Kuntavaalit 2017

Vaaliukko

Keskustelua kuntavaaleista, linkkejä juttuihin ym. Sana on vapaa hyvän maun rajoissa :)

78

1894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyhmääon

      Kyllä nyt kelpaa Äänekoskella! Kaikki ongelmat ratkeaa ja kaikkea tuodaan kultalautasella ja kaiken huippuna uusi uljas Koskikeskus aukio. (Joka kylläkin tyhjentää keskustan lopullisesti kun autoilijat eivät viitsi ajaa 20 km/h jalankulkijoiden seassa)

      • Ravistaennenkäyttöä

        Muutetaan vielä kävelykaduksi tuo pätkä, suuren maailman malliin. Kiertäköön markkamäkeläiset ja keskustaan halajavat pitempää reittiä... Kyllä taitaa taas olla vihreitten vouhotuksia nämä ajonopeuksien alentamiset. Tällä tosiaan vaan karkotetaan viimeisetkin potentiaaliset asiakkaat keskustasta. Päättäjien ajatusmaailma kaipaa nyt totaalista ravistusta, alkaa olla jo hämärän rajamailla nämä keksinnöt.


    • äänestelijä

      Vastasin vaalikoneen kaikkiin kysymyksiin että "en osaa sanoa".
      Äänestysehdolle tuli pelkkiä Persuja! AIka hauska!

      • KokoomusOn1

        Väittämäsi ei pidä paikkaansa koska moni on tuon kokeillut ja silloin parhaiten sopiva puolue on Sdp ja toiseksi tulee Vas... Sori siitä, mitta näin se on.


      • Kylläkonetietää

        Pakkohan se oli testata eli EOS:t antoi vastaukseksi neljä vaihtoehtoa, kaikki sdp:sta 😂


      • assi2
        KokoomusOn1 kirjoitti:

        Väittämäsi ei pidä paikkaansa koska moni on tuon kokeillut ja silloin parhaiten sopiva puolue on Sdp ja toiseksi tulee Vas... Sori siitä, mitta näin se on.

        katselin tuota demarien listaa hyvin oli nuorisojärjestö esillä vaaleissa


    • tosiasiallisesti

      Sehän riippuu siitä ihan mikä vaalikone ja kenen laatima se on!
      Näin meitä manipuloidaan, niin että luottakaa vaan siihen ketä kone käskee äänestämään!

      • EiLöydyViisausVasemmalta

        Ei kukaan sen koneen perusteella äänestä! Mutta kannattaa huomioida jos ehdokas on vastannut useimmiten "en osaa sanoa" ja vielä ku lukee ne ehdokkaitten omat kommentit niin sieltä irtoaa jo aika paljon :D kaikenlaisia ehdokkaita...


    • joopasjoolla

      Helpointa on olla joo joo mies, niitähän valtuusto on täynnä. Hallituksen puheenjohtaja varsinkin.

      • jepjajoo

        Aatelkaa millaisia kenonokkia siellä tärkeänä istuu ja kun tavallinen vaikka koulutetumpi ihminen kysyy teltalla jotain niin tuokin kk yrittää puhua kuin poliitikko, läpi paistaa tietämättömyys. Pelko persiessä jos sanoo väärin ja ei saakaan nyt ääntä. Eli myötäilee on siis joo-joo mies.


      • Kakupikkuvanhanen

        KaKu (sd): Kato mua, kato mua, kato mua! SÄ ET KATTONU!!!!😣


    • Kaikkivihaauuttateekoota

      Malliesimerkki kehnosta kuntapolitiikasta on juurikin uusi terveyskeskus.
      Uuden rakentamista venyteltiin ja vanuloiltiin liian pitkään.
      Nyholomin joholla kohtuuttoman isolla haipilla Hollantiin ottamaan mallia.
      Ei siinä hollannin reissussa sinänsä mitään.
      Pytinki on sitte aikanaa valmis. No, pohjahan on ihan katastrofi. Meniköhän tk:n suunnittelupalaverit ihan ku strömössöössä?
      En tiiä onko asia korjattu, mut alussa piti kanniskella omaa virtsapurkkia aulassa odottelevien nähden.
      Norsunvittupalvelu ei tietenkään parantunut punaisten seinien myötä.
      Sillonen soteministeri Huovinen käydessään vaivoin pysty peittelemään järkytyksensä.
      Täällä on just investoitu kalliisiin seiniin, kun tuota just hallitus yrittää purkaa.
      Siinähän tuo surullinen rakennus nyt törröttää jossa tehään kaikkea muuta ku hoidetaan potilaita.

    • veronmakselija

      Arveltiin alunperin että kun komea uusi TK tulee miten on toiminnan kanssa. Ja oikeaan osui - homma on kuin vanhassa Neuvostoliitosssa. Ei tarvinne selittää millaista.
      Muutenkin koko kaupunki alkaa muistuttaa erästä kaupunginosaa Tallinnassa, nimi on Lasnamäki!

      • makeuppi

        Toi on totta, sekainen numerojonotus heti alussa ja happamat työntekijät varsinkin siellä yläkerran osastolla vaikka suurin osa on nuorta porukkaa, ollaan niin hoitajia, meikit ja tukka on kohdillaan. Mutta kokonaisuus potilaasta ei ole hallussa.


      • Happiviikset
        makeuppi kirjoitti:

        Toi on totta, sekainen numerojonotus heti alussa ja happamat työntekijät varsinkin siellä yläkerran osastolla vaikka suurin osa on nuorta porukkaa, ollaan niin hoitajia, meikit ja tukka on kohdillaan. Mutta kokonaisuus potilaasta ei ole hallussa.

        Tk-sairaalan toiminta oli kuralla jo vanhan tk:n aikana. Onpas harmillista kuulla, että meno ei ole muuttunut uusien seinien myötä paremmaksi. Mikä siellä oikein riepoo. Epäonnistutaanko jostain syystä rekrytoinneissa vai onko työilmapiirissä muuten jotain työnlaatua heikentävää, joka sitten näkyy uloskin päin. Jos tuleva SOTE antaa mahdollisuuden valita terveydenhuoltoalan toimija, luulen että moni hakee palvelun muualta kuin terveyskeskuksesta.


    • työmyyrälle

      Kunnalla on turvallista olla tyly, kun ei tarvitse pelätä työpaikan puolesta. Voi tehdä työnsä juuri niin huonosti kuin kehtaa, työt jatkuvat silti. Yksityisellä siihen ei ole varaa, koska laatuvaatimukset ovat kovempia. Siksi kunnanvaltuustossa istuvat kaupungin työntekijät pelkäävät sotea. Kaverit joutuvat pian tekemään oikeasti töitä.

    • tehtaanduunari

      Kunnalle lähtökohtaisestikin menee/joutuu sellaiset työntekijät jotka eivät yksityiselle kelpaa. Yksityiset työnantajat ottajat parhaat päältä koska laatuvaatimuksetkin ovat paljon suuremmat. Kunnat ja valtio on perinteisesti ottanut sitten mitä on jäänyt jäljelle jolloin työpaikoista on muodostunut ailalailla suojatyöpaikkoja.
      Virkahommat ovat sitten asia erikseen, niihin mennään sopivuuden perusteella, pätevyydellä ei ole mitään tekemistä työn kannalta.
      Ei siis mikään ihme että kunnan ja valtion hommat ovat sitä mitä ovat kun osaamistaso on monta luokkaa alemmalla mitä yksityisillä työnantajilla.

      • SinähuonoMINÄhyvvä

        Näillä just riittää loputtomasti aikaa oman työnsä kustannuksella kyttäilemään sitä TOISEN työtä.
        Ihan ku päiväkotilapset, kantelee esimiessedälle/tädille.
        Toi teki tollei!


    • kunnaton

      Valtuutetuissa on kovin monta kuntatyöntekijää, ei siis ihme ettei täällä edistetä yritysten asioita, vaan halutaan ,että kunta hoitaa kaiken. Näin säilyy turvallinen, mutta tehoton tapa toimia. Ei tarvitse pelätä työpaikkansa puolesta, hoitipa sen kuinka huonosti tahansa.

      • Tehokkuutta

        Eli kannattaa yksityistää kunnan toiminnot.


    • Ettämitähänvit

      Veronmaksajille tiedotiedoksi. Vahtimestarit ja huoltoukot senkun patsastelee päivästä toiseen.
      Siis vitun ääliö asenne työntekoon ku jotai paskalahkeita pitäs olla joka välissä palvomassa jotai jeesusta.
      Nää on siis ihan oikeita kusipäälorttoilijoita. Teidän rahoilla!

    • Läpinäkyvää

      Oikein kaksi välittäjää? Vierekkäisten tonttien hintaero noin miljoona euroa! Torin paikka taitaa olla vain myöhäissyntyinen sepitelmä ko tontin hankinnalle?

    • huruttelija

      Mitähän Äänekoski muuten torilla ylipäätään tekee? Eihän nykypäivänä ole edes torikauppiaitakaan, tori koko ajan tyhjä. Muutama marja- ja kukkakauppias käy kesällä.
      Ne kaupankäynnit voi hoitaa ihan hyvin Cittarin aukiolla joka on siihen tarkoitukseen varattu. Eihän nykyisellä torilla saa edes sähköäkään jonka vuoksi ne satunnaisetkin torimyyjät on Cittarin torilla joka on erinomainen paikka.
      keskusta aukiot parempaan hyötykäyttöön kuten viiskulman tontti ja nykyisellekin torille voisi kehittää jotain järkevää toimintaa!

    • Rahatkohtaloppu

      Kuka lupaa ajaa keskituloisten ja yrittäjien asiaa ilmoittautukoon nyt, saa minun ääneni. Rahat eivät enää riitä loisten tukien maksamiseen vasemmistopolitiikan nimissä.

    • tolkunpaikka

      Ihmetellä täytyy kuinka kauan annetaan tehdä sellaisia päätöksiä, jotka vievät vain rahaa, mutta tulosta ei synny. Suunnitelmat kauppakeskuksesta kotakennäälle ym. hirveät rahat suunnitteluun vaikka rahaa ei ole tehdä mitään. Sitten odotetaan että ihmiset hyppivät ilosta, vaikka kaikki muu jää rempalleen. Turhin noista on torin siirtäminen. Mutta kun virkamiehet asuvat Jyväskylässä, on heille tärkeintä visioida. Mehän se maksetaan.

    • Jarppa668

      Tk:n päivystyksen jonotusajoissa ei ole tapahtunut mitään edistystä 40vuoteen,ei hienot uudet puitteet ja hehkutus auttanut mitään.

    • Meneveivaamaanpöytiä

      Mitäköhän asiantuntemusta taikka mielenkiintoa perehtyä tuolla narsisti kunpukarilla on alueen varhaiskasvatukseen?
      Saati museoihin?
      Entä ympäristö kysymyksiin?
      Nämä nyt kyllä vaan kuuluu vaan kunnan vastuualeisiin, kiinnostelee tahi ei.

    • Eevakukkude

      Vastuunkantaja ja tulevaisuudentekijä lukee eräässä vaalimainoksessa, niin kuinkahan paljon sitä ihminen voikaan vaalien aikaan valheita heittää ?

      • ei_kklle

        Ihan totta, tuokin viirusilmä mitään tajua, ihan oksettaa tuo sana tulevaisuuden tekijä tuon kohdalla. On suuret luulot itsestään. Kertokaa jos tunnette oikein perinpohjin tuon tyypin, onko saanut oikeesti mitään konkretiaa aikaiseksi kuntalaisten eteen. Niin jokapaikan tyrkky.


    • Uskokaamemmua

      Todella rankasti yli kuuskymppiset muijjat kiusaa miesparkoja.
      Luuloottelee et kiinnostaa.
      Ukkoparat iha hämillään ku ei VITTU kiinnosta ku asiat.
      Vammaisia juttuja tieteski suolti.
      Oisko ollu yllätys, jos liito ukko ois puolia pitäny?

    • Omaperäisyyttäkiitos

      Ärsyttää suuresti, kun oikeastaan kaikkien puolueiden ehdokkaat höpisee sosiaalitukien ym. hyvinvoinnin puolesta. Totuus on kuitenkin, että ei täällä kukaan esim. hoidon puutteeseen kuole, kyllä nuo peruspalveluiden tietyt mitoitukset on ihan laissa säädettyjä juttuja. Jos eivät muita teemoja kuin näitä iänikuisia ja kuluneita "ihminen ensin" -sloaganeita osaa heittää ilmoille, niin olisivat hiljaa. Mitä jotkut vasuritkaan esimerkiksi ajavat Äänekoskella, ei paljon muuta kuin just näitä demokratiafantasioitaan.

      • PitääSeurataAikaa

        Näyttää jotkut tekevän vaalityötä vanhustenhoidolla, terveydenhoidolla, sosiaalipalveluilla jne. Eivät siis tiedä edes sitä, että hallitus on kehittelemässä mallia, missä nämä kaikki siirtyy kunnilta pois.


      • Hallintojohtaja

        Kaupunginjohtaja Matti Tolonen tietää keroa meille kuntalaisille näin vaalien kynnyksellä (ÄKS 23.3.2017) :

        " Samalla kun kaupunkia kehitetään ja rakennetaan, pitäisi pystyä myös huolehtimaan talouden tasapainosta. Maakuntauudistuksen jälkeen kaupungin tuloista yhä suurempi osuus joudutaan kattaman muutoin kuin verotuloilla. Käytännössä tämä johtanee siihen että taksoja ja maksuja korotetaan vuosittain ja ilmaisia palveluita tullaan karsimaan tai niille annetaan hintalappu."

        Olipa päättäjä sitten mistä puolueesta tahansa, saamme lisää maksettavaa. Erilaisia uusia maksuja kehitellään kaiken aikaa (tästä tuore esimerkki huleveden perusmaksu ja hulevesimaksu) . Kiinteistöveron merkitys kuntatalouden rahoituksessa tulee korostumaan.


      • Sakokaivo
        Hallintojohtaja kirjoitti:

        Kaupunginjohtaja Matti Tolonen tietää keroa meille kuntalaisille näin vaalien kynnyksellä (ÄKS 23.3.2017) :

        " Samalla kun kaupunkia kehitetään ja rakennetaan, pitäisi pystyä myös huolehtimaan talouden tasapainosta. Maakuntauudistuksen jälkeen kaupungin tuloista yhä suurempi osuus joudutaan kattaman muutoin kuin verotuloilla. Käytännössä tämä johtanee siihen että taksoja ja maksuja korotetaan vuosittain ja ilmaisia palveluita tullaan karsimaan tai niille annetaan hintalappu."

        Olipa päättäjä sitten mistä puolueesta tahansa, saamme lisää maksettavaa. Erilaisia uusia maksuja kehitellään kaiken aikaa (tästä tuore esimerkki huleveden perusmaksu ja hulevesimaksu) . Kiinteistöveron merkitys kuntatalouden rahoituksessa tulee korostumaan.

        Kyllähän kunnalta myös poistuu vastuita eli menot vähenee, luonnollisesti verotulojakaan ei kaupunki silloin tarvitse yhtä paljon kuin ennen. Siksi Tuonosen lausahdus vähän ontuu.

        Miten hulevedet on onnistuttu aiemmin käsittelemään ilman erillistä maksua, ihmettelen. Kunnat ovat itse saaneet päättää, ottavatko ko. maksun käyttöön. Täällä halutaan näköjään rahastaa silläkin.

        Uusi jätehuoltomalli tuo myös lisäkuluja asukkaille, mikäli jätehuollon viranomaistehtävät päätetään keväällä siirtää Sydän-Suomen jätelautakunnalle. Silloin uutena maksuna saamme Äänekoskelle lietehuollon perusmaksun eli niillä kiinteistöillä, joilla on lietetyhjennys, jätehuollon perusmaksu tulee nousemaan lähes 200 % vuodessa nykyiseen verrattuna. Myös muilla kiinteistöillä perusmaksut tulevat nousemaan huomattavasti.


      • Vaalitarkkailija

        On hyvinkin mahdollista, että jätehuollon viranomaistehtävät säilyvät jatkossakin meillä Äänekoskella. Uusi valtuusto tulee päättämään asian. Pankaamme ehdokkaat koville tässä kysymyksessä.


      • Sakokaivo
        Vaalitarkkailija kirjoitti:

        On hyvinkin mahdollista, että jätehuollon viranomaistehtävät säilyvät jatkossakin meillä Äänekoskella. Uusi valtuusto tulee päättämään asian. Pankaamme ehdokkaat koville tässä kysymyksessä.

        Uusi valtuusto aloittaa kesäkuun alussa, päätös saatetaan tehdä jo toukokuussa. Tuo jäteasia ei ole ollut yhdenkään kuntavaaliehdokkaan teemana,koska kaikki ovat ilmeisesti siinä käsityksessä, että asia on jo loppuun taputeltu. Kaupunginhallituksen esityksessähän valtutettuja oli johdateltu niin, että jäteyhtiöön liittymisestä seuraa automaattisesti myös kaikkien viranomaistehtävien siirto kuntien yhteiselle jätelautakunnalle. Näinhän ei kuitenkaan ole, esim. Viitasaarella oma jätehuoltoviranomainen (tekninen lautakunta) päättää edelleen mm. jätteenkuljetusjärjestelmästä.


    • Halttunen

      Äänekoskella vaan hyvä velikerho pyörii, ja viitasaarella persujen hakkarainen näyttää mallia ja siivoilee toisten roskia pois....

    • jyrätään

      Milloin poliitikot ovat viimeisen parin vuoden aikana päättäneet? Kyllä ne on virkamiehet jotka päättävät miten toimitaan.

      • Vastaväri

        Siksi kannattaakin valita tarkkaan, ketä nyt äänestää. Ei mitään joojoo-tyyppejä, jotka äänestää sokeasti virkamiesten (kaupunginjohtaja mukaan lukien) oikkujen mukaan. Valtuutettujen pitää olla valmiita perehtymään huolellisesti päätettäviin asioihin ja uskaltaa tarvittaessa olla virkamiesten kanssa eri mieltä. Sitä suuremmalla syyllä, jos asia on itselle vieras tai vaikeaselkoinen. Apuna kannattaa käyttää eri alojen asiantuntijoita, koska ne virkamiesten palkkaamat konsultit saattaa joskus johtaa harhaan, kuten on viime aikoina ollut havaittavissa.

        Eikä köyhien muuten kannata missään tapauksessa äänestää vihreitä, ne on pahimpia kyykyttäjäporvareita luonnonarvojen varjolla.


      • Tietenkään

        Eikä vasemmmistoa!!


      • Vastaväri
        Tietenkään kirjoitti:

        Eikä vasemmmistoa!!

        No ei varsinkaan niitä...


      • lumo-puolueet-pois
        Vastaväri kirjoitti:

        Siksi kannattaakin valita tarkkaan, ketä nyt äänestää. Ei mitään joojoo-tyyppejä, jotka äänestää sokeasti virkamiesten (kaupunginjohtaja mukaan lukien) oikkujen mukaan. Valtuutettujen pitää olla valmiita perehtymään huolellisesti päätettäviin asioihin ja uskaltaa tarvittaessa olla virkamiesten kanssa eri mieltä. Sitä suuremmalla syyllä, jos asia on itselle vieras tai vaikeaselkoinen. Apuna kannattaa käyttää eri alojen asiantuntijoita, koska ne virkamiesten palkkaamat konsultit saattaa joskus johtaa harhaan, kuten on viime aikoina ollut havaittavissa.

        Eikä köyhien muuten kannata missään tapauksessa äänestää vihreitä, ne on pahimpia kyykyttäjäporvareita luonnonarvojen varjolla.

        Kokoomus on eduskunnan toinen ketku SDP:n kanssa,
        Edellisten hallitusten aikana vei Suomen talouden kestävyysvajeeseen, Kunnan taloudet ei pysty enää suoriutumaan velvoitteista.
        Kataisen sateenkaari hallitus yksissä tuumin Urpiaisen, vihreänliikkeen Ville Niinistön ja Paavo Arhimmäen kanssa auttoivat kyllä Kreikkaa mutta Suomalaiset unohtui.


      • assi2
        Tietenkään kirjoitti:

        Eikä vasemmmistoa!!

        eikä oikeistoa


      • assi2
        lumo-puolueet-pois kirjoitti:

        Kokoomus on eduskunnan toinen ketku SDP:n kanssa,
        Edellisten hallitusten aikana vei Suomen talouden kestävyysvajeeseen, Kunnan taloudet ei pysty enää suoriutumaan velvoitteista.
        Kataisen sateenkaari hallitus yksissä tuumin Urpiaisen, vihreänliikkeen Ville Niinistön ja Paavo Arhimmäen kanssa auttoivat kyllä Kreikkaa mutta Suomalaiset unohtui.

        nyt on kyseessä kuntavaalit ei nuo ole täällä ehdokkaana


    • Kiirettäpukkaa

      Ihmettelen eräitten valtuutettujen pyrkyä uudelle kaudelle, kun ei aika riittänyt edelliselläkään kerralla olla paikalla asioista päättävissä kokouksissa.Mitenkähän se aika riittää sitten asioihin perehtymiseen minkä pitäisi olla valtuutetun päätehtävä?

    • vanhuushöperö

      Samaa ihmettelen. Jos ei pysty täysillä olemaan mukana niin kannattaisiko valita mitä haluaa tehdä. Eläkeläisillä on vähän sama ollaan mukana ,kun ei ole muutakaan elämää. Mistään ei kyllä enää ymmärretä ja ainut näkökulma on vuodelta miekka ja kirves.

    • Tärkeys

      Eipä paljon luottamusta herätä tehtävien hoitoon jos on useassa hallituksessa, lautakunnassa, yhdistyksessä jne. Vaikka itse kuvittelevat että on hienoa kun on pitkä lista "luottamustehtäviä" Helposti tulee useampia kymmeniä kokouksia vuotta kohden. Kuka ehtii paneutua käsiteltäviin asioihin?

    • töissäkö

      Kun kattoo Lindelliä , Tania , Nyholmia ja Penttistä sekä Lunttilaa, niin eivät taida nukkua lainkaan, kun on niin paljon luottamustehtäviä. Mutta joustava työ jossa ei tarvitse olla kuin nimellisesti auttaa asiassa.

      • hum.kand

        Tanista ei paljon ole ollut puhetta. Hän on osannut verkostoitua todella esimerkillisesti: valtuusto, KH, kirkkovaltuusto, kirkkoneuvosto , Rotarit, Leskisten sukuseura, Markuksen Pubin Roasti jne, jne. . Jatkuvasti esillä paikallisessa mediassa ; ÄKS jopa julkauisee hänen vuosia vanhoja kirjoituksiaan ihan kuvan kera. Menee valtuustoon ja KH:n että pätkähtää, koska tulee saamaan vihreistä eniten ääniä ( korkean vertailuluvun) jatkuvan framilla olon vuoksi..


      • tilaamuille

        Joo kaikilla sellainen homma että oven saattaa painaa kiinni ja lähteä kokousristeilyille. Ja miten tuo Lunttila, joutaako hän täällä edes istumaan kokouksissa, silti ehdokkaana haalii suuren äänimäärän ja joku muu tekee hommat. Onko näin kuten kylillä puhutaan?


    • Mattisveikka

      Onhan se niin, että uudet ehdokkaat paneutuvat asioihin oikeasti. Liian usein olen äänestänyt kepu-änkyröitä ja pettynyt. Nuorilla sekä uusilla sitä on todellista intoa tehdä jotakin eikä nostaa vaan tiliä. Mutta nyt käykin niin hassusti että raapustan lappuun sunnuntaina 112. Katsotaan onko ensiapua tänne!

      • AjanMerkit

        Uusista ehdokkaista ainakin vasemmistoryhmässä pari henkilöä tekee vaalityötä vanhuspalveduiden parannusehdotuksilla ym. vanhuksiin liittyvillä asioilla. Eivät ilmeisesti seuraa aikaa, Sotehan vie nämä palveluvastuut kunnilta pois. Mutta taas toisaalta, jos noilla ulostuloilla pääsevät valtuustoon, niin eivätpä riko vaalilupauksiaan ;D Eli aika heppoisin eväin nämä tuoreet kasvot on liikkeellä.


      • ehdokas112

        Mattisveikka on asian ytimessä. T. Jarkko


    • Ggm

      Eìiiih? Miks toi KaKum, sd, uskoo jos siivooja-akat uskottelee että kiinnostelee?
      Voi vitun perkele, kun ei ole mielessä käyny.
      Kiusaamisen piiķiin menee.

    • Bomm

      Ka ku, sd. Harmittaahan se kovasti, jos ei ketään kiinnostelekkaan.
      Vetää suupielen etelään jopa kakulta.

    • kerronyt

      en tajunnut, mitä se Kari Kum oikein puuhaa?

    • gummistämpel

      Harmi kun laki velvoittaa valtuuston ja hallituksen olemassaolon. Äänekoskella ne ovat nykyään tarpeettomat, virkamiehet päättävät.

      • NikkePärmi

        Näinhän se on ja tulee olemaan niin meillä kuin muuallakin. Valta on verovaroista palkkansa saavilla byrokraateilla so. virkamiehillä.


    • Eevakukkude

      Onnittelut Kari Kiiski..., toivotttavasti et tulevalla kaudella jää enää niin monesti kiini housut kintuissa...

    • Pettynyttt

      Ei tämä Äänekoski olekkaan niin hyvä paikka asua.

    • Ajattelusallittu

      Saimme asukkaiden näköisen enemmistön valtuustoon. Kertoo kaiken paikkakunnasta ja sen ihmisistä. Onko täällä äänestyskäyttäytyminen geeneissä, vuodesta toiseen sama tulos. Katsoin esim. Saarijärven tulokset, vain yksi vasuripaikka valtuustossa. Jokainen tehköön tästä omat johtopäätöksensä. Ikävää, että Äänekoskella myös valtakuntapoliittinen tilanne ilmiselvästi vaikutti äänestäjiin niin paljon, ihan kuin sillä olisi mitään tekemistä kuntapolitiikan kanssa. Kyllä, pettynyt olen äänekoskelaisiin.

    • Vitu_ttaa

      Ei kanssa voi ymmärtää. Vasurit vittuun. Joskus täytyy oikein ihmetellä mitä sakkia täällä asuu.

    • Uoki

      Näköjään kaikkein tärkeimmillä on lupa auttaa.

    • Hmmph7

      KaKun muija huokaa syvään helpotuksesta.
      Aina lapsellisesti hyväksyntää hakemassa.
      Voi se naama mennä nyttyrälle valtuustossaki.
      Eiku raajaa auki muikku, ja joku aloite hänen nimiin. Loppuu se pätemisen tarve.
      Kinnunen anna sille joku siltaprojekti työpöydälle.
      Touhuais topakkana sen parissa.
      Sit vaan sanois ei. Homon pitää päteä: "EI".

    • Sosiaalista

      Miksiköhän parkatin kari ei menny läpi? Hmph.

      • Vapaa-aikajohtaja

        Menihän Lauri Lax kuitenkin läpi. Ei mitenkään huono kaveri!


      • Hsuöjdä

        Edellinen oli ironiaa.
        Parkatille voi sanoo että juusto on sinistä, uskoo.
        Osallistuu työpaikkakiusaamiseen, sen takia ei jatkoon.
        Eikö senkään muija viihdytä sitä iltasin, ku näköjään pakko päästä pois kotoa?


    • Thmä

      Onneva kumpukarin vaimolle!
      Voit esittää nukkuvaa ku tulee illalla tökkimään.
      Muistakaa kehua aina karia kovasti räpellyksistä.
      Akka ei kohta enää jaksa.

    • HirnoldRedn_gger

      Kuka tippuneista ansaitsi tippua ja kuka nousseista ansaitsi paikkansa valtuustoon???

    • solisaliratti

      On se hyvä että tuli vassarienemmistö valtuustoon. Ei sitä porvarikomentoa tarvitse joka paikassa olla, kepulaiset varsinkaan eivät osaa käsitellä valtaansa vaan niille menee säälimätön ahneus päähän!
      Toivottavasti eivät demarit (vaikka porvareita ovatkin) ja vas.liitto ala riitelemään keskenään, silloin on mahdollisuus saada aikaan inhimillisiä ja tavallisen kansan ja vähempiosaisten ihmisten mukaisia päätöksiä!

    • kommunistiaatteelle.EI

      Veikkaan että vasemmistoenemmistöisen valtuuston vahingot näkyvät Äänekoskella tulevan valtuustokauden aikana negatiiviseen sävyyn. Kommunisti riistää kaiken toiselta ja eikä salli toisella olevan yhtäkäs mitään. Joka on kommunisti, niin siitä ei kateus ja punatauti lähde ennen kuin päällä on parin metrin multakerros. Kemistä muuttaneet kommarit ovat yleensä kaiken pahimpia. Sitä olen itsekseni ja muidenkin porukassa miettinyt, että miten helkkarissa länsirannikolla sijaitsevassa Kemissä voikin olla niin sairaanmoisia punikkeja? Ruotsissa kun ei ole kommunisteja lainkaan... Lopputulema onkin sitten näkyvissä. Ruotsissa talous kasvaa toisella tavalla kuin meillä Suomenmaassa juuri em. syystä.

    • ahkeraduunari

      Yrittäkääpäs taulapäät päästä jo siitä 30-luvustä eroon! Haloo, nyt eletään 2000-lukua ja kaikki on muuttunut. Porvareiden ahneus ja säälimättömyyskin pahempaan suuntaan.
      Jos työtätekevä ei halua joutua orjaksi orjayhteiskuntaan, ei se tarkoita että olisi sellainen kommari joka haluaisi sosialisoida kaikki. Sellainen ajattelutapa on sitä 30-lukua. Ei tiedetä mistä se on tullut, ei ainakaan Neuvostoliitosta koska se ollut diktatuurimaa aina. Ehkä vainoharhaisten
      porvareiden päästä. Kannattaisi ajatella asioita muutenkin kuin mustavalkoisesti ja päivittää tietoja ja myös opiskella asioiden oikeaa menoa eikä tarttua kaikkeen populismiin joka on nimenomaan tyhmille tarkoitettua!
      Tosin tuntuu aivan ihmeelliseseltä että tavalliset työtä tekevät ihmiset haluaa tehdä työtä orjana ilman kunnon toimeentuloa sen sijaan että olisi vassari joka nimenomaan puolustaa vähempi osaisten asiaa. Mutta oma valinta jos on sylkykuppina parempi olla, ei tarvitse ainakaan ajatella itse kun käskyt tulee herralta joka on vienyt toimeentulon ja yhteiskunnan hyvinvoinnin veroparatiisiin ja omiin liiveihinsä!

      • jeppepejee

        Voiko joku oikeasti olla noin naiivi kuin sinä?


    • ahkeraduunari

      Missä meni pieleen?

    • Nähtäväksijää

      Nythän se hyvä yhteistyö korostuu kun tani ja piilonen istuu pömpeleissänsä.
      Tani kuvaili painokelvottomin sanoin mämmen vastarannankiiskeä.
      Kykeneeköhän kannoiltaan näkemään koko kaupungin parasta?

    • Bohäijbu

      Taaksepäin menee kehitys.
      Oisitte nähny ton Kumpukarin narsistisen miellyttämisenhalun läheltä..
      Aika eeppistä. Omille tyhmille jutuille korvia vihlova oma hehetys.
      Jostai vitu paskajuouruista oli ilmeisesti vajakki luukku, että kiinnostelee.
      Perjantaina baariin.
      Onkohan tähän sivistynyttä kommenttia?

    • Hatairojaa

      Kuinka sekasi tuo KuKa voi olla päästään?
      Markukseen Markukseen.
      Saako sitä millään pois tuolta eestaas kävelemästä? HEHE!
      Nyt se luulee olevasa tärkeä. Pitikö se valtuustopaikkaki joltai viisaammalta viiä?
      HEHE!

    • toriukko

      Eikös se harrastanut puntinnostoa aikoinaan. Se selittää paljon...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      217
      1825
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1679
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      67
      1480
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1152
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1070
    6. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1046
    7. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1045
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      2
      960
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      930
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe