Varjojen kirja?

Anonyymi

Olen kiinnostunut wiccalaisuudesta, ja olen kolunnut läpi keskusteluja.
Mikä on Varjojen kirja?
Mitä se sisältää muuta kuin wicalle tärkeitä asioita?

4 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Varjojen Kirja (engl. Book of Shadows) on tyhjästä aloitettu kirja(/vihko/lehtiö/kansio/monistepino...), johon henkilö kirjoittaa muistiin polun varrellaan oppimansa asiat.

  Kirjasta löytyy vakiotekstejä kuten Rede ja Kolminaisuuden Laki, kuten myös rituaalikaavoja, loitsuja, loitsukokemuksia, jne. Toisin sanoen kaikki henkilökohtaiset wiccalaisuuteen kuuluvat asiat. Henkilö saattaa liittää Kirjaansa kasvi- ja yrttitietoutta, tietoa erilaisista kivistä, väreistä, numeroista, talismaaneista, harjoituksista, symboliikasta ja niin päin pois.

  Mitään yhtä Ainutta Oikeaa Varjojen Kirjaa ei ole olemassa. Jokainen rakentaa oman henkilökohtaisen Kirjansa.

  • Harmaavaris kuvasi aika lailla eklektisen Wiccan tapaa. Traditioissa tietysti kulkevat tradition kirjat, jotka kopioi käsin aina traditioon liittyvä uusi tulokas.

 • vissiin vähän niin kuin ristityitten ramppi, ei niin kalkkis juttu vaan uudempi. Siihen saapi lorutella mitä tykkää ja jos tykkää -
  Liirumlaarumia kaikki.
  Jos on oikia noita niin tietää mitä tekee ihan ilman satujakin. The pauver is vitin.

 • Varjojen kirja on noidan henkilökohtainen korja jossa on kaikki noidalle henkilökohtaiset asiat ,loitsuista riimuihin. Jos olen ymmärtänyt oikein. Olen itse tekemässä itselleni varjojen kirjaa ,ensin minun pitää hankkia sopivan näköinen kirja/vihko ja vihkiä talismaanini

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.