Vesakon poisto ongelma

Vesakko123

Naapurissa tyhjätontti, emme tiedä omistajaa. Tiheä vesakko siinä rajan tuntumassa, voinko poistaa pikku haapoja naaputitontilta?

16

1265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riskialtista

      Et uskokkaan, että miten ison ja kalliin riidan tuollaisesta saattaa saada aikaan. Kannattaa ehdottomasti selvittää omistaja ja kysyä.

    • entiedäomistajaa

      Minua taasen häiritsee naapurin kesämökki, erityisesti peltikatto kiiltää ja häikäisee, saanko mennä hävittämään tuon kesämökin?

      • Naapurinkaa

        Jos se on asumaton etkä tiiä kuka omistaa nii anna mennä vaan!!


    • Kasvavamökki

      Jos se on mökki asumaton etkä tiiä omistajaa niin anna mennä vaan! Se on vissiin kasvanu siihen ihan itekseen.

    • Jos et tunne naapuriasi, kannattanee ottaa yhteyttä paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen ja selittää tilanne. Sieltä sitten neuvovat.

      Vesakko naapurin puolella on metsänhoidollisesti tietenkin ongelma rajan toisellakin puolella. Pitäisi kuitenkin olla sanomattakin selvää, ettet voi mennä hoitamaan metsää naapurin puolelle omine lupinesi. Ainakaan luvaton hoitaminen ei onnistune ilman seuraamuksia, jos naapurisi saa toimistasi tietää.

      Voidaan kysyä, mikä on vesakon hinta? Tuskin kovinkaan paljon. Hallinnan loukkauksesta tullee sakot, joiden suuruus riippunee tuloistasi. Tietoinen piittaamattomuus lain käskyistä ja kielloista saattaa korottaa sakkosummaa, mutta ainahan kaikkea voi perustella erehtymisellä rajan paikasta.

    • raivaanMIssaHaluun

      Vakaa ja järkevä ihminen voi tehdä metsänhoitotöitä tarpeen ja oman harkinnan mukaan myös naapurin puolella. Ei siinä ole kenelläkään mitään sanomista semmoisessa asiassa. Lukee muistaakseni kuitenkin jossakin, että sataa metriä kauemmas omasta rajasta ei ole kuitenkaan suotavaa eksyä.

    • lhku

      1,5 metrin rajalinjan saa avata, eli 75 cm rajan kummaltakin puolelta. Tosin siinäkin tapauksessa olisi suotavaa ilmoittaa naapurille etukäteen.

    • nallepöllö

      Kiitos hapesta. Haapa on ainoa puu, joka tuottaa sitä myös talvella kuorellaan. Laita linnunpönttöjä.

    • nallepöllö

      Kiitä hapesta. Haapa on ainoa puu, joka tuottaa sitä kuorellaan talvella.

    • Luonnonmonimuotoisuus

      Kiitä hapesta. Haapa on ainoa puu, joka tuottaa sitä talvella kuorellaan.

    • ongelmiatiedossa

      Olet täysin altavastaaja, kun menet sinne naapurin puolelle luvatta raivaamaan. Oli se puusto mitä hyvänsä, niin ei kuulu sinun oikeuksiin mennä sinne raivailemaan. Omalle puolellesi tulevia oksia voit raivata ja rajalinjaa siivota, siihen päättyy oikeutesi. Sakoa tulee ja jos naapurisi on oikein oikeuksistaan tietoinen, niin puille tulee hintaa odotusarvoineen. Et voi oikein mitään muuta, kuin maksaa, käräjille on turhaa mennä hakemaan lisää maksamista. Oma lukunsa on sitten ne metsän omistajat, kun pistävät todella "ison remmin päälle" ja saat tuta oikein kunnolla raivanneesi metsää naapurin puolella.

    • Poistoisenmaalta

      Oletteko koskaan kuulleet maanmittauslaitoksen pitämästä kiinteistörekisteristä.

    • Eitartteedespaaluttaa

      Alkuperäiseen kysmykseen. Kyllä voit. Haavat, männyt ja kuuset saa nykylain mukaan kaataa myös naapurin puolelta. Sen sijaan esim. leppä, paju ja saarni on kiellettyjen "naapuripuiden" listalla. (Metsälaki 22 § momentit 4 ja 6.)

      Sanoohan sen jo maalaisjärkikin että jos on tarve esim. rakentaa huussi naapurin puolelle niin on siihen tila saatava raivattua. Edellisessä kappaleessa mainituin puulajirajoituksin vaan katot sen esim. huussin tai muun pienehkön rakennuksen paikan.

      • jasittenkarkuun

        Just noin, työ myös suositellaan tehtäväksi A, naapurin poissa ollessa tai B, yöaikaan.


      • kävinmetsäpalstallani

        Meidänkin mökkinaapuri on soveltaanut tuota lakia ja oli rakentanut kellarin 70 metriä meidän puolelle, saunan harjaa myöten meidän puolelle ja autotallin vain osittain meidän puolelle, että vähän takaseinää on meidän puolella ja räystäs kokonaan, huussi on rajalinjalla. Jätteet näyttää naapuri tuonneen meidän metsään, joten nekin saa ilmeisesti tuod naapurin puolelle.


    • seurtkaalakimuutoksia

      Nykyihmiset tahtoo olla vaan niin avuttomia. Toiminnan miehet tietää jo pääministerin (maalaisliitto) käynnistämät normien purkutalkoot. Siellä on pooistettu nuo mökkitonttien keinotekoiset tonttirajat pienrakennusten perustamisen suhteen. Juuri noissa tapauksissa kun edellä on ansiokkaasti kerrottu.

      Ottakaa riittävästi selvää pykälistä ja itse sovellatte loput niin ihan hyvä tulee. Nykyinen metsälaki antaa kyllä mahdollisuuden harventaa sopivassa määrin naapurinkin metsää. Samaa luontoahan se loppupelissä on!

      Aloittajalle vaan terveiset että jos kuumana päivänä ryhdyt toimeen niin juomaa vaan mukaan ja jotain suolaista, esim. metvurstileipiä tms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe