Vanhat pois jaloista

senioritonkultaa

Ihmiset antavat pois vanhoiksi tulevia koiriaan! Kasvattajatkin! Vanhat pois turhana pyörimästä ja uusia pentuja pirtti pullolleen. Itsekästä! Halveksuttavaa!

12

480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cvbnl

      Kaikille koira ei vain ole perheenjäsen.... surullista. Esine, jonka voi vaihtaa entistä ehompaan..

    • helluvaa

      Onkohan vanhan koiran mukavampi viettää rauhallinen vanhuus jossain perheen ainoana rakastettuna lemmikkinä vai usean koiran laumassa, missä nuoret ja vilkkaat jyräävät hitaasti liikkuvan vanhuksen?

    • kelanKennel

      Ei koirankasvatus ole mitään hilavitkutin hyväntekeväisyystoimintaa. Vaan totista työtä! Kyllä tästä pitää saada vähän kulukorvausta kelan tukirahojen päälle! Vanhasta isosta koirasta ei ole kuin kuluja enää.

    • vaikutanvalinnoilla

      Kasvattajat usein haluaa eroon vanhoista, tuottamattomista koirista.Turhaan ruuanmenoa, vanhuksille tulee lääkärikuluja, ja kun pentuja ei enää ole tulossa, siksi ne eteenpäin laitetaan.
      Mutta on myös kenneleitä, joissa koirat, vanhatkin, pidetään koko niiden ikä.Minä otan selkoa kasvattajan koiran pito tavaoista, ja otan sieltä, jossa koirista oikeasti välitetään.En sellaiselta, joka laittaa pennutuskoneet kiertoon.Oman koirani kasvattaja, pitää vanhuksensa itsellään, viimeksi menehtynyt eli 13 vuotiaaksi.On surullista, kun vanhat laitetaan kiertoon, kukaan ei ajattele miltä koirasta tuntuu kodinvaihto.Koira muistaa omistajansa, ja jää ihmettelemään, miksi erotettiin rakastamastaan perheestä, surullista touhua.

      • onnellinenlauma

        Itse olen kasvattaja ja kyllä tosiaan laitan sellaiset koirat joita en enää käytä jalostukseen tai kasvatustyöhön uusiin koteihin. Joskus menevät nuorinakin uusiin koteihin. Vaikka koirani elävät laumassa perheeni keskellä kodissani niin se vaan on että se aika jonka voi käyttää sen vanhuksen hoitoon on pois vaikka pennun opettamisesta. Uusiin koteihin menneet aikuiset koirat ei ole surreet laumaa tai kotia jossa ne saa jakamattoman huomion ja ovat kotiutuneet todella hyvin. Käydessään moikkaamassa niin kyllä ovat olleet niin jo kiintyneet uusiin omistajiin että seuraavat lähistöllä että ei vaan unohda matkasta. On mullakin silti aina ollut myös vanhoja vanhimmat ollu yli 16 vuotiaita nukkuessaan ikiuneen. Joskus voi olla myös syynä luopua vanhemmasta sen turvallisuuden vuoksi kun laumanjohtajaa hakevat. Nuoret voi todella jyrätä sen vanhan ja tiedän tapauksen että lauma otti hengiltä heikoimman lenkin ihan vain yhtäkkiä.


    • alyhoi

      Kyllä nuoret tulisi lähteä ennen vanhuksia. Laittakaa laumanne toimimaan tai vähentäkää koiramäärät! Jumalauta mitä touhua.

      • Lusikallaannettu

        ..." Tai vähentäkää koiramäärät"
        Älyhoi ! Siitähän tässä juurikin on kysymys !


    • Kunmikääneiriitä

      Ja pah. Kun tietyt ihmiset laittaa koiria kiertoon tai eteenpäin se on mahtijuttu ja upeeta mutta jos tietyt laittaa on se pahasta. Niin ihanat doggi ihmiset tuomitsevat muita mutta itse tekevät mitä haluavat. Luullen olevan niin huippuja.
      Kyllä vanhan koiran kuuluu olla kotona laumassa, opettaen nuorempiaan. Harvemmin se koira kertoo että haluaa muuttaa muualle. Vanhukselle on taattava rauhaa ja lepoa mutta ei sitä pois tarvi laittaa. Vanhuus ei ole sairaus tai tila että pitää eristää muista. Kyllä se on raha joka tuossakin muoti ilmiössä sanelee. Vanha ei tuota enää omistajalleen mitään.
      Jos koira elää vanhaksi ja ei halua laumaan uusia ottaa niin sitten odotellaan aikaa parempaa.
      Kyllä tämä tyyli kertoo ihmisestä paljon.

    • Tervepätere

      Vanhat, nuoret pois vaan jos väärän värisiä, ei jalostusarvoa tai ei hanskaa koiriaan niin että tulevat toimeen yhdessä. Sitten voi puhua asian "julki" niinkuin itselleen on eduksi.

    • Kukkahattutädit

      Aikuinen koira etsii kotia”
      Tämä on asia jossa soisi asenteiden muuttuvan. Miksi ihmeessä ihmisiä arvostellaan siitä, että he etsivät uuden kodin sellaiselle koiralle, joka ei sopeudu laumaan tai tarvitsee erilaiset elinolot kun mitä sille pystyy tarjoamaan?

      On käsittämätöntä että monella koiraihmisellä on asenteena se, että ”ei haluta että koira joutuu kiertolaiseksi”. Klisee jota hoetaan silloinkin kun kyseessä olisi vasta koiran toinen tai kolmas koti. Samojen ihmisten mielestä on kuitenkin ok rahdata suomeen koiria muista maista, olosuhteista joista kukaan ei tiedä mitään – aiempia koteja on voinut olla vaikka viisi, eikä koiran terveydentilasta ja kokemuksista ole juurikaan tietoa.

      Valtaosa suomalaisista koirankasvattajista on kotikasvattajia, joten koiralauman kokoa säätelee aikaresurssien lisäksi tila. Miten voi jatkaa kasvatustyötään jos koko koiralauma on ”maskotteja” ja vanhuksia? Sijoituskoirien avulla voi kyllä jatkaa kasvatustyötä, mutta mielestäni koiran luonteen syvällinen tunteminen vaatii sen kanssa asumista – sama koskee jossakin määrin perusterveyteen liittyviä asioita.

      Itselläni on vahva tunneside koiriini, mutta silti järki voi sanoa toisinaan että tälle koiralle olisi viisaampaa etsiä uusi koti, jossa se saisi enemmän huomiota – ja saisi elää rauhallisemmissa oloissa kuin mitä isossa koiralaumassa.

      Kokonaan oma lukunsa on sitten koirien väliset valtasuhteet. Jos laumassa on kaksi koiraa, jotka eivät tule toimeen keskenään, voi arkielämä olla pakoilua ja kyräilyä. Mieti haluaisitko itse elää niin että koko ajan hiukan pelottaisi? Myös laumassa oleva riidanhaastaja tai yliseksuaalinen koira voi olla ihan kiva koira joissakin muissa olosuhteissa, laumassa missä on vaikka vain pari koirakaveria.

      On myös ihmisiä jotka ajattelevat että koirani rakastaa vain minua, eikä voi elää onnellisena missään muualla. Eikä kukaan muu tarjoaisi sille niin hyvää hoitoa kuin minä. Väärin. Valtaosa koirista sopeutuu uusiin olosuhteisiin helposti, kunhan olosuhteet ovat hyvät ja rakastavat!
      Joten toivoisin että kaikki besserwisserit löysentäisivät hiukan pipoaan! Koira voi elää onnellisen loppuelämän vaikka vaihtaisikin kotia. Ne ovat sopeutuvaisia, ja saadessaan rakkautta ja hyvää hoitoa sopeutuvat muuttuvaan tilanteeseen.

      Meille tämä aihe on tullut omakohtaiseksi jo monta kertaa. Essin kohdalla pohdiskelin tilannetta useita kuukausia, ennen kuin ryhdyin toimiin. Näitä asioita pitää miettiä. Lisäksi haluan muistuttaa siitäkin että meidän koiraihmisten pitäisi joskus – edes joskus – miettiä myös itseämme. Jos jokin laumassa oleva koira tekee elämän raskaaksi ja vaikeaksi, pitää miettiä mitä asialle tekee. Oma terveys ja hyvinvointi ovat myös tärkeitä asioita – jokaisesta päivästä pitää voida nauttia, aika on rajallista!

      Joten lämmin kiitos kaikille jotka ovat tarjonneet kodin pentuiän ohittaineille koirille - ja yhtäläinen kiitos teille, jotka ymmärtävät ajatella tämän asian eri puolia – tuomitsematta muiden päätöksiä!

      • Swnn

        Voi luoja ei nyt ollutkaan kyse tilanteista joista sinä puhut. Opettele lukemaan. Hirveä romaani turhaan.


      • Ämmätärsyttää

        Eipä tietenkään. Tottakai on kyse pelkästään jonkun ärsyttävän tyypin turhaan pois antamasta piskistä.
        Tämän ketjun hyödyllisyys on siinä, että paljastui taas, millaisia idiootteja rotu on täynnä. Minulle jos tilanne tule vastaan, niin en suotta etsiskele rakilleni uutta kotia, pistän surutta kuoppaan, ei tuu tämänkaltaista märyä ja porua asiasta. Joku ehkä sit viiden vuoden kuluttua muistaa kysyä, jos muistaa, että mitä sille kuuluu ?
        Kiertymä on niin helppo syy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7130
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2751
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2336
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      95
      2024
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1727
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1525
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1309
    Aihe