Kaiuttimet uuteen televisioon? Soundbar?

ei-hifisti

Ostin uuden Samsungin television, mutta luonnollisesti television äänet eivät ole parhaimmasta päästä. En katso enää Blu-ray leffoja vaan leffojen katsominen tapahtuu ainoastaan Netflixin, Viaplayn, HBO Nordicin ja YouTuben välityksellä. Käsittääkseni mikään näistä palveluista ei tarjoa Dolby Digital Plussaa parempaa ääntä joten mihinkään kalliisiin vahvistimiin tai kaiuttimiin en haluaisi sijoittaa. Tämä tulisi enimmäkseen vain peli- ja elokuvakäyttöön. Lisäksi en halua enää samanlaista kaapeliviidakkoa kotiini kuin ennen oli.

Käsittääksen jonkinlainen soundbar voisi olla paras ratkaisu ( ehkä langattomat subwoofer ja -takakaiuttimet?)? En tämä tietenkään tule vastaamaan oikeiden kaiuttimien laatua, mutta olisiko tuo sopiva omaan käyttöön?

Budjettina olisi tonni, mutta jos on järkevää laittaa enemmän niin voi ylittää myös budjetin (varsinkin, jos kannattaa ostaa subi ja takakaiuttimet erikseen). Jos ei ole järkeä sijoittaa edes tonnia, ottaen huomioon mihin käyttöön se tulee, niin tietenkin sitä parempi. Haluaisin kuitenkin semi-laadukkaat äänet elokuviin.

7

3052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soundplate

      Itselläni on Sonyn uhd-televisio, joka ei usean ohjelmistopäivityksenkään jälkeen vielä ihan aina toimi täysin oikein. Sen alla on kuitenkin Sonyn valmistama soundplate, äänitaso, jonka ääni on hämmästyttävän hyvä. En mainoksia ja esitteitä tutkiessani uskonut, että noin matalasta vekottimesta voisi saada hyvää ääntä, etenkin, kun bassokaiuttimet on suunnattu ALAS päin, kohti tv-pöytää. Bassoäänet tulevat siis noin sentin rakosesta, mutta laitteen ääni kuulostaa silti erinomaiselta.

      Luin kuitenkin englanninkielisiltä nettisivuilta arvosteluja ja arvioita laitteesta, ja lopulta ostin sen. Siihen voisi kytkeä myös bluetooth-yhteydellä muitakin laitteita. Itselläni se on kytketty television hdmi-liittymään, jolloin se toimii saumattomasti television kanssa. Se avautuu, kun televisio avataan, ja sulkeutuu, kun televisio sammutetaan. Sen äänen voimakkuutta voi säätää sen omalla kaukosäätimellä tai television kaukolla.

      Samsungin kanssa se ei varmasti pelaisi näin hyvin yhteen, vaan joutuisit käyttämään sen omaa kaukosäädintä. Lisäksi se tuskin istuisi hyvin television alle, koska Samsungin teline on leveämpi kuin tämä soundplate. Mutta muitakin merkkejä on. Samsungilla lienee omansa? Hintaa laitteellani oli vajaat 340 euroa.

      Älä tuhlaa tonnia. Hyvää ääntä saa halvemmallakin.

      • ei-hifisti

        Aikoinaan minulla on ollut vahvistin, subwoofer ja viisi kaiutinta kämpässä. Äänenlaatu oli hyvä, mutta sisustuselementillesesti ei paras ratkaisu ja tuntui, että monet ominaisuudet menivät hukkaan, koska käytin 95% ajasta suoratoistopalveluja. Blu-ray elokuvissa äänet pääsivät kyllä oikeuksiinsa.

        Samsungin soundbar olisi varmaan ihan järkevä ratkaisu, koska voisin käyttää todennäköisesti Sampan omaa kaukosäädintä sen ohjaamiseen. Onko järkevämpää hankkia 3.1 vai 5.1 kanavainen soundbar? Tosin varmaan parempi olisi hankkia 3.1 ja sitten myöhemmin hankkia langattomat takakaiuttimet... epäilen aika vahvasti, että nuo 5.1 pystyisivät luomaan illuusion takakaiuttimista.

        Tosin myös Yamahan, Bosen ja Sonos soundbareja on kyllä kehuttu aika paljon.


      • Jjlkcjnvhjk

        Pahasti pelkään että kunnon ääntä ei taida tonnikaan riittää, oma järjrstelmä makso 3000€ ja lisää osia on tulossa järjestelmään, maksaa saa ei voi mitään, koska mihinkään leluihin ei oo järkevää tuhlata rahaa, rahoille järkee ja vastinetta ennenkaikkee!


    • Soundplate

      "Onko järkevämpää hankkia 3.1 vai 5.1 kanavainen soundbar?"

      Tähän minä en osaa antaa minkäänlaista neuvoa. Itselläni ei ole mitään muuta kuin tuo Sonyn "laatikko" television alla. En ole mikään äänitekniikan asiantuntija, mutta eräs eläkkeellä oleva oopperalaulaja sanoin kerran, että olen erittäin musikaalinen. Korvani kyllä erottaa hyvän ja huonon äänentoiston toisistaan.

      Tietysti on varmaa, että useampi kaiutin parantaisi omankin televisioni ääntä vielä nykyisestäkin. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen nykyiseenkin ääneen. Toivottavasti löydät itseäsi tyydyttävän ratkaisun, mikä se sitten lieneekin.

    • omakokemus

      Bassoa kyllä tulee enemmän kuin tarpeeksi soundbarista ja erillisestä bassokaiuttimesta, mutta ainakaan ylöspäin suunnattuna TV:n edessä soundbarissa ei ole juuri minkäänlaista stereo/surraund-vaikutelmaa, olisi varmaan parempi seinällä jos pystyisi laittamaan. Ääni parantui silti huomattavasti, mutta TV:n äänensäädöistä toimii vain voimakkuus HDMI:llä ja automaattisella käynnistyksellä. SPDIF-liittimellä toimisi kaikki, mutta äänen tahdistus ei toimi vaikka monta säätöä. Soundbarin omat säädöt hankalia käyttää kaukosäätimestä huolimatta. Hirveästi ei kannata soundbariin tuhlata.

    • Jjlkcjnvhjk

      Netflixin Dolby Digital ei oo aito 5.1, kyl se on levyllä alkuperäisesti paras, ite tykkään piuha-viidakosta, en mistään Bluetooth yhteyksistä, mm laatukaan ei oo mistään kotosin, ainuastaan kunnon korkea laatu on vain piuhan kautta, valitettavasti täys fakta!

    • Anonyymi

      soundbarin toimintaideahan on äänen heijastuminen pinnoista eli otimaalisesti siis hyvin heijastava täysin symmetrinen tila. Harvemmalla on sellaista tilaa. Jopa hyvät 2.1 kaiuttimet vie 6-0 jokaista soundbaria. Mutta toki jos ei sisustuksellisista syistä voi 2.1 ostaa niin sitten on tyydyttävä soundbariin ja onhan se parempi kuin tvn omat kaiuttimet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe