Aurinkorannikon hintataso

Pienetmenot

Iltapäivälehdet ja monet muutkin tahot hehkuttavat aina kuinka edullista on asua Espanjan Aurinkorannikolla. Itse en ole kovinkaan vakuuttunut asiasta tai sitten olen katsellut hintoja aivan väärästä paikasta.
Vuokrat näyttäisivät olevan 500 - 1000 eur/kk tavallisissa asunnoissa.
Ruokailu ravintolassa 7 - 10 euroa.
Kaupoissa elintarvikkeet hieman edullisempia mutta löytyy myös kalliimpia kuin suomessa.
Alkoholi toki on halpaa suomeen verrattuna, mutta en itse koe sitä niin välttämättömäksi kuin ruokaa ja asumista.
Olen käynyt siellä lyhyitä reissuja, mutta ajatuksena olisi jatkossa oleskella pidempäänkin. Siksi tuota hintatasoa yritän kartoittaa.
Kertokaapas te jotka siellä olette paljon tai jopa pysyvästi, että onko noille edullisuus-hehkutuksille jotain perusteita.

18

1259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiKäytännönEroa

      Paikallisille normaalituloisille kallista.
      Hyvää eläkettä saavalle ulkomaalaiselle edullinen.

    • huhuhuhuuh

      Jos käyttää paikallista välittäjää niin hinnat ovat n 500 euroa 70 neliötä modernia kämpää ja 600 lla eurolla saa jo 120 neliötä perheasuntoa. Autot noin kolmasosan halvempia kuin Suomessa ja muuten hinnat noin puolet Suomen hinnoista.Elintarvikkeet noin kolmanneksen halvempia.

      • Pienetmenot

        Huhuhuilija laitappa jotain linkkiä noista edullisista vuokrakämpistä.
        Autojen hinnat ei hirveästi merkkaa kun ei niihin kannate montaa tonnia muutenkaan upottaa missään.


      • Miessurrianasta

        No sinä voit itsekkin katsella hintoja aurinko rannikolla Googleta esm:
        "Vuokrahuoneet Malagassa" Tulee hotellien hintoja, mutta varmasti löydät hakemalla myöskin yksityisten vuokraamia huoneita. Googleta esm "Suomalaiset asunnon välitys toimistot Fuengirolassa," Varmasti alkaa löytyä asuntoja ja myöskin toimistojen yhteys tietoja ihan valinaksi asti. Minä majoituin ensin melko kalliiseen hotelliin ja siitä käsin hommasin 380.00e maksavan yksiön Malagan Shurrianasta. Tämä homma kävi int netin kautta ja sitten Suomalaisen asunnon vuokraajan puhelin numeron kautta. Ei kun päräytin taksilla Fukesta Surrianaan asia järjesty saman tien. Käytä jo täällä Suomessa int nettiä näissä asioissa niin ehkä voit sopia jo vuokra asunnosta täältä käsin, jo täällä Suomessa on Suomenkielisiä asunnon välitys toimistoja jotka välittää espanjalaisia asuntoja Suomalaisille. Niin se hinta taso on yksiöilta siinä 400.00-500.00e tietämissä-niin kuka nyt mitäkin kalliina pitää. Minun mielestä se ei oo kallis. On Espanjalaistenkin jotain vastiketta huoneistaan saatava.


    • komero

      olen myös ihmetellyt samaa asiaa ,kun puhutaan että vuokraasunnon saa jopa alle 600 e kuukaudessa , mutta kukaan ei uskalla täällä antaa vihjettä , mistä niitä vois tiedustella .

      • Edullisiakin

        Esimerkiksi idealista.com, enalquiler.com, pisos.com, fotocasa.es, milanuncios.com. Noista voi etsiä, vaatii tosin jonkin verran espanjan kielen tuntemusta tai ainakin ahkeraa google translatorin käyttöä. Kesäaikana hinnat nousee pilviin, mutta talviaikana onnistuu aika helpostikin.


    • 8765

      Aurinkorannikko on kallis verrattuna Espanjan normaaliin hintatasoon, Suomeen verrattuna toki edullista. Rannikolta ei tarvitse lähteä kuin kymmenisen kilometriä sisämaahan, ja hintataso on jo suorastaan halpa.

    • UusiAsukasMalagassa

      Espanja on 40% edullisempi kuin Suomi, keskimäärin. Aurinkorannikolla löytyy paljon kalliimpaa, jopa 20 miljoonan asuntoja, mutta toisaalta myös alle sadantuhannen. Jos ostat turistialueelta maksat tietenkin turistihintoja.

    • Pienetmenot

      Vaikuttaisi, että suomalaiset eläkeläiset ovat valmiita maksamaan suomihintoja kunhan vaan pääsevät nauttimaan Aurinkorannikon ilmastosta. Heille se siis sopii. Harmi vaan, että pienemmällä budjetilla joutuu sitten menemään johonkin "syrjään" asumaan ja elämään, jos Espanjaan mielii. Mutta sellaistahan se elämä on.
      Media voisi kyllä lopettaa sen halpuudella hehkuttamisen, kun tekee juttuja Fuengirolassa asuvista suomalaisista. Uskoisin, että eläminen Suomessa voi olla jopa edullisempaa kuin Fuengirolassa. Toki jossain Hesassa asuminen maksaa järjettömästi, mutta ei kai siellä kukaan halua asua muutenkaan vapaaehtoisesti.
      Pienemmillä paikkakunnilla Suomessa esim. yksiöitä saa vuokrattua 250 - 400 €/kk ja niissä lämmityskin sisältyy jo hintaan. Peruselintarvikkeet hyvin lähellä Espanjan hintoja.
      Eipä siinä. Pitää lähteä lumitöitä tekemään :-(

    • komero

      on totta ettei espanjan hintataso ole ollenkaan niin edullinen kuin usein annetaan ymmärtää .kyllä suomessa voi suödä yhtä edullisesti kuin espanjassa .olemme pieneläkeläisiä ja silti haluamme käydä espanjassa kerran tai kaksi vuoden aikana .olen suunnitellut niin , että meillä saa mennä viikossa rahaa ruokaan 40 euroa .sillä saa hyvin perunat ,grillimakkarat ,jauhelihan ja salaattiaineet viikoksi .olen vaan nuuka koska haluan matkustaa .ymmärrän hyvin ettei se riitä esim. lapsiperheille , mutta meille kahdelle eläkeläiselle kyllä .

    • rrfreedede

      Edullista on jos vuokraa pitkäaikaisesti ja ilman Suomilisää paikallisista välitystoimistoista.
      Englanniksi tai espanjaksi. jos ei kielitaito riitä niin käytä tulkkia.

    • Mensa

      Asunnon vuokraan ei kuulu lämmityskulut. Sähkön hinta paljon kalliimpi kuin Suomessa. Päivällä asunnoissa lämmintä auringon paistaessa,mutta sen laskiessa, kylmyys voi yllättää. Ottakaa selvää asunnon sähkön kulutuksesta ennen kuin vuokraatte asunnon.

      • zeu--

        Eikös sähköä kulu juuri sen verran, kun itse sitä kulutat.


      • Anonyymi

        Ei kuulu ei ja sähkö maksaa Espanjassa. Älkää itä-pohjoisparvekkeita ja muita suuntia ottako.palelee. En lähetäisi penniäkään etukäteen kenellekään näkemättä asuntoa. ei kunpaikan päälle vaikka hotlaan ja kierrä ja kulje ja etsi, Ja vain lyhytaikainen asuminen arvuuttelemalla.


    • Anonyymi

      Voihan vi... Täällä sitä vaan auton ikkunoita raavitaan edelleen ja yritetään säästää, että pääsis joskus ainakin talveksi johonkin lämpimään.
      Toivottavasti edes osa niistä englannin huligaaneista lähtisi sinne omalle saarelleen, niin voisi Aurinkorannikonkin hintataso vähän kohtuullistua, kun kämppiä tyhjenisi.
      Kai se pitää mennä kansalaisopistoon espanjaa opiskelemaan, että osaisi aikanaan paikallisilta kysellä asuntoja yms ilman sitä ihanaa suomilisää.

    • Anonyymi

      Tiedätkö varmasti, että asunnon omistaa vuokraisäntä. Äsken iltalehdissä oli juttu suomalaiseläkeläisistä, jotka olivat ostaneet huoneiston ja nyt huoneiston ovat vallanneet ulkopuoliset eikä heitä saada poistetuksi asunnosta. Suomalaiseläkeläiset joutuvat koko ajan maksamaan kuluja asunnostaan, jota käyttävät rikollisesti toimivat valtaajat ja Espanjan viranomaiset ovat voimattomia.

      • Anonyymi

        Niinpä tilanteen ollessa tälläinen suomalaiset rikolliset käyttävät tilannetta hyväkseen ja Espanjaa esimerkiksi huumebisnesten tukikohtanaan ja suojapaikkanaan, esimerkkinä tämä nyt Suomessa tuomioistuinkäsittelyssä oleva huumerikosepäilty, ex-moottoripyöräkerholainen Janne Nacci Tranberg, joka otettiin kiinni Espanjassa vasta erittäin pitkään kestäneen jäljityksen jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä tilanteen ollessa tälläinen suomalaiset rikolliset käyttävät tilannetta hyväkseen ja Espanjaa esimerkiksi huumebisnesten tukikohtanaan ja suojapaikkanaan, esimerkkinä tämä nyt Suomessa tuomioistuinkäsittelyssä oleva huumerikosepäilty, ex-moottoripyöräkerholainen Janne Nacci Tranberg, joka otettiin kiinni Espanjassa vasta erittäin pitkään kestäneen jäljityksen jälkeen.

        Ja kuka oli se suomalainen kiinteistövälittäjä,joka vuokrasi Tranbergille tietoisesti, asunnon.Niinpä!En tiedä sitä,muttarantakylän uppokalliit kämpä tiedän.,kulut vuokraajalle muka pienet.Palkkiot on tuhdisti vuokrassa,jota maksat kuukausittain. Rantakylä saa ja vuokranantaja saa kyllä palkkionsa. Tulee vaikutelma,että rouva Rantakylä omistaa yksin,mutta hänellähän on siellä alamaisia,palkalla ja ilman. Pelottava,haasteellinen tapaus. Ei tarvi paljoa,kun kulissit murenee ja todellinen Rantakylä paljastuu. Sillä Rantakylään ei mahdu monta kuin yksi. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.Lisäksi on aivan liian puhelias asiakkaistaan. Nimet ja paikkakunnat eikä mikään yksityinen tieto ja asia ei ole luvallista paljastaa millään tavoin muille asiakkaille. Eikö se ole itsestäänselvyys,mutta kun on istunut sen lärpän edess' muutamankaan minuutin,niin sieltä tulee muutenkin niin väljästi juttua ylipäätään,että herättää kysymyksiä.ja ajatuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe