Surkea äänieristys uudehkoissa taloissa

väsynyt_pariskunta

Mikä siinä on kun tehdään halvalla ja nopeasti sekundaa? Muutimme vaimokkeen kanssa uudehkoon asuntoon (2012 pienkerrostalo) mutta aivan surkea äänieristys! Naapureista kuuluu äänet selvästi asuntoon ja joku uusi muotivillitys väliovien puuttuminen rappukäytävään. Yksi "ohkainen" ulko-ovi, eli saat kuunnella hissin ääniä ja rapussa mekastavia pentuja päivittäin. Lasten leikkimiset kuuluu yläkerrasta kun pompotellaan lattiaan (tämä ei tule suoraan yläkerran naapurista vaan vielä ylempää/sivusta), naapurin röhöyskät, kusen lorinat naapurista, peilikaappien kitinät sivu ja yläasunnoista jne. Koirat haukkuu ja ulvoo aamusta 8.00 lähtien kun yrittää vuorotyöläisenä vielä nukkua. Ilmanotto/palautus hormeja pitkin kuuluu ainakin osa äänistä. Yksi ulkomaalainen "yöeläin" saatiin häädettyä pois onneksi.

Onko kenelläkään fakta tietoa, että onko äänieristyksessä tapahtunut muutoksia 2012 vs 2017, jos katsoisi uudempaa vai pitääkö vaan hyväksyä huonosti halvalla rakentaminen? Ihan mahdotonta tietää asunnon haku vaiheessa notta onko hyvin vai huonosti rakennettu äänieristyksen kannalta. Jos tulisi joku rakennustarkastaja äänieristys spesialisti niin voisin lyödä tonnin vetoa, että vikaa on ja paljon! Isännöitsijä ei ota kantaa äänieristykseen/valituksiin. Näin pk-seudulla ja VVO:lla!

VVO, Sato, Newsec, TA... Kaikista saa lukea samoja juttuja, halvalla tehtyjä vuokralääviä. Mihin kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota?

74

3550

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuuyt

      "Naapureista kuuluu äänet selvästi asuntoon ja joku uusi muotivillitys väliovien puuttuminen rappukäytävään. "

      Tämä meidän kerrostalo on rakennettu parisen vuotta sitten, sijaitsee vilkasliikenteisen pääväylän tuntumassa ja kaiketi siitä syystä äänieristys varsin hyvä, ja rakennuttaja oli siitä vielä erikseen todennut, ettei liikenteen melu tule häiritsemään. Johtuisiko sitten tuosta talon sijainnin asettamasta extravaatimuksesta, että elämisen ääniä ei kuulu naapurihuoneistoista paljoakaan, rappukäytävää lukuunottamatta.

    • son_moro

      Eipä siellä vuokraläävässäkään kuulu kusenlorinat kun tehty nykytekniikalla ja ei ilmanvaihdon kautta kuulu uusissa mitään kun aivan eri tekniikka kuin siellä 90 luvun läävässä jossa aloittaja asuu eli taas pelkkä trollin paska asialla.
      Mitä tulee 1900 luvun alun taloihin, niin saako nauraa, paksu ulkoseinä ja ohuen ohut naapurin väliseinä puinen laho välipohja tai sammaleella täytetty ohut kuori kuten Tampereen purettavaksi määrätyssä talossa ja näissähän se oikeasti kuuluukin
      Uudessa vaan ei kuulu täälläkään Mansesterissa.
      Ilmanvaihto on nykyään omilla kanavilla ei siis puheputkea naapuriin kuten vanhemmissa, vesijohdon linjatkin vedetty useimmiten rappuun tahi paksun betonikuoren sisään eli aivan toinen maailma äänieristyksen suhteen.

      • asumisura

        Jep, MultiHildaRane on edennyt asumisurallaan seuraavasti:

        - Hervannan 60-luvun talo
        - Kallion slummiasunto
        - 90-luvun pienkerrostalo Myyrmäessä

        Koko ajan on ollut kova kateus uudessa asuvia kohtaan -> pitää yrittää selittää, ettei uudemmissa ole asiat paremmin. Tosin muutto slummista 90-luvun taloon selvästi horjutti uskomuksia, kun uudempi olikin parempi. Vaikka 10 vuotta on MultiHilda itselleen muuta uskotellut.

        Mutta nyt on taas vanha levy kaivettu esiin, vuosiluvut päivitetty ja happamia marjat...


    • Pettynyt123

      Otan osaa, muutin juuri tänä vuonna valmistuneeseen eli siis ihan uuteen kerrostaloon ja äänieristys on niin järkyttävä että voi vaan istua suu auki ja ihmetellä, voiko olla totta! Kaikki kuuluu joka suunnasta jopa alakerran asunnon askeläänet kuuluvat jymisten asuntooni, puhumattakaan tiskaamisista tai ovien sulkemisista jopa seinänaapurin sängyn narina kuuluu, ihan kaikki. Uskon että kuumilla asuntomarkkinoilla on ammattitaidottomia (rikollisia) rakennuttajia jotka voittojen toivossa tekevät mitä huvittaa..rikolliset tietävät että taistelu rakennusvirheitä vastaan on uuvuttava, kallis, pelottava ja vuosia kestävä, eikä se silti takaa vielä mitään vaikka kuinka laissa selvästi kaikki on määritelty..asia on erittäin monimutkainen...ja suomi on erittäin korruptoitunut maa, se on vain erilaista se korruptio kuin mitä yleisesti asialla käsitetään ja täällä suomessa siitä käytetään ilmaisua "hyvä veli" . Suurin osa asukkaista ei lähde kelkkaan mukaan taistelemaan rakennettujaa vastaan vaan laittaa vahingon kiertämään, siksi näitä rikollisia tänäkin päivänä asuntomarkkinoilla riittää. Vain valistunut arvaus! Minä tosin aion toimiin ryhtyä, loppuikä aikaa mulla!

      • Täällä on kans yksi 2022 uuteen taloon muuttanut joka on aivan kauhuissaan tästä alakerrasta kuuluvasta askeläänten jytinästä! Miten on mahdollista että ylin kerros ja alakerrasta kauhea bassojytä kun toinen vaan kävelee kotonaan?! En tietysti tiedä mikä kantapääkävelijä on kyseessä mutta ikipäivänä ei olisi tullut mieleen, että ylimmässä kerroksessa saa nauttia askeläänistä.

        En nyt usko että tätä vastausta löydät ikinä enää kun 2017 on aikaa kulunut jo, mutta mikä tilanne siellä? Rupesitko toimiin? Mitä tehtävissä?


