Hintataso Kreetalla

Viime käynnistä jo n 10 vuotta, silloin ainakin kallis paikka, Siis Suomen hintatasoa. Mites nykyisin?
Ilmianna
Jaa

24 Vastausta


Hinnat nousee niinkuin Suomessakin, mutta löytyy sieltäkin liiteri, että köyhemmätkin saa masun täyteen
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joo kyl mä jään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Syö tavernoissa kreikkalaisia ruokia, jos haluat syödä halvalla, mutta halvempaa siellä on kuin Suomessa muutenkin.
Ilmianna
Jaa
Kyllä Kreetalla on melkein kaikki asiat halvempia, kun suomessa, bensa on samaa tasoa. Ei ne ravintola hinnat sielläkään tietysti mitään alehintoja ole.
Ilmianna
Jaa
Meidän perhe,5 ostaa lidlistä lähinnä vettä ja kreikkalaista jäätelöä,hedelmiä,jne.
Verrattuna pieniin inka ja paikallisien kauppojen hintoihin,säästyy ylipuolet.

Illalla herkuttelemme,isoilla katkaravuilla,hummereilla...Miksi ei käytä järkeä ja käyttää säästämänsä rahat, perheen nautintoon. Pelkästään vettä,mehuja meni viime elokuussa n.14 litraa /päivä....lisäksi tietysti ravintolajuomat.

Hinnat sopivat kunhan välttelee pahinpia, turisti ravintoloita. Liikkuminen edullista,retkille pääsee, ei aina tarvita matkanjärjestäjän välistävetoa.

Kielitaidottomatkin selviää,suht helposti,käyttämällä järkeä.
Ilmianna
Jaa
Elä ny viiti laittaa tollasta provoa tähän viestiketjuun!! Jos tod oisit käyny ylipäänsä missään Kreikan saarilla( ite käynyt eka kertaa yli 20 vuotta sitten) tietäisit hintatason...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kenellehän viestisi tarkoitit ? Me ollaan käyty 80-luvun alustaasti kreikassa, useita eri kohteita ja mikään ei ärsytä enempää kuin 2 euroo pullovesi/l sentään kivennäisvettä ja lämmintä. Astakos maksaa 40-70 e. kg. Riippuu onko täytettynä ateriana vai kokonaisena, meidän herkkua.

Valitsemme esim. Oluen kaupan kylmätiskistä ennemmin kuin ravintolan pöydästä. Matkustamme useimmiten 2-4 viikkoa ja kannattaa olla tarkkana,mistä,mitä ostaa. Juomat,tupakka,ruoka 60% härmän hinnoista, vaatteet ...merkkiliikkeissä kalliita ja värimailma-olematon.
Retket ja paikalliset ruokapaikat meidän matkan helmiä, unohtamatta aurinkoa ja merta, ihmisten ystävällisyyttä. Paraspaikka kodin jälkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koskaan ei olla Kreetalla käyty ja piakkoin lähdössä Plataniakseen. Mitä mahtaa maksaa ravintolassa esim. Kreikkalainen moussaka, souvlakit, salaattiannokset, jäätelöt jne? Saako rantaputiikeista sandaaleja 10-20€ ja ylipäätänsä missä hinnoissa vaatteet pyörivät? Jostakin olen saanut käsityksen, että siellä kalliimpaa kuin vaikka Espanjan mantereella/kanarialla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Viime kesänä kaksi reissua Kreikkaan (Kreeta + Rodos). Moussaka, stifado ja souvlakit paikasta tietysti riiippuen siinä 7-10 euron välillä. Jäätelöannokset ravintolassa muistaakseni kolmesta ylöspäin. Mutta yleensä joka paikassa tulee ruokailun jälkeen joku jälkkäri, kakkua, jätskiä, hedelmiä ja usein vielä se ouzo napsikin!
Vaatteita en ole pahemmin katsellut, merkkivaatteet tietysti kalliita.
Lobsterforever on tainnut saada vesipöhön liiasta veden juomisesta. 1,5 litran vesipullo maksaa noin 0,60 - 1,20, puolikas 0,30 - 0,60, eli ei missään nimessä kahta euroa litra.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Saa sandaaleja 10-20e, vitosella jopa taisin ostaa viime kesänä omat havaianas-kopiot. Ihan riippuu, että haluaako ostaa merkkituotteita vai ei. Turistikojuista saa feikki-converseja n.20 eurolla. Mekot yleensä 20 eurosta ylöspäin. Haniasta löytyy kunnon vaatekauppoja esim. Bershka, ja Pull & Bear, jotka ovat nuorison makuun ja joissa on H&M:n hintataso.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mikä on liiallista vedenjuomista? 6 tölkkiä mythosta....3 litraa...ja menee aika usealla enemmänkin, siihen päälle ouzoa ja ei vettä...pää paljaana eikä aurinkorasvaa, näitä punanahkoja näkee kyllä.
Enköhän tiedä vedenhinnat, se vesi mitä siellä juotte, on poretettua ja tässä ongelma. Vedenpitää olla ,kivennäisvettä. Maksaa tosiaan tuon 2 euroa/l. Lidlissä on myytävänä kivennäisvettä, mikä myös yli euronlitra!
Merkkivaatteet suurimmaksi osaksi feikkejä, pitää mennä zaraan tai vastaavaan,takuulla aitoja vaatteita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Vettä nyt on ihan turha kantaa marketeista kun parempilaatuista tulee suoraan kraanasta! Kreetalla usein vuorilta johdettua.
Karpathosta lukuun ottamatta en ole pullotettua vettä Kreikassa tarvinnut 30-vuotisen kreikanhulluuteni aikana.
Hintataso on maitotuotteita ja kallista bensaa lukuunottamatta edelleenkin selvästi Suomea halvempi. Tietenkin kannattaa käydä Inkoissa ja muissa isoissa marketeissa ja unohtaa kaiken maailman turistialueiden minimarketit, jos sen oikean hintatason haluaa nähdä. Suomen ulkopuolella LIDL:kään ei välttämättä pärjää hintakisassa paikallisten kauppaketjujen kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eikö vieläkään mene jakeluun, kraanavesi ei sisällä mineraaleja ja tulee hikoilun myötä ulos,samalla poistuu kaikki hivenaineet. Et taida paljoa liikkua hotellistasi kun et tarvitse vettä,ouzossahan kyllä vettä on.
Kokeilkaahan kerrankin mineraali/kivennäisvesiä, ei tule auringon pistoksia,kramppeja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
metallikoNero kirjoitti:
Eikö vieläkään mene jakeluun, kraanavesi ei sisällä mineraaleja ja tulee hikoilun myötä ulos,samalla poistuu kaikki hivenaineet. Et taida paljoa liikkua hotellistasi kun et tarvitse vettä,ouzossahan kyllä vettä on.
Kokeilkaahan kerrankin mineraali/kivennäisvesiä, ei tule auringon pistoksia,kramppeja.
Turhaan meuhkaat. Mistä tuo ouzonkin tähän yhteyteen keksit? Entä tuo, että en liiku ja tarvitse vettä? Kirjoitinko niin - luehan uudelleen!

Olen omatoiminen reppumatkaaja, liikun pitkiäkin matkoja päivittäin. Tavanomaisia juttuja Kreikassa esim. rotkovellukset, kuten Samaria Kreetalla, muutaman kymmenen kilsan polkupyöräajelut ja muuten tuollaiset 5...15 kilsan kertakävelyt tai sitten juoksulenkit. Aurinkoa tunti...pari korkeintaan kerralla. Aurinkoa vastaan suojaudutaan ihan muilla konsteilla kuin mineraalivettä juomalla.

Ei ole ollut kramppeja magnesiumin puutteessa tai auringonpistoksia, mutta olenkin varsin tarkka kunnollisen ruokavalion suhteen. Ei kraanavesistä ole tuolla mineraaleja poistettu - mineraalivesien ostaminen aivan käyttövedeksi kaupasta on mielestäni täyttä huuhaata. Näkeehän tuon suolojen kertymisen ihan hanojen tai suihkun kunnosta tai vaikka kattilaan veden keitossa kertyvästä sakasta - kalkkia siis piisaa. Kivennäisvesillä, varsinkin hiilihapotetuilla on runsaasti käytettynä myös haittavaikutuksia. Tietenkin hikisen treenin jälkeen kivennäisvesi on ok, mutta ei pelkästään sitä litrakaupalla päivässä mulla ainakaan mene vaikka hellettä olisi yli 30. Muuten käytän siis kraanavettä, joka Kreetalla on taatusti tuoreempaa kuin kaupan vesi. Eikä PET-kuormita ympäristöä.

Seuraava reppureissu alkaakin ihan tuota pikaa. Lienee järjestyksessä yli 30. Kreikan suunnalle. Just palasin ihanasta Andaluciasta - Espanjan maasta muuten löytyy jokunen kuuluisa vaellusreittikin mutta pitäis allokoida kuukausi sellaiseen. Katsotaan syssymmällä uudelleen.

Tärkeintä on lähteminen ja LIIKE!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kannattaako rattaiden kanssa liikkuessa mennä Plataniaksesta Haniaan bussilla vai taksilla. Missä hinnoissa taksikyydit tuolla matkalla ja onko bussiin helppo ottaa rattaat/täytyykö taittaa tavarasäilytykseen vai voiko ajaa suoraan sisälle? ja mites maksupolittiikka, onko lippuautomaattia vai maksu kuskille?
Ja vielä poiketen aiheesta, löytyykö Platanias / Agia marinan seudulta leikkipuistoja.. Kiitoksia jos joku kehtaa vastailla :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Bussin mallista riippuen rattaat saattaa joutua laittamaan tavarasäilytykseen (ns. turistibussi). Kaupunkibussit ovat yleensä ihan tupaten täynnä, varsinkin kun tulee takaisin päin Haniasta, ja saattaa olla ettei rattailla mahdu sisään ellei niitä taita kasaan. Rahastajalle maksetaan käteisellä (kerrotaan miltä pysäkiltä jää pois) eli varatkaa pikkurahaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Busseissa on rahastaja joka kerää maksun ja auttaa rattaiden kanssa. Hän kysyy, mihin olette matkalla ja pitää huolen, että jäätte oikealla pysäkillä pois. Helppoa ja halpaa!
Ilmianna
Jaa
Tämä väite halvoista bussilipuista on ainakin pääkaupunkiseutulaiselle outo. Itse olen menossa Agia Marinaan pääsiäisenä ja sieltä bussi maksaa Haniaan 1,80 euroa hinnaston mukaan. Plataniaksesta 2,10 €. Minkäänlaista matkakorttia ei voi ostaa vaan aina pitää käyttää näitä kertalippuja. Matka on n. 10 km. Kahdessa viikossa tulee varmaan joitakin kertoja Haniassa vierailtua. Sieltä voi sitten jatkaa eteenpäin näillä halvoilla hinnoilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Teillä onkin mahdottoman hieno etu pääkaupunkiseudulla se matkakortti. Täällä Uudenmaan pohjoisosassa on varmaan myös joitain lippupaketteja, mutta kun itse ajan fillarilla, en niiden hintaa tiedä. Kertalippu maksaa täällä 2,50. No katsoin nyt, että 20 matkan kortti maksaa 40,50. Ei nuo hinnat Kreetalla sikäli pahalta kuulosta. Tulen käyttämään myös taksia, tiedän sen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hsl_alue: sinä taidat olla yksityisautoilija, jolla ei ole hajuakaan lippuhinnoista? Suomalainen turisti jos matkailee kotimaassa pääkaupunkiseudulla niin seutulippu maksaa 5,50e (esim. päärautatieasema-Leppävaara 10km) ja Helsingin sisäinen lippu 3,20e, jos haluaa mennä vaikka päärautatieasemalta Länsisatamaan, matkan pituus 3km. Aika edulliset hinnat ovat minun mielestäni! T: toinen hsl:n alueella asuva.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänään tulin Rethymonista,tässä jotain hintoja lähikaupasta, paikallisten suosimasta minimarketista.
Alfa olut 8+4 pakkaus 5.63e, 5%.
Fix olut 6+2 4.86e
zaros vesi 6 kertaa 1.5l, pakkaus 1.29e.
zero 2 pak 1.5l, 1.96
fanta 1.5l 97c
amita nektar 2 kertaa 1l, 1.65e
mythos 6+2 pak, 5.61e
valkoviini 750 ml, 2.98e
tuborg sodawoter 4+2, 1.89e
metaxa 5* 0.5l 11.71e.
lentokentällä tarjous metaxa 5* 2 kerataa 1l, 37.90e.
Tullamore viski 1l, 24e, norm 28,30 e.
Rantakadun pienissä minimarketeissa yleensä kalliimpia, tämäkin kauppa noin 150m, rantakadulta.
Ilmianna
Jaa
Kävin muuten ostamassa, äskettäin, vichy novelle 1.5l ja maksoi 2.89 e. Siis suomessa ja kivennäisvettä.
Zero on kraana vettä ja zaros on , kuplavettä. Niillä ei mitään tekemistä ,kivennäisveden kanssa. Lämmössä ihminen tarvitsee, hivenaineita ja niitä on -kivennäisvesissä. Toki voi samariinia laittaa veteen ,saa suoloja.
Sen verran meni väärin,kivennäisvesi estää ,hivenaineiden poistumisen.
Tämän hintatason vuoksi, ostan lidlistä-kivennäisvedet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuossa hinnastossa zero on zero coca cola, hämäsi näköjään pelkkä zero.
siis 2 pak. 1.5l 1.96e..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joo, itsellänikin meni sekaisin sanat, nero on vettä ja zero cocis litkua. Varsinaisestihan vesi mikä myydään pulloissa, on yleensä vuorilta ja sanovat että kalkkia on poistettu?!! Zaros tietty hiilihapotettua vettä...
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hintataso Kreetalla

Viime käynnistä jo n 10 vuotta, silloin ainakin kallis paikka, Siis Suomen hintatasoa. Mites nykyisin?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta