Eikö saa sanoa ääneen

kokemustämäkin

Tulin v 2006 sättiin. Piti keksiä ajankulua, kun työn vuoksi piti olla 7-21 aina saatavilla. Silloin tutustuin ekana yheen tyyppiin. Seurasin sitä ku koiranpentu huoneesta toiseen. Opettelin sätin saloja. Sitten pääsin omilleni. En enää tarvinnut opastajaa.

Silloin se opatajani aloitti mollaamiseni. Se on jatkunut kaikki nämä vuodet. Tänään kerroin huomioni huoneessa. Opastajallani ei ole jalkoja. Olin ikävä ihminen, kun kerroin päätelmäni. Moni kuitenkin näkee hänessä potentiaalisen kumppanin jne. Minusta on kyllä rehtiä kertoa, että kyseinen henkilö on invalidi. Kun tosiasit on tiedossa, sitten voidaan haaveilla.

27

1078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koittakaa.ymmärtää

      Jos kertomasi tarina on totta, niin sinulta puuttuu pelisilmä. Pelisilmän paikalla sinulla on puusilmä.
      Ylellä toisen terveydestä tai poikkeavuudesta tiedon jakaminen toisille on rikkollista ja ala-arvoista. Se mitä ihminen kertoo itsestään toiselle tai jättää kertomatta, on ihan ihmisen oma asia.
      Ihan erikseen ovat sitten henkeä tai omaisuutta uhkaavat asiat. Mutta niistä kuuluukin sitten ilmoittaa viranomaisille. Eikä näitäkään ilmoituksia pitäisi mennä tekemään huhupuheiden pohjalta.

    • ystävänä

      haloo
      10v
      ja aina uudet, uudet ja uudet naiset pitävät häntä potentiaalisena kumppanina. Tuhlaavat aikaansa häneen. Jos tietäisivät, että kyseessä on inva, niin eivät tuhlaisi aikaansa. Sen sijaan joku voisi ihan oikeasti tykätä hänestä ja jäisi ystäväksi. Ilman mitään romanttisia toiveita?

      • heikkolenkki

        Jos ap kysyy mielipidettä niin ei tuo vammasta kertominen mielestäni ollut oikein, mutta kyllä itsellekin väliin houkuttais tehdä samoin, kun joku jonka hyvin tietää oikein esittää kehuskelee ja aika selvästi pyrkii hyötymään ihmisten herkkä uskoisuudesta. Sitten taas palauttaa mieleen että sätissä ollaan varoitetusti omalla vastuulla kaikki ja nimenomaan juttelemassa yhdessä, kaiken muun tuttavuuden ollessa myös oman harkinnan takana. Outoa on miten jotkut ihan haukkuu jos ei innostu muusta seurustelusta tai kaveruudesta johon ei halua. Sitten kun odotuksessa pettyy alkaakin se mollaus kuten ap-lle käynyt.
        Näistä ihmisten solvauksista sen verran että pääministerin morsian ainakin sai tuomiolle häntä täällä parjanneet, nimimerkkien takaa ja rapsuja näille tuli.
        Eikö ap voisi laittaa treffi ilmoituksen tai alkuunsa tehdä selväksi sen että etsii henkilöä jolla on kaikki paikat kunnossa.


    • sivustaseurannut

      Ei kai kaikki naiset sentään sätistä ole liveseuraa hakemassa, jos kaikki muu on sitten ajantuhlausta? Nyt taitaa olla niin, että kevät on tehnyt tepposensa jonkun päässä. Ja pahasti.

      • jokupahastipihalla

        Suurin osa kyllä tekee aivan muuta.


    • Nyssetulee2

      Kyllä tuolla on muidenkin sairauksia ja puutteita käyty läpi ettei tuo nyt mitään uutta ole.Onhan se hyvä tietää ettei turhaan käytä hyvää aikaa hukkaan. Toki sallittuahan se on pyörätuolissakin chattailla.Mutta että treffeille.......

    • Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on Suomen rikoslaissa rangaistavaksi säädetty teko, josta voi seurata sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen syyllistyy levittämällä sellaisia toisen yksityiselämään kuuluvia tietoja, joiden leviäminen voi aiheuttaa kärsimystä sille, jota tieto koskee. Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on sisältörikos, jossa rikos tehdään saattamalla tietoa julkisuuteen.[1] Tällaisten tekojen säätämisellä rangaistavaksi halutaan suojella yksityiselämän suojaa, joka on turvattu perustuslain 10 §:ssä. Rikos eroaa kunnianloukkauksesta siten, että siinä on kysymys oikeellisen tiedon levittämisestä, kun taas kunnianloukkauksessa on ensisijaisesti kyse valheellisen tiedon levittämisestä. Politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa toimivan henkilön yksityiselämästä saa kuitenkin ilman lupaa levittää myös sellaisia tietoja, jotka voivat aiheuttaa tietojen kohteelle kärsimystä. Tiedon levittämisen on tällöin oltava tarpeen jonkin yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelyssä ja sen pitää liittyä tällaisen henkilön tehtävien suorittamisen arviointiin.
      Rikoksesta käytetään usein virheellistä nimitystä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Nimitys on virheellinen[2], koska tekoon ei syyllisty levittämällä loukkaavaa tietoa vaan levittämällä tietoa yksityiselämää loukkaavalla tavalla. Virheellinen kirjoitusasu on päätynyt jopa hovioikeuden päätöksiin.[3] Käytännössä muun kuin suoranaisesti yksityiselämään liittyvän tiedon levittämisestä syyttäminen voisi tämän lain perusteella tulla kyseeseen vain poikkeustapauksissa. Tällainen tilanne saattaisi olla esimerkiksi se, että joku tarkoituksellisesti levittäisi muuta tietoa sellaisessa asiayhteydessä, että siitä ilmeisen perustellusti olisi pääteltävissä tai muuten ymmärrettävissä toisen henkilön yksityiselämän suojan piiriin kuuluva seikka.
      Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on asianomistajarikos. Valtakunnansyyttäjä voi kuitenkin määrätä syytteen nostettavaksi, jos rikos on tapahtunut joukkotiedotusvälinettä käyttäen ja erittäin tärkeä yleinen etu vaatii syytteen nostamista.[4]
      Säännös tuli ensimmäisen kerran rikoslakiin vuonna 1974 (laki 908/1974) ja sille annettiin kutsumanimeksi Lex Hymy[5], koska säännöstä perusteltiin Hymy-lehden sopimattomaksi katsotulla kirjoittelulla. Lex Hymy tarkoittaa rikoslain silloiseen 27. lukuun lisättyä pykälää 3 a yksityiselämän loukkaamisesta, ja säännös tuli voimaan 1. tammikuuta 1975.[6]

      • gunilla23

        Chatissa nimimerkillä oleva ei ole oikeustoimikelpoinen.Joten turha jauhaa tuota täällä.


      • kaunisaamuhuhut
        gunilla23 kirjoitti:

        Chatissa nimimerkillä oleva ei ole oikeustoimikelpoinen.Joten turha jauhaa tuota täällä.

        Nikki on silloin oikeustoimikelpoinen, kun on ilmoitettu yleiseen tietoon nikin oikea nimi. Silloin jos nikkiä herjaat, voi nikki nostaa syytteen, koska hänen oikea nimensä on julkaistu. Tästä on ihan selvät ohjeet poliiseilla kysykää vaikka. Sillähän nää eräät haastavat riitaa kun heidän nimet tiedetään ja tällä tapaa yrittävät saada itselleen lisää rahaa. Onneksi ei taida määrätyissä piireissä onnistua, kun on itsensä hoitanut siihen pisteseen ettei Poliisilaitoskaan usko kaikkea ja katsoo että se nikkikin on syyllistynyt herjaamiseen ihan itse tai sen aloittamiseen.


      • viestijäjack
        kaunisaamuhuhut kirjoitti:

        Nikki on silloin oikeustoimikelpoinen, kun on ilmoitettu yleiseen tietoon nikin oikea nimi. Silloin jos nikkiä herjaat, voi nikki nostaa syytteen, koska hänen oikea nimensä on julkaistu. Tästä on ihan selvät ohjeet poliiseilla kysykää vaikka. Sillähän nää eräät haastavat riitaa kun heidän nimet tiedetään ja tällä tapaa yrittävät saada itselleen lisää rahaa. Onneksi ei taida määrätyissä piireissä onnistua, kun on itsensä hoitanut siihen pisteseen ettei Poliisilaitoskaan usko kaikkea ja katsoo että se nikkikin on syyllistynyt herjaamiseen ihan itse tai sen aloittamiseen.

        Kyllä se on niin että nikkiä vastaan et voi mitään syytettä nostaa ja se on saletti. Turha väittää vastaan.Onhan täällä erästä kohtaan solvattu nimeltä mutta jos ei tiedä kuka solvaaja on se on siinä.


      • minäainakintiedän
        viestijäjack kirjoitti:

        Kyllä se on niin että nikkiä vastaan et voi mitään syytettä nostaa ja se on saletti. Turha väittää vastaan.Onhan täällä erästä kohtaan solvattu nimeltä mutta jos ei tiedä kuka solvaaja on se on siinä.

        Mutta kun tietää niin voi....


      • herrakätevä

        Oikein lakinainen astui areenalle , eikö ole muuta tekemistä ? Jokainen tuntee Suomen lain noilta osin. Varsinkin me sivistyneet jotka emme moisia lausuntoja anna kuvien kera .


    • pettynytchattiin

      Chatissa on ihmisiä jotka kertoo toisten henkilökohtaisia asioita ikävä kyllä, samoin tekevät omia johtopäätöksiä asioista joita ei tiedä. Kuka voi luottaa tuollaiseen porukkaan?

      • Dillenbourg

        Ei pidä luottaa. Säännöissäkin asia tuodaan esille selkeästi:

        Älä anna henkilötietojasi. Älä koskaan kerro oikeaa nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi, sähköpostiosoitettasi, salasanojasi tai muita tärkeitä henkilötietoja julkisesti chatissa, jos joku utelee niitä sinulta. Chat ei ole turvallinen paikka tällaisten tietojen luovuttamiseen, eikä niitä kannata koskaan antaa edes sähköpostitse tuntemattomalle henkilölle. Jos joku utelee sinulta tällaisia tietoja, ole varuillasi ja lopeta tarvittaessa keskustelu kysyjän kanssa. Jos olet alaikäinen ja aikuinen ehdottaa seksiä tai tapaamista, lopeta heti keskustelu ja ilmoita asiasta luotsille.


    • räkätiräk

      On aloitus milloin mikäkin niin aina samaan jankkaamiseen päätyy täällä kaksi henkilöä jotka kumpikin on monella nikillä josta toisiaan syyttävätkin, mies ja nainen.

      • sinunkomaailmaon

        Aika lapsellista taas, ja outoo vanhuusfobiaa. Ei se vanhuus hetkessä tuu eikä reuma oo mikään vanhuus-tismi vaan kaiken ikäisten sairaus ikävä kyllä. Oma lapsi sairastui 5 vee ja jos luulet että se on helppoo niin väärässä oot. joten mieti vähän ja lakkaa olemasta inhottava ja katkera joka suuntaan. Kaikki on jotenkin sun tiellä ja liikaa, miks? Ei sullekaan joku urputa koko ajan.


    • jalatonna

      ihmisen rumuus, voi sua mies parkaa.

    Ketjusta on poistettu 40 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe