Riminin alue, mitä kohdetta suosittelet?

Italiaan

Cattolica, Pesaro vai Riccione? Mitä näistä kohteista suosittelet eniten kun kyseessä 30v matkustajat ja lomalla kiinnostaa yöelämä, hyvät kauniit maisemat, ostoskojuissa pyöriminen, hyvä ruoka, erilainen lomatekeminen, retkeily, kaupungilla kiertely kävellen, auringonotto jne. Maksaako näiden kaikkien kohteiden rannalla syyskuussakin varjot ja tuolit? Onko tuoreita kokemuksia kyseisten kohteiden Aurinkomatkojen hotelleista, esim. Riccionen Jolie, Pesaron Majestic tai bella vue, Cattolican Senior tai pinocchio hotelli? Kiitos vastauksista. 😊😎 myös ravintola/baarivinkkejä saa antaa kyseisiltä alueilta.

6

2052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8765

      Nuo kaikki ovat ranta-kojuja-katu-hotelleja paikkoja (kuten myös Taormina ja Naxos ;) Riminillä on edes vähän "kaupunkia". Ovat hyvin lähellä toisiaan, ja rantakadulla menee jatkuvasti busseja. Hotellien välillä on valtava kilpailu, samaten baarien, pelkään että yksittäistä helmeä on vaikea löytää. Itse en käytä hotelleja, ehkä joku muu voi auttaa...
      Maksuttomia (julkisia) rantoja löytyy sieltä täältä (laki määrää), mutta niillä ei ole tuoleja eikä varjoja.

    • hahhhaaaa

      bellanrantaa

    • Rometar

      Riccione taitaa olla näistä vilkkain yöelämältään.
      En ole ollut koskaan noin myöhään joten en tiedä miten vilkas yöelämä hiljenee syksyllä.
      Rannat ei ole mielestäni mitenkään erikoiset. Siellähän omat kaistaleet rantaa rantavahdeilla ja he vuoraavat tuolit jne. Vedenrajassa oli viimeksi paljon roskiakin ( kesän sesonki aika). Ottaisin hotellin jossa on oma uima-allasalue niin siellä voisi viihtyä.
      Tosin siellä on niin paljon näkemistä että ei paljon makoiluun jää aikaa! Nuorempana tuli kyllä joskus yöt tanssittua ja päivät nukuttua aurinkotuoleissa.
      Ehdottomasti kannattaa käydä SAN Marinossa ja jos ei piakkoin ole Venetsiaan lähdössä niin siellä. Venetsia on niin erilainen ja päivämatkallakin saa siitä kyllä jotakin irti (ilta ja yöpyminen siellä on vielä kiehtovampaa). SAN Marinoon pääsee edullisesti Riminin keskustasta paikallisbussilla. Tarkasta kuitenkin miten vuorot lähtevät takaisin ettei tarvitse taksilla käyttää paluuseen.

    • Italiaanvaieikö

      "Hotellien välillä on valtava kilpailu, samaten baarien, pelkään että yksittäistä helmeä on vaikea löytää. Itse en käytä hotelleja, ehkä joku muu voi auttaa..."

      Ai kilpailu, mistä tiedät?? tiedätkö myös sen että ovatko yksityisten sukujen omistamia, mafian vaiko jonkun firman ketjuja että kannattaako mennä?? Kiinnostaisi kovasti tietää.

      Minulla sellaisia kokemuksia ympäri Italiaa (mutta erityisesti Pohjois-Italian suurkaupungeista) että on suoraan kuin haluttu heittää ulos, valehdeltu keskellä sesonkiaikaa (ja sitä ennen) että on täyttä, huoneet finito jne. Myöhäisen lähtöajan pyytäminen on ollut myös suurimmassa osassa Italian hotelleista jotain aivan hirveää ja ei hyväksyttävää, jota ihmettelen suuresti. Minulla se kokemus että minua ei yleensä suomalaisena haluta hotellivieraaksi Pohjois-Italiassa, mutta Riminin ranta-alueet on kylläkin vielä käymättä. Mutta kokemukseni ovat 3 tähden hotelleista jotka ovat usein järjestöperheiden hallussa, kuten myös ketjuhotelleista jotka nekin ovat usein. Niin että mistäköhän löytäisi jotain muuta kuin tuota finito finito.

    • riminiootti

      Syyskuussa alennetaan ja osa varjoista tuoleista viedään pois, mutta voi saada parempia tarjouksia hotelleihin. Cattolica on lapsiperheiden suosima turistikylä jossa hyvää on pienet kävelyetäisyydet eli kaikkea lähellä kuten kaupat, ravintolat tosin osa suljetaan talveksi. Huonoa se että elokuu aivan täpötäynnä turistiperheitä etenkin italialaisia ja tungos tulee pääostoskadulla (joita on vain yksi) mutta toisaalta löytyy myös rauhallisempi ja hiljaisempi vanhakaupunki, jossa voi pistäytyä vaikka markkinahallissa (mercato) ja ravintolassa kiviuunipitsalla tai sushilla. Eli voi suositella, myös edullista syötävää voi löytää kun tarpeeksi etsii sivummalta. Rantakatu on sopivan lyhyt joten etenkin syyskuussa tai keväällä sen jaksaa vielä kävellä ns. päästä päähän. Voi myös vuokrata veneen tai mennä veneretkille, kummastakin päästä rantaa löytää pienet venesatamat. Aika pittoreski kohde, joten ei ole ehkä niin kaunis kuin jotkut muut kohteet. Kävelykadut ovat Ok ja riittävän tasaiset, Italiassa liian usein lommoja, mäkiä ja kuoppia kävelykaduissa. Cattolicasta voi tulla ajoittain tämä on lapsiperheille -tunne, mutta on siellä muutakin ja loma on loma. Edullista ostettavaa voi löytää kuten kesävaatteet.

      Riminillä on liian pitkät välimatkat eli kävelyä ja täytyisi olla kuljetus kaupoille, jos niitä ei ole vieressä. Ilmainen shuttlebussi (ja turistijuna) kulkevat vain kesällä, ei enää syksyllä tai talvella. Joten vaihtoehdot on taxi, bussi tai vuokra-auto. Liikennevalot puuttuvat ja autokadut ovat suuret, moni paikallinen hyppii mistä sattuu teiden yli jota ei voi suositella etenkään lapsiperheille. Cattolicassa on pienemmät kadut joten perheet suosivatkin sitä, tosin on sielläkin täysiä ajavia pyöräilijöitä kuten Italiassa yleensäkin. Riminillä suljetaan useat ravintolat, kaupat ja jopa pikaruokalat syksyllä mikä ihmetyttää, sillä kyllähän paikallistenkin luulisi kaipaavan palveluita. Sekava rantakaupunki ei ollut makuuni pitkien etäisyyksien vuoksi eikä ns.ydinkeskustaa löytynyt. Liikkeitä ripoteltu joka puolelle Riminiä ei yhtä suurta ostos ravintolakatua joka olisi turisteille helpompi tallustella, Riminillä mainostetaankin ostoskeskuksia ja niihinkin tarvitsisi kuljetuksen. Bussit ovat sekavia ja pysäkkejä on useita ja usean nimisiä jotka saattavat sekoittaa turisteja

    • kävinjariitti

      Cattolica on turistipikkukylä jossa ei mitään tekemistä viikoksi, viikonloppu riittää ja sopii parhaiten lapsiperheille sillä rannalla on kyllä vanhat liukumäet sun muut lapsille. Ranta on surkea, hiekkaranta on ja merenpohja koostuu kokonaan pikkukivistä ja levästä kuten Kroatiassakin. Osa "paikallisista" ei ole paikallisia vaan napolista tullutta sakkia, jotka tulevat tienaamaan kesän ajaksi ja sitten häipyvät kuka minnekin. Osa putsaa uima-altaat ja osa ei, osa jättää vedet talveksi altaisiin. Suuressa osassa hotelleja huoneita ei siivota lainkaan, näytettiin likaista huonetta ja sanottiin että siivouksen saa jos maksaa, huhhuh! ällöttävää. Sama meno myös osassa aurinkomatkojen hotelleja ja palautetta annettu.

      Ilmeisesti jotkut hotellit jättävät huoneita siivoamatta jopa päiväkausiksi, kerta huoneen siivouksen saa jos maksaa huoneen tullessa. Ainakin 3 tähden käyttäytyvät noin. Yhdessä hotellissa siivooja irtisanoi/lähti pois ja sen jälkeen omistaja leikki itse siivoavansa, niin aulaa. Aika surullista että suomituristit maksaa ylihintaa lennoista majoituksineen kun kohtelu tuollaista ettei edes huoneita raaskita siivota. Yksi hotellin pitäjä suoraan valitti että huoneen siivous maksaa hänelle. Huoneethan tulisi olla aina kunnolla siivottu. Itsehän maksoin vain majoituksen mutta säälittää turistien kohtelu. Turisti-info ja matkatoimisto erittäin surkeita ja vihamielisiä, matkoja kyllä myydään italialaisille. Plussaa voi antaa siitä että ostettavaa löytyy kuten kesävaatteita kesällä, tosin myyvät myös talvella samoja kesävaatteita.

      Kaikki palvelut rannalla maksaa ja osaan hotelleista ei kuulu mikään rantapalvelu, eli joudut maksamaan rantatuolista varjosta kaapista ja uima-altaan käytöstä rannalla. Eivät sisälly matkan/hotellin hintaan. Rannat on eritelty eri hotelleiden "omiksi" alueiksi jotta turismiala ja hotellit tienaavat niidenkin avulla. Etelä-Italiassa esim. saarilla on usein ilmainen sisäänpääsy rannalle..

      Rimini on valtava rantakohde, jossa tarvitsee liikkumiseen shuttlekuljetuksen, bussin, taxin tai muun. Teiden yli vaikea päästä liikkumaan, paikalliset ovat kyllästyneitä turisteihin eivätkä mielellään päästä bussista ulos. Sama kuin Barcelonassa, osa jo erittäin kyllästyneitä turismiin, josta saavat tuloja. Suuri osa Riministä suljetaan talveksi, eli etsimällä täytyy etsiä auki olevaa ravintolaa jne. Suurin näistä turistikaupungeista, joten luulisi palveluiden pelaavan.

      Hienoin osa Italiaa löytyy etelä-Italiasta, rahoja ei kannata tuhlata Pohjois-Italiaan ja sen likaisiin majoituksiin tympeällä palvelulla,. Ellet käy Veneton seuduilla joissa on nähtävyyksiäkin, toisin kuin Riminin seuduilla. Veneton seudulla tympeästä palvelusta voi maksaa koska pääsee näkemään aitoja, historiallisia nähtävyyksiä eli saa edes jotain vastinetta rahalle. Etelä-Italiassa voi saada jopa ystävällistä kohtelua osakseen ja hymyjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      298
      3381
    2. 202
      2931
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      231
      1986
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      166
      1271
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe