Kameraa etsimässä

Mikä olisi hyvä kamera videokuvauksessa, luontokuvauksessa sekä maisemakuvauksessa. Onko hyviä vaihtoehtoja: canon 700d, 750d ja 70d, lumix g7, sony A68 ja Sony SLT-A77 Mark II. Minulla ei ole kokemuksia kameroista, joten onko kalliimmat kamerat liian monimutkaisia ja vaikeita käyttää?
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


Kun videokuvaus on oleellisessa osassa, kannattaa ehkä katsella lähinnä Panasonicin ja Sonyn kameroita. Ja mieluummin uudempia kuin vanhempia malleja. Noista voi valintaa tehdä esimerkiksi sillä perusteella, haluaako isomman kennon ja vähän paremman kuvanlaadun (Sony) vai pienemmän kameran ja pienemmät objektiivit (Panasonic). Lisäksi kannattaa katsoa, kummalle järjestelmälle löytyy parempi valikoima mieleisiä objektiivejä ja mihin hintaan.

Järkkäriosastolla objektiivilla on vähintään yhtä suuri vaikutus lopputulokseen kuin kameralla, ja niihin saa kulutettua myös rahaa helposti monin verroin kameran verran. Kun kohteet ovat erilaisia, sinun on päätettävä yritätkö (alkuvaiheessa) selvitä yleiszoomilla vai hankitko erilaisia objektiiveja eri tarkoituksiin. Kameran mukana mahdollisesti tuleva kittizoom ei kovin pitkälle riitä. Eli ehkä pitäisikin lähteä siitä, mitä aiot kuvata ja minkälaisia objektiiveja tarvitset, ja minkälainen budjetti on käytettävissä, ja sitten katsotaan paljonko jää euroja kameraa varten?

- mieti myös, onko kameran valinnassa väliä esim. 4k videolla, kosketusnäytöllä yms. Ja käy myös kaupassa testaamassa kameroita, miltä ne tuntuvat kädessä ja miten ymmärrettävä käyttölogiikka niissä on.
Ilmianna
Jaa
Vähän vertailuja:
https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos700d&products=canon_eos70d&products=panasonic_dmcg7&products=sony_slta68&products=sony_slta77ii&products=canon_eos750d
Linkissa voi verrata ominaisuuksia rinnakkain.
Kuten tuossa mainittiin on Panasonic ja sony perempia videoon. Normaaliin kuvaukseen käy kaikki yhtä hyvin.
Eräs asia kannattaa huomioida on erilaiset etsimet. Sonyssa ja Panassa on sähköinen etsin, mikä syö akkua koko ajan kun kameraan tiiraa. Ilman virtaa ei näy mitään.
Optisella etsimellä voi katsella maisemia luonnollisemmin ja akku ei kulu ennen kuin laukaisijaa painetaan. Asialla on merkitystä luontokuvauksessa, jossa kohdetta joskus joutuu seuraamaan pitkiä aikoja ennekuin otollinen laukaisutilaisuus tulee. Silloin on optinen etsin poikaa. Maisemakuvauksessa ei asialla ole merkitystä. Kameroissa on kuitenkin live-view jos näyttöpanelia haluaa käyttää etsimenä mm. makrokuvauksessa, tai muussa tilanteessa, missä etsimeen ei pääse tiiraamaan.
Esim. toimittajien tapa kuvata yleisön pään yli.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sonyn pudottaisin pois luettelosta, koska siihen ei saa kohtuuhintaa objektiiveja. Toki on nuo hienot Zeissit, mutta ne ovat aika kalliita.

Eli käytännössä kun videokuvaus on vaatimuslistalla, niin noista listalla olleista jää mielestä Panasonic ja aika monen tubettajan perustyökalu 70D. Noista kahdesta vain Canon on sääsuojattu, joten se on siinä mielessä parempi vaihtoehto.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Älä ainakaan 700d osta, siinä vanhaa mallia oleva kenno. 750d:ssä on uusi kenno, mutta 70d:ssä on tarkennuksen hienosäätö joka tulee tarpeeseen.

Siispä 70d on varma valinta noista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja 70d:ssä on noista luultavasti paras tarkennusjärjestelmä ja muilta ominaisuuksiltaan paras.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Luontokuvausta on monenlaista.
Kuvaatko norsuja vai muurahaisia? Öttiäisiä maassa ja puussa vai lintuja lennossa?
Nämä tilanteet vaatii erilaisen objektiivin, ja objektiivit maksaa, varsinkin Canonin ja Nikonin tele- ja makro-objektiivit nykyisiin malleihin. Eikä ne maisemakuvaukseen sopivimmat laajakulmatkaan halpoja ole.

Videokuvauksessa taas voi saada yllättävän hyvää jälkeä aivan vähillä kustannuksilla.
Raynox DCR-250 lähilinssi edulliseen 43 mm suodatinkierteellä varustettuun Canon Legriaan kun ruuvaa niin on mahdollista full hd:nä videoida vaikka muurahaista ruuduntäyteisesti.

Ei siis ole mitään yleispätevää ratkaisua, että tämä ja tämä olisi nyt paras kamera aivan kaikkeen kuvaukseen.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kameraa etsimässä

Mikä olisi hyvä kamera videokuvauksessa, luontokuvauksessa sekä maisemakuvauksessa. Onko hyviä vaihtoehtoja: canon 700d, 750d ja 70d, lumix g7, sony A68 ja Sony SLT-A77 Mark II. Minulla ei ole kokemuksia kameroista, joten onko kalliimmat kamerat liian monimutkaisia ja vaikeita käyttää?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta