Taormina vai Naxos?

Sisiliaan

Ekaa kertaa Sisiliaan menossa, kumpaan kohteista kannattaa majoittua kun kyseessä on pakettimatka ja matkustajat 30v. Kiinnostaa kauniit maisemat, hienot nähtävyyspaikat, yöelämä, ostokset.. Aurinkomatkojen edullisista taorminan ja naxoksen hotelleista kaipaisin tuoreita kokemuksia sekä hyviä ravintola-ja baarivinkkejä.. Kiitos 😊

11

3932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tymis

      No jos ostoksia haluat tehdä ja kauniita maisemia katsella, niin ehdottomasti Taormiina.
      Jos haluat selvitä halvemmalla ja ei niin kuxusta, niin Naxos.
      Yöpyy kummassa vaan, niin vierailut sit vaan toiseen. Kävellen on kiva kulkea.
      Taormiinasta kannattaa valita hotelli josta näköala merelle.
      Kaunis paikka.

    • Rouva35

      Taormina. Siellä on enemmän näkemistä ja tekemistä, laadukasta ja siistiä, mahtavat maisemat ja hyvä meininki. Bussilla pääsee kätevästi parilla eurolla Naxokseen, Letojanniin ja Castelmolaan, missä ehdottomasti käytävä jo näkymien takia. Castelmolan omaa manteliviiniä myydään vain siellä ja se on parasta. Naxos on "nuhjuisempi", täynnä pieniä kuppiloita. Letojanni on uudempi ja hyvä ranta.

    • Turistiina

      Taormina on kallis, paljon kalliimpi kohteena kuin Naxos. Eli samaa luokkaa kuin Capri. Ruokakauppoja melko vaikea löytää Taorminassa, Naxoksessa on muutama pieni ruokaputiikki. Naxoksessa lähinnä kiinankauppoja, rantakojuja, turistikauppoja, ravintoloita ja viime vuosina avattu intialaisia koruputiikkeja. Edullisia ostoksia voi tehdä naxoksessa. Kummastakin pääsee bussilla ylös ja alas, Taormina sijaitsee vuorella, pitää aina maksaa jos haluaa sieltä alas jos ei kävele rappusia. Markkinat molemmissa on kerran viikossa. Taorminassa taloja on kunnostettu, naxoksessa on rähjäisempää.

    • rantafani111

      Tietysti naxosiiin! lapset on jo pakattu mukaan kohta vuoden eka lähtö koittaa! ja ihana lintulehto odottaa

    • Buonviaggio

      Kannattaa mennä giardini naxokseen. Taorminaan pääse sit bussilla nopeasti ja helposti . Naxoksessa löytyy kyllä hyviä ruokakauppoja kun vaan viitsii kävellä muutaman metrin ylös rantakadulta. On lihakaupoaa,kalakaupoaa,vihannesmyymälää. Ravintoloita myös yksi katu ylempänä. Kiinakauppoja en huomannut,ehkä kävelin niiden ohi.bussilla n 1 tunti pääsee kätevästi esim Cataniaan jossa on toripäivänä valikoimaa ja myyjiä kunnon markkinahenkeen. Siellä myös iso kauppakatu keskustassa,jokaisen kukkarolke shoppailtavaa. Ei ole kiinakamaa. Sisilia on ihana ,siellä ei ole rannoilla tyrkytysmeininkiä ,kulkukauppiaita jotka häiritsevät. Kauppoihin ei vedetä väkisin sisälle niin kuin joissain maissa. Lapset otetaan hienosti vastaan. Hyvää lomaa ja terveiset kauniuseen sisiliaan.

    • Tulin juuri Taorminasta. Eipä ollut mielestäni kallis. Viimeisenä iltana söin ja join tasokkaammin Ninossa, lasku 60 euroa. Ruuat ja viinit hyviä. Funiviaan ostin viikkolipun (50 egee). Taisin tehdä 14 reissua menopaluuna. Aurinkomatkojen reissut kivoja, lontoon (myös ranskan, italian ja saksankielinen) kielinen Syracusan retki oli opastuksen sekamelskan takia pettymys. Itse paikka oli hieno. Jos menen jatkossa, valitsisin hotellin, jossa olisi kunnon uima-allas. Paikallinen auringonottokulttuuri ei ollut mieleeni. Viinitilalta tilasin kuusi pulloa punkkua Suomeen.
      Iltasella oli kiva seurata menoa turistialueella, iltamyssynä toimi hyvä paikallinen jäätelö.
      Toinen mukava ravintola oli La Botte, jossa kävin kolme kertaa, pizza ja sea bass olivat hyviä. Ravintolassa aina tilaan ravintolan punkkua tai valkkaria vähän vettä.

    • Siciliaan

      Tähän kaipaisin itsekkin lisää vastauksia! Ensimmäistä kertaa menossa Sisiliaan maaliskuussa. Tarkoituksena viettää leppoisaa lomaa ja tutustua lähiympäristöön. Etnalle ainakin päästävä. Kummastako kaupungista on helpompi tehdä päiväseltään retkiä juurikin Etnalle yms.? Ei vuokrata autoa, eli julkisen liikenteen tai järjestettyjen retkien varassa ollaan. Hintaerot jo tiedossa, joskin en nyt ainakaan hotelleissa äkkiseltään merkittäviä eroja huomannut?

      Kiitos vastauksista!

    • Kaitali

      Taormina ja Naxos toisissaan kiinni, joten reissaamisen takia yks ja sama kummassa asut. Juna-asema Naxoksessa.
      Etnalle suosittelen turvallisuuden takia retkeä.

    • valittavaariittää

      Naxos on mielestäni parempi siihen jos haluaa mennä retkille tai vaikka junalla johonkin, sillä Naxoksessa on (italian kauneimmaksi palkittu) juna-asema tosin juna-asema kulkee Taorminan juna-asema nimellä. Taormina on korkealla vuorella, joten alhaalla on helpompi mennä juurikin junalla. Bussilla pääsee naxoksesta ylös Taorminaan ja myös Castelmolaan. Taormina on kalliimpi ns.luksuskohde ja Naxos rantakylä, riippuu ihan siitä mistä pidät

    • Anonyymi

      Kyllä on ajat muuttuneet nyt jo hop on off bussit kiertää Sisilian turistikyliä, entä onko sinne tullut myös lisää turistikojuja ja kerjäläisiä? on kovin harmi että hienot rantakohteet muuttuu niin paljon espanjalaismaisiksi, itse kun etsin vain aitoja kohteita joissa ei tarvitsisi katsella kerjäläisiä ja tuhansia turistilaumoja niin ettei kävelemään mahdu? ainakin riminillä oli jo vastaava meno, täytyy alkaa sitten harkita Italian ja Espanjan sijasta muita kohteita ei huvita lomalla se ettei mahdu kävelemään ja jos kerjätään joka nurkalla. Mutta on Sisiliassa vielä aitojakin kohteita, ne jotka ei ole matkatoimistojen lentoyhtiöiden listalla varmaankin, kuten muualla sama meno.

    • Anonyymi

      Taormina on kaunein.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3660
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2992
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2890
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2768
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2683
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2455
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      2159
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1907
    9. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      209
      1888
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1847
    Aihe