Fyysistä ja emotionaalista pahoinpitelyä perheessä

EnTiedäMitäTehdä

Päätin sitten vihoinkin kertoa tästä edes jonnekkin. Olen pahoillani jos tästä tulee pitkä.

Olen 16 vuotias tyttö ja asun äitini ja isäpuoleni sekä kahden nuoremman sisaruksen kanssa. Isäpuoli on ulkomailta ja hänen kulttuurinsa on hyvin erilainen eli fyysinen pahoinpitely ei ole hänelle ongelma.

Noin 3/4 vuotta sitten minua ahdisteltiin seksuaalisesti saman miehen toimesta noin kuukauden aikavälillä useammankin kerran aina kun kukaan muu ei ollut kotona. Äitini ei tiedä seksuaalisesta ahdistelusta mitään. Äiti ja isäpuoli menivät naimisiin jo silloin kun olin hyvin pieni joten en muista milloin fyysinen pahoinpitely alkoi. Tähän liittyy huiksista vetäminen, lyöminen ja nipistely (niin kovaa että mustelmiakin on tullut). Syy näihin on selvästi kulttuuri, hän luulee että on oikein satuttaa lasta jos tämä ei tee niin kuin pitäisi.

Viime aikoina fyysinen pahoinpitely on vähentynyt mutta emotionaalinen on aina läsnä. Ensinnäki talo on hänen. Hänen säännöillä mennään. Jos hän sanoo jotain niin tämä asiahan totta vie on laki.

Opiskelen psykologiaa koulussa ja opimme yhdellä tunnilla ksvatustavoista. Tajusin siellä että isäpuolellani on tämä niin sanottu "auktoriteettiin perustuva kasvatusmenetelmä". Wikipediassa on täydellinen kuvaus tähän: "Määräävää kasvatustyyliä käyttävien vanhempien sana on laki ja he osoittavat lapsille todella niukasti myönteisiä tunteita ja hoivaa. Tutkimusten perusteella voidaan sanoa, että määräävästi kasvatetut lapset ovat tottelevaisia, mutta eivät onnellisia"

Olen huomannut kaiken. Hän on pitkä mies joten hänen on helppo olla muiden "yläpuolella" eli hyvin lähellä naamaa ja puhua lapselle nii että täytyy katsoa melkein kattoon. Kaikenlaiset tuollaiset pienet asiat mistä olen huomannut että hän selvästi tietää "omistavansa" kaiken tämän katon alla. Itsekin sanoi juuri että kaikki mitä minulla on on häneltä.

En tiedä onko se typerää että olen ollut "vahva". Kukaan paitsi yksi kaverini ei tiedä tästä (hän pääätteli itse ja tajusi mitä meillä kotona tapahtuu). Äitini itkee melkein aina kun meitä satutetaan mutta tiedän että hänellä ei ole voimia vastustaa tätä sekä henkisesti että fyysisesti. Isäpuoli on älyttömän manipuloiva, olen huomannut senkin. Olen liian pelokas kertomaan poliisille. Mitä tapahtuisi jos kertoisin poliiseille?

En kuitenkaan tahtoisi että sisarukseni kärsisivät. Tai äitini. Rakastan häntä mutta en tiedä mitä tehdä.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varamummo

      Sinulla myös nuoremmat sisarukset jotka kärsivät varmasti myös tilanteestanne. Oletko keskustellut äitisi kanssa asiasta? Voisiko olla niin,että äitisi ei uskalla hakea apua,eikä uskalla puuttua miehensä toimintaan? Kun olette kahden äitisi kanssa,niin ota asia puheeksi. Kerro,että haluat äidin puuttuvan tähän toimintaan. Kerro myös,että ilmoitat asiasta lastensuojeluun. Tämä ilmoitus sinun tuleekin tehdä,jotta viranomaiset voivat auttaa teidän perhettä. Pahoinpitely tilanteessa on poliisille tehtävä ilmoitus heti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe