Kusettavat autovuokraamot

trashcars

Taitaa olla enemmän kuin joka toinen jotka valittavat vuokraamon laskuttaneen liikaa tai suorastaan huijanneen väittämällä vanhoja naarmuja vuokraajan tekijäksi.

Goldcar on ennen ollut luotettava, tai en ole ainakaan kuullut siitä valitettavan, mutta nyt siitä valittaa lähes jokainen.
Europcar on huijannut kautta aikain noilla olemattomilla lommoilla.

Onko tuolla kentällä enää yhtään vuokraamoa joka hoitaisi homman niin, että asiakas ei tule joka kerta petetyksi?

25

8469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Walintakysymys

      Ei ongelmaa, kun otan aina vakuutuksen 0 omavastuulla ja voivat korjautella naarmujansa puolestani koko rahalla.

    • santtu.1975

      Auton vuokraukseen mihin päin maailmaa aina sama ohje. Tutki vuokra-auto aina perinpohjin ennen käyttöönottoa. Kuvaa jokainen olemassaoleva naarmu ja kolhu autosta sekä vaadi niiden merkitseminen auton papereiden mukana olevaan auton havainnekuvaan.
      Täysi auton tarkastaminen vie 15-20min. mutta se kannattaa. Ikinä ei ole ollut yhdessäkään autonvuokrauksessa pienintäkään onglmaa.

      • kaikki_huijaavat

        Nämä ohjeet eivät enää riitä alkuunkaan. Ryöstäminen tapahtuu heti autoa noutaessasi. Vaikka olisit maksanut auton etukäteen, niin eteesi lyödään pumaska josta ei ota itse pirukaan selvää, summia siinä on joka lähtöön ja osa luvataan palauttaa, kun auto on palautettu.
        Niin palautetaan, mutta vain pieni osa, tai paljonko sinulta nyt on panttia otettu, mutta nykyään on tavallista, että maksat vähintään kaksinkertaisen hinnan mitä alunperin luulit. Nelinkertainen hintakaan ei ole harvinaisuus.
        Kaikki ehkä riippuu vielä pärstäkertoimesta, ketä kuvitellaan helpoimmin huijattavaksi.

        Nyt juuri oli lehdessä juttua Sixt-autovuokraamosta. Se oli laskuttanut huikean summan. En vain yhtäkkiä löytänyt linkkiä juttuun.

        Malagassa on tähän asti ollut varsin rehellistä toimintaa, mutta nyt kevään korvalla tämä ilmiö on iskenyt joka vuokraamoon.
        Olkaa siis tarkkana mitä allekirjoitatte siellä kentällä!


    • Hertz5star

      Höpö höpö. Itse vuokrannut kymmeniä ja kymmeniä autoja Hertz ja Avis firmoilta ympäri maailman. Pelkästään Pohjois-Amerikassa vuokrakertoja puolen sataa. Aina on auton lopullinen hinta se mitä olen nettisivulla varatessa sopinut. Itse en edes vaivaudu tarkistamaan autoa ulkoapäin, laukut kyytiin, auto käyntiin , puomilla tsekataan ajokortti ja menoksi. Ajan aina nolla omavastuulla. Luottokorttiyhtiö korvaa kaikki vahingot. Kahdesti olen joutunut hakemaan korvauksia. Kerran oli autoani kolhaistu ja kerran sattui rengasrikko jossa Mersun aluvanne meni myös pa*#%ksi.

      • taas_petetty

        Kuin myös, lukemattomia kertoja olen auton vuokrannut, mutta myös pari kertaa tullut huijatuksi, tai sitten olen huomaamattani kolhinut autoa puskurin alta, mitä en kylläkään usko.

        Tämä viimeinen huijaus tehtiin viikko sitten Goldcarin toimesta juurikin Malagan kentällä. Kaiken piti olla etukäteen maksettua, mutta luottokortilta veloitettiin useita satasia joista palautettiin vain muutama kymppi.
        Pakkaa sekoittaa se, että sama vuokraamo on ennenkin tehnyt jopa 1400€:n katevarauksen, joka sitten on palautettu kokonaisuudessaan. Nyt ei ollut kyse siitä, vaan tilaamattomien palvelujen pakkomyynnistä tyhmälle.

        Ilmaisia lounaita ei ole ja vielä jotenkin hyväksyn sen "vapaaehtoisen" lisävakuutuksen 25 euron viikkovuokran päälle, mutta ensi sitä, että loppulasku on yli 400 euroa 25 euron sijaan!

        Temppu ja miten se tehdään https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/autonvuokran-piti-maksaa-171-euroa-maksoikin-550-mita-virheita-matkustaja-teki-14136794/


      • Petos_ei_kannata
        taas_petetty kirjoitti:

        Kuin myös, lukemattomia kertoja olen auton vuokrannut, mutta myös pari kertaa tullut huijatuksi, tai sitten olen huomaamattani kolhinut autoa puskurin alta, mitä en kylläkään usko.

        Tämä viimeinen huijaus tehtiin viikko sitten Goldcarin toimesta juurikin Malagan kentällä. Kaiken piti olla etukäteen maksettua, mutta luottokortilta veloitettiin useita satasia joista palautettiin vain muutama kymppi.
        Pakkaa sekoittaa se, että sama vuokraamo on ennenkin tehnyt jopa 1400€:n katevarauksen, joka sitten on palautettu kokonaisuudessaan. Nyt ei ollut kyse siitä, vaan tilaamattomien palvelujen pakkomyynnistä tyhmälle.

        Ilmaisia lounaita ei ole ja vielä jotenkin hyväksyn sen "vapaaehtoisen" lisävakuutuksen 25 euron viikkovuokran päälle, mutta ensi sitä, että loppulasku on yli 400 euroa 25 euron sijaan!

        Temppu ja miten se tehdään https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/autonvuokran-piti-maksaa-171-euroa-maksoikin-550-mita-virheita-matkustaja-teki-14136794/

        Ymmärän turhautumisesii. Tulin itsekin laillisesti huijatuksi.

        Europcar velotti luottokortilta yli 1500 Euroa ( alv) etuhelman alla olevasta vanhasta naarmusta, jota ei näe edestäpäin. On polvistuttava (autoa luovutettaessa satoi ja en laskeutunut polvieni varaaan) auton alle sen nähdäkseen. Kehtasivat lähettää "vahingosta" valokuvan, josta selviää, että naarmu ei ole tuore vaan kuukausia tai jopa viikkoja vanha. Normaalit pienenpienet pintanaarmut pölyssä ja lakkakerroksessa isomman naarmun molemmin puolin loistavat poissaolollaan. Koko alue on kiillottunut useiden pesujen jäljiltä.

        Yhtiömme ei käytä mitään vakuutuksia joten kaikki veloitukset hoidetaan luottokortilta. Ja sitä porsaanreikää tässä nyt käytetään hyväksi. Vuokraamoilla on toki oikeus laskuttaa kortilta kohtuulliset kulut mm. tankkamatta jättämiset, sakot, lasivauriot tms. asiat, joita ei havaittu aiemmin, mutta jotka sopimuksen mukaan kuuluuu vuokraajan vastuulle. Paino on sanalla kohtuulliset.

        Jokainen voi itse miettiä, onko laskutus kohtuullinen, jos ensinnäkin maksaa sellaisesta, mitä ei ole aiheuttanut. Ja toiseksi lasku on pöyristyttävä naarmun kokoon ja sijaintiin (pohjassa) nähden. Kävin valokuvien kanssa kolarikorjaamossa ja arvioivat korjauskuluksi valokuvien perusteella 600-800 Euroa. Hintaan sisältyy maalaus ja puskurin irroitus sekä kiinnitys. Maalauksen voi toki tehdä tuossa pikkuvauriossa irroittamatta puskuria. Vastaava auto uutena on n. 15000 Euroa (Ruotsi). Veloittivat mokomasta vanhasta naarmusta korjauskuluja yli 10% uuden auton hinnasta. En pidä sitä kohtuullisena.

        Aika monessa vastauksessa täällä tarjotaan ratkaisuksi vakuutuksia sekä omavastuun poistoa. Kukas sen vakuutuksen ja lisämaksun omavastuun poistosta maksaa. Vuokraaja. Eli vuokraamot, ainakin Europcar, jatkaa tätä peliä niin kauan kuin on joku maksaja bluffille. Vakuutusyhtiö tai vuokraaja.

        Nyt vain kävi niin, että kalikka kolahti vuokraamon omaan nilkkaan. Touko-Kesäkuussa on käyttöä vuokra-autolle 4vk ajalle. On jo täysin varmaa, että sitä autoa ei vuokrata Europcarin tiskiltä. Jo kuukaudessa Europcarin tilapäinen voitto muuttuu tappioksi. Puhumattakaan loppuvuodesta ja tulevista vuosista. Ja viimeistä sanaa ei ole vielä edes sanottu. Reklamaatioita on lähetelty laajalla rintamalla muuallekin kuin vuokraamoon,

        Ainoa tapa, millä tämä loppuu, on saada huijaajat kiinni housut kintussa. Petos on syytä paljastaa. Pitää laittaa joku vuokraamaan sama auto muutaman kuukauden kuluttua. Ja katsoa, käykö samoin. Vauriota tuskin on korjattu mutta onko merkitty edes papereihin. Tuskin. Petos jatkuu, kunnes joku paljastaa tuon.

        Siihen saakka ollaan tarkkoina auton tarkastuksen kanssa. On syytä dokumentoida videolle koko tarkastuskierros auton ympäri. Tuulilasia ja pohjaa unohtamatta. Ja ennekaikkea pitää välttää Europcaria. Noilla pärjää jo pitkälle. Jos nuo ei tepsi, vakuutukset pienellä omavastuulla kuittaa sen lopun.


      • Kusetettu2

        Joo, tämä toimiikin mainitsemillasi vuokrausfirmoilla, mutta ei Malagan kentän yleisimmällä firmalla!


    • Vuokrailija

      Tämä on oikein käytettynä etu asiakkaalle kun osaa käyttää sen hyväkseen. Vuokraus täytyy tehdä edullisesti ja kun printtaa paperit se on siinä. Loput voi peruuttaa korttiyhtiön kautta. Eivät haasta oikeuteen koska a) ovat luvanneet edullisesti ja siitä on paperi ja b) ovat täysin kusessa jos korttien oikeudet lähtee. Minulla kortti joka vakuuttaa, eli ei tarvitse ollenkaan vakuutusta. Joskus auto viikoksi muutama kymppi ja yrittävät tehdä bisneksen noilla vakuutuksilla. Tässä tapauksessa tulee reilu tappio. Joka toinen kerta joutuu peruuttamaan niiden veloituksia, mutta pieni vaiva, ei seurauksia. Halpaa on.

    • Omavastuuvakuutus

      Kannattaa ottaa omavastuun korvaava lisävakuutus, vaikkapa firmasta nimeltä iCarhireinsurance.
      Silloin auton voi vuokrata edullisesti omavastuun säilyttäen. Jos jotain sattuu, vakuutus korvaa omavastuun osuuden, joka yleensä on luokkaa 1000 euroa. Vuokrahinta on yleensä selvästi edullisempi kuin omavastuu täysin poistettuna. Vuoden vakuutus Euroopan alueelle (Excess Europe Annual) maksoi netin kautta Visalla maksettuna 50,53 euroa ja otin sen Malagassa juuri ennen auton vuokrausta. Kahden viikon vuokra-aikana vakuutus tavallaan maksoi jo itsensä takaisin edullisena vuokrahintana ja on siis voimassa kokonaisen vuoden Euroopassa omaa kotimaatani lukuun ottamatta.

    • Kokemus10

      Suositus: iCarhireinsurance

    • rikolliset

      Uusi tyyli tehdä rahaa on vuokrata auto puoli ilmaiseksi (Malagan lentokentällä nyt 16e/päivä vaikka on sesonki) ja ottaa sitten 20-40e/päivä vakuutuksesta.

      • Närkästynyt3

        Juuri tähän on törmätty kahdella viimeisellä vuokrauskerralla. Ja arvaa ottiko aivoon!!!


    • Pettynytvuokraaja

      Älkää ikinä vuokratko LCC rent autovuokraamosta!!! Tultiin kaverin kanssa kusetetuksi ja jouduttiin maksaan satasia naarmuista, joita ei tehty.

      • Anonyymi

        Eihän kukaa vuokraajista ikinä tee mitää naarmuja.. ne vaan ilmestyy autoihin ihan itsekseen :D :D :D en se minä ainakaan ollut :D


    • Välttäkää

      FireFly Car Rental todettu todella huonoksi. Kusetus touhua ja myönsivät jopa itse että etsivät autosta vaikka VÄKISIN naarmun jos tarve vaatii.

    • Ratti

      Jeti Costa näyttää olevan Facebookissa kovasti esillä. Edullinen hinta sisältää kaiken.

    • Suosittelen Autokattia, vaikkei kaikkein halvin olekaan. Meillä hyvät kokemukset, on ollut joustava ja helppo, luotettava myös vaikeissa tilanteissa. Jeti Costasta todella huonot kokemukset. Heillä on vain muutama auto ja ahneuksissaan tekevät tuplabuukkauksia, toiminta aika amatöörimäistä, ovat ihan uusia Costa del Solilla. Taitavat poistaa facebookista kriittisemmät arviot..? 😂

      • Anonyymi

        Minäkin olen samoilla linjoilla. Halvimmat ovat epäluotettavia. Niistä on saatu lukea monta esimerkkiä.
        Suosittelen Autokattia tai Jaris Rentalia.
        Ovat suomalaisia (ainakin osittain), eikä niiden tapana ole kusettaa asiakkaita. Selkeät hinnat ilman piilokuluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin olen samoilla linjoilla. Halvimmat ovat epäluotettavia. Niistä on saatu lukea monta esimerkkiä.
        Suosittelen Autokattia tai Jaris Rentalia.
        Ovat suomalaisia (ainakin osittain), eikä niiden tapana ole kusettaa asiakkaita. Selkeät hinnat ilman piilokuluja.

        Syyskuussa vuokrasin Fuengirolassa Jaris Rentalista Pacolta selvällä suomella For Focus farkun 8 päivän ajaksi 0 euron omavastuulla hintaan 259 euroa. Mitään ongelmia ei ollut.
        1600 km olisi saanut ajaa, ajettiin vajaat 500 km.
        Rohkenen suositella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syyskuussa vuokrasin Fuengirolassa Jaris Rentalista Pacolta selvällä suomella For Focus farkun 8 päivän ajaksi 0 euron omavastuulla hintaan 259 euroa. Mitään ongelmia ei ollut.
        1600 km olisi saanut ajaa, ajettiin vajaat 500 km.
        Rohkenen suositella.

        Aina on vuokrattu Malagan kentältä kaikkein halvimmalta joku Escort/Sorsa ja pientä vääntöä, mutta ei mitään ihmeempää. 30 pv alle 200€, oma vakuutus joko engl 68€/v tai OP platinum. Gold Car, Firefly, Record Go, Herz, ym sama Lissabon tai Kanarian saarilla.
        Voisihan sitä joskus kokeilla näitä suomalaisia.
        Muista aina ajaa liikenneympyrässä ulointa kaistaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin olen samoilla linjoilla. Halvimmat ovat epäluotettavia. Niistä on saatu lukea monta esimerkkiä.
        Suosittelen Autokattia tai Jaris Rentalia.
        Ovat suomalaisia (ainakin osittain), eikä niiden tapana ole kusettaa asiakkaita. Selkeät hinnat ilman piilokuluja.

        Jaris rental ja Helle Holis kokeiltu. Molemmat toimi luotettavasti


    • Anonyymi

      Samat kokemukset ainakin Malagan lentokentän vuokrafirmoista. Rikollisia, jokaikinen. Viimeisin "naarmuja" löytänyt oli Sixt, vaikka olin viikon kipeänä ja auto makasi hotellin parkkihallissa koko viikon käyttämättömänä!

      Päätin, etten vuokraa sieltä enää yhtään mitään koskaan. Jos ei rehellistä vuokraamoa löydy, niin ajelen vaan taksilla jatkossa.

    • Anonyymi

      Älkää naarmuttako autojanne autotallissa.

    • Anonyymi

      Bluecatin kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia, ei välttämättä kaikkein halvin, mutta kuitenkin paras.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2082
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      168
      1618
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1302
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1168
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      134
      1048
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1013
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      882
    Aihe