SOTELI 2017 KEVÄT

Zlatan_is_the_king

Noniin tänne sitten saa avautua, ja purkaa tunteita sekä ajatuksia kevään SOTELI yhteishaun tiimoilta.

Let's go!

173

14947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hakija1

      En osaa lukea taulukko nro 4 :sta artikkelissa Isien ajankäytöstä: uuden isyyden hidas esiinmarssi. Osaisko joku selventää sitä?

      • gur55

        Siinä tekstissähän sitä taulukkoa juuri selvennetään. Mikä kohta on vaikea?
        Talukossa tarkastellaan muuttujien vaikutusta lastenhoitoon käytettävään aikaan. Tähdet (*, **, ***) merkitsevät korrelaatiota, eli mitä enemmän tähtiä, sitä enemmän muuttujalla on yhteyttä siihen lasten hoitoon käytettävän ajan määrään.


    • Entajua

      Mitkä ovat teidän mielestä ensimmäisen tekstin "Oppimisympäristöt ammatillisen osaamisen kehittämisessä" tärkeitä kohtia? Itsellä on todella vaikeeta ymmärtää se teksti. Onko kokeessa parempi hallita kokonaisuus vai pikkutarkat asiat? Ovatko kysymykset yleensä suoraan tekstistä vai pohtivia kysymyksiä? :)

      • Täysillä1

        Kysymykset oli vuosi sitten aika lailla suoraan tekstistä. Ei ihan hirveästi tarvinnut pohdiskella eri vaihtoehtojen välillä, jos oli hyvin lukenut. Muutamia sellaisiakin oli, mutta suurimmaksi osaksi suhteellisen yksinkertaisia.


    • Soteli1

      Millainen on yleensä ollut ensihoidon pääsykoe Tampereella?
      Mun kielestä noi ennakkomateriaalin tekstit on helpot ymmärtää ja lukea.. mutta turhauttavaa, epämielenkiintoista tekstiä..
      Onko ketään aiemmin tehnyt koetta? Onko matikan osio haastava? (lukion lyhytmatikka oli vaikeaa minulle!)

      • Enomistamatikkapäätä

        Täällä kans yksi, jolle lukion lyhyt matikka oli haastavaa ja pääsin nipin napin kursseista läpi! Jännittää ihan hulluna, enkä oikein edes tiedä miten ja mitä harjoitella sitä matikkaosioo varten.
        Enkä oo ennen tehnyt koetta, joten hieman jännittää millainen se tulee oleen!


    • Soteli555

      Itse nyt lukenut materiaalit kaksi kertaa ajatuksella läpi ja on kyllä varsin simppeliä. Taulukot kun osaa tulkita ja pääpointit poimia niin hyvin menee. Matematiikka on kuulemma yllättävän haastavaa ja pitkän matikan laskin on suuri etu.

      • apuakaivataan1234

        Siis mä en nyt ymmärrä noita taulukoita / miten niitä yksinkertaisesti tulkitaan ?


      • kaleenkallela
        apuakaivataan1234 kirjoitti:

        Siis mä en nyt ymmärrä noita taulukoita / miten niitä yksinkertaisesti tulkitaan ?

        Itse olen keskittynyt teksteihin, jotka avaa taulukoiden sisältöä. En aio käyttää aikaani varsinaisten taulukoiden tutkailuun ja avaamiseen. Sinunakaan en panikoisi niiden takia 😉☀.


    • Piude88

      Onko täällä ketään joka on aiemmin ollut esivalintakokeessa? Jos kokeessa klikkaa ensin vaikka matikka osion auki ja päättääkin sitten aloittaa jostain muualta, niin pääseekö sinne matikkaan enää takaisin? Vai saako sen 1.5 tunnin aikana vaihtaa aihealuetta miten haluaa? :)

      • Esivalittaja

        Alueiden välillä saa vaihtaa niin monta kertaa kuin haluaa eli kokeessa voi edetä ihan miten parhaaksi näkee, näin ainakin viime syksyn esivalinnassa! :)


    • Pitkämatikkapyh

      Pitkän matikan laskin kuulostaa jo aika hc-meiningiltä. Kaverini haki viime vuonna sairaanhoitajaksi ja loppujen lopuksi matikka osuus ei ole niin vaikea. Lyhyellä matikalla pärjää todella hyvin jos vaan muista laskukaavoja.

    • Täysillä1

      Tein esivalintakokeen vuosi sitten keväällä, eikä silloin tosiaankaan tarvinnut mitään pitkän matikan laskinta! Itse kävin lyhyen matikan lukiossa keskiverto arvosanoilla ja taisi yksi kymmenestä laskusta mennä väärin. Että kyllä sen handlaa, kun perusjutut opettelee. Esim. ristiin kertomista, suoraan ja kääntäen verrannollista, prosenttilaskut, murtoluvut jne.

      Sen koko kokeen ajan voit hyppiä aihealueittain miten haluat. Ei kannata siis jäädä pitkäksi aikaa pähkäilemään vaikeaa kohtaa, vaan voit palata siihen myöhemmin.

    • Nökönknkönök

      Miten niitä taulukoita pitäisi tulkita?

    • kiitos0001

      Mistä materiaalista on kyse? Eihän sitä ole vielä kerrottu.

      • illewi

        On avattu, 100 sivua luettavaa.Ajatuksella.Sotelissa.


    • kkahvia

      Itse koin hyväksi vaihtoehdoksi tulostaa Ennakkomateriaalin ja merkintä pointit yliviivaustussilla.

      • Täysillä1

        Tulostin myös, koska tietokoneen näytöltä on jotenkin raskas lukea. Merkkaan myös tärkeät kohdat tussilla ja lisäksi teen lyhyet muistiinpanot. Toimii minulla!


      • kkahvia

        Sama tyyli minullakin! :) Matematiikka jännittää mutta turha stressi ei auta yhtään :D Oletko jo lukenut kaikki Ennakkomateriaalin osiot?


      • Täysillä1

        Se matematiikka ei ole oikeesti yhtään paha, kun juurikin ne perusjutut opettelee. Niistäkin voi kirjoittaa itelle siihen kokeeseen lapuille ylös, miten itelle hankalimmat jutut lasketaan.
        Luen tällä hetkellä toista kertaa ja yliviivaan nyt tällä tokalla kierroksella. Tuo sosiaalipsykologia tuntuu vähän tökkivän, mutta muuten ihan hyvä fiilis :)
        Mites sielä?


      • kkahvia
        Täysillä1 kirjoitti:

        Se matematiikka ei ole oikeesti yhtään paha, kun juurikin ne perusjutut opettelee. Niistäkin voi kirjoittaa itelle siihen kokeeseen lapuille ylös, miten itelle hankalimmat jutut lasketaan.
        Luen tällä hetkellä toista kertaa ja yliviivaan nyt tällä tokalla kierroksella. Tuo sosiaalipsykologia tuntuu vähän tökkivän, mutta muuten ihan hyvä fiilis :)
        Mites sielä?

        Kiitos neuvosta! :) Aikasemmin oli hyvä fiilis mutta nyt menossa Sosiaalipsykologia terveyskäyttäytymisen tutkimuksessa ja oon ihan paniikissa :D Aikamoista tekstiä. Jotenkin vaikea lukea. Pakko varmaan lukea vähän osissa ja yrittää kirjoittaa pointit ylös.


      • Täysillä1

        Sama artikkeli mullakin tuottaa vaikeuksia ja oonkin laittanut sen hetkeksi sivuun ja palaan siihen myöhemmin toivottavasti paremmalla menestyksellä :D


      • kkahvia

        Juuri selailin artikkelia läpi ja naurattaa kun omia merkintöjä joka nurkassa :D Mutta kyllä se avautu kun uudestaan luki läpi. Mutta saanko kysyä mitä Työelämätaitojen kehittämisen mallit korkeakoulutukssa -artikkelissa mietit siihen "Mitkä taidot korkeakouluissa katsotaan työelämätaidoiksi?" kysymykseen? En tiiä alkaako tulee paniikki kun jotenkin iski epävarmuus itseään kohtaan :D


    • käääkk

      Nuo linkit, joita on "Työelämätaitojen kehittämisen mallit korkeakoulutuksessa"-artikkeilissa eivät kai kuulu materiaaliin? Onko aiempina vuosina pitänyt opetella nuo sulkeissa olevat lähdevittaukset ulkoa? :o

      • Täysillä1

        Ei kuulu, eikä niitä tarvitse opetella! Niitähän olis ihan tuhottoman paljon. Semmoset nimet, jotka ei oo sulkeissa, voi opetella. Esim. "Ruotsalaisia pareja tutkineet Mikael Nordenmark ja Charlott Nyman havaitsivat....."


    • soteli

      Onko muilla sama ongelma, että ei saa sitä SOTELI-nettisivua auki? Olen itse jo yrittänyt kahdella eri koneella ja puhelimella eikä silti onnistu. Nyt alkaa jo hieman kiehumaan. :DDD

    • Papukaija___

      Mä olen nyt käyttänyt 20 tuntia ja lukenut materiaalit kerran läpi työn ohessa, ei musta mitenkään ihan helppoja olleet vaikka minulla yksi korkeakoulututkinto jo on pohjalla. Miten muilla? Musta aika tiivistä tekstiä ja tosissaan sai tehdä joidenkin artikkeline kanssa töitä että ymmärsi. Ehkä toka kerta helpottaa..?

    • Hojjboohj

      Pitääkö niitä taulukoita jotenkin osata tulkita??

    • Hankalaakkkk

      Mites se englannin kielen osio onko se siinä materiaalissa vai tuleeko siinä kokeessa vaan joku juttu siihen? :O

      • Plärp

        Viime syksyn esivalinnassa oli englannin osiossa lyhyt luetun ymmärtäminen ja se teksti annettiin vasta siinä kokeessa.


    • käääkk

      Aiotteko tehdä itsellenne 'lunttilaput' kokeeseen materiaalista? Ehtiikö kokeessa kurkkia muistiinpanoja?

      • Täysillä1

        Muistiinpanot teen, että niistä pystyy ja onhan toi materiaalikin mulla tulostettuna. Mulla jäi viimeksi n. 15-20min aikaa vielä tarkistella vastauksia materiaalista, että kyllä ehtii, jos tietää nopeasti mistä kohtaa vastaus löytyy.


    • Mmooiii

      En ymmärrä sosiaalipsykologian artikkelia...todella hankalaa luettavaa. Osaako joku hieman avata sitä ??

    • Taaskerranhakemassa

      Oon kaks kertaa tehny ite ton kokeen jo. Tosi vähän on aikaa. 90 minuuttia ja 100 kysymystä suomen ja englannin kielen luetunymmärtämistekstit. Itelle kans sosiaalipsykologia vähän haastavaa luettavaa. Toivottavasti tällä karsittais turhii hakijoita ku noin monta eri materiaalia. Tsemppiä kaikille!

      • kukaaneioleturha

        Millä tavalla ketään hakija on "turha"?

        Esivalinnalla karsitaan vain ne huonoimmin pärjänneet pois siksi että niinkin suosittu ala koin soteli on, en usko että monellakaan koululla esim Tamkilla ja Metropolialla hirveästi on resursseja järjestää ensisijaisesti heille hakeneille ihmisille pääsykoetta paikanpäällä, viime vuonnakin vain näihin kahteen kouluun hakijoita oi jo n. 12000.

        Tekniikka ja liikenne ala oli toisteksi suosituin ja siihenkin haki silti puolet vähemmän kuin sotelille.


      • Sukkanäätä

        Taisi edellinen tarkottaa, että "hupi-hakijat" jättää leikin sikseen, kun näkevät ennakkomateriaalien määrän. :)
        Kieltämättä ittekin haen tavallaan ns. huvin vuoksi. Opiskelupaikka nimittäin tällä hetkellä on jo olemassa... (mutta en pärjää / ei kiinnosta)


    • Ahdistunuthakija

      Sama kysymys melkein kun yllä. Mä olin saanut sellaisen käsityksen, että se englanninkielen osio tulee tästä materiaalista? Ja tätä kun lueskelee ja miettii, että täytyis opetella koko hoito myös enkuksi niin ei taida 30pv riittää.😃 Vai täytyykö vaan osata noissa teksteissä missä on tiivistelmä englanniksi? Vai onko se kokonaan erillinen luetunymmärtämisosio englanniksi? Help me!

    • Mmooiii

      Erillinen luetunymmärtämisen osaaminen!

    • Pernu

      Mä voin sanoa et materiaali on tupla vaikeaa mulle , koska suomi ei oo mun äidinkieli mutta yritän parhaani ymmärtämään viime syksyllä oon ollut koessa , matikka oli helppo vaikka en edes suorittanut lukion Suomessa tsemppiä kaikille

    • kaleenkallela

      Itse teen abstrakteista lauseista piirroksia ja kaavioita. Niiden avulla hahmotan esim. sosiaalipsykan paremmin. Koetilanteessa tulostettuun materiaaliin tehdyt kuvat tukevat oikean vastauksen muistamista.

    • kaleenkallela

      Esivalintakokeen osioista:
      Ennakkoaineistossa on 40 monivalintakysymystä/väittämää. Oikeasta vastauksesta saa 1p ja väärä/ei vastausta saa -0,3p.
      Suomen kielessä on luettava teksti, johon liittyvät 15 monivalintaa. Pisteytys sama kuin edellisessä.
      Englannissa on teksti, johon liittyvät 10 monivalintaa. Tässä osiossa on poikkeuksena se, että väittämät ovat oikein/väärin-muodossa. Oikeasta vastauksesta saa 1p, väärästä/ei vastausta -0,3.
      Matematiikassa laskuja on 15. Oikeasta saa 1p, väärästä -0,5 ja poikkeuksena edellisiin en tiedä-vastauksesta 0p.
      Kokonaisaika vastata kaikkeen on 90min. Vastauskohtia on yhteensä 80 suomen ja englannin luettavat tekstit. Eli kiirettä pitää!

      • nörö

        Tosin sitähän ei tiedä onko kysymyksistä saatavat pisteet samat kuin viime vuonna. esivalintakokeesta ei ole vanvhistettu muuta virallisilla sivuilla kuin nuo aihealueet.


      • Ojjnionji

        Siis siinäkö tulee jotkut tekstit suomeksi ja englanniksi jotka pitää lukea ja niihin sitten vastata??


    • mymmeliini92

      Muistakaa koetilanteessa ctrl f ;) netistä löytyy myös linkkejä viime vuoden kokeesta, mistä näkyy siis oikeat vastaukset. Niillä on hyvä harjoitella esim. matikan laskuja :)

    • Jujuna

      Ctrl f ?!? Miten ? Blondi kysyy... :)

      • tyfiuhiop

        Tarkoittaa varmaankin, että pidät ennakkomateriaalia auki koneella tehdessäsi koetta ja etsit sieltä hakutoiminnon kanssa kysytyn kohdan. Rautalangasta: hakutoiminnon saa auki pitämällä pohjassa näppäimistön vasemmassa alareunassa olevaa Ctrl-näppäintä ja painamalla samalla f-näppäintä (find).


    • kaleenkallela

      Ojjnionji: kyllä vain!
      Nuo tekstit eivät ole ennakoitavissa, vaan ne luetaan koetilanteessa ja vastataan niihin kuuluviin monivalintakysymyksiin.
      Esivalintakoe koostuu siis neljästä eri osiosta:
      1) ennakkomateriaali
      2) matematiikka
      3) englanti
      4) suomi
      Vastausjärjestyksen saa päättää itse ja osioiden välillä voi "hyppiä" ja palata.
      Tärkeää on muistaa tallentaa vastauksensa, kun on valmis.
      Ohjeet tulevat hyvissä ajoin kunkin @-postiin ennen koetta.
      Säännöistä muistutetaan kokeen alussa, joihin jokaisen tulisi sitoutua (esim. Lupaan, että suoritan kokeen yksin.).

    • vghijl

      Älkää stressatko matikkaa. Muistaakseni siitä ei ollut yksikään tehtävä edes lukion lyhyen matikan vaativaa vaan kaikki peruskoulusta tuttua. Eihän se kertaaminen toki pahaakaan tee. Mut ihan oikeesti, ei sitä tarvii pelätä.

    • Valintakoe

      Oonko ainoo kenen mielestä "työelämätaitojen kehittämisen mallit korkeakoulutuksessa" on vaikein artikkeli? :( Tuntuu jotenki todella hankalalta lukea, sisäistää ja muistaa kaikki mitä siinä on

    • Matikkapaniikki

      Matikka pelottaa muakin.. haen ensimmäistä kertaa ja lukiossa suoritin pitkän matikan oppimäärän rimaa hipoen, ja kirjoituksissa valitsin ruotsin matikan sijaan. Onko laskut tosiaan oikeasti peruskoulutasoa? Minkä tyyppisiä laskut on? Pelottaa, etten osaa kun on ollut noin puolitoista vuotta taukoa kaikesta laskemisesta, ja ettei matikan tehtävät suju vaikka olisivatkin "peruskouluatasoa". Yläasteella sain matikasta ysejä yleisimmin, mut liekö unohtunut ne taidot jo.

      • öklkjhugiyu

        Kato niistä viime syksyn vastauksista. Ihan sama vaikka olisit vain suorittanut lyhyen matikan ekan kurssin ja sen jälkeen keskeyttänyt lukion, niin noi ei voi olla ylivoimaisia.


      • Pppll

        Ei siellä näy enää vanhoja kokeita


    • Mufiosa

      Nää on kaikki ihan kauheita ja pää hajoo päntätessä. Olipas edes puolet vähemmän materiaaleja :((

    • kaleenkallela

      Googleta:

      pisteytys osa3 pdf

      Siellä on viime vuoden matikan osio oikeine vastauksineen.

    • todellinentorvi

      Mitäs jos ei vastaa yhteenkään kysymykseen oikein matikan osalta niin onkohan mahkuja päästä jatkoon? Oon niin pahvi tos matikassa😒

      • supervalmennusfi

        Hei, meillä on tarjous valmennuksesta jolla pääset takuuvarmasti hakemaasi paikkaan. Jollet todistettavasti meidän takiamme pääse sisään, maksamme takaisin 1000 euron valmennuskurssimaksun.


      • tfyhopå

        On mahkuja. Pisterajat ovat yllättävän alhaiset. Riippuu toki, mihin oot hakemassa. Mut vilkaise edes niitä tehtäviä kuitenkin :D


    • kaleenkallela

      Matikassa on pisteiden kannalta parempi vastata en tiedä (=0p), kuin vastata väärin (=-0,5p). Eli jos ei ole todellakaan minkäänlaista aavistusta, on parempi klikata en tiedä.
      Mutta vielä on aikaa harjoitella!

    • matemaattisestilahjaton

      Mulla on aina ollut hankaluuksia matikassa, joten omalla kohdallani voisin sanoa, ettei matikka ollut mikään läpihuutojuttu. Ajatuksella kuitenkin kun tein laskut niin kaksi niistä loppujen lopuksi meni väärin. Koe on kuitenkin monivalinta, joten vastausvaihtoehdotkin auttavat jo ihan pelkästään päättelemään oikeaa vastausta. Mukana oli yksikönmuunnoksia, geometriaa (piti laskea pinta-alaa yms), tilavuuslaskuja, ensimmäisen asteen yhtälöitä, prosenttilaskuja, etäisyyslaskuja yms. Oman kokemuksen perusteella sanoisin, että kun avaat kokeen, tee ihan ensin ne osiot, joissa koet olevasi vahvimmillasi. Itse aloitin äidinkielestä, siirryin englantiin, sitten materiaaliin perustuva osio ja lopuksi matikka. Näin saat tehtyä ns. helpot nopeasti alta pois, jonka jälkeen voit rauhassa keskittää lopun ajasta vaikeimpiin asioihin :). Materiaaliin perustuvat kysymykset olivat aikalailla suoraan tekstistä. Ei sen kummemmin tarvinnut osata ns. soveltaa lukemaansa. Tosi pikkutarkkoja ja jopa epäolennaisia kysymykset olivat. Suosittelen lukemaan kysymykset erityisen tarkkaan, sillä itselläni tuli typeriä virheitä siksi, että olin lukenut kysymyksen väärin. Englanti ei ollut mitään ala-aste enkkua, mutta ajatuksella kun tekstin luki ja ihan maalaisjärkeä käytti, niin vastaukset menivät lähes kaikki oikein. Mielestäni enkkua ei voi oikein treenata etukäteen mutta matikassa kannattaa kerrata prosentit, yksikönmuunnokset, yhtälöt ja tilavuuslaskenta. Niillä pääsee jo pitkälle :).

    • Innokas76

      😊 Oi Oi kiitos kaikille jotka on laittaneet vinkkejä tähän ketjuun! Lohdutuksena teille jotka olette kouluja käyneet äskettäin, että täällä yks -95 valmistunut. Englanti on pahin peikko sitten matematiikka, materiaali on ihan OK ymmärrettävää. Opiskelukärpänen puras,joten onhan se yritettävä.

    • LondonCalling

      Joo materiaalit on helppoja aikuisen ymmartaa, mutta kun se ei riita, vaan pitaa osata ulkoa. Itselle psyka tuttua luettavaa, mutta muistan miten oli alussa vaikeaa. Matikasta ei mitaan hajua, vaikka olen pitkan kirjoittanut 20 vuotta sitten. Lunttilappuja tehtava. Lukihairio viela hidastaa lukemista ja tietysti sen ymmartamista, mutta nailla mennaan ja voittaahan joku joskus lotossakin!

    • kaleenkallela

      Minne kukin on hakemassa, ja päivä- vai monimuoto toteutukseen?

    • TakaisinOpiskelijaksi

      Tamkiin fyssariksi haen, yritys ainakin kova. Oletan että monivalintakysymykset tulee olemaan aika spesifejä, kun tekstejä 7 erilaista. Muistiinpanot on tehty ja useampaan kertaan luettu. Miten tarkkaan luette ja laitatte ylös taulukoiden tuloksia jne?

    • irene92

      Mitähän tarkoittaa käsitteellinen apparaatti? (Teksti 6, Työelämätaitojen kehittämisen mallit korkeakoulutuksessa, s. 21 alku)

      • kaleenkallela

        Ymmärtäisin sen ko. tutkimusta ja aineistoa sisältäviä käsitteitä koskeviksi julkaisun osiksi - tieteelliseksi materiaaliksi, jota on hyödynnetty tässä tutkimuksessa.


    • Zoza

      Mä haen sairaanhoitajaksi monimuotoon. Monta kertaa ootte lukenu matskut/monta tuntia viikossa ootte käyttäneet niihin?

    • Missäkutsu

      Onko teille jo tullu sähköpostiin se "kutsu"/linkki pääsykokeeseen?

      • kkahvia

        Ei ainekaan minulle, luulisi että kohta tulisi :o


      • Jappaza
        kkahvia kirjoitti:

        Ei ainekaan minulle, luulisi että kohta tulisi :o

        TIEDOTE 20.4.2017 klo 18:22 - Postituslokeista näkyy, että joillekin hakijoille esivalintakoelinkki ei ole mennyt perille sähköpostitilin koon ylittymisen vuoksi (eli sähköposti on täynnä).

        Mikäli et osaa tehdä tilaa sähköpostitiliisi, voit pyytää apua palveluntarjoajaltasi.

        Usein pelkkä inboxin tyhjennys ei riitä vaan tarvitaan myös muiden kansioiden tyhjennystä.


    • kaleenkallela

      Syksyllä koe oli 11.10. ja linkki tuli @-postiin 3.10. Eli jos samaa aikataulua noudattavat, pitäisi linkit ilmestyä hetkenä minä hyvänsä.

    • kuopionzirbula

      Mie haen savoniaan sairaanhoitajaks päiväkoulutukseen. Kohtalotovereita? :)

      Ei oo vielä tullu sähköpostiin sitä linkkiä miullekkaan, huolestuttaa :/

      Ja kokeeseen enää vähän reilu viikko! Jännittää ihan kamalasti! Toivotan onnee kaikille :) (Y)

    • kaleenkallela

      Olen lukenut 3xkaikki läpi ajatuksella työn käynnin ohella. Matikkaa harjoitellut. Lukukerroilla ei kai niinkään ole väliä, vaan että sisäistää asiakokonaisuudet. Tsemppiä minultakin kaikille! Loppusuora häämöttää!

      • Zoza

        Mä oon lukenut 2 kertaa, joista toisella tein mind mapit. niitä sitten kertaillut vielä. sosiaalipsykan vasta kerran lukenut, ja matikkaa pitää vielä kanssa kerrata. mulla kanssa työn ohella lukeminen, lisäksi pienet lapset, joten aika väsähtänyt olo tällä hetkellä. mut kohta ohi . tsemppiä myös! :)


    • Piupau79

      Juu, kannattaa opetella yksityiskohtia ennakkomatskuista. Kysymykset oli ainakin viime keväänä sellasta nippelitietoa, et huh huijaa... ja nyt kauhistuttaa, ku pitäs osata puolet useampi artikkeli "ulkoa"! :( Matikkaa kannattaa kertailla, jos lähtötaso on yhtään epävarma. Ainakin prosenttilaskut, verrannot, yhtälöt, pinta-alat, muunnokset.jne. Tsemppiä kaikille! Miulle ei oo linkki tullut vieläkään...

    • kaleenkallela

      Nyt on linkki tullut : )

      • helpottunut

        Jep! Helpotus kun tuli, kerkesin jo pelästyä että mokasin yhteishaun haha :D


    • Enolerobotti99

      Olenkohan ainoa joka aloittaa ennakkomateriaalien läpikahlauksen vasta nyt ...


      :D

      • bgg

        Mäkin alotin lukemisen vasta tänään!! Olin siinä uskossa et sotelin ennakkomateriaali ei koske toimintaterapeutin koulutusohjelmaan hakevia ://


    • kaleenkallela

      Hei tsemppiä Enolerobotti99 & bgg!!! Nää ei oo kellekään helppoja, mutta samalla tsempillä ja sisulla painetaan kaikki loppuun asti! Vielä meistä ammattilaisia tulee! Pidetään lippu korkealla! Voimia ja jaksamista jokaiselle - ollaan varmaan itse kukin mehut vähissä, mutta jaksaa, jaksaa!
      Yhdessä eteenpäin kohti sotelin mustaa aukkoa ;D

    • etsijäneiti

      Hei miten mä en löydä, et millon on sitten se varsinainen pääsykoepäivä, jos esivalinnan läpäisee?

      • kaleenkallela

        Riippuu siitä, minne haet.


    • Täti42

      Kyllä pistää mielen matalaksi, kun esimateriaaleja olen kahlannut jo toista viikkoa, eikä vieläkään mene perille:(. Ja se kamalin on se matikka. Mä olen viimeksi koulussa, joskus yläasteella käyttänyt matikkaa ja siitä ajasta on yli 20v. Koneet ne on tämänkin tätin matikan hoitaneet. Nyt kun kokemusta on rutkasti elämän tuomana ja työn tuomana niin tuntuu niin kurjalta, jos tämän esivalintakokeen matikan tai enkun takia jää terveydenhoitajanura vain haaveeksi, niin voi, voi. tallaisille "vanhoille"uudelleen kouluttautujille, pitäis kyllä olla lisäksi ne psykologisetkin testit jo tässä esivalinnassa. Uskoisin, että siitä niitä pisteitä sitten ropisisikin. Toisin on teillä, jotka tulette juuri koulunpenkiltä niin on varmaan matikka ja enskku hyvin hallinnassa. No ei vielä lannistuta. Tsemppiä myös meille uudelleekouluttautujille :)

      • Loikkaaja

        Itseä rassaa myös nämä ensikertalaiskiintiöt, hyvä alkaa lietsomaan itseään paniikkiin ja laskeskella millä todennäköisyydellä pääsee sisään. 😢 mutta vielä ei lannistuta!!


    • Kaarnapuu

      Osaatteko sanoa kuinka nopeasti tulee tieto pääseekö valintakokeeseen?

      • kaleenkallela

        Syksyllä meni 9 vrk. Jos nyt sama aikaväli, tulokset saadaan 5. tai 8. toukokuuta. 😌
        Mutta jos muistaa, mitä on vastannut, voi siitä samana päivänä (27.4. to) sotelin sivuilta laskea, kuinka nappiin, hilkulle tai metsään meni. Pisterajat taas vaihtelevat, joten omat arviot on vain osviittaa. Varma tieto tulee sitten reilun viikon kuluttua, jos vanhat merkit paikkansa pitää.


    • thumppa

      Nelosmateriaali on kyllä aika jäätävää sontaa.

    • TakaisinOpiskelijaksi

      Jepjep, toista viikkoa minäkin lukenut ja pikemminkin kokonaisuus hanskattavissa kuin yksityiskohdat. Huoh.

    • Enolerobotti99

      Anteeksi nyt vaan mutta ihan hirveetä paskaa koko esivalintamateriaali. Puolisokin sitä vilkaisi ja totesi, että pitäs varmaan käydä yliopisto ennen kuin edes tajuaisi mistä tossa puhutaan. Tuo sosiaalipsykologia on itselleni kaikkein hankalin.

      Alkaa hermostuttaa kun ei vaan sisäistä sitä tekstiä, vaikka kuinka haluaisi. Sitten jos kysytään kokeessa prosenttilukuja (montako prosenttia korkeakoulutetuista äideistä oli työelämässä lapsen ollessa 2-vuotias) niin hallelujaa, kuka niitä muistaa.


      Aloitin lukemisen liian myöhään, sen myönnän. Mutta meni miten meni, kokeilen ainakin :)

    • Vanhusyrittää

      Ennakkomatskua täälläkin kahlataan perhe- ja työelämän pyörteissä ja yksi korkeakoulututkinto jo löytyy, joten ensikertalaisten kiintiökin vaikeuttamassa... Saas nähdä onnistuuko haaveiltu alanvaihto kypsällä iällä. ;) Itselleni tämä Soteli-koe tosin sinänsä kiva uudistus, kun aikanaan lukiotokarin pohjalta en päässyt edes pääsykokeeseen asti. Yhden yo-tutkinnon suorittaneena ennakkomatsku ei tunnu erityisen vaikealta, mutta omalla kohdallani lukuaika on kyllä vähän kortilla. Tsemppiä kaikille! :)

    • 42weee

      Taalla yks kiintiopakolainen tyoelamasta! yli 20 vuotta lukiosta, joten hieman meniaa olla vaikeuksia matikassa ja lukemisessa ylipaataan.
      Sosiaalipsykologia on tuttua ja sinansa helppoa -jotain hyotya senkin panttaamisesta, mutta kuka opettelee ulkoa esim. " Kolmannes kertoi
      halunneensa pitää taukoa ansiotyöstä (32 %),
      hiukan harvempi (29 %) kertoi syyksi työelä-
      män kiivaan tahdin. Joka viidennen äidin ratkaisun
      taustalla oli huonosti palkattu työ (18 %), ja
      vain joka kymmenes äiti kertoi kotihoidon syyksi
      sen, ettei ollut löytänyt työpaikkaa (12 %). "?
      Ihan shaissee koko matsku. Mita jarkee lukee 4 samanlaista artikkelia, joissa toistetaan 5 kertaa sama asia? ihanaa tieteellista lukemista joo ja pikku pranteilla pitaa erotella keta osaa ulkoo opetella.

    • lunttaaja

      Hei, voiko sen materiaalin pitää auki koneella ja luntata sieltä? Ei ole mahkuja printata 100sivua niin ajattelin jos voisin näin luntata.. Ajattelin että jos poistun heidän sivuilta lunttaamaan, niin meneekö se valintakoesivu jotenkin kiinni ettei siihen voi enää vastata??

    • lunttari

      Hyvin on ainakin aikaisemmin onnistunut. Hakutoiminto on ollut kovassa käytössä.

    • Vanhusyrittää

      Alkaa kyllä jo hieman tursuta korvistakin nuo matskut. :P Kolmas lukukerta menossa ja tämä saa kyllä omalla kohdallani olla viimeinen, kokeilen myös pitää täällä neuvotun mukaisesti ne pdf:t koetta tehdessä auki jos vaikka sitä hakutoimintoakin sitten ehtisi käytellä. Kokeen jälkeen sitten tänne vuodattamaan tuntemuksia... :D

    • ehkämeselvitään

      Mua kauhistuttaa niiden puolesta, jotka on lukenu aineistot vasta kerran läpi!! Itse alotin lukeen heti sinä päivänä, kun ne julkastiin. Oon lukenu tekstit alusta loppuun kaks kertaa ajatuksella, kerran alleviivaten, tehnyt jokaisesta muistiinpanot vihkoon ja ajatuskarttoja. Lisäksi oon tehnyt marginaaliin pieniä muistiinpanoja yms. Oon työstäny aineistoja pieninä osina ja kokonaisuudessaan. Ja sitten on näitä ketkä on vasta alottanut lukemaan :o

      Tuntuu, että itelläkin vielä vähän hakusessa esim. sosiaalipsykologia, vaikka moneen kertaan menny sitä läpi alusta loppuun. :D

      • kaleenkallela

        Lukukerrat ei kerro kaikkea totuutta. Ollaan tyytyväisiä, jos on ollut aikaa lukea, ja tsempataan niitä, jotka yrittävät ottaa loppukirin 👏👏👏!
        Taidetaan kaikki olla loppujen lopuksi tuon oman 90min aikana lievästi sanottuna paniikissa 😱😨😵😌!
        TSEMPPIÄ KAIKILLE!!!


    • apuaapua1234

      Miten noita taulukoita selkokielellä pitäisi tulkita?

    • Maijamyöhänen

      Haha.. täällä just alotin lukemaan ja päätin googlettaa millanen se koe on :) Aika tuuria jos pääsen sisään! Huomenna pitää hakee kirjastosta joku matikan kirja on vähän opetella ;)

      • Reissuli

        Jos ei siitä tajua mitään, niin yksinkertaisimmillaan (siis niissä, joissa selvitetään jonkin asian vaikuttavuutta johonkin) voi katsoa, että jos luku on hyvin iso ( tai -), niin sillä asialla on paljon merkitystä. Kaikki sama löytyy kyllä teksteistäkin auki kirjoitettuna, joten en kovasti huolehtisi taulukoiden ymmärtämisestä.


    • hinapulkka

      Itse olen perhe-elämän, opiskelun ja työharjoittelun ohessa noita materiaaleja kahlannut läpi ja tuli myös ostettua lähihoitajan matematiikkakirja, jos siitä jotain apua olisi ja on siitä kyllä ollut! :) Muistui monta jo unohtunutta perusasiaa mieleen. Pari kertaa olen materiaalit lukenut, en ole juurikaan taulukoita katsonut, kun ne kuitenkin siinä tekstissä selvennetään. Ajattelin vielä koittaa ehtiä kolmannen kerran tekstit lukea ja vielä vähän matikkaa kerrata. Pitää vaan koittaa luottaa itseensä, vaikka ei aina kovin luottavainen mieli olekaan. Yritys on ainakin kova :D Onnea vaan kaikille ylihuomiseen koitokseen! :) Jos ei nyt keväällä tärppää, niin onneksi jo syksyllä voi yrittää uudestaan.

    • Lizbet

      Mistä voi katsoa missä virallinen valintakoe on milläkin alalla ja milloin? Ja mitä kirjoja pitäisi lukea?

      • kaleenkallela

        Hakemasi koulutuspaikan nettisivuilta ko. koulutusnimikkeen alta, joka koskee alkavia opiskeluryhmiä.


    • 912

      Moikka!
      Eikö se menekin niin ,että jos olen hakenut Metropoliaan sairaanhoitajaksi ja Laureaan sairaanhoitajaksi niin suoritan siis yhden pääsykokeen, joka sitten kelpaa näihin molempiin koulutuksiin?

      • Loikkaaja

        Jos ne kuuluu valintakoeyhteistyön piiriin ni joo. Saa varmaan tarkistettua ku googlaa jotain sote valintakoeyhteistyö ☺


    • paniikkihuora

      moi onko jollain linkkerjä viime vuoden kokeeseen ja oikeisiin vastauksiin. Ja KONKREETTISIA ESIMERKKEJÄ matematiikasta tai mitä kannattaisi opetella. kaikki vaan sanoo "perusmatikkaa". mikä sitte ikinä on perusmatikkaa kenellekin. PLIIIS vastatkaa joku jtn ESIMERKKEJÄ!!!!!!

    • Loikkaaja

      Tsemppii kovasti kaikille huomiselle! 😊💪

    • vithuuu

      ei jeesus tuota matikkaa ei oikein lähe meikäläisellä........

    • kaleenkallela

      Tsemppiä minultakin! 💪😉
      Huomenna se on ohi!!! 😌
      Eiköhän luoda SOTELI 2017 KEVÄT vol2 kokeen jälkeistä keskustelua varten? 🙋💬

      • kaleenkallela

        Tuumasta toimeen:
        loin sivun jo! Jatketaan siellä, niin ei tarvitse kelata sataa keskustelua ees taas!


    • Kohtaalkaa

      Puolitoista tuntia niin se alkaa..! 😲 Tsemppiä kaikille! 💪 Mä varmaan vedän matikkaosuuden ihan päin mäntyä... 😂

    • puoltuntii

      mistä osiosta aiotte alottaa?

    • Yhyyy

      Apuaaa enää puoltuntiii

    • eihyvä

      Voi hemmetti, aika loppui kesken :(

    • Vitmorjens

      Aika loppu monivalinnoissa kesken mut kaikkeen muuhun ehin vastata 😲

    • Ehkä2018

      Äääärghh. Ihan keturalleen meni. Tossa hiukan kokeen jälkeen katselin niin päin mäntyä taisi mennä suurin osa. Noin 20 pistettä on luultavasti odotettavissa :((

    • Vitmorjens

      eiku siis ennakkomateriaali osassa loppu aika kesken😂

    • mmoop

      No eipä tarvi odotella kutsua varsinaisiin valintakokeisiin. Vittu...

    • Buuuuuu

      Miten meni? Mulla meni iha penkin alle :( Aika meni ihan liian nopeesti ja jäi paljon vastaamatta...

    • Myy82

      Mä en ees ehtiny avata enkun osiota...Sepä siitä sitten.

    • Panicattack

      Millon näkyy vastaukset?

    • nolo2

      Pakko avautua tänne heti, että huonosti meni. Mites muilla? Ei oo aiemmin ollut noin vaikea ennakkomateriaaliosuus minun mielestä... Täysin veikkaamalla meni. Ja matikkaa en edes ehtinyt loppuun tehdä. Oliko se niin, että jokaisesta osuudesta täytyy saada tietty prosenttimäärä oikein, että voi päästä valintakokeisiin?

      • Buuuuuu

        Apua, no sitten ei meikällä oo sinne asiaa, jäi meinaa enkku ja äikkä kokonaan vastaamatta xO


    • Minnajuu

      Klo 14 vastaukset näkyvissä...aika lopu kesken

    • djposfojsd

      jokaisesta osiosta tarvii saada vähintään 2 pistettä että voi päästä valintakokeeseen, ainakin jonkun lähteen mukaan

    • ensvuonnauudestaan

      Taidan lähtee sinne elämämkouluun suosiolla opiskeleen.

    • Janda

      Ihan mukavasti meni. Kaksi kysymystä ennakomateriaalista joutui arvaamaan lopuksi kun kello nöytti 10 sekuntia ;)

    • Whaaaaäaat

      Tuliko teille joku ilmoitus että koe lähetetty??

    • KatsotaanX

      Mulla riitti aika hyvin, kun olin ennalta aikatauluttanut, paljonko käytän kuhunkin osioon. Matikka oli helpompi kuin luulin, enkku taas vaikeempi. Ja ennakkomateriaaliosuus oli aika sekava, niin ei oo kyllä hajuakaan et paljonko sieltä tulee pisteitä. Ainoastaan parissa kohdassa oli varma olo. :D Iltapäivää odotellessa.

    • Pirkkuli93

      Muistaako kukaan paljon miinuspisteitä lähti jos vastas väärin? Ite olin niin paniikissa etten ees kattoo

      • Joopskk

        Muistaakseni enkku, suomi ja ennakkomatsku -0,3 ja matikka -0,5. Korjatkaa jos oon väärässä.


    • Soteli-ekspertti

      0.3 miinusta, paitsi matikka-osiossa 0.5 vääristä vastauksista

    • helinävappupallo

      Ensimmäistä kertaa tässä pääsykokeessa (Metropolia, ensihoito). Kyllä loppui aika kesken. Mielestäni vaikea oli tuo ennakkomateriaaliin perustuvan osion loppu, jossa täytyi löytää kyseinen tutkimus väittämien mukaan...arg. Mikäköhän mahtaa olla pisteraja jatkoon pääsyyn?

    • Minnajuu

      Onko tietoa koska saa henkilökohtaiset tulokset?

      • Joppisdopp

        Eiks ne saa tyylii viikkoo ennen ku ois sit se valintakoe?


    • Pernu

      Matikka ja enkku oli tosi helppoa pitäisi jättää matikka viimeiseksi koska äidinkieli osassa oli pitkä teksti ja 15 kysymystä mutta vastasin kaikki 80 kysymystä aika ei ollut tarpeeksi ennakkomateriaali osa oli tosi vaikkee ne yhdistäny 3 osaa mutta olen toivekas et pääsisin valintakokeseen

    • Vanhusyrittää

      Mites niitä miinuspisteitä tuli eri osioissa vääristä/tyhjistä?

    • Vanhusyrittä

      Tossahan se olikin yllä. :)

    • fuckthisshitimout

      ei helevetti, kyllä miinuksen puolelle menee pisteet. Sen verran vaikeeta oli tuo ennakkomateriaalin osus että en edes NÄHNYT äidinkieltä ja tajusin vasta ku aika loppu että no sehän jäi vastaamatta. Vitut sano vatanen ja taas meni satanen...

    • Heklasi

      Hei mikä oli viime vuonna kokeen enimmäispistemäärä? Ja mikä nyt? Oletin että nyt ois ollu 80 pistettä maksimi ku sen verran oli kysymyksiä mut esimerkiksi Tamkiin oli ollu varsinaiseen valintakokeeseen rajana apteekista 82 joten ei siis oo viime vuonna ainakaan ollu 80 maksimi?

    • Taikkuuu

      Tuli kyllä kiire. Tietääkö joku milloin saa pisteet s-postiin?:)

    • jeetehty

      Olen tyytyväinen, että tein kokeen. Opettavainen kokemus, vaikka tiedän etten valmistaunut nyt tarpeeksi. Englannin osuus vaikutti kyllä viime vuotta vaikeammalta. Itselläni ei aika riittänyt, joten matikan osuus jäi puoliksi tekemättä.

      Kysyisin vielä hakiko joku lukihäiriön tai muun syyn vuoksi lisäaikaa kokeen tekemiseen ja menikö hakemus läpi(mitä siihen vaadittiin)? En ole koskaan käynyt testeissä, joten minulla ei ole todettu lukihäiriötä, vaikka olenkin aina ollut todella hidas lukemaan ja joudun lukemaan tekstin yleensä useamman kerran jotta ymmärrän sisällön suurinpiirtein ja hahmotan mikä on olennaista, jotten jää yksityiskohtiin kiinni. Minulla on myös todettu lukioaikana lievä paniikkihäiriö, joka tulee ilmi juuri stressaavissa koetilanteissa. Mietin koettaisinko seuraavalla kerralla hakea lisäaikaa, jos pystyn lisäajantarpeeni jotenkin todistamaan.

      Onnea kaikille kokeen tekijöille!Kun parhaansa tekee se riittää ja jos ei tänä vuonna pääse aina voi yrittää uudelleen! <3

      • lisäaika

        Lukihäiriölausunnolla oli mahdollisuus hakea lisäaikaa. 30 min tuli kun toimitti lausunnon ajoissa hakutoiveissa ensimmisenä oleeseen kouluun.


    • Jarode

      Tästä olen vahvasti eri mieltä. Mites muut?

      4. Millaisia muutoksia ikääntyneiden tunne-elämässä ja kognitiotaidoissa
      on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana?

      a) Vanhusten kokema alakulo on vähentynyt.
      b) Vanhusten tiedonkäsittelytaidot ovat parantuneet.
      c) Nykyään yhä useammalla vanhuksella on diagnosoitu masennus.

      Se että vanhuksilla on internet tai älypuhelin ei kerro mitään tiedonkäsittelytaidoista

      • Noennytsanois

        Mun mielestä siel tekstissä kyllä luki aika selkeesti, että tiedonkäsittelytaidot on parantuneet...


      • jiipajaapa

        Olen eri mieltä myös, vastasin a tuohon. Vanhus voi omistaa kännyn ja koneen mut ei se tarkota että niitä osaisi käyttää.


      • helsinki00

        mun mielestä siinä puhuttiin masentuneisuuden vähenemisestä jne niin musta a ois pitäny olla oikein...


      • Juupelisjuup

        Mäkin vastasin a, mutta en kyllä niin tarkkaan enää muista sitä tekstiä, että väittäisin että B väärin :D


      • lalallalalaaa

        meinasin vastata myös että A mutta sitten ajattelin että masennus ja alakuloisuus eivät välttämättä ole sama asia, niin vaihdoin tuohon B koska se kumminkin sanottiin siellä.


      • Psykaaa

        Tekstissä puhuttiin ainakin muistista ja joku muukin kognitiivisiin toimintoihin liittyvä mainittiin. Kognitiiviset toiminnot = tiedon prosessointia = tiedonkäsittelyä


    • yyh

      pisteet skaalataan niin että kaikkien pisteet on lopputilanteessa positiivisia joten kokeen maksimipistemäärä tulee selviämään sitten kun saa palautteensa kokeesta ja ehkä kutsun valintakokeeseen

    • ihanhyvinsiis

      Laskin pisteiksi 63.7, mutta ne voivat mennä kumpaan suuntaan tahansa, koska en muistanut kaikkia vastauksia..

    • Ressaaaa

      Millon saa tietää pisteet? Saako tän päivän aikana tai esim huomenna?

    • pepepepepepe

      en ymmärrä miten on voinut aika loppua kesken koska englannin matikan ja suomen osuudet olivat todella helppoja :DD mitä katselin oikeita vastauksia niin englannista ja suomesta ei mennyt yhtään väärin ja matikastakin vain se yksi mihin en vastannut..

    • Pettynyttyttö

      40 pisteellä ei varmaan mihinkään pääse :(

    • Cgyugcvgu

      Jo oikein laskin niin 19,4 pistettä XDDD

    • Kkkkkkaam

      54 - 56 pistettä miinusten kanssa. Hain sosionomiksi Xamkkiin.
      Mua alkoi jo stressaamaan tulevat pääsykokeet, JOS pääsen sinne. Matematiikka ahdistaa, muuten hyvät lähtökohdat, kun teen tällä hetkellä sosionomien hommia elokuun loppuun. Työkokemusta ohjaamisesta ois sitten 7 kk. Olen myös opiskellut avoimessa sosiaalityötä, sos.psykaa ja kasvatustiedettä sekä julkisoikeutta. Ainoa, jota pelkään on se hiiiiiiton matematiikka.

    • Joan55

      Nyt tuli minulle s-postia, jossa kerrottiin pistemääräni;37,5 pistettä. Max. oli 80 pistettä. Heh, taitaa minun opiskelut jäädä syksyltä ....

    • Justiinsasjoo

      29 pistettä. Päin seiniähän se meni

      • Kuinkahankäy

        57,7 pistettä sain. Hain Tamkiin bioanalyytikoks ja sosionomiks. Luin esivalintakokeeseen neljä päivää eli siinä suhteessa oon tyytyväinen tulokseen, mutta jännittää kyllä riittääkö tuo mihinkään..


    • Sosionomiksiko

      Pisteitä tuli 46.6. olen pettynyt koska luin aivan törkeesti. Kova on järjestelmä rokottamaan vääristä vastauksista. Enkku ja matikka oli vaikeat. Toivotaan että näillä ees jatkoon pääsee.

    • superonnellinen

      pisteillä 50,1 kutsu fysioterapeutin monimuototeutuksen valintakokeeseen jyväskylään! :)

    • miuii

      saiko kukaa turkuun kutsua?

    • Yllättynyt

      Ihmeiden aika ei ole ohi, pisteillä 46,8 kutsu Laurea Otaniemi sosionomikoulutuksen pääsykokeisiin!

      Onko kukaan saanut kutsua Laurea Lohja sosionomi monimuotototeutuksen pääsykokeisiin?

    • Thhö

      Minäkin sain kutsun laureaan Sosionomi linjalle ja ihmettelin myös tuota lohjaa, itselläni oli Lohja ensimmäisenä. Sinne on varmaan ollut isompi pisteraja. Sain kutsun myös laureaan terveydenhoitoon ja kutsussa luki että voi osallistua vain yhteen kokeeseen joten tarkoittaako se sitä että jos osallistun Sosionomi kokeeseen niin en voi tulla valituksi terkaksi?

      • Gdghg

        Mitkä pisteet sait Th laureaan??


    • Thhö

      Minulla oli pisteitä 49.8 paljonko sinulla?

      • Gdghg

        62,7 hmmm enkyllä kutsua saanut


      • Thhö

        Oho, no ehkä sinun kutsusi tulee ensi viikolla? Mihin yksikköön hait? Itse hain Otaniemeen. Katsoin laureaan sivuilta haku tilastoista että Tikkurilan kampukselle oli paljon enemmän hakijoita joten varmaan pisterajatkin korkeammat?


    • Busy95

      Hei onko kukaan saanut kutsun Diakiin tai Xamkiin?

    • Tytteli_epätoivoinen

      TAMK RÖNTGENHOITAJA! Millä pisteillä olette saaneet kutsun valintakokeeseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1665
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1525
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1434
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      45
      1401
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1268
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      9
      1147
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe