Nuorten ystävät Rovaniemen Hiekkarinne

helev

Tämä laitos tekee kaikkensa tuhotakseen nuoren kotoutumissuunnitelman.Meidän nuori oli jo jonkin aikaa koekotiutus asia ajankohtainen.
Kun palaveripäivä alkoi lähestyä ja kaikki kotona siltä osin hyvin,että kotiin voisi tulla,niin johan alkoi vikojen etsiminen hyvin aktiivisesti.Mitään positiivista ei esitetty.Kaivamalla kaivetut viat olivat kiroilu laitoksessa ( joka on normaali murrosikäisten hommaa jolta ei kukaan välttyä,saatikka väittää ettei koskaan kiroile)
Hassua tosin että paikan ohjaajat voivat tai olevat oikeitettua kiroilemaan nuorille.He myös huutavat nuorille ja uhkaavat heti pienestä viedä eristykseen ,kotilomien jäädyttämisellä ym
Ja kaikki mitä sisällä tapahtuu laitoksessa ja jos nuoret kertovat tai vanhemmat esittävät,niin heitä ei lastensuojelun työntekijä usko.
Mutta sittenpä uskoo laitoksen ohjaajia jotka rakentavat pitkän listan viikossa siten että sillä saadaan iso haitta perheelle.

6

141

Vastaukset

 • Eipä kuulosta sellaiselta paikalta, missä lapsen vointi mitenkään ainakaan parantuisi.

  On olemassa termi Lapsen kuuleminen.

  Perheyritys -buumiin on jo vuosikaudet sisältynyt sijaiskotien ja laitosten mieltäminen yrityksiksi. Yritys ei toimi ilman voittoa. Voitto ohittaa perusturvan ja ihmisen perusoikeudet.

 • Itse näin laitos nuorena voin sanoa että se kiroilu on oikeesti niin pieni pahe. Itse olin pohjolakodilla muhoksella ja siellä oltavat oli omasta mielestä hyvät. Mutta mitä itse olen kuullut tästä hiekkarinteen toiminnasta en ymmärrä miten se on vieläkin pystyssä. Olen myös kuullut sen että kun ne näitä nuoria riisuttaa alasti ettei olisi huumeita tai tupakka tuotteita hallussa, niin se riisuttaja saattaa olla mies tai nainen oli sitten kyseessä poika tai tyttö. Ja mikä itselläni vistoo tässä riisuttamisessa. On se että sekin on nykysin laitonta ellei ole poliisi tai tulli työntekijä.

  • Olen nuorena täällä ja tämä toiminta ei ole oikein . Tämä on jotain järkyttävää niin järkyttävää että en tiedä mitä tehdä kun kukaan ei edes usko minua..mitä tehdä enää?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen nuorena täällä ja tämä toiminta ei ole oikein . Tämä on jotain järkyttävää niin järkyttävää että en tiedä mitä tehdä kun kukaan ei edes usko minua..mitä tehdä enää?

   Koeta tallentaa tilanteita dokumenttiaineistoa varten. Onko mahdollista nauhoittaa kännyllä?


 • Ei niitä ääniä päässä voi nauhoittaa kännyllä. Sitä paitsi äänittäminen voi olla salakatselua ja se vasta laitonta onkin. Pyydä päästä terapiaan - alkaa normaali arki tuntua laillisemmalta..

  • Yksilötasolla, esim parisuhteessa, nimenomaan kehotetaan kaltoinkohtdeltua osapuolta dokumentoimaan väkivaltatilanteita. Solvaaminen, pakottaminen, alentava toisen häpäisy, ohittaminen...kaikki tuo on alistavaa käytöstä.

   Virkavirhe/-rikos on vakava asia ja kun työntekijät kohtelevat vastuullaan olevia huollettavia ala-arvoisesti, huollettavalla on oikeus tallentaa tuollainen.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.