    • Samelevy_päässäsi

      Aloittajalla taas uusi tarina, viimeksi olikin muutaman vuoden ikäinen vuokratalo, taitaa korvien välissä pahasti vihloa ja viipoa.Pikkuisen todenperää edes nuihin onnettomiin juttuihin, rakentajan takuuta ei tietenkään ole:D: Nykyään on uudet äänieristysmääräykset ja hyvin ne pitävät, kumma kun sinun kohdallasi ne koskaan eivät täyty ja vuosilukukin vaihtuu aika tiheään:D
      Ai niin tietenkin se pikkurakentaja on konkurssissa ja sinäkin muutit pimeästi siihen asuntoosi :D.
      Menisit nyt hoitoon taidat tosiaan olla se edellä mainittu hullu kateellinen tampio:D

    • väsynyt_pariskunta

      Tyypillistä Suoli24 kirjoittelua. Ihan ensimmäistä kertaa kirjoittelen täällä. En minäkään uskonut että tämmöinen on mahdollista. Vuokraluukku kyseessä ja kun on kaverit käyneet kylässä niin kyllä hekin huulet pyöreenä ihmetelly. Tästä voisi hyvin tehdä uutisen lehteen miten pa*kaa rakentaminen on nykypäivänä. Ei varmasti menisi läpi jos tulisi joku tarkastaja käymään ja tehtäisiin muutamat testit. Ongelma on ettei isännöitsijää kiinnosta, sitä ei kiinnosta edes häirikkö naapurit. Työn ja tuskan takana saada viestiä hänelle johon ei vaivaudu edes vastaamaan. Suoraa numeroa eivät anna isännöitsijälle, soittopyynnön ottavat vastaan ja sähköpostiosoitteen. Samanlaista olen lukenut muualtakin.

      Kusen lorina kuuluu meillä yhdessä kohtaa asuntoa selvästi jos on hiljaista muuten, eli illalla. Naapurin wc osuu tuon seinän kohdalle, joten ei vaikeata arvuutella sijaintia. Tuon seinän yläpuolella on juuri nuo kaksi ilmanvaihto häppärää (ilmanotto/poisto), liekö sieltä puuttuu jotain äänieristeitä. Mutta tuo nyt vähiten häiritsee meitä, pistää vaan vähän miettimään missä on säästetty.

      1900-luvun alun kämpistä. Tarkoitin Helsingin ydinkeskustan asuntoja, en tiedä miten siellä Tampereella mutta stadissa tietyt todella vanhat kämpät on rakennettu hyvin ennen sodan aikaa, jonka jälkeen tehtiin paljon skeidaa (kananpaska seinät). Kokemusta kun on molemmista. Miten joku jaksaisi kirjotella turhista täällä ja valehdella? Ei mene jakeluun. Sen verran v-mäinen juttu kyseessä ettei tulisi mieleenkään keksiä näitä. Varoituksen sanana vaan muille! Muuttaminen ei ole mitään kauhean mukavaa hommaa, niin pitää nyt tutkia tarkasti mihin sitä uskaltaa lähteä seuraavaksi. Ylin kerros ainakin auttaa osaltaan asiaa. Ei tarvitse kuunnella lasten juoksuja, pallon pompotuksia tunteja päivittäin. Välioven puute rappukäytävään on iso miinus. Monesti herää yöllä kun joku tulee kotiin ja metelöi rapussa. Ei ole kauhean kiva kuunnella hissin ja rapun ääniä jatkuvasti muutenkaan. Kaikki kuuluu selvästi kotiin sisälle. Tämmöisestä p*skasta pitää vielä maksaa isoa vuokraa!

    • samelevy_päässäsi

      Heh, seli, seli, ilmanvaihtohärpäkkeet on eivät yhdisty nykyään naapuriin vaan aivan eri tekniikalla eli totta kyllä siinä sinun 70-90 luvun kämpässäsi varmasti kuuluu, satuile sinä kun olet ennenkin satuillut ja palstan pahimpia kadetrolleja:D
      Tätä se sairaus teettää sinunkin kohdallasi:D

      Ps. onpa erikoista kun kaksi ilmanvaihtohärpäkkää seinässä, en ole moista ennen nähnytkään kun tulo sijatsee huoneissa ja poiito vain kylppäri/keittiön liesituuletin, mutta sinun asuntosi onkin ainutlaatuinen Suomessa:D, vaikea tietysti sinun on tietää kun vanhassa asut ja näet näkyjä:D
      Stadin kämpät on muuten ennen sotia tehty juurikin kananpaskasta ja niin muissakin kaupungeissa tätä löytyy ihan rakennsutiedosta ja olen niissä asunut itsekin opiskeluaikoina ja tiedän mitä paskaa ne oli ne vanhat talot.

      • kokemuksen_rintaääni

        Ressukka ei vieläkään ole päässyt näkemään yhtään 2000-luvulla rakennettua asuintaloa. Mutta on sentään kuullut, että niissä on koneellinen ilmanvaihto. Se lienee samanlainen kuin Kelan toimistossa, jossa MultiHildaRane vierailee usein.


      • chelbriance

        Vaikutat toki tietävän paljon asioita, mutta on niitä 2010 jälkeenkin rakennettuja kerrostaloja, joissa on samassa huoneessa tulo ja poisto ilmanvaihdolla, vaikka olisikin poisto myös kylpyhuoneessa liesituuletin.


      • kokemuksen_rintaääni

        > samassa huoneessa tulo ja poisto ilmanvaihdolla

        Ja venttiilit vierekkäin, kuten sinulle niin tutuissa 70-luvun toimistotaloissa, jollaisessa Kela pitää majaansa?


      • erik_rak_mest
        kokemuksen_rintaääni kirjoitti:

        > samassa huoneessa tulo ja poisto ilmanvaihdolla

        Ja venttiilit vierekkäin, kuten sinulle niin tutuissa 70-luvun toimistotaloissa, jollaisessa Kela pitää majaansa?

        Rako venttiili on paras ilman vaihto. Itse asun 70 lukulaisessa kerros talossa Myyrmäki vantaa. en osta ikuna uudesta talosta asuntoa. Nyt vuokralla ja mies kaverini ihmettelee miten hyvin saa nukuttua kun on käymässä yö kylässä.


    • ltikivekäs

      Eipäs muuten ole, näytähän sellainen.... Poistoa/lämöntalteenottotuloa ei ole samoissa asuinhuoneissa ei systeemi pelitä sillä tavalla, nykyajan ilmavaihdossa ei myöskään ole puheputkea eli yhteyttä naapureihin kuten vanhemmissa taloissa, koko tarina haisee ja toistaa itseään, faktat ei pelitä ja rakennusvirheistä on muutenkin rakentaja vastuussa ja määräysten pitää täyttyä, eli höpönlöpöä.

      • täysintyytyväinen

        http://aijaa.com/V0y4Ix
        Miksei tuo toimisi, jos/kun säädöt on tehty oikein? Aina on raikas ilma, eikä iv-konetta tarvi pitää koskaan 2 tehoa isommalla. Ei pahaa sanottavaa, eikä myöskään äänieristyksen suhteen, en ole siis hildaranemikälie, enkä myöskään tämän ketjun aloittaja. Kyseessä 12/2016 valmistunut kerrostalo yksiö.


      • jaahmmm

        Kuva on ilmeisesti keittiöstä, normi asuinhuoneissa ei poistoa ja tuloa ole molempia, joku poikkeustapaus voi ole keittiön suhteen.


      • pienivinkki
        täysintyytyväinen kirjoitti:

        http://aijaa.com/V0y4Ix
        Miksei tuo toimisi, jos/kun säädöt on tehty oikein? Aina on raikas ilma, eikä iv-konetta tarvi pitää koskaan 2 tehoa isommalla. Ei pahaa sanottavaa, eikä myöskään äänieristyksen suhteen, en ole siis hildaranemikälie, enkä myöskään tämän ketjun aloittaja. Kyseessä 12/2016 valmistunut kerrostalo yksiö.

        Likaisen näköinen ainakin tuo tuloilman sisustusventtiili on, oletko tietoinen että ne pitää kostealla pyyhkiä/imuroida ja siellä päällä on aukko myös joka kannattaa putsata, näin vältät epäpuhtaudet vaikka suodattimet onkin.


      • chelbriance
        jaahmmm kirjoitti:

        Kuva on ilmeisesti keittiöstä, normi asuinhuoneissa ei poistoa ja tuloa ole molempia, joku poikkeustapaus voi ole keittiön suhteen.

        Tuo on varmaan tupakeittiö/olohuone yhdistelmästä. Tiedän samankaltaisen järjestelyn. Ei ole nyt kuvaa jaella, mutta hyvä, että jollain oli.


      • tupakeittiö
        jaahmmm kirjoitti:

        Kuva on ilmeisesti keittiöstä, normi asuinhuoneissa ei poistoa ja tuloa ole molempia, joku poikkeustapaus voi ole keittiön suhteen.

        Kuva ei ole keittiöstä, koska keittiöissä ei yleensä ole tuloilmalaitteita. Eikä venttiilit ole edes vierekkäin, onhan niillä metrin verran välimatkaa.

        Sisätilat on rajattu kokonaan pois, mutta tuollaisesta järjestelystä tulee lähinnä mieleen joku ihan pienimmän pään yksiö tai kaksion ns. tupakeittiö .... eli asuinhuone keittiö. Asuinhuone ulkoseinällä ja tuon alaslaskun, jonka kyljessä venttiilit ovat, alla avokeittiö eteinen KPH. Ei kovin toimiva ratkaisu, koska tuloilmasuihkun voimin käryt puhalletaan ympäri kämppää. Ennemmin tehostussäädettävä liesikupu sinne keittiöön...

        Edelleen siis pätee, että normaalisti on vain tulo- tai poisto, ei molempia yhdessä huoneessa. Ainoina poikkeuksina sauna (määräykset edellyttävät tulo poisto) ja "2 yhden hinnalla" eli tupakeittiöt.

        Tuloilmalaitteen lika on huonepölyä. Tuloilmasuihku imee mukaansa huoneilmaa, joka tuo pölyä tuloimalaitteen ulkopinnallen tai katto/seinäpintaan, jota ilmasuihku sivuaa. Samalla lailla voi lämmityspatterin yläpuolelle muodostua pölyraidat (näitä näkee teknisissä tiloissa ym. joissa kukaan ei ole siihen seinään koskenut vuosiin).


      • kyllävaaan

        http://aijaa.com/mYwGq0 Siinä kunnollinen kuva, ettei jää ketään vaivaamaan.
        Vasemmalla seinällä siis liesi, astianpesukone, jääkaappi jne. Oikealla parveke. Totta kai tässä asunnossa on liesituuletin joka puhaltaa tarvittaessa suoraan ulos.
        Mitä itse olen katsellut uudempien kerrostaloasuntojen ilmoituksia ja kuvia, niin ihan normaali ratkaisu tuo ns. ylimääräinen poistoventtiili on. Täysin virheettömästi toimiva systeemi ollut ainakin itsellä.
        Ja huomatkaa puhdistettu venttiili!


      • pienivinkki
        kyllävaaan kirjoitti:

        http://aijaa.com/mYwGq0 Siinä kunnollinen kuva, ettei jää ketään vaivaamaan.
        Vasemmalla seinällä siis liesi, astianpesukone, jääkaappi jne. Oikealla parveke. Totta kai tässä asunnossa on liesituuletin joka puhaltaa tarvittaessa suoraan ulos.
        Mitä itse olen katsellut uudempien kerrostaloasuntojen ilmoituksia ja kuvia, niin ihan normaali ratkaisu tuo ns. ylimääräinen poistoventtiili on. Täysin virheettömästi toimiva systeemi ollut ainakin itsellä.
        Ja huomatkaa puhdistettu venttiili!

        Hienoa että vinkkini meni perille ja hyvä kuva on , mutta ei ole kyllä ihan normiratkaisu tuo ylimääräinen poistoventtiili, on nimittäin asuttu muutamassa uudessa ja työn puolesta näitä katsellut ja en ole vielä ennen tätä nähnyt.
        Äänieristys on kyllä kaikissa uusisa asunnoissa ollut moitteeton, nykyajan talotekniikka sen mahdollistaa.
        Meillä oli yhdessä asunossa saunassa siis löylyhuoneessa kaksi poistoa, toinen katossa ja toinen lauteiden alla alhaalla ja sen lisäksi tietysti kiukaan yläpuolella tuloilma, tämäkin oli harvinaisempi ratkaisu, yleensä on vain yksi poisto löylyhuoneessa, toki tämä sauna oli normaalia tilavampikin.


      • paljonkoneliöitä
        pienivinkki kirjoitti:

        Hienoa että vinkkini meni perille ja hyvä kuva on , mutta ei ole kyllä ihan normiratkaisu tuo ylimääräinen poistoventtiili, on nimittäin asuttu muutamassa uudessa ja työn puolesta näitä katsellut ja en ole vielä ennen tätä nähnyt.
        Äänieristys on kyllä kaikissa uusisa asunnoissa ollut moitteeton, nykyajan talotekniikka sen mahdollistaa.
        Meillä oli yhdessä asunossa saunassa siis löylyhuoneessa kaksi poistoa, toinen katossa ja toinen lauteiden alla alhaalla ja sen lisäksi tietysti kiukaan yläpuolella tuloilma, tämäkin oli harvinaisempi ratkaisu, yleensä on vain yksi poisto löylyhuoneessa, toki tämä sauna oli normaalia tilavampikin.

        Ilmeisesti joissakin yksiöissä tuollaista ilmavaihtoa käytetetään kun ei ole muita huoneita missä ilmanvaihto, aika pienen näköinen kämppä kun sänkykin vasten keittokomeroa, muistuttaa hotellihuonetta, olisiko alle 30 neliön?


      • joopasenjooo
        paljonkoneliöitä kirjoitti:

        Ilmeisesti joissakin yksiöissä tuollaista ilmavaihtoa käytetetään kun ei ole muita huoneita missä ilmanvaihto, aika pienen näköinen kämppä kun sänkykin vasten keittokomeroa, muistuttaa hotellihuonetta, olisiko alle 30 neliön?

        28m2, ei ole sänky vasten keittokomeroa, ihan oma nurkkaus sängylle, parvekkeen ovi on heti sängyn vieressä. Ja kuten peilistä näkee niin tv ja tietokone on sitten takaseinällä. Kylpyhuone on eteistä vastapäätä. Siinä tarkka selostus.

        Itse äänieristys tosiaan on hyvä. Lähinnä kuuluu vain kun naapurit laittaa ulko-ovensa kiinni, siis saman kerroksen, yläkerran, ja alakerran naapuri. Asunnossa täytyy olla täysin hiljaista kuullakseen ovien sulkemisen, mutta sen kuulee. Sitte jotain runkoääniä, tavaroiden tippumisia, imurin suulakkeella listojen hakkaamista. Satunnaista huudahtelua, jonka kuulee vain kun omassa asunnossa on täysin hiljaista.


      • kummallistako
        joopasenjooo kirjoitti:

        28m2, ei ole sänky vasten keittokomeroa, ihan oma nurkkaus sängylle, parvekkeen ovi on heti sängyn vieressä. Ja kuten peilistä näkee niin tv ja tietokone on sitten takaseinällä. Kylpyhuone on eteistä vastapäätä. Siinä tarkka selostus.

        Itse äänieristys tosiaan on hyvä. Lähinnä kuuluu vain kun naapurit laittaa ulko-ovensa kiinni, siis saman kerroksen, yläkerran, ja alakerran naapuri. Asunnossa täytyy olla täysin hiljaista kuullakseen ovien sulkemisen, mutta sen kuulee. Sitte jotain runkoääniä, tavaroiden tippumisia, imurin suulakkeella listojen hakkaamista. Satunnaista huudahtelua, jonka kuulee vain kun omassa asunnossa on täysin hiljaista.

        Tajusin nyt "sänkykin vasten keittokomeroa" viestisi.. Mutta sanokaapa se että kuin normaalia se on, että naapureiden ovien sulkemisesta tulee ääni asuntooni asti, semmonen tömähdys, ja naksahdus, selkeä oven kiinni menemisen ääni. Miten tuo on edes mahdollista, sen nyt ymmärtää että kun listoja, seiniä ja lattioita hakataan niin se kuuluu vähän kaikkialle.


      • vaikkapas
        pienivinkki kirjoitti:

        Hienoa että vinkkini meni perille ja hyvä kuva on , mutta ei ole kyllä ihan normiratkaisu tuo ylimääräinen poistoventtiili, on nimittäin asuttu muutamassa uudessa ja työn puolesta näitä katsellut ja en ole vielä ennen tätä nähnyt.
        Äänieristys on kyllä kaikissa uusisa asunnoissa ollut moitteeton, nykyajan talotekniikka sen mahdollistaa.
        Meillä oli yhdessä asunossa saunassa siis löylyhuoneessa kaksi poistoa, toinen katossa ja toinen lauteiden alla alhaalla ja sen lisäksi tietysti kiukaan yläpuolella tuloilma, tämäkin oli harvinaisempi ratkaisu, yleensä on vain yksi poisto löylyhuoneessa, toki tämä sauna oli normaalia tilavampikin.

        Espoon asuntojen joissain uuden karheissa noin.
        Tuo ritilä menee aika äkkiä likaisennäköiseksi, toisin kuin vaikkapa harmaa lattia.
        Yleisesti ilmanvihdot toimistoissa, kotona nykyään aivan liian monimutkaisia, vikaherkkiä. ja erityisen kalliita, jopa terveyttä haittaavia.Jotkut käärii rahat apinoilta.


      • kaksineuvoinen
        paljonkoneliöitä kirjoitti:

        Ilmeisesti joissakin yksiöissä tuollaista ilmavaihtoa käytetetään kun ei ole muita huoneita missä ilmanvaihto, aika pienen näköinen kämppä kun sänkykin vasten keittokomeroa, muistuttaa hotellihuonetta, olisiko alle 30 neliön?

        Tulo ja poisto ovat samassa tilassa syystä että keittiö on yhdistetty asuinhuoneeseen. Tämä on saunan ohella se ainoa poikkeus, mistä löytyy molempaa lajia samasta huoneesta.


      • erik_rak_mest
        pienivinkki kirjoitti:

        Likaisen näköinen ainakin tuo tuloilman sisustusventtiili on, oletko tietoinen että ne pitää kostealla pyyhkiä/imuroida ja siellä päällä on aukko myös joka kannattaa putsata, näin vältät epäpuhtaudet vaikka suodattimet onkin.

        Likanen on rööri juu kannattaa hommata ne rako ventiilit aina on raikas ilma Myyrmäessä asun ja mies kaveri käy yö kylässä juuaan kaljaa ja otetaan joskus piereskely matsit vaan rako venttiilit poistaa hajut heti


    • kknbvc

      Äitee asui 60-luvun alussa rakennetussa kerrostalossa, ja kaikki seinät olivat niin tukevia, että ei kuulunut asumisen inahdustakaan mistään.

    • hhmnb

      Halvalla rakennetaan sutta ja sekundaa, ja kiskotaan priimahinta.
      Voittojen maksimointia.
      Olen ajatellut, että jos vielä ostan kämpän, niin ensin on päästävä huoneistoon illan suussa kuuntelemaan kuuluuko naapurin puheet ja askeleetkin.
      Suomi on nykyään rakentamisen kehitysmaa.

      • helpoin_ratkaisu

        Taas yksi vanhassa vuokrakasarmissa asuva selittää pihlajanmarjoja happamiksi. Helpompaa näin kuin tunnustaa, ettei omaan & uuteen ole sossunelätillä mahdollisuuksia.


    • Kaduttaa_muutto

      Älä välitä siitä, vaikka jotkut haukkuvat heti trolliksi. Joko he ovat umpikorvia, tai sitten kovalla rahalla ostaneet huippulaadukkaasta talosta asunnon. Asutaan 2010 rakennetussa TA:n asotalossa Helsingissä, ja aivan kamala äänieristykse laatu -siis kelvoton. Alussa kaikki vaikutti ok:lta, mutta muutaman kuukauden sisällä ylä-ja alakerran naapurimme vaihtuivat. Ja melu tulee esille. Normaalit elämisen äänet kuuluvat uskomattoman helposti. Laminaattilattia helvettiä, yläkerrassa tipahtavat tavarat tai lasten juoksu ja lelujen jyryyttäminen kuuluvat kuin kaikukammiossa olisi. Alakerran ukko vetää kerran pari viikossa trumpetilla jazz-sooloja 30-45 min kerrallaan. Seinän takanakin lapsiperhe josta naperon itku kuuluu selvästi. Siis edelliset asukkaat olivat joko yksineläjiä tai rauhaisia pariskuntia, koska juuri koskaan ei kuulunut mitään. Jotkut väittävät että 2008 alkaen rakennetuissa ei kuuluisi askel- ja puheäänet eikä kusen lorotukset. Meille kuuluu! Siis myös kusemisääni kuuluu naapurista, vaikka on koneellinen iv (Ilto 270-kone). Jotain joko on rakentamisen laadussa vialla tai tämä on normia normitaloissa. Olen elänyt aina meluisissa kerrostaloissa, niin 60-,70-, 90-lukulaisissa kuin nyt tässä. Sama lopputulos. Peltorit pitäisi olla korvissa, tätä menoa tulee hulluksi. Onneksi en tee etätyötä kotona, sitten tulisi varmuudella sekopääksi melusta. Minä en usko enää, että uudet normaalitason kerrostalot ovat juurikaan paremia tässä asiassa kuin vanhemmat. Ehkä äänivoimakkuus on hivenen alempi, mutta silti häiritsevä.

    • liiruajalaarua

      Jaa täytyy sanoa että uudessa ei kuulu kusenlorinaa, eikä suihkuääniä kooka tehty eri tekniikalla, varmaankin laminaatin läpi kuuluu kopse jonkin verran, koska parketti on parempi materiaali, tietenkin kova musikiinsoitto voi kuulua mutta sekin paljon hiljempaa kuin vanhoissa.
      Kokemusta on vanhoista kerrostaloista ihan 20 luvulta alkaen ja mielestäni niissä oli tosi surkea äänieristys, sitten 90 luvun ja 2001 tehdyt aso-asunnot oli aika huono äänieristys, niissä oli muovimattokin lattiassa ja yhteiskanavat, 2008 tehty Aso olikin jo parempi ei kuulunut lorinoita, nyt asun paremmassa omistustalossa tehty 2012 ja tässä on paikalla valua runko ja välipohjat ja on kaikista hiljaisin talo missä ikinä asunut, voi sanoa että melkein kuin omakotitalossa asuu mutta paljon helpompaa.
      Trolleja täällä kyllä kun samoja juttuja aina toistaa, sinulla jos et ole trolli, niin Ta-asossasi on fuskattu jossakin ei noin uudessa pitäisi kuulua noin selvästi, tuskin kuitenkaan suihkuäänet kuuluu sitä en heti usko, vanhemmissa ne kuuluivat jopa kiusallisen selvästi.

      • Kaduttaa_muutto

        Usko nyt jo että ei kaikki ole täällä trolleja tai jotain simoja sun muita, miksi te nimitätte noita. TA on asofirma, ja todellakin nuo äänet kuuluvat. Suihkuääni ei kuulu lainkaan, mutta jostain naapuriasunnosta wc-pönttöön lorottaminen kuuluu aivan selvästi. Eilen la illalla muuten yläkerran perheessä isi ja äippä alkoivat vissiin vetämään viinaa, ja puhe oli kovaäänistä, ukko myös lauloi juovuksissa muutamia kertoja. Kaikki ne kuului meille, vaikka meillä oli tv:ssä leffa menossa ja sen äänet siis päällä. Kun ruvettiin nukkumaan, pariskunta riiteli edelleen. Kakaransa olivat jo 23.30 jälkeen nukkumassa, sitä ennen ne tömistelivät ja kiljuivat jatkuvalla syötöllä tuntikausia. Siis aivan helvetillistä rumputulta. Koira haukkui välissä. Alakerran ukko oli sentään nyt hiljempaa eikä vetäissyt eilen lainkaan trumpettia, eikä tänään. Ihme.

        Kyllä on siis saatanan huono talo tuon eristyksen suhteen! Olotila on niin pettynyt, ettei enää jaksa alkaa etsimään rauhallisempaa asuntoa. Omistusasuntoon ei rahat eikä työikä enää riitä, ja asoista olen saanut vuokratalojen kanssa sen kuvan että niiden eristyslaatu on kallista omistustaloa heikompi joten ei maksa vaivaa.


    • Haso2016

      Meillä on Haso(aso) vm-2016 ja eipä kuulu juuri mitään ei todellakaan vessanääniä kuten kuului vielä 2000 tehdyssä asossa tai 60 ja 70 luvun taloissa.Parketti on meillä lattiassa mutta tuskin se pelkästään eristää ei ole kyllä yhtä kova kuin laminaatti.
      Täällä ei kyllä kuulu yhtään puheäänet tai askeläänet olen koittanut oikein kuunnella mutta ei on toki rauhallinen pariskunta naapurissa mutta puhuu ja huutaa nekin, onkohan Ta tehnyt huonosti talonsa!

      • Kaduttaa_muutto

        No siis se on selvä asia, että TA on teettänyt paskalaatuisen talon. En tiedä onko harvinaista uudehkossa (vm 2010) taloissa, mutta surkea eristys on. Emme ole asuneet uudesta asti, vasta reilun vuoden. Ei ole sitten alkuperäinen asunnon asukas tehnyt valitusta melusta, varmaan ne edelliset rauhallisempien asukkaiden ansiosta? Kaipa rakentajalla joku vastuu olisi, mutta nyt talon ollessa jo 7 v vanha mitään valittamisprosessia voisi edes alkaa?

        Muutakin raivostuttavaa tässä on: vesiviive eli lämmintä vettä alkaa tulla vasta TASAN 1 minuutin päästä kun hanoista aloittaa veden laskemisen, siis aamuisin tai jos on väliä muutama tunti edellisestä vedenlaskusta. Vissiin eristeitä puuttuu tms.? Lämmöt otetaan heti päältä jo huhtikuussa, eli nyt palellaan.

        Emme todellakaan jaksa enää etsiä toista ja muka hiljaisempaa, koska todellakin tuurillamme saamme taas melupesän. Se on kohtalo.


      • odottavan_aika

        Kuuman veden odottelu johtuu huoneistokohtaisista vesimittareista. Lämpimän veden kierto päättyy juuri ennen vesimittaria (sijoitettu yl. KPH kattoon) ja siitä eteenpäin vesi seisoo & jäähtyy putkissa. Vanhoissa taloissa usein erilliset nousut sekä keittiön & KPH kohdalla (jos tilat toisistaan erillään) ja kiertokin oli saatettu tuoda hanan lähelle.

        Täsmälleen sama vaiva on myös putkirempatuissa taloissa (jos remontti tehty ihan viimevuosina = vaatimus vesimittareista ollut voimassa).


    • Haso2016

      !0 vuoden vastuu on rakentajalla jos äänieristys ei täytä nykynormeja jotka ovat kiristyneet melkoisesti niin korjattava on, Ota yhteyttä helsingin kaupungin ympäristökeskukseen se hoitaa mittaukset, kannattaa painaa päälle, asuttiin myös vähän aikaa vuokralla 2009 tehdyssä VVO:n talossa ja sielläkin oli ihan hyvä äänieristys meillä oli lapsiperhe naapurissa ja välikerros eikä juuri mitään kuulunut sielläkään, joten uudemmista on kyllä hyvät kokemukset, vanhemmista vain huonoja kokemuksia.

    • VALTIONVAROILLA

      SEKUNDA TARVIKKEILLA RAKENNETTUJA VUOKRALÄÄVIÄ, MUTTA LUXUS ASUNNON VUOKRAT, SE ON SITÄ KOKOOMUKSEN AJAMAA KAPITALISMIA. ÄÄNESTÄ VASEMMISTOLIITTOA. SAAT ASUNTOOSI ÄÄNIERISTYKSEN. VALTION VAROILLA.

      • fdhghdfhtzredrgzgrs

        Sieltähän se raha tulee. Ylläripylläri laatikosta riittää kaikille rahaa jaettavaksi ilman mitään vastikkeellista toimintaa. Jotta valtion kirstu ei pääse tyhjenemään otetaan reilusti lisää velkaa. Emmehän me niitä takaisin maksa, joku muu sitten jos maksaa ja jaksaa. Ei jaksa miettiä, kun rahaa tulee seinästä. T. vassuvihreä


    • Kusimulkutnaapurit

      Käytän öisin korvatulppia,asun vuonna 73 rakennetussa kerrostalossa,asunnossa ei väliovea,,kaikki äänet kuuluu läpi:/ asun kaiken lisäksi keskikerroksessa: jalkojen töminää,,ovien paukuttamista aamuyöllä ja monta kertaa,,rappukäytävä äänet,kusen lorina,lasten huutakokiljuminen yöllä.

      Voi vitulla päähän ja kyrvällä otsaan sanon minä:/

      Järjestyssäännöt ei auta vitun vertaa

      • JUOPPOLUUSERI

        SEN TAKIA KERROSTALOLÄÄVISSÄ IHMINEN JOKO A) TULEE HULLUKSI, SIIS PIMAHTAA JA TEKEE JOTAKIN KARMEAA HÄIRIKÖILLE, TAI B) ALISTUU KOHTALOONSA JA ALKAA KÄNNÄÄMÄÄN. EN IHMETTELE MIKSI KERROSTALOISSA IHMISET ALKOHOLISOITUVAT. EI OLE PALJON MUITA PAKOTEITÄ METELIN OSALTA. VAIN VIINA / OLUT AUTTAA SIETÄMÄÄN KUN ON JUOVUKSISSA JA SAMMAHTAA NUKKUMAAN. EI SE UNI TOKI OLE SELVINPÄIN NUKKUMISEN VEROISTA LAADULTAAN VAAN MINKÄS TEET.


      • Geillaagrillas

        ITSE KANS SORTUNUT ALKOHOLIIN,,EI KUULU MITÄÄN ÄÄNIÄ KUN NUKAHTAA,,OLEN MYÖS TULLUT HUUTOKILJUEN KÄMPILLE KÄNNISSÄ,,SIINÄHÄN SAA NAAPURIT!!! LAPSIPERHEET JA NUORET BILETEINIT ÄRSYTTÄVÄMPIÄ JA ITSEKKÄITÄ KUSIPÄITÄ NIITTEN ELÄMÄN MUKAAN PITÄISI ELÄÄ!#


      • Anonyymi
        Geillaagrillas kirjoitti:

        ITSE KANS SORTUNUT ALKOHOLIIN,,EI KUULU MITÄÄN ÄÄNIÄ KUN NUKAHTAA,,OLEN MYÖS TULLUT HUUTOKILJUEN KÄMPILLE KÄNNISSÄ,,SIINÄHÄN SAA NAAPURIT!!! LAPSIPERHEET JA NUORET BILETEINIT ÄRSYTTÄVÄMPIÄ JA ITSEKKÄITÄ KUSIPÄITÄ NIITTEN ELÄMÄN MUKAAN PITÄISI ELÄÄ!#

        Nämä kommentit ovat hyviä ja asiallisia, jotka suurilla kirjaimilla on kirjoitettu. Tai ainakin minä ymmärrän kirjoittaa hyvin, koska minulla on juuri ollut samanlaisia tuntemuksia. Viinaa en ole vielä tässä asumisvaiheessa juonut, mutta kyllä tästä muuttaa pitää pois, tämä kerrostalovaihe on minulla nyt kestänyt parisen vuotta.


    • vittuilunvitusta

      Meillä myös 1930 rakennettu kivinen kerrostalo ja kaikki kuuluu läpi, miksi tämmöisiä on saanut rakentaa ei tää uusi ole mutta vituttaa kuitenkin ja turha saada rakentajaa vastuuseen, kukahan se edes on ja ei nää ihan halpoja ole nykypäivänä.

      • uusia_karsastava

        Onko kokemuksia 1940-1945 rakennetuista kerrostaloista Helsingissä? Sotavuosia nuo, onko vaikuttanut materiaalien laatuun tai työlaatuun? Luulisi että parhaat raksaukot on olleet rintamalla ja naiset tai papat rakentaneet? Vai venäläiset vangitko?

        Aikeissa siis ostaa tuon aikakauden asunto Hki. Kannattaako?


    • ainoastaan_uuteen

      40 luvun talo linjoilla, naapurin puhe kuulu selvästi läpi ja ilmanvaihto huono, kyllä uudessa on paljon parempi asua ei siellä juurikaan kuulu en pitkään asu tässä linjojen isossa yksiössä, asuu kuka haluaa.

      • pervon_bongaaja

        Onko se Multi-Hilda-Rane Kalliosta? Monipersoona joka kateellisena kärvistelee kananpaskaseinäisessä kopissaan unelmoiden uudesta talosta.


      • Sepähän_tämä_

        On se. Naisten alusvaatteisiin pukeutuva ja itseään meikkaava kuusikymppinen transsu se, se on.


    • töömees_bmw.ee

      Rakennusmääräyksillä ei ole merkitystä jos työmiehet on sekundaa itä-euroopasta.

    • dirak73

      Samat määräykset ne koskee joka kohdetta, paitti joitakin kalliimpia tehdään vielä paremmin.
      Enempi olen huolestunut vanhojen talojen äänieristyksestä kun sitä ei niissä ole lainkaan, uusissa on kokemusten mukaan jopa erityisen hyvä äänieristys koska talotekniikka on paljon kehittyneempi, mutta tyhjäpäätrollile on sama mitä sanoo kuin lumeen kusis.

    • Näinon63

      Uusissa asunnoissa on taatusti parempi äänieristys kuin vanhemmissa mutta se ei tarkoita, että mitään ei kuuluisi. Asia mikä eniten vaikuttaa melutasoon, on kuitenkin naapurit.

      Kun muutimme vuonna 2011 valmistuneeseen kerrostaloon, alussa olin sitä mieltä, että tämä ei voi olla edes mahdollista. Aamukuudesta ilta yhteentoista kuului jokseenkin taukoamaton huuto ja lasten itku, parketin hakkaaminen jollain kovalla lelulla satoja kertoja päivässä (oikeasti, en liioittele), töminä, pattereiden vetely jollain metalliesineellä edestakaisin, television ääni ja kaiken huipuksi vielä sekä isäntä ja emäntä harrastivat musiikkia, eli soittoa ja laulua riitti naapureidenkin iloksi. Kakofonia oli jotain sanoinkuvaamatonta.

      Sitten alakerran väki muutti.

      Sen jälkeen on ollut ihan käsittämättömän hiljaista. On kuin asuisi eri talossa. Alakerrassa asuu nytkin lapsiperhe jossa pieniä lapsia, silti ei kuulu mistään mitään. Joskus tosin jossain haukkuu koira, mutta se nyt kuuluu läpi vaikka olisi millaiset seinät.

      Johtopäätös: jotkut vaan pitää aivan sairasta meteliä, useimmat tyytyvät metelöimään tasolla joka ei uudessa kuulu naapureihin.

    • liitolavesa

      Niin, ero on siinä ttä vanhassa talossa kuuluu kaikki normaalit asumisen äänet vaikka olisi hiljaistakin porukkaa ja uudessa kuuluu ehkä metelöinti ja sekin vaimeampana eri ero on kuin yöllä ja päivällä ja uuden eduksi.
      Tosin näitä luhtitaloja on pienet rakentajat tehneet joskus pientalojen standardien mukaan kuten esim Jyväskylässä oli , mutta uudessa kerrostalossa on taatusti parempi ääneneristävyys kuin vanhemissa, koska nykyään ilmanvaihto, vesikalusteet ym ersitetään ja tehdään eri tekniikalla ja välipohjat seinät ovat paksummat.

    • pettynytasukki

      Meillä 2010 rakennettu saton vuokrakerrostalo-asunto, äänet kuuluu myös luvattoman selvästi! Yläkerrasta askeleet ja koirien tömistelyt sekä jutteluäänet, myös sivusuunnassa kaappien kolinat ja musiikki. Asuntojen oven paiskomiset kuuluu myös, samoin ylä-alakerran asuntojen parvekkeen oven paiskaaminen kiinni. Koneellinen ilmanvaihto on myös paska, vetoisa ja talvella liian kuiva sisäilma. Miten näissä onkaan kehno äänieristys edelleen, kysyn vaan.

    • suttajasekundaa

      ELi mikään ei muutu miksikään

      miksi suomalaisten rakennustaitoa ylistetään
      jos sitä ei kestä edes suomalaiset itse?

      JA IHMISET: HUOMIOIKAA TOISET YHTEISASUMISESSA

      SÄ ET VOI ELÄÄ KUIN OMAKOTITALOSSA JA LEVITELLÄ OMAA MELUA, SAVUA, PAUKETTA JA MUUTA MELUA
      ESTOTTOMASTI

      JA VIE SE AUTOSI PARKKIPAIKALLE
      TOISEN IKKUNAN ALUNEN EI OLE SUN HENK KOHT PARKKIS.

      KÄVELE ASUNNOLLESI JOS SULLA ON JALAT

      sun kakarat eikä sun uusioperhe helvetti ole mikään tekosyy
      ajaa aina ovelle

    • Tyhjäarpa

      Asun 2017 valmistuneessa kerrostalossa Turussa ja äänieristys on totaalisen surkea!yläkerrasta kuuluu pieninkin kolahdus terävinä,voimakkaina kolahduksina ja jysähdyksinä betoniseinää pitkin.kusen lorina KUULUU vaikka joku untamo väitti mahdottomaksi.jotakin kautta kuuluu myös etäistä puheen muminaa etenkin öisin.mutta pahinta on tuo jatkuva kolina ja kolahdukset yötä myöten,kuin olisi jatkuvasti työmaalla.ja kyllä,kyseessä on vuokrakasarmi,halvalla kyhättyä p..skaa.mutta sika hintaiset vuokrat. Älkää langetko "uuden laatuun",sitä ei välttämättä todellakaan saa.itkettää.:'(

    • lellilelli

      Jep. uuteen ei ole varaa, niissä on hyvä äänieristys sanovat tuttavat, asun vanhassa 1950 luvun paskatalossa ja äänieristys on lähinnä näkösuoja jos sitäkään, kuuluu pissa ja kakka ja puhe ja hajut tulee painovoiman kautta.
      Mutsi asuu kyllä uudessa kt-talossa ja ihmettelen aina miten voi olla näin hiljaista tosin se on omistustalo mutta kuitenkin, näitä pahviseinä taloja on kyllä paljon vanhoissa ja ymmärrän sen kun paskan saa pyytämätäkin.

    • rautkalliontvantaa

      Moro, meilläkin on melko uudehko asunto kerrostalossa, tämä on tehty 1975 ja Haka rakentanut vantaan koivukylään ja ei tässä hyvä äänieriste ole ja ei paljon ole kehitystä tullut kun aiempi kämppä oli 1930 luvun talossa ja siinäkin oli heikko äänieriste, että ei ole 30 luvulta -70 luvulle paljon kehittynyt, ihminen kuitenkin käynyt kuussa, näistä vieläkin uudemmista en tiedä eikä kiinnostakaan koska tässäkin on maksamista tarpeeks.

    • kolinapauke

      Voiko lattiaan kohdistuvat iskut kuulua seinänaapurista?
      Lähes joka ilta alkaa kolistelu ja pauke, äänet ei tule yläkerrasta, tunnen hänet ja tiedän että ei kolistele siihen aikaan. Ja äänet ovat muutenkin vaimeampia, tulevat joko alakerrasta tai seinänaapurista, kummastakohan?

      • paskaa_kasaa

        Pystyy kaikumaan. Asuttiin aikoinaan asossa Espoon Leppävaarassa, oli v.2000 rakennettu kerrostalo. Alapuolemme asunnossa leikkivän lapsen lelujen pamahtelu lattiaan. Kaikui kammottavasti eikä esim iltapäivänokosista tullut mitään. Lattiat oli vain muovimattoa mutta kaikui karseasti. Kaikki kolinat kuului ja seinän takaa pikkuvauvan öiset itkut. Ja liesituulettimen kanavasta sekä kylppärin ilmakanavasta naapurin puheet aivan selvästi.

        Nyt 2011 rakennettu, laminaattilattia. Kolaukset kuuluu aivan kovana, samoin kovempi puhe musiikki ja koiran räksytys. Naapurit kolistelee huutelee ja koira tiputtelee lattialle esineitä, saatanallinen meteli 23 saakka ja alkaa heti 5.30 aamulla.


      • sdfjweiew

        Voi tulla alakerrastakin. Laminaatti/parketti ottaa seinään kiinni, niin johtaa äänen ylös seinää pitkin, ja voi kuulostaa kuin yläkerrasta kuuluisi ääni.


      • kolinapauke

        Joo näin vähän arvelinkin. Ilmaääniä täällä ei onneksi kuulu käytännössä ollenkaan, itsekin huudatan musiikkia lähes päivittäin todella kovalla. Kait nuo runkoäänet sitten on vaan lähes mahdotonta saada täysin eristettyä pois.


    • paska_pystyssä

      Asumme 1925 rakennetussa kivitalossa, paskempaa äänieristystä saa hakea, seinät on jotain höttöä kun seinän läpi voi puhua naapurin kanssa ja keittiön ja vessan seinässä olevista ritilöistä tulee hajut ja äänet sisään, aiemmin asuin vuokralla uudessa 2008 tehdyssä talossa ja siellä ei näitä ongelmia ollut kun ei kuulunut mitään, sijainti oli vain vantaan huitsinnevadassa, no pakko kait tässä on korpeen palata kun ei tässä keskustan vanhassa talossa pysty asumaan ja uudet on tällä alueella sikakalliita.

    • Anonyymi

      Alkoi kuulostaa tutulta kun tulin kohtaan peilikaapin narina ja kun pääsin loppuun selvisi että VVO:n talo.

      VVO:n uudessa talossa kuului samanlaiset narinat sekä viereisestä naapurista että alempaa. Arviolta sellainen 50-55 desibelin helvetin ärsyttävä ääni kuului siis asuntooni noin 10 kertaa päivässä kun naapurin eläkeläispariskunta jostain syystä ravasi kyseisellä kaapilla työkseen.

      Myöskin, toisin kuin jotkut mielenterveyspotilaat ketjussa väittävät, nykyään voi olla myös "puheputket naapuriin" eli keskitetty ilmanvaihto. Samassa putkessa on useampia asuntoja peräkkäin. Siinä välissä on toki äänenvaimentimet, toisin kuin ennen 2000-lukua. Mutta sehän vain vaimentaa ja vähänkin jos on läpiviennit huonosti tiivistetty niin ääniongelma on todellisuutta. Tässä samaisessa VVO:n talossa kuulin ihan ensimmäisinä päivinä naapurin aivastuksen kylpyhuoneessa.

    • Anonyymi

      Ta tosiaan on rakentanut halvalla. Tämä talo on siis 2010 rakennettu ja äänet kuuluvat todella hyvin. Minulle sanottiin, ettei saisi päivälläkään kuunnella kovalla musiikkia. Minä vastasin, että naapurilla on rumpupatteri, joka pärisee yöllä ja päivällä, joten miksi minä en saisi vähän kuunnella musiikkia stereoista päivällä. Sanoivat, että ihmisten on saatava päivällä nukkua, jos ovat ilta- tai yötyöläisiä.

    • Anonyymi

      MultiHildaRanella alkaa jo kone hyytyä, kun ei kykene enää uusia juttuja keksimään. Samoja vanhoja kierrätää enää vuodesta toiseen.

    • Anonyymi

      Paras on 1970 lukunen kerros talo paino voimanen tuuletus ja helppo rempata. Uudet surkeita.

      • Anonyymi

        MultiHildaRanella ideat täysin loppu.


      • Anonyymi

        Uusissa ei ole mitään äänieristettä. On vain betonielementit joka suuntaan. Olen nähnyt rakennustyömaalla, että on vain ohuet elementit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusissa ei ole mitään äänieristettä. On vain betonielementit joka suuntaan. Olen nähnyt rakennustyömaalla, että on vain ohuet elementit.

        180 mm umpibetonia eristää ääntä huimasti paremmin kuin slummin kanankakkaseinä.


    • Anonyymi

      Uusiin kerrostaloihin on tullut määrys, ettei sisempää ovea saa olla asukkaan eteisestä. Tulipalon sattuessa syntyy paine, eikä ovea saa auki. Joku on kehittänyt oveen pienen lisälaitteen, poistamaan paineen. Taitaa olla vielä hyvin tuntematon keksintö.

    • Anonyymi

      osta se 70 lukulainen kerros talo asunto! paras hinta laatusuhde. asun Myyrmäki sellaisessa ja mukava asua.

      • Anonyymi

        Ei kyllä ole 70-luvun alun elementtitalojen äänieristyksessä hirveästi hurraamista. Lisäksi noissa taloissa muutakin ihanuttaa, kuten sähköt lista-asennuksella (kaikki listat muovia).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyllä ole 70-luvun alun elementtitalojen äänieristyksessä hirveästi hurraamista. Lisäksi noissa taloissa muutakin ihanuttaa, kuten sähköt lista-asennuksella (kaikki listat muovia).

        Myyrmäessä 1975 rakennettu elementti kerros talo ja on hyvä. Naapurissa asuu somali perhe jossa lapset joskus huutaa mutta ei muuta. Mies kaverini kuorsaa nukkuessa kovaa ja se kuulenma kuuluu seinän taakse naapurin frouvalle. Olen erikois rakennus mestarina kiertänyt Kostamukset ja tiedän elementti talon laatu erot.

        erik. rak. mest.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myyrmäessä 1975 rakennettu elementti kerros talo ja on hyvä. Naapurissa asuu somali perhe jossa lapset joskus huutaa mutta ei muuta. Mies kaverini kuorsaa nukkuessa kovaa ja se kuulenma kuuluu seinän taakse naapurin frouvalle. Olen erikois rakennus mestarina kiertänyt Kostamukset ja tiedän elementti talon laatu erot.

        erik. rak. mest.

        MultiHildarane aina Kallion slummissa asuessaan haukkui elementtitaloja, vastoin parempaa tietoa.

        Nyt MultiHildaRane, mies mekossaa, on oppinut, että jopa 70-luvun elementtitalot ovat äänieristykseltään paljon parempia kuin "täystiiliset" kanankakkatalot. Vaikka elementtitaloja tuli kateuden voimin vuosikymmenet haukuttua.

        Sanomattakin selvää, ettei MultiHildaRane kestä ajatusta siitä, että 2000 luvun taloissa on parempi äänieristys kuin noissa elementtirakentamisen alun harjoitelmissa.


    • Anonyymi

      TA mainittu. Ja surkea äänieristys tosiaan on, kuten olen aiemmin kirjoittanut. Mutta naapurina onkin saatanan palvoja, joka haluaa kiusata naapureitaan mahdollisimman paljon.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe