OLEN HOMO!

16vHelsinki

Olen homo ja kaapissa. En usko että pystyn ikinä kertomaan mun vanhemmille tai läheisille. Muutamille läheisille ystäville oon kertonut ja ne on suhtautunut siihen ihan hyvin. Mua vaan ahdistaa kun joudun joka päivä esittämään jotain sellasta mitä en ole. Vanhemmat odotetusti olettaa että olen hetero, mutta syy siihen miksi en ole heille vielä kertonut homoudestani on pelko. Pelkään, että ne ei osaa suhtautua siihen oikealla tavalla vaan heittää mut pois kotoa tai jotain muuta vastaavaa. Ne on tosi homovastaisia ihan niin kuin mun koko muukin suku. Ne heittää aina pilkkaa homoista ja muutenkin pitää niitä alempiarvoisina. Ne taitaa vaan ite olla ihan täysiä idiootteja. Mul on vaan niin hirvee olo etten saa olla mikä olen ja se ahdistaa joka päivä mua. Kannattaako mun kertoa sen uhallakin että mut heitettäisiin kotoa pois? Mitä muuta voin tehdä?

25

1907

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • etooyksin

   Moi,
   Tiiän tilanteen mulla ihan sama juttu. Luulen et ajan kanssa munki vanhemmat ymmärtäis mut en tiiä kuin kaua siihen tarvittais.

   Eli et ainakaa oo yksin:)

   • 16vHelsinki

    Tosi kiva kuulla!


  • Veggsu

   He saavat rangaistuksensa. Kun vanhuus koittaa, muistat heidän kantansa.
   Ei sitä tarvitse kiirehtiä. Varmista nyt tulevaisuutesi.

   Lue Johanna Hulkon Geoetsivät. Se tekee hyvää. Raparperi selittää kavereilleen, miksi hänellä on kaksi isää... En spoilaa enempää.

  • vanhamieskai

   Ole mikä olet ja älä kerro heille. Jos heitävät pihalle ota yhteys Helsingin sossuun/nuorisoasiankeskukseen saat asunnon; Ogelissa oli ennen asuntola. Jos et muuten saa asuntoa, voit asua minun luonna Tukholmassa ja ilman seksiä, mutta koulua joudut käymään.

  • juutiedäntunteen

   Autsista juu tiedän ton tunteen, tuttu tunne aikoinaan nuoruudessani. se just kun tietää että on Homoseksuaali ja sit kun ei tiedä miten vanhemmat suhtautuu siihen tai jotku muut ihmiset, niin ei sitä oikein paljoo uskaltanut huudella oikein missään. Ainakin jos olisin sun asemassasi niin: ensimmäiseks sun kannattais ehkä varmistaa oma tulevaisuus, ainakin se, että missä voit asua ja elää. ettet jää ainakaan kodittomaks, jos ja kun aijot kertoa vanhemmillesi

  • Olisiko aivan kauheaa odottaa vielä se pari vuotta, että ehdit täysi-ikäiseksi? Tällöin voit antaa vanhempiesi mielipiteille piut paut ja lähteä tarvittaessa lätkimään. Täysi-ikäisenä oman elämänsä herrana tämä kaikki olisi helpompaa.

   Vanhempien rakkaus on yleensä ennakkoluuloja voimakkaampi, mutta muihinkin vaihtoehtoihin on hyvä varautua.

   En kuitenkaan oikein ymmärrä, että miksi sinun ikäisen tarvitsisi vielä "esittää" seksuaalista suuntautumistaan kenellekään. Sen ehtisi kyllä mielestäni tehdä vähän myöhemminkin.

   • 16vHelsinki

    En mä esitä olevani homo mut jos joku kysyy niin en mä haluu väittää kiven kovaa olevani hetero mitä en todellakaan ole.


   • 16vHelsinki kirjoitti:

    En mä esitä olevani homo mut jos joku kysyy niin en mä haluu väittää kiven kovaa olevani hetero mitä en todellakaan ole.

    Anteeksi, että muotoilin sanomiseni hieman huonosti.

    On ihan ymmärrettävää, että haluaisit pystyä myöntämään homoutesi. En kuitenkaan usko, että lähipiirisi tulee sinulta suuntautumistasi kysymään. Se on kuitenkin aika henkilökohtainen ja suora kysymys.

    Jos joku heistä kuitenkin kysyy, niin silloin joudut sen valinnan tekemään: alatko olla julkisesti sellainen kuin olet vai turvaudutko valheeseen sen varmistamiseksi, että kotiolosi pysyvät siedettävinä. Minun mielestäni tuo jälkimmäinen vaihtoehto on täysin hyväksyttävä. Sinun oma hyvinvointisi on asiassa tärkeintä ja valitettavasti vain sinä pystyt arvioimaan, että miten se tavoite parhaiten saavutetaan.

    Tsemppiä!


   • Veggsu
    16vHelsinki kirjoitti:

    En mä esitä olevani homo mut jos joku kysyy niin en mä haluu väittää kiven kovaa olevani hetero mitä en todellakaan ole.

    Seksuaalinen suuntaus ei tarkoita rivoutta. Se ei myöskään vaadi sitä, että lempivärisi on pinkki, haluat käsilaukun, peruukin , meikin ja ison dildon. Homo ei ole kiiltävässä jakussa kulkeva huora. Se ei myöskään ole antikristusjuttuja. Se on samaa ihmissuhdeliimaa mitä heteroilla. Siksi on parempi esitellä ihana poikakaveri kuin väittää asioita, joita punanistahetero ei luupäässään osaa kuvitella. Rakkauden näyttäminen on parempi asia kuin siitä puhuminen.


  • realismia.please

   Kyllä vanhemmat tunnistavat homon varsinkin, kun ovat seuranneet poikaansa aina. Turha sanoa, ettei homous näy ulospäin.

   • 16vHelsinki

    Ei homoutta voi nähdä persoonasta tai ainakaan olla täysin varma siitä.


   • beenthere11

    ei kaikki vanhemmat tajua sitä homoutta. osalle se tulee ihan puhtaasti ja aidosti yllätyksenä kun siitä niille kerrotaan


   • Anonyymi

    Juu niin tekee monet vanhemmat, mutta on niitäkin jotka eivät näe sitä lapsestaan , sekin on eräänlainen puute ihmisessä jos ei tunne omaa lastaan.


  • Homohki

   Itsellä ollut sama tilanne Faija heitti läppää homoista ja mutsi ei mutta silti kun en edes tullut omastatahdosta kaapista :/ mutta kumminkin tulin sieltä ulos niin aluksi äti oli ns. Shokissa mut ajan kuluessa se alko pikkuhiljaa hyväksyy sen ja nyt helpottunu olo ja faijaakaa ei enää heitä läppää :) odota oikeaa hetkeä ja kerro, jos et kehtaa kertoa kasvotusten kirjoita vaikka kirje tai lähetä viesti, niin minun yksi kaverin teki joskus 👍🏻 Zemppiä sulle

   • Anonyymi

    Kamala on ajatuskin että vielä nykyaikana mennään shokkiin asiasta josta jokaisella pitäisi olla valistusta .
    Itsehän he ovat sinut tähän maailmaan saattaneet ja geenisi olet heiltä perinyt , joten homo tai hetero , ei siinä mielestäni ole mitään ihmettelemistä .


  • beenthere11

   jos sun vanhempien asenne on tollanen niin mä en oma-alotteisesti puhuis mitään niille ennenku oot 18v. jos ne sitten heittää sut pihalle niin muutat omaan kämppään ja mietit sitten, haluutko olla niiden kanssa vielä tekemisissä vai et. sossu järkkää sulle sen kämpän kyllä sitten.

   se on sitten hankalampi homma jos ne rupeaa sulta nyt kyselemään, mutta harva vanhempi kai sellasta nyt suoraan utelee. jos kysyy niin senkus valehtelet ettei ne heitä sua pihalle, ei se valehteleminen ole väärin tossa tilanteessa.

   kolmas vaihtoehto on tietenki se että kerrot niille nyt ja katot sitten mitä siitä seuraa. kadulle et joudu, käytännössä suomi on täynnä vanhempia homoja jotka majottaa sut ilomielin jos oot jotenkuten normaalin näkönen. mutta haluutko sä oikeesti sellasta, toivottavasti et. sossu voi hoitaa lastariin mutta siellä nyt vasta vaikeeta onkin kriminaalilasten ja mamujen seassa homopoikana. en suosittelis.

   kurja tilanne sulla kyllä.

   • VanhemmanNäkövinkkeli

    Huuh,
    tämä on aika järkyttävää ajatella, että joku oikeasti uskoo että vanhempaa järkyttäisi ikinä homous siinä määrin kuin alaikäisenä muuttaminen jonkun random-ihmisen luo, joka "mielellään majoittaa".

    Veikkaan, että suurimmaksi osaksi nämä pelot on pahimmillaan kun niitä omassa päässä pyörittelee. Tai sitten Suomi on kyllä täynnä todella hirviö-vanhempia.


   • Anonyymi
    VanhemmanNäkövinkkeli kirjoitti:

    Huuh,
    tämä on aika järkyttävää ajatella, että joku oikeasti uskoo että vanhempaa järkyttäisi ikinä homous siinä määrin kuin alaikäisenä muuttaminen jonkun random-ihmisen luo, joka "mielellään majoittaa".

    Veikkaan, että suurimmaksi osaksi nämä pelot on pahimmillaan kun niitä omassa päässä pyörittelee. Tai sitten Suomi on kyllä täynnä todella hirviö-vanhempia.

    Näkeehän sen netissä miten ” hirviöt” kirjoittelee , että aika takapajuiselta vaikuttaa


  • uuuuuuu

   Ei ole mikään pakko tulla pois kaapista. Nämä kaapista tulijat ovat näitä huomion hakuisia ihmisiä.

   • Anonyymi

    Jokaisella on oikeus olla se mitä on, eikä tartte peitellä ja olla kaapissa, jonkun toisenihmisen mielipiteiden mukaan .
    Puhut huomionhakuisuutta ihmisistä , siinä oikea emävale,
    Se että haluaa olla oma itsensä ei ole huomion hakemista vaan että olisi hyväksytty omassa ympäristössään . Eletään vuotta 2022 joten kaikkien pitäisi toki ymmärtää ettei homous ole mikään mielen oikku jossa päätetään että juu nyt olen homo. Sitä synnytään homoksi ja heillä on oikeus elää sellaisina kuin ovat ilman tölppöjen kirjoituksia


  • Vantaa13vHOMO

   Sama juttu täälä en uskalla kertoo homoutta vanhemmille

   • taateli6969

    miten suhun saa yhteyttä vantaa13vhomoi


  • VanhemmanNäkövinkkeli

   Jos vanhemmissassi on yhtään selkärankaa, niin he kyllä hyväksyvät ja ehkä oppivat sinun kauttasi ajattelemaan uudesta vinkkelistä homoja. Homovastaisuus tuskin heille tärkeämpää kuin oma lapsi?

   Meillä on vähän välitila tuosta, miten teini tulossa kaapista ulos. Ei edes taida tajuta kuinka paljon aikuisina hahmottaneet tilanteen. Etenkin miehellä tuo oli tietenkin shokki, mutta hän on kyllä hyvin päässyt sinuiksi asian kanssa ja tasan tarkkaan on poikansa tukena. Minulle tässä se suurin huoli on juurikin se, että kuinka paljon kerää ahdistusta aiheesta, miten koulussa suhtaudutaan (ymmärtääkseni huhuja liikkuu) ja miten koko kuvio kasvattaisi itsetuntoa eikä musertaisi sitä. Toinen huoli on se, että jos ajautuu tekemisiin esim. netin kautta joidenkin täysi-ikäisten miesten kanssa . Tässä tämä gay-kuvio muuttaa koko homman ja valitettavasti riskit ovat huomattavasti suuremmat. Onhan nämä käyty läpi yleisesti, mutta sydän syrjällään tästä myös. Ihan siinä määrin, että olen harkinnut että istutetaan poika keittiöön, sanotaan että kyllä me tiedetään ja rakastetaan ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Ja sitten nuo huolenaiheet pöytään. Minua ei pätkääkään hetkauta kiinnostuuko tytöistä, pojista vai ei kestäkään - mutta se kiinnostaa ettei ole vaarassa ja voi hyvin. En tiedä mitä traumoja sillä asettaisi. mutta kun sehän on selvempää kuin mikään muu asiassa että lapsen rinnalla ollaan etenkin jos lapsella on siihen tarvetta.

   Surettaa kun muutenkin teini-ikä ei helpointa ja tuollainen taakka joillakin kannettavana ihmisillä. Voiko sitä kertomista pehmentää esimerkiksi sillä, että on miettinyt asioita eikä ihan varma (vaikka olisikin täysin) - näin saisi keskusteluyhteyttä avattua. Se sulattelu tuohon varmaan tarvitaan. Enkä tiedä onko parempi lähestyä kumpaa vanhempaa ensin. Itse tokaisin miehelle siinä shokin keskellä (milloin höpisi älyttömyyksiä juuri poispotkimisesta) että sittenhän myös minä lähden. Eli olisi se maltillisempi osapuoli siinä vaiheessa puhumassa järkeä.

   Pitkä jaarittelu, mutta pointtina että samaan aikaan se vanhempi voi olla ahdistunut juuri siitä, että lapsi joutuu teeskentelemään ja rasittamaan henkisesti itseään ihan kohtuuttomasti.

  • Anonyymi

   Jos vanhempasi rakastavat sinua nyt, niin olisi ihmeellistä jos lopettaisivat rakastavasta saatuaan tietää että olet homo. Sillä olet sama ihminen kun aina ennenkin.
   Toisaalta jos he heittäisivät sen tähden sinut pois elämästään niin ei ne silloin ole rakastaneetkaan sinua koskaan . Sinä olet saanut geenisoija niiltä , jotta kai niiden nyt sen verran pitäisi ymmärtää että heidän itse tekemä lapsi on heidän tuotettaan.
   Kamala ajatuskin ettei saa olla se mikä on, ja tulla hyväksytyksi .
   Moni on helpottunut kun on uskaltanut olla se mikä on, vaikka vaikeuksiakin se on silti tuottanut.. ole oma itsesi , silloin olet onnellinen ihminen .
   Ei kukaan jaksa vetää roolia koko elämänsä , eikä tarvitsekaan .

  • Anonyymi

   Siis mitä joudut "esittämään", miksi et vain ole ihan normaalisti oma itsesi? Kuinka ihmeessä heteroa tai homoa esitetään, täytyykö sen näkyä ulospäinkin kilometrin päähän?

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   117
   5145
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   21
   2061
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1100
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   74
   1047
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   969
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   366
   903
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   892
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   163
   836
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   802
  Aihe