Ruokinta apuja

Kiinanpalatsikoira

Hei, olen hieman hukassa nytten että miten ruokkisin koiraani.. melkein vuoden eli raksuilla ja märkäruualla sitten vaihdettiin raakaruokintaan mutta raakaruokinnassa minua peloittaa että koira ei saa kaikkea mitä tarvitsee :/

Käytin tänään koiran terveystarkastuksessa eläinlääkärissä ja kaikk ok. Kysyin että mitä mieltä hän on raakaruokinnasta ja että mitä hänen mielestä kannattaisi syötttää, vastasi että ei ole oikeata vastausta koska jokainen koira on yksilö ja toisille sopii toinen ja toisille toinen.

En osaa nytten yhtään päättää Millä jatkettaisiin.. jos jatkan raalla ruualla pelottaa että tulee puutoksia, mitä kannattaisi sitten antaa ettei tulis mitään puutostiloja?
Tilaisin kyllä koiralle raksuja ja märkäruokaa netistä, wolf of wilderness merkkiä ajattelin kokeilla, kellään kokemuksia? Ainakin tietojen mukaan olisi hyvä, susimainen ruoka.

Kauheen pitkän tekstin kirjotin mutta jos joku jaksaisi lukea :D

11

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kääpiösusi

      Jos et osaa päättää, tee kompromissi ja syötä molempia. (Tunnetaan 50/50-mallina)

      Näin itse teen, kupista löytyy yleensä jauhelihaa, nappuloita, ihmisruuanjämiä ja joskus piimää, plus välillä sinkkiä, kalkkia ja lohiöljyä, varmuuden vuoksi. Vaihtelen nappulamerkkejä. Sillon tällön saa rustoluun.

      Ei se niin milligramman tarkkaa ole, tuskin omasta ruuastakaan lasket vitamiinimääriä? Usein väitetään että koiralle ei saisi antaa liian vaihtelevaa ruokaa, mutta mä oon eri mieltä. Jos vaan maha kestää (yleensä tottumuskysymys) niin siitä vaan makuelämyksiä.

      • helluvaa

        Koiranruoan abc varotetaan, että lisäravinteiden puutos on yhtä vaarallista kuin yliannostus,, joten "varmuuden vuoksi" ei kannata antaa mitään.

        Raakaruokinnasta ei ole kokemusta, mutta siihen löytyy ohjeita pilvin pimein.


    • Kiinanpalatsikoira

      Kääpiösusi/ tuo kuullostaa hyvältä menetelmältä.. mutta koirani ei ole syönny oikein raksuja muutamaan kuukauteen :/ mainitsin siitäkin eläinlääkärille mutta ei ollut huolissaan.. olen kokeillut eläinlääkäri raksuja, eläinkaupasta, netistä ja ruokakaupasta, ei ole maistunut :/

    • nuorijavallaton

      Minäkin suosittelisin 50/50 menetelmää. Ota yhteyttä raksuvalmistajiin ja pyydä näytepusseja, selitä että sinulla on nirso koira. Ne sapuskatkin voi syöttää niin, että jätät aamulla laittamatta mitään kuppiin ja lenkillä palkkaat koiraa raksuilla. Illalla sitten liha-annos naamarin eteen.

    • Kiinanpalatsikoira

      Miltä kuullostaa semmonen että pääravinto on netistä tilaamani purkkiruoka, raksuja neiti ei syö kun pari päivässä jos ees sitä niin raksuja kupissa kokoajan,
      Ja voisiko sitten vaikka 2 kertaa viikossa antaa kanaa ja riisiä/possua ja riisiä? (Siis ihan koiralle teen ilman mausteita ja suolaa.)

      Elikkä ruokinta oli vaikka
      Ma,Ti,Ke: purkkiruokaa ja raksuja
      To,Pe: possua/kanaa ja riisiä
      La,Su: purkkiruokaa ja raksuja

      Miltä kuullostaa?

    • sivustaseuraajan

      Raksubaari kokonaan pois. Annat vain vähän kerralla päivässä, monilla auttaa tuohon "ei tahdo syödä" ongelmaan kun on säänölliset ruoka-ajat. Purkkiruoasta nyt ei osaa sanoa mitään, kun et kerro mitä ruokaa se on, että saako koira siitä kaiken tarvitsemansa. Riisilläkään koira ei tee yhtään mitään, herkkävatsaisille joskus syötetään keitettyä riisiä helpottamaan. Possu on melko rasvainen liha, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana ettei lähde lihomaan. Parasta tietysti olisi jos saisit riistaa jostain, kaikille se ei vaan ole mahdollista.

    • westiefani

      Meillä oli westiellä koko ajan ruokakupissa raikasta vettä ja hänelle sopivia raksuja (eläinlääkäriltä ostettuja, ensin aikuiselle koiralle ja sitten sydänvikaiselle koiralle tarkoitettuja) koko aikuisiän. Pentuna ja nuoruusiässä jonkin aikaa keitin kasvattajan ohejeen mukaan riisi-&kanaseosta itse. Sitten ilmeni, että se värjää kuononympäryksen ja tassut, joita hän joskus nuoleskeli, punaiseksi. Sitten siirryttiin raksuruokaan. Lisukkeita ja herkkuja hän sai sitten lisukkeiksi koko ikänsä.
      Koira söi silloin kun oli nälkä, joi vettä päälle ja halusi sitten ulos. Yleensä aamuisin ja iltaisin.
      Ei ilmeisesti syönyt juurikaan päivällä, kun kikkareita ei lattioilta löytynyt.
      Painoi koko aikuisikänsä 8-8,5 kg, siis ei hiukaakaan ylipainoinen missään vaiheessa, vaikka ruokaa oli koko ajan tarjolla.
      Nyt jo edesmennyt isäni opetti, että koiralla pitää olla koko ajan kupissa ruokaa, ettei se hotki ja ole nälkäinen, kun luulee, että ruokaa on vain se, mitä kupissa on.
      Oli pääosin terve. Noin 10-v sairastui sydämen vajaatoimintaan, mutta lääkkeellä sekin hoitui.
      Ilahdutti meitä yli 16-vuotiaaksi.

      • hölynpölyä12

        Nyt on kyllä pakko korjata. Koiralla ei tarvitse olla ruokaa koko ajan saatavilla. Koiran elimistö on lihansyöjän elimistö, ja koiralle luonnollisinta on syödä paljon ja harvoin. Ei susillakaan ole koko ajan ruokaa saatavilla :D Ja koiran kuuluu syödä kun on nälkä, eihän se nälkä mikään paha asia ole..


      • Meillä ainakin täytyy olla. Päivälenkin jälkeen laitan sille kupin täysi ja se syö noin kolmessa erässä päivän mittaan.
        On koira joka voi pitää täyden diettipäivän eli ei syö mitään.
        Lisäksi kaikki sen näkemät ja kokemat vaikuttaa siihen samoin kuin vaikka aamukakkaan. Näen että sillä on hätä mutta jos se tapaa esim. muita koiria, paskis jää unholaan.

        Jos oltiin puoli yhdeksältä aamulla ja se paskis jäi tekemättä, sillä on uusi tilaisuus parin tunnin kuluttua. Silloin mennään kunnolla ulos ja silloin viimeistään saa paskuasiansakin hoidetuksi.

        Syöminen on ollut ihan pennusta asti niin erikoista etten muilla koirillani ole koskaan nähnyt. Tosin muilla oli kirittäjiä.

        Mutta en näe syytä miksi se ei voisi syödä kuppiansa tyhjäksi erissä.
        En itsekään syö kun kukko laulaa ja syön just sen verran kuin hyvältä tuntuu. Jos on liikaa niin heitän sen pois tai sitten tarjoan koiralle. Aika harvoin kelpaa.

        Ps. myös ilmat vaikuttaa sen syömiseen. Mitä lämpimämpää niin sen huonommin se syö.


    • Ihanhelppoa
    • näihni

      Anna vaikka neljänä päivänä raksuja ja kolmena päivänä lihaa/purkkiruokaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe