Sakon muunto / vankilaan passitus?

Sakkoja1234

Oikeusrekisterikeskukselta tuli kirje että sakko muunnettu vankeudeksi mutta on maksettavissa 5.3 asti jonka jälkeen lähetetään ulosottomiehelle vankilaan passitusta varten. En tuota alkukuusta pystynyt maksamaan. Miten tämä nyt siis toimii, olenko nyt etsintäkuulutettu vai mitä kun ei ole ulosottomiehestä mitään kuulunut? Tuleeko siis ulosottomieheltä vielä kirje että vankilan portilla pitää olla sinä päivänä siihen aikaan? Mietin vain että 25.3 saan tuon maksettua että onkohan sinne asti aikaa..

15

5823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rthrbsgtd

      Luulisin että, kuten kaikissa maksuviivästyksissä, on huomattavasti vahvemmilla jos on itse yhteydessä laskun lähettäjään tai kuka taho siellä onkaan takana ja pyrkii neuvottelemaan maksuaikaa.

      • Tietoaon

        Älä luule vaan tiedä. Se ap:n sakko on jo muunnettu vankeudeksi. Lähtö vankilaan tulee nyt koska tahansa, maksuaikaa ei ole enää neuvoteltavissa. Vankilan voi välttää maksamalla sakon, mutta se (raha) pitää löytyä per heti, kun kiinniotto tapahtuu. Muussa tapauksessa putkan kautta vankilaan kiinniotettuna.


      • wqwqq
        Tietoaon kirjoitti:

        Älä luule vaan tiedä. Se ap:n sakko on jo muunnettu vankeudeksi. Lähtö vankilaan tulee nyt koska tahansa, maksuaikaa ei ole enää neuvoteltavissa. Vankilan voi välttää maksamalla sakon, mutta se (raha) pitää löytyä per heti, kun kiinniotto tapahtuu. Muussa tapauksessa putkan kautta vankilaan kiinniotettuna.

        Ei sitä nyt ihan heti. Suomessa elävä vähemmistö, missä naiset kulkevat rahtihameissa ja miehet mustissa lakerikengissä soittelevat ahkerasti tutuilleen kiinnioton jälkeen.


      • Tietoaon
        wqwqq kirjoitti:

        Ei sitä nyt ihan heti. Suomessa elävä vähemmistö, missä naiset kulkevat rahtihameissa ja miehet mustissa lakerikengissä soittelevat ahkerasti tutuilleen kiinnioton jälkeen.

        Jep. Sen voi toki tehdä, jos riittää prepaidissa puheaikaa. Harvemmin sakoista lusimaan lähtevillä on luottotiedot kunnossa.


      • jxkxlxxllzlzl
        Tietoaon kirjoitti:

        Älä luule vaan tiedä. Se ap:n sakko on jo muunnettu vankeudeksi. Lähtö vankilaan tulee nyt koska tahansa, maksuaikaa ei ole enää neuvoteltavissa. Vankilan voi välttää maksamalla sakon, mutta se (raha) pitää löytyä per heti, kun kiinniotto tapahtuu. Muussa tapauksessa putkan kautta vankilaan kiinniotettuna.

        mullahan aikoinaan poliisit tuli hakemaan linnaan kun ulosottomies ei tavoittanut. poliisi siinä vaiheessa
        vielä sanoi että sakon voi maksaa poiskin. sanoin että ele rahaa. no siinä tekivät turvatarkastuksen ennen autoon laittoa ja taskusta löytyi reilu 500 euroa. poliisi silmät kiiluen että onhan sulla rahaa. siinä jo leppoisampikin mies joutui ääntä korottamaan että ettekö nyt saatana miehen sanaan luota.
        ja veihän ne sitten linnaan lopulta.
        en periaatteestakaan ole koskaan sakkoja maksanut, kun ne voi maatakin pois. istua. ei linnassa enää istuta. siellä maataan ja katsellaan telkkaria.


    • Tietoaon

      Mitään kirjeitä ei enää lähetellä. Ne on lähetettu jo aikaa sitten. Nyt pitää löytyä rahaa, tarkoitan DENEG, tai seuraavaksi ihmetellään suljettuja ovia. It is just that simple.

    • kaisitäensinilmoitetaan

      Ei kai ne kaikkia sakkovankeja tule kotiovelta hakemaan suoraan jos ei tässä tapauksessakaan ole mitään aikaa ja paikkaa missä istuu edes ilmoitettu?

      • jurristi

        Sakon muuntorangaistuksen täytäntöönpanosta vastaa ulosottomies. Ulosottomies ilmoittaa kirjeellä, mistä huone on varattu ja milloin sinne on saavuttava.
        Oikeusrekisterikeskuksen kirjeestä saattaa hyvinkin kulua puolikin vuotta ennen vankilaan joutumista. Meno tietysti peruuntuu, jos sakko on sitä ennen maksettu, muunnosta huolimatta.
        Sakon voi maksaa vaikka vankilan portilla. Sisällä on vielä yksi vuorokausi aikaa maksaa sakko. Jos silloin ei maksa, niin joutuu istumaan koko muunnon.

        -----

        5. Sakon muuntorangaistuksen aloittaminen

        Sakon muuntorangaistuksen täytäntöönpanon aloittamiseen liittyvistä tehtävistä vastaa ulosottomies (Laki sakon täytäntöönpanosta 36 §, VN asetus vankeudesta 1 luku 2 §) Tuomittu passitetaan Rikosseuraamuslaitoksen sijoitusohjeen perusteella määräytyvään vankilaan. Jos tuomittu ilmoittaa haluavansa avolaitokseen ja allekirjoittaa päihteettömyyssitoumuksen, ulosottomies ilmoittaa asiasta rikosseuraamusalueen arviointikeskukseen. Ulosottomiehen on ilmoitettava tuomitun vankilaan passittamisesta Rikosseuraamuslaitoksen täytäntöönpanoyksikköön.


    • asuntojariittää

      Pyh, hahah, vain pelkurit maksaa.
      Minä en sakkojani maksa, niin naurettavasti syytä ne on annettu että
      siinähän hakevat, JOS löytävät. hahah.

    • tervetuloahakemaan

      "Sakon muuntorangaistuksen täytäntöönpanon aloittamiseen liittyvistä tehtävistä vastaa ulosottomies (Laki sakon täytäntöönpanosta 36 §, VN asetus vankeudesta 1 luku 2 §) Tuomittu passitetaan Rikosseuraamuslaitoksen sijoitusohjeen perusteella määräytyvään vankilaan. Jos tuomittu ilmoittaa haluavansa avolaitokseen ja allekirjoittaa päihteettömyyssitoumuksen, ulosottomies ilmoittaa asiasta rikosseuraamusalueen arviointikeskukseen. Ulosottomiehen on ilmoitettava tuomitun vankilaan passittamisesta Rikosseuraamuslaitoksen täytäntöönpanoyksikköön."


      valtion raamatustako poimit tämänkin lässytyksen`?

      • Pyydyskö

        Ei ne viitsi alkuun lähteä sakkovankeja etsimään muuten kuin passiivisella haulla. Turhaa resurssien tuhlausta. Sakkovangeista suurin osa polttaa itsensä toreilla ja raiteilla pyöriessään ja hölmöillessään. Poliisi nappaa ylikypsän hedelmän sopivan tilaisuuden tullen pahvitarkastuksessa (henkkaritsekki) ja löytyy se etsintäkuulutus. Lähtö tulee niiltä sijoilta kuin pyyn pölähdys pusikosta.


    • hsvi

      Itse sain 60 päiväsakkoa ja reilu kuukausi sitten haastemies kävi ovella tuomassa kutsun oikeuteen. Olen kerännyt kaiken ylimääräisen rahan mitä tuloistani irtoaa ja maksanut vähän reilu puolet sinne. Huomenna olisi tuo istunto. Mitenhän homma etenee siitä? Tottakai yritän jos saisin maksaa lopun sakostani vaikka kolmessa erässä pois. Onnistuukohan moinen? En millään haluaisi istumaan. Olen töissäkäyvä ihminen joka kusaissut talousasiat täydellisesti, mutta kaiken yritän korjata minkä vain pystyn ja niin nopeasti kun vain pystyn. Sakkoasia on ahdistanut mua suuresti kun ei ole mitään tietoa miten tämä homma menee. Viedäänkö minut suoraan oikeudesta istumaan vai saanko vaikuttaa asiaan menemällä esim. kesälomalla sinne niin ei tarvitsisi töistä olla pois ja selitellä asiaa sen kummemmin? Tietoa kaipaa tämä tietämätön. Huominen jännittää.

      • jurristi

        Tuo 60 päiväsakkoa ei ole tullut ihan pikkujutusta, mutta ei hätä ole tämän näköinen. Kun se muunnetaan vankeudeksi, niin siitä seuraa 20 päivää istuttavaa.
        Käytännössä voisit hyvällä tuurilla joutua vankilaan ehkä vasta vuoden kuluttua muuntotuomiosta. Pitkän prosessin jälkeen poliisin tietokoneille tulee etsintäkuulutus, otettava kiinni ja toimitettava suorittamaan,,,,, ellei maksa.....Eli sakon voi maksaa milloin vain, vaikka vankilan portilla, tai vaikka vankilassa, mutta vain koko summa kerralla. Oikeudesta kävelet ulos tietysti ´vapaana miehenä´.
        Mutta, kuten ketjusta käy ilmi, niin eivät poliisit kovin ahkeraan sakkolaisia jahtaa, muun toiminnan yhteydessä he yleensä jäävät kiinni. Ehkä poikkeuksen tekevät ne, jotka ovat poliiseille tuttuja menneisyydestään, -tuo käydään nappaamassa.
        Istumisajankohdasta ei voi ´neuvotella´, sinne on mentävä silloin, kun käsky käy.


    • SakkoKatko

      Itselläni on 10pv muuntoa odottamassa ,hyvillä mielin lähden alkuvuonna lepäämään ja syömään valtion hotelliin ,saa ryyppyputken samalla katki ja sit meno jatkuu ,saa tälläkin 180egellä sìtten ketterää :D ja plus makuurahat 30senaa tunnilta ,näin täällä

      • kiitosvastauksista

        mitkä vankilat suomessa on mukavempia? onks siellä jotain työpajaa, jonne tarvii mennä vai saako rötvätä ja katsella telkkua? saako siellä pitää kännykkää


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe