Remontti harkinnassa, lämmitykseen vinkkejä

hansjaakko11

Tällähetkellä kylppärissä vesikiertoinen lämmitys patterilla. Neliputkinen patteri, jossa kiertää käyttö ja lämmitysvesikierto. Nykyään siis käyttövettä ei saa käyttää huoneen lämmönlähteenä, mutta esim. pyyhekuivain on sallittu, kun ei ole varsinainen tilan lämmittämiseen tarkoitettu? Eli periaatteessa kun joudutaan nykyinen patteri poistamaan, niin sitä ei saisi enää kytkeä takaisin? Mitäs tässä on sitten vaihtoehtoja. Pelkkä käyttövesi ei riitä tilan lämmittämiseen ja muutenkin on tuo teho rajoitettu käyttöveden osalta? Eikä hirveästi houkuta lattian korotusvalu, pieni kylpyhuone jossa suhteellisen isot kaadot pinta-alasta johtuen, jos tuota 5cm korottaa niin tuntuu kyllä haaskaukselta. Lisäksi remontin hinta kohonnee reilusti. Eikä se silti lämpeä kesällä.

Onko siis ainoat järkevät vaihtoehdot sähkökäyttöinen lattialämmitys ja pyyhekuivain käyttöveteen. Tai nykyisen patterin korvaaminen uudella, jos se on sallittua? Tämä vie vain pienestä tilasta putkineen ikävän paljon tilaa.

7

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Minulla on kotitaloni, vanhan hirsitalon, kylppärissä muovimaton alla matalajännitteinen sähkölämmityskalvo. Lisäksi on sähköpatteri seinällä. Suihkuttelu suihkukaapissa on lämpimämpää puuhaa siellä kuin kaupugin omakotitalossani. Lähinnä ero tulee siitä, että valun sisällä olevan lattialämmityksen lämpötila vaihtelee, ja koneellinen ilmanvaihto aiheuttaa pientä viimaa.

    • näin.naapurissa

      Kesällä ei ole tarvetta lämmittää kylpyhuonetta vaikka moni tekeekin sitä. Sähkölämmitys lattiassa ei nosta paljonkaan pintaa.

    • NickNailer

      Vaikea sanoa mitään, kun ei ole nähnyt. Aika paljon riippuu lattian meteriaalista ja asumismuodosta. Omakotitalossa voi tehdä vapaammin. Ilmeisesti käyttövesikierto on tarkoitettu varsinaisen lämmityskauden ulkopuolella käytettäväksi "kuivatuslämmönlähteeksi", vai?

      Putket voi toki roilottaa koneella betoniin, jos lattiassa on betonia. Sähkövastukset saa aika mukavasti hyