Kela käsittelee hakemuksen neljässä päivässä!

ylpeenäesittää

*ylpeenä*

voin kertoa että kelan tahti on huippunopea:)

jos ette usko niin se on sitten voivoi

10

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksviikkoavaan

      Voin uskoa, ihan saman huomasin kuukausi sitten kun sain hammaslääkärikuluja takaisin.

    • En_usko

      Se on sitten voivoi.

    • dfasfeasfefefaseasfeee

      Kelanko virkanilkki siellä kirjoittelee? Kumpa nilkki keskittyisi niitten hakemusten perkaamiseen!

      • Tanze

        Tampereella jätin hakemuksen sähköisesti eilen 27.3 ajalle 1.4-31.10.17.
        Yllätys oli todella suuri kun olivat käsitelleet hakemuksen samana päivänä ja tehneet myös päätöksen lokakuun loppuun saakka.
        Tosin sähkölaskua, jonka laitoin viestillä liitteeksi, eivät olleet saaneet käsiteltyä.

        Aikamoinen parannus kuitenkin, kun vielä hetki sitten odottelin lasku rahoja 10 arkipäivää ja maaliskuun päätöksen tekeminen kesti 9 arkipäivää.


    • Kela-kaatuu

      Itse olen kiinnittänyt huomiota siihen että kela julkaisee vain "keskimääräisiä käsittelyaikoja", eivät sitä kauanko päätökset ovat kestäneet.

      Tälläkin palstalla usein lukenut että hakemus kestää sen 12-17 aekipäivää käsitellä joten kelan tieto että keskimäärin menneet läpi 9 päivässä on selkeä tilastokusetus. Tekevät kelassa noita 0-3 päivää vanhoja hakemuksia samaan aikaan kuin noita 17 päivää vanhojakin ihan järjestelmällisesti että keskiarvo pysyy hyvänä! Oon ihan saletisti varma tosta!!!

      • sitenvaan

        Joo, keskiarvot saa paremmiksi kun käsittelee "perustapaukset" ihan heti. Eli sellaiset, joissa on selkeät vakikuukausimenot, ja yksi tai kaksi perheenjäsentä, ja vakitulot tai vakitulottomuus. Kun noita tapauksia on tyyliin puolet tapauksista, keskimääräiset ajat saa hyviksi käsittelemällä nuo heti kun tulevat. Ja sitten ne vaikeammat tapaukset voivat viipyä aika pitkäänkin. Laissa ei puhuta keskiarvoista, vaan yksittäisen hakemuksen enimmäiskäsittelyajoista.


      • voihanelli

        Itsellä on perussimppeli hakemus, ei edes liitteitä "sotkemassa" mutta niin vaan kestää joka kuussa päätöksen vääntäminen. Taas odottelen jo ties kuinka monetta viikkoa. Kyllä ihmettelen mistä Kela ottaa ne keskimääräiset käsittelyaikansa jos jo yksinkertainen hakemus jumittaa joka kerta. Hakemushan menee "käsittelyssä" tilaan vasta kun liitteiden toimitusaika (eli se 7 arkipäivää) umpeutuu. Aloittavat käsittelyajan laskemisen varmaan vasta tuosta alkaen, muuten tuo n. 9 päivää on ihan huuhaata.


      • ssssssssssssssssss2
        voihanelli kirjoitti:

        Itsellä on perussimppeli hakemus, ei edes liitteitä "sotkemassa" mutta niin vaan kestää joka kuussa päätöksen vääntäminen. Taas odottelen jo ties kuinka monetta viikkoa. Kyllä ihmettelen mistä Kela ottaa ne keskimääräiset käsittelyaikansa jos jo yksinkertainen hakemus jumittaa joka kerta. Hakemushan menee "käsittelyssä" tilaan vasta kun liitteiden toimitusaika (eli se 7 arkipäivää) umpeutuu. Aloittavat käsittelyajan laskemisen varmaan vasta tuosta alkaen, muuten tuo n. 9 päivää on ihan huuhaata.

        Et sinä voi sitä tietää, onko anomuksesi simppeli kelan näkökulmasta. Joillakin voi olla syystä tai toisesta mitä lie tarkistuksia mitkä ei näy millään tavoin hakijalle.

        Voi olla myös sellanenkin systeemi jotkut asiakakasryhmät on tarkemmassa syynissä kuin toiset, voi olla myös että satunnaisesti toisista tehdään kaikenlaisia rekisteri yms kyselyjä ja hakuja jotka vie aikaa.

        Kaikki tällainen kelan sisäisiä asioita joista tavan pulliaiset ei tiedä mitään.


      • kelalotto

        Tavan pulliainen ei toki tiedä mitä kela kaiket viikot nysvää mutta pulliaisen pitää olla kuitenkin asioista ja pykälistä hyvin perillä jotta voi tarkistaa miten arpajaisissa on käynyt, tuliko suttajasekundaa vai (vahingossa) jopa kerralla ihan oikea päätös.


    • Elli_Vaan_Kurssittaa

      Kelan Elli on varmaankin ryhtynyt kurssittamaan väkeään laskimen käytössä - veikkaan mä. Näin sitten toimeentulotuen liitteet jäävät kurssilaisilta osaamatta ja näkemättä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe