syyttäjien ylin esimieskin on jo rikostutkinnan kohteena.

      Eihän tässä näin pitänyt käydä.

      Onneksi eduskunnan varapuhemiehen status antaa ainakin jonkun suojan rettelöitsijöitä vastaan.

      Harmi, kun Jonkka ei voi enää antaa puhtaita papereita.

      Mikään ei ole niinkuin ennen.

      Kaikille hevosille löytyy lopulta valjastaja .... ja se on hyvä elämänohje kelle tahansa.

    • Profilointi

      Paunonen yrittää taas ajaa Viitasaarelle laajakaistaa väenväkisin kertoo Seutu-lehti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe