Eikö vieläkään HD-lähetyksiä?

HaluaaHDta

Ostin uuden telkun ja normaalit ilmaiset lähetykset on aika suttuisen näköisiä (4K telkku). Luin joskus 2008 että vuonna 2016 alkaa HD-lähetykset, mutta nyt on jo vuosi 2017 menossa ja ei tuo kuvanlaatu kovin "HD:lta" vaikuta? Netflix ja muut webin kautta katsottava on sitten eri hieno se kuvanlaatu!

Minkä takia ei tällä saralla ole tehty parannusta, jotkut kanavat on vähän paremman laatuisia mutta sitten on nämä subit, pubit ja mitkä lie kanavat joissa kuva on suttuisempi. Luulisi että valtaosalla ihmisiä on jo edes HD-Ready telkku vain putkitöllöjen takiako tässä hannaillaan?

13

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HaluaaHDta

      Eipä mitää, my bad! Tutkailin uuden telkun asetuksia, onhan siellä HD-kanavia ilmaisissakin kanavissa =) Pitää säätää oletuksille. Vanha töllö oli niin surkee ettei se noita vissiin näyttänyt tai en viittinyt tutkia.

    • uhd4k

      Sanovat, etä HD-lähetykset ovat jo vanhanaikaisia, samoin full-hd lähetykset alkavat olla jo mennyttä maailmaa, nyt on menossa se 4k ja UHD tasoiset lähetykset, tai siis sen tasoisia laiteita myydään. Yle kait tarjoaa HD kanaviaan ilman sen kummempaa vaivaa ainakin kaapelitaloissa.

      Itsellä vain vaatimaton full-HD ja kyllähän sillä on kiva katsella sen tason Youtube videoita, on se pikkasen erilaista kuin tämä mitä normikanavilta näkyy, tuli mieleen poitsun hommaama laatunäyttö tietokonepeleihinsä, olin jakkaralta pudota, kun siellä tuli yhden pelin esittelyvideopätkää, se näytön tarkkuus ja syvyysvaikutelma jne, oli se aika ihmeellistä nähdä ensimmäistä kertaa sellaista kuvanlaatua, samoin kuin lähes luonnollisen henkilön näköiset tietokoneanimoidut pelihahmot ja uskomattoman tarkka luonto kasveineen joka pelialueella oli.

    • Kuva.on.hyvä

      DNA:n kaapeliverkossa Helsingissä täysteräväpiirtolähetysten kuvanlaatu on erinomainen 55-tuumaisessa UHD-televisiossa. Sonyn älytelevisio ei tosin monen päivityksen jälkeenkään osaa aina toimia oikein.

    • RobottiKatsooTelevisiota

      Aloittaja ei kertonut asuinpaikkaansa. Tiedoksi muille uuden televiision ostajille: HD ei näy kaikkialla. Esim. Rustokorvien pitäjässä, Rääkkylässä on suuret katvealueet niille, joilla ei ole valokuitua. HD:n luvataan näkyvän kaikille vuonna 2020, silloin vanhat tv-asemat suljetaan.

      • tarkkuutta-nyt

        Ei tv-asemia suljeta vuonna 2020 eikä kaikki kanavat muutu HDksi vaan vain lähetystekniikka muuttuu!


    • RobottiKatsooTelevisiota

      Olen kuitenkin ymmärtänyt etteivät vanhat antennidigiboksit toimi enää maaliskuun 2020 jälkeen, (ennakkotiedon mukaan tosin). Uuden antenniboksin tai television ostajan on varmistettava Antenna HD ready tai DVB T2 -merkinnän löytymisestä joko laitteesta tai sen käsikirjasta. Vanhaa laitetta saa siis käyttää kun vain näkyy. Ja tarvittaessa voi ostaa uuden boksin ja wanahan telkun väliin sopivan sovitinpalikan. Kaapelikatsojillehan kaapelifirma ilmoittaa päivitystarpeesta sitten tarpeen mukaan.

      • nyt.en.jummarra

        Myyks ne muka vielä jossain jotain digibokseja? Nehän on nykyisin suoraan telvisioissa valmiina ne digiboksit, olleet jo vuosikausia eivätkä siten enään vie turhaa tilaa ja vaadi yhtä lisäkapulaa...

        Myyvät muuten koko ajan paljon sellaisiakin televisioita joissa noita mainitsemiasi "Antenna HD ready tai DVB T2 " merkintöjä/sertifiointeja ei ole, mielenkiintoista nähdä mitä niille tapahtuu v. 2020.


      • RobottiKatsooTelevisiota

      • vakoojatöllö
        RobottiKatsooTelevisiota kirjoitti:

        Aivan halpoja digibokseja ei ole juuri nyt. Halvin sattumus https://www.verkkokauppa.com/fi/product/46285/gqddd/Wbox-HD3-digiboksi-USB-tallennuksella maksaa jopa 129,90 postikulut. Tosin extrana on tallennus USB-kovalevylle, ostettava erikseen. Moni tavan katsoja tyytyisi aivan perusboksiin. Scart-liitin taitaa puuttua, joten hylkii vanhimpia televisioita.

        "Tosin extrana on tallennus USB-kovalevylle, ostettava erikseen. "

        Kyl tommonen tallennusjuttu oli mulla jo vanhassa halpisteeveessä jossa oli sisällä se digiboksi, ei tarvinnut ostaa mitään erikseen. Takana oli vielä dvd/cd-luukku jolla voi katsella kaikenlaisia kuvia ja videoita...tai onhan se tuolla vieläkin, mutta hommasin isommalla näytöllä olevan jossa on nettikin valmiina. Kaukosäätimellä netissä pyöriminen tosin on osattu tehdä niin kömpelöksi ja älyttömäksi, että hommasin siihen langattoman näppiksen ja hiiren. Jotkut yksinkertaiset valmiit jutut jotka smartissa on toimii kuitenkin oikein hyvin sillä pelkällä kaukosäätimelläkin, kuten Youtube jne.

        Taisivat olla jotkut noista "äly-TV:istä" joku aika sitten uutisissa, että niillä voi vakoilla käyttäjiä...Eihän sellainen mikään yllätys olisi, samaanhan on pystynyt ja osin tekeekin jo pelkkä kännykin, tai siis se älypuhelin, ovat kertoneet uutisissa että jopa jotkut sähköjohdotkin vaklaa käyttäjiä...ja kahvinkeittimetkin.


    • HaluaaHDta

      Asun Kuopiossa lähellä keskustaa ja tämä rakennus on aika vanha, lähetykset näkyy vain anteenin kautta eli YLE1, YLE2 ja Teema näkyy HD:na, näiden suhteen ei kuvanlaadussa ole valittamista, näkyis kaikki edes tämmöisinä?

    • sitnealkaanäkyä

      Kaikki kanavat siirtyy HD lähetykseen, mutta koska, sen tietää hyvä ennustaja, ei muut.

    • Toukokuussa_muutos

      https://www.viestintavirasto.fi/ohjausjavalvonta/toimiluvat/televisionohjelmistotoimiluvat.html vajaat kaksi kuukautta ja kaikki on sitten toisin. Varmaan vasta toukokuulla on selvillä eri ohjelmistokanavien näkyvyysalueet ja mitkä niistä ovat maksukanavia. Eri UHF-kanavanipuille on asetettu peittoalueiden minimiehdot ja valitettavasti harvemmin asutut alueet karsiutuu pois näkyvyysalueista. Osa on HD:tä ja suurin osa SD:tä, vaikka lähetystekniikkana olisikin T2. DVB-T -tekniikalla jatkaa A-kanavanipun lisäksi ilmeisesti 1-2 kanavanippua, mutta niidenkin siirtymistä T2-tekniikkaan tarkastellaan lähivuosina.

      DNA:n VHF-verkko jatkanee nykyisessä laajuudessaan ja ehkä se laajenee sitten, kun uusien taajuuksien käyttö helpottuu. Toisaalta, jatkossa UHF- ja VHF-kanavien jakelut tukevat toisiaan maksu-tv:n osalta, joten kanavatarjontaa alkaa olla riittävästi ilman VHF-verkon laajennustakin.

      AlfaTV nostaa profiiliaan ja on nyt kaapannut Tangomarkkinat Yleltä. C More on puolestaan lisännyt tarjontaansa F1:n lisäksi MotoGP:n. Onneksi F1 ja MotoGP menevät ajallisesti limittäin, joten C Moren näihin lähetyksiin tekemät investoinnit saattavat kannattaa?

    • tangossa

      "AlfaTV nostaa profiiliaan ja on nyt kaapannut Tangomarkkinat Yleltä"
      Eipä tuossa mitään kaappausta tarvinnut kun markkinat ei enää kelpaa enää muille kanaville.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe