Lahti Reim

abcddd

Eikö täällä parempaa isännöintiä löydy? Osakkaana en ole yhtään tyytyväinen kyseisen firman toimintaan. Talossa on teetetty sitä ja tätä ja missään ei kerrota kuin jälkeenpäin jotain.

Talossa oli joku vesivahinkokin jota vakuutus ei korvaa ja siitäkin kuulin jälkeenpäin vain jotain että oli tullut maksamaan useita kymppitonneja. Luulisi että tuollaisista pitäisi tiedoittaa asukkaille. Reimin sivuilla on taloyhtiön omat sivut mutta ei sielläkään mitään ole. Kaiken kuulee sattumalta tai sitten jälkeenpäin.

Onko muissa isänöintiyhtiöissä nykyään samanlaista?

28

3674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öoiytrd

      Eiköhän se valitsemanne hallitus ole tietoinen asioista.

    • botti123321

      Pitäisi se kertoa muillekin asukkaille missä mennään kuin hallituksen jäsenille. Kaikki on joka tapauksessa maksajia, ei pelkästään hallituksen jäsenet. Nykyaikana kun ei paljon vaadi kun dokumentit scannaa ja laittaa taloyhtiön sivuille näkyviin. Eikä se ilmoitustaulukaan ihan turhaan ole. Tulee vain salailun tuntua ja että joku vetää välistä eli tunne että taas kusetetaan tyhmää.

      • Pihaparlamentti

        Edelleen. Käänny hallituksen puoleen. He voivat käskyttää isännöitsijää.

        Tai sitten parhaassa tapauksessa hoitaa tiedottamisen itse.

        Ja onko teillä muuten niin iso korjausbudjetti, että tuollainen "kymppitonnien" korjaus menee budjetin sisään. Tuskinpa vain.
        Eli rahoitus tuollaiseen pitää hakea yhtiökokouksen kautta. Tai sitten "pihaparlamentti" on väärässä, eli tuo korjaus onkin maksanut huomattavasti vähemmän.


    • Ei_salaliittoteorioita

      Kyllä se vastaus mieltä askarruttaviin asioihin löytyy varmemmin joko isännöitsijältä tai hallituksen puheenjohtajalta. Pihapuheita ja juoruja riittää ja täällä niihin ei varmaan löydy ratkaisua. Reippaasti vaan puhelin kouraan ja asiallisen kohteliaasti asiaa kysymään. Ei se sen vaikeampaa ole. Ja jos ei vastausta löydy niin hallituksen tehtävänä on pohtia löytyykö parempaa isännöintiä. Aurinkoista kevättä myös Lahteen.

    • Vesivahingonkokenut

      Jos tulee vesivahinko, niin totta kai se tulee korjata, sillä tietyiltä osin se kuuluu taloyhtiölle. Siihen ei tarvitse mitään yhtiökokouksen päätöstä, sillä se tulee taloyhtiön maksettavaksi jo ihan lain mukaan. Jos taloyhtiöllä ei riitä varat, niin silloinhan kokoustetaan - kerätään esim. ylimääräistä vastiketta tai nostetaan limiittiä.

    • RemonttikiimainenIsän

      REIM Lahti. Toiminta riippuu täysin isännöitsijästä. Rakennuslupaa vaativiin hankkeisiin ja joissa suunnitellaan uuttaa, isännöitsijä TSK on liian hätäinen. Hyvä että malttaa lukea piirustuksia ja ymmärtää niitä.

      Keskustelu hallituksen kanssa ei välttämättä auta, jos isännöitsijä ja hallitus ajaa esim. yhden hallituksen jäsenen etua korjaushankkeessa.

      Ihan sama lopputulos tulee pienen isännöintifirman kanssa ja jonka kanssa ostetaan ulkopuolista asiantuntijapalevelua korjauksiin. Erikoisempaa korjaustaitoa ei REIM Lahti konttorista löydy. Putkirempat kyllä onnistuu taloyhtiöiden rahoilta tutuilta kumppaneilta.

      Jos tarvitaan ammattitaitoa, niin sitten Jolaka taitaa olla ainut. Heille taitaa tulla asiakkaita ovista ja ikkunoista, joten kaikkia ei voida palvella.

      Lahdessa olisi varmasti markkinoita pienelle korjausrakentamiseen erikoistuneelle isännöintifirmalle. Sopivan kokoinen, jotta kassavirtaa ei ohjaudu konsernin yläpäähän.

    • MarsHallitukseen

      "Keskustelu hallituksen kanssa ei välttämättä auta, jos isännöitsijä ja hallitus ajaa esim. yhden hallituksen jäsenen etua korjaushankkeessa. "

      Ja tämmöinenkin on yleensä sen "pihaparlamentin" luuloja.

      Edelleen, jos isännöintiin ollaan tyytymättömiä, niin noottia hallitukselle, ja vaikkapa asia esille seuraavassa yhtiökokouksessa. Hallituksen pitää valvoa isännöinnin toimivuutta, ja tarvittaessa vaihtaa se toiseen.

      Enkä minäkään usko, että "kymppitonnien" vesivahingon korjaus menee taloyhtiön korjausbudjetin sisään. Tietysti vahinko on korjattava välittömästi, mutta sen jälkeen on yhtiökokouksen asia päättää, miten korjaus rahoitetaan, jos se maksaa yli budjetin.

      Tällä palstalla heitetään muutenkin kaikenlaista "mutua" hallituksen/isännöitsijän toiminnasta ilman, että tiedetään faktoja. Ja jos taloyhtiön, eli oman omaisuuden, hoito kiinnostaa, niin kuin pitäisikin kiinnostaa, niin pyrkikää hallitukseen. Siellä voi asioihin vaikuttaa, eikä tarvitse olla "pihaparlamentin" huhujen varassa.

      Tuskin minkään taloyhtiön hallitukseen on niin paljon tunkua, etteikö sinne pääsisi, jos vain haluja riittää. Moni ei vain halua ottaa vastuuta, vaan mieluimmin huudellaan "puskista".

      • Remonttikiimainen

        Sinulla taitaa olla varsin puhtoinen kuva isännöintialasta ja hallitustyöskentelystä. Ei sinne hallitukseen aina niin vain mennä.
        https://museokatu.com/talon-johto/hallitus/

        Kaiken lisäksi isännöintiliitto palkitsee vuoden yrittäjänä 2013 yrityksen, josta on tenty useita kanteluita. Ei ihme, jotta pitää liiton valkopestä alaa ja kirjoittaa mainosjuttuja.
        https://museokatu.com/talon-johto/690-2/

        Suurimmassa osassa taloyhtiöitä kaikki menee varmasti hyvin. Asunnon ostajien pitäisi vain osata välttää huonot taloyhtiöt.


      • MarsHallitukseen

        "Sinulla taitaa olla varsin puhtoinen kuva isännöintialasta ja hallitustyöskentelystä. "

        Kyllä minulla on melkoinen kokemus hallitustyöskentelystä, ja sitä kautta isännoitsijöiden toiminnasta.

        Olen ollut kolmen eri talöoyhtiön hallituksissa, ja nykyisessäkin puheenjohtajana neljättä kautta.

        Kyllä kaikki asiat saa ratkaistua osakkaiden hyväksi, kunhan vain osakkaat ja hallitus /isännöitsijä tekevät parhaansa. Pihaparlamenteissa ei asioita ratkaista. Ja jos isännöintiin ei olla tyytyväisiä, niin hallituksen velvollisuus on vaihtaa isännöinti. Tätäkin on tapahtunut. Ei riitä, että hallitus on tyytyväinen isännöintiin. Myös osakkaiden on oltava. Mutta ei isännöintiä vaihdeta jonkun yksittäisen osakkaan mielipiteen vuoksi.

        Ja se, mitä sanoin hallitukseen halukkuudesta, pitää paikkansa. Meilläkin, 55 huoneiston yhtiössä, on todella vaikeaa saada uusia jäseniä hallitukseen. Suorastaa "anelemme" yhtiökokouksessa uusia jäseniä hallitukseen, mutta aina on jokin syy kieltäytyä. Sitten kyllä nämä kieltäytyjät "pihaparlamenteissa" pitävät suurinta ääntä. Usei täysin tietämättä faktoista.

        Ja tuo Museokadun tilanne oli täysin poikkeava. Olen aikoinaan asunut lähes 10 vuotta ko yhtiön lähistöllä, Museokatu 40:ssä, ja jo silloin tuon yhtiön ilmapiiri oli täysin tulehtunut. Siellä lähes kaikki tappeli toistensa kanssa. Koko Museokatu tiesi tuon yhtiön riidoista.

        "Asunnon ostajien pitäisi vain osata välttää huonot taloyhtiöt. "

        Asunnon ostajien pitäisi pyrkiä hallituksiin, ja sitä kautta vaikuttamaan asioihin. Tämä pätee kaikkiin osakkaisiin.


      • ewdwrtt

    • Andalucia87

      Vaikeea kilpailuttaa isännöintiä Lahdessa. Vapaamuurarit ja uskovaiset joka jakkaralla isännöinnissä. Tulokuninkaita Jolaka ja Kemell.

      • Ansaittuarahaa

        Jolaka ja Kemell ovat tulonsa ansainneet. Jos tekee työn hyvin ja asiakkaita on tulossa ovista ja ikkunoista, niin miksi ei rikastua. Muiden heikkouden avulla pärjää, kun itse on rehellinen ja osaava. Harvalla toimistolla on sellaista käytännön osaamista kuin noilla.

        Välttämättä ei tarvitse kilpailuttaa, kunhan löytyisi luotettava isännöitsijä remontteihin. Saa maksaa enemmän, kunhan taloyhtiö ei joudu "verkostoitumisen" uhriksi.

        Tahkola ei ole Lahdessa. Olisi mukava kuulla muuten tuosta sinun jaottelusta:). Se on totta, että piirit ovat pienet. Varmasti tuntevat kaikki toisensa.


    • Tuula69

      Realia on parhain.

    • Huipullamyynti

      Löytyy! Jolaka ja J.Rautama.

      Kysymys kuuluu, jotta milloin REIM menee myyntiin? Pörssipeluri myisi nyt, kun on vielä asiakkaita ja näyttää paperilla hyvältä.

      • Anonyymi

        Onko tietoa milloin oikeudenkäynti? Reim vs taloyhtiö?


    • Anonyymi

      J.Rautama hakee kasvua. Nyt uudet asiakkaat voi pyytää tarjouksia. Vuosi sitten myivät eioota.

    • Anonyymi

      Voivoi. Samanlaisia kokemuksia Hämeenlinnasta. Meillä myös REIM ja jälkikäteen ilmoitetaan asioista, jos ollenkaan. Hyvin usein unohdetaan kerrostalon ilmoitustaululle laittaa tiedoteita. Meillä hallitus ei ole valmis vaihtamaan isännöitsijää kun eivät ilmeisesti tyhmyyttään näe syytä.
      Isännöitsijää tukemassa on ilkeästi muita syyttelevä puheenjohtaja, joka on hyvin herkästi syyttelemässä muita asukkaita ilman varmaa todistetta.

      Isännöitsijä on perättömien valitusten vuoksi hyökännyt yksittäisten asukkaiden kimppuun. Tähän mennessä tiedän kolme eri asuntoa, joiden asukkaita on syytetty metelöinnistä, remontoinnista ja mistä milloinkin. Yhden näistä tiedän ja heillä ei edes remontoida, koska ei ole työkaluja. Huhua olen kuullut parilta asukkaalta, että nämä "muiden elämää haittaavat" asukkaat valehtelevat. Syytöksiä saaneet asukkaat ovat lähtökohtaisesti kuin tikulla tökittyjä ötököitä, jolla ei ole vaihtoehtoja kuin kestää.

      Olen talossa asunut yli kymmenen vuotta ja näiden kokemuksien pohjalta en kenellekään voi suositella REIMiä.

      • Anonyymi

        Reimin käräjät Lahdessa ohi ja päätös tulee Joulukuun lopussa. Siitä saa ESS hyvän jutun, toivottavasti syytetty isännöitsijäkin antaa omat kommentit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reimin käräjät Lahdessa ohi ja päätös tulee Joulukuun lopussa. Siitä saa ESS hyvän jutun, toivottavasti syytetty isännöitsijäkin antaa omat kommentit.

        Tiko-isännöinti kusettaa asukkaita ja yhtiöitä eniten. T kokemusta on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiko-isännöinti kusettaa asukkaita ja yhtiöitä eniten. T kokemusta on.

        Voisitko avata vähän enemmän? Oon pitänyt ihan hyvänä toimistona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko avata vähän enemmän? Oon pitänyt ihan hyvänä toimistona.

        Tämä firma tykkää lähetellä perusteettomia laskuja yhtiöille ja osakkaille. Valehtelee asiakkaille päin naamaa ja puhuu asiakkaista seläntakana paskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Reimin käräjät Lahdessa ohi ja päätös tulee Joulukuun lopussa. Siitä saa ESS hyvän jutun, toivottavasti syytetty isännöitsijäkin antaa omat kommentit.

        Taloyhtiö voisi tehdä tästä jutun etlariin.


    • Anonyymi

      Tiko isännöinnistä on kokemuksia. Sem verran voin kertoa, että on kallis ja ehkä Lahden surkein isännöinti toimisto. Kusettavat asiakkaita.Kannattaa vältellä jos mahdollista.

      • Anonyymi

        Täsmälleen sama kokemus. Epärehellistä ja apäammattimaista touhua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täsmälleen sama kokemus. Epärehellistä ja apäammattimaista touhua.

        Tikotoimisto ei toimi rehellisesti, toimari pelaa likaista peliä.


    • Anonyymi

      Jolakasta omistajana ja hänen pojasta ei ole pahaa sanottavaa tehtävien hoitajana. Mutta, sitten vuoden 2019 rekrytointi ei onnistunut. Luultavasti jossakin vaiheessa heiltä katoaa muutaman kerrostalon isännöinti. Ei uhota, vaan toimitaan tilanteen mukaan.

    • Anonyymi

      Reim Lahti ala-arvoista käytöstä isännöitsijällä. Hinnat nousseet huimasti.

    • Anonyymi

      Ottakaa mallia tasotalosta

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1969
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1291
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1165
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    10. 10
      980
    Aihe