Auttakaa alkuun

Anonyymi

Hei kaikille.
Olen kiinnostunut aloittamaan geokätköilyn ja tarvitsisin hiukan neuvoja alkuun päästäkseni.
Minulla on vain älypuhelimeni jossa GPS -toiminto.
Sitten itse kysymyksiin:

1.) Varsinaista GPS-laitetta ei siis välttämättä tarvita?
2.) Kännykän kanssa on ollut ongelmia kompassin kanssa, vaikuttaneeko kännykänkotelo asiaan, mutta kompassi ei tunnu millään ottavan suuntaa ja kompassin kalibrointi on hankalaa. En haluaisi käyttää kännykkää ilman koteloa, koska en halua sen rikkoutuvan.
3.) Sitten siitä rekisteröitymisestä riittääkö jos rekisteröityy geocache.fi:ssä ja geokätköt.fi:ssä?
4.) Mikä on WGS84 järjestelmä?

2 kommenttia

Vastaukset

  • 1. Gps-laite tai puhelin ei ole pakollinen. Kartta ja kompassi riittävät. 2. Kännykkä voi häiritä kompassia. Siksi kännykän kompassi ei ole aina tarkka. Oikea kompassi näyttää oikein, kun laittaa kännykän hieman edemmäs. 3. Kyllä riittää. 4. Karttoja on monenlaisia, mm. eri koordinaatistoja. Riittää että oppii lukemaan joko paperista tai kännykän tai GPS-laitteen karttaa. Itse käytän Garminin vanhaa eTrex legend HCX:ää ja paperista suunnistuskarttaa 1:20 000. Garminiin (maastomalleihin) saa muuten maastokartan ilmaiseksi osoitteesta: http://kartat.hylly.org/

    • 2. Kysyjä tarkoittanee kännykän kompassia. Parempi kun ei käytä sitä vaan kännykän GPS:ää ja karttaa.
      3. Ei tasan riitä. Pitää rekisteröityä geocaching.com'issa. Geocache.fi'hin ei tarvitse rekisteröityä (mutta se on kyllä viisasta (samat tunnukset molempiin)).
      4. WGS84 on koordinaattijärjestelmä jota käytetään geokätköilyssä. Koordinaattijärjestelmiin kannattaa kyllä tutustua, siten voi välttyä muutamalta aloittelijan töppäykseltä. Tämä tulee erityisesti vastaan multeissa, joissain mysteereissä ja omia kätköjä tehdessä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.