painostaasiaa

painoindeksi

Harmittaa kun painoa tullut pikku hiljaa lisää ja kaikki kertyy mahaan. Olen painoindeksillä 24 mutta kaikki on mahassa ja se on ruman näköistä. Toisaalta en usko, että vaihdevuodet sinällään ketään lihottaa, vaan kait se vaan on se mitä suuhunsa mättää. Ne kilot kun tulee niin vaivihkaa. Lenkkeilen kyllä paljon ja hyvä niin, ties kuinka olis kiloja tullut. Täytyy vaan nyt alkaa katsomaan mitä suuhunsa laittaa. Tällainen aikuinen pieni nainen ei oikeastaan kauheasti energiaa tarvi. Onko muilla tullut tasaisesti painoa lisää? Oletteko saaneet laihdutettua? Minulla on hormonihoito, joka on minulle ihan välttämätön, että jaksan.

6

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yli50wee

      Minullakin painoa jokunen kilo tullut lisää ja juurikin sinne vatsan seudulle. Harrastan runsaasti liikuntaa jolla saan kunnon hien päälle mm. juoksu ja hikijumpat, uintia ja painotreeniä (isoillakin painoilla). Lisäksi runsaasti hyötyliikuntaa mm. kävelen paljon ja raput menen aina kävellen. Syön kyllä ihan normaalisti ja tällä liikuntamäärällä ruokahalukin hyvä. Vatsa nyt ei jättisuuri kuitenkaan ole mutta muuten suht. urheilulliseen ja lihaksikkaaseen vartalooni nähden vähän tuo vatsan koko kuitennin harmittaa. Ajattelenkin ilmiön johtuvan vaihtareista ja kun en hormonihoitojakaan voi käyttää. Ehkä geenitkin vaikuttaa sillä äidilläkin vaihtari-iässä nimenomaan paino kertyi keskivartalon ja vatsan seudulle.

    • 60n.nurkilla

      Ihan sama tarina mulla, puoli kiloa vuodessa on pukannut jo muutaman vuoden. En mässäile ja syön riittävästi proteiinia nälän pitämiseksi ja terveellisesti raasteita ja kasviksia ja kokojyväviljaa. Ja liikun. Pitäisi vain syödä vähemmän kuin ennen, ja vähän kärsiä nälkää, mitään muuta vaihtoehtoa en keksi. Tai pitää viikossa yksi syömätön päivä, kuten yks tuttuni. Mutta kun ei yhtään pysty olemaan nälissään, niin kuin nuorempana. Mulla kertyy tasaisesti joka puolella, ilokseni myös rintoihin, jotka ennen olivat liian pienet. Mies lohduttaa, että en ole niin paljon lihonut kuin naiset yleensä, tuntuu vitsiltä enemmän kuin että lohduttaisi.

    • jhhjgf

      Mitatkaa vyötärön ja lantion välinen suhde. Googlettamalla varmaan löytyy turvalliset rajat. Muutenhan painonnousulla ei olisi väliä, mutta diabetes on todellinen uhka. Tosin ei siltä hoikkuuskaan turvaa.

      Haitallisen eli sisäelinrasvan pitäisi aika hyvin reagoida liikuntaan. Tosin stressihormonit lisäävät sen eritystä. Monella lienee paineita vaihdevuosi-iässä monistakin syistä, joten stressittömyyteen ei pääse. Ja kai keholle itsessään hormonimyllerrykset ovat riski. Eri hormonitkin vaikuttavat toisiinsa (stressihormonit, insuliinit, jne), joten kuka todella tietää, millainen myllerrys vaihdevuosi-ikäisen naisen kehossa on?

      Voit onnistua korjaamaan ruokavaliotasi ihan pienillä liikkeillä. Pienistä puroista ne isotkin virrat koostuvat. Eli mieti yksitellen, mitä voit korjata paremmaksi, ja korjaa. Itselläni kun on tuota verensokeriongelmaa, niin olen parin vuoden aikana näin tehnyt. Hitaat muutokset eivät edes ole iso kärsimys, niihin tottuu mieli ja makuaisti. Esim. kaikki mehut täysmehut mukaan lukien kannattaisi unohtaa. Mieluummin hedelmä kuin mehu (em. sisältää kuitua). Koeta karsia valkoinen jauho ja -sokeri ajan myötä kokonaan pois. Lisää vihanneksia (vaikka pakastesellaisia), jollet muuten syö. Syö entisen kokoisia aterioita, mutta korvaa osa ateriasta vähäenergisemmällä vaihtoehdolla (kuten kasviksilla, salaateilla). Ehkä kaikkein rasvaisimmat tuotteet kannattaa unohtaa, paitsi pähkinät ja avokadot ja vastaavat, joissa rasva on luonnollisessa muodossa.

    • Hormoonit_vaikuttaa

      Vaihdevuodet eivät todellakaan aiheuta lihoamista. Mutta hormonitasapaino muuttuu estrogeenien vähetessä testosteronien suuntaan ja testosteroni "ohjaa" rasvan kertymään vatsan seudulle.

    • 60n.nurkilla

      Vaihdevuosien aikana eli vanhetessa energiatarve vähenee. Jos ennen olen tarvinnut 2000 kcal, nyt tarvitsen vain 1800 kcal/vrkssa. Siinä onkin tekemistä, kun ruokahalut ja -tavat ovat samat, pitäisi vain osata vähentää syömistä jokaiselta aterialta vähän.
      Ei minulla erityisesti vyötäröön kerry, en sitä mittaile, näenhän vaa´asta, että paino nousee.

    • 6155

      Painoa hiipii ja asettuu juuri vatsan tienoille. Kolesteroli on kohonnut, sokeri ei eikä verenpainekaan. Ennen vaihtareita sain joskus jonkin kilon pois, mutta nyt en sitten millään. Laitan kai sitten toivoni siihen, että vanhana muijana ruokahalu vähenee ja laihdun. Muttei niin käynyt äidillenikään.
      Kohtu on poistettu ja syön Progynovaa. Vaihtarit eivät muuten vaivaa. Jääkaappi vaan on turhan lähellä kaiket päivät. Uimassa käyn ja kävelen talvisin kauppaan ja takaisin. Nyt pääsee pyörällä ja liikunta vähenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe