Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Työpaikan hakeminen tehty mahdottomaksi

turhautunuttyöttömyyteen

Haluan töitä ja haluan hakea niitä, mutta joidenkin yritysten kohdalla se ei vaan onnistu. Kun menen liikkeeseen paperisen hakemuksen kanssa, he eivät vastaanota sitä, ja sanovat että netin kautta tapahtuu työhakemuksien lähettäminen. Kun menen heidän nettisivuilleen, siellä ei ole missään paikkaa, mihin lähettää avoin työhakemus. Avoimia työpaikkoja voi olla listattuna, mutta ne ovat yleensä toisella puolella Suomea. Jotkut yritykset vaativat myös rekisteröitymisen nettisivuilleen ja hyväksymisen sähköpostiin tulevista mainosviesteistä että voi hakea työpaikkaa.

Mitä mieltä te olette, oletteko samaa mieltä siitä, että joissakin paikoissa on tehty hyvin vaikeaksi työhakemusten lähettäminen?

Työttömiä myös syyllistetään paljon siitä, että ovat työttömiä. Joidenkin mielestä työttömyys on oma valinta ja kuka tahansa saa töitä yrittämällä. Oletteko sitä mieltä, että jokaisen työttömän tulisi olla valmis muuttamaan työn perässä toiselle puolelle Suomea tai jopa Suomen rajojen ulkopuolelle? Täytyykö työttömän suostua provisiopalkattuun puhelinmyyntityöhön (ilman pohjapalkkaa) ellei muita töitä löydy? Jos omalta alalta ei löydy töitä, onko työttömän lähdettävä opiskelemaan aivan uutta alaa ja pyrittävä sellaiseen työhön missä ei usko pärjäävänsä ja mikä ei kiinnosta itseä yhtään?

9

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhtäkusetusta

      Työvoiman hakeminen on nykyään firmoille niin automaattista kiitos noiden nettityöpaikkalista-palveluiden joissa otetaan tiedot ylös lomakkeella. Työnantaja sitten vaan listaa omalla lomakkeellaan tiettyjen hakuehtojen mukaan tekijöitä, kun sattuu siihen olemaan aikaa. Tuo käytäntö on saanut aikaan sen ettei firmoilla välttämättä ole yhtäkään paikkaa avoinna vaikka haku päällä jatkuvasti.

      Toinen ongelma on pikkufirmat jotka hakevat resursseja omiin tarjouksiinsa, eli ottavat osaa mm. valtion kilpailutuksiin resursseilla joita heillä ei ole edes palkkalistoilla vaan ainoastaan työnhakijoina.. sellasta.

    • BonusMaker
      • BonusMaker

        ja minut saa kiinni tuolta ryhmästä...


    • työtähaluava

      Ensimmäistä työpaikkaa hakevalta käytännön työtä hakevaa tentataan minkälainen esimies olisit,miksi kun ei hae esimiehen paikkaa?Kysytään kuusta ja tähdistä vaihka ei hae tähtitietäilijäksi?Ei ihme että ovat hämillään työtä hakiessaan kun pääsee edes haastatteluun.

    • lähituotanto_yleistyy

      Eipä tietenkään pidä muuttaa työn perässä. Tietoyhteiskunta kun tarkoittaa sitä, että tietokoneella töitä tekevä voi tehdä ne juuri siellä missä haluaa. Toisaalta ihmiset eivät myöskään enää osta pitkän matkan takaa tuotettua ruokaa, koska se on epäekologista. Siispä tuotannon on oltava siellä, missä on kulutusta! Ja tätä kohti se on menossa myös muussa teollisuudessa - ei enää haluta halpaa bulkkia, vaan ostetaan mieluummin vaikka vähän kalliimpaakin jos se on lähituotantoa. Tai jos rahat ei riitä - jätetään ostamatta! :)
      Kuluttajat kun eivät huonojen kokemustensa jälkeen enää halua ostaa tuotteita, joista takuuasioita ei voi hoitaa selvällä suomen kielellä.

    • Nuha-Pipilä

      työttömistä pääsee eroon kun hallitus hyväksyy valtion harjoittaman EUtanasian.

      • Sinnevaan

        Kannattaisko teikäläisen sitten muuttaa suosiolla vaikkapa Pohjois-Koreaan?


    • dddd3

      Minäkin olen vähän kyllästynyt naputtelemaan noita avoimia hakemuksia, samat asiat niin moneen kertaan eri firmoihin... No, jatkaa täytyy.

    • dddd3

      Niin, ja yhdessä avoimessa työpaikassa olisi pitänyt soittaa maksulliseen numeroon lisätietoja saadakseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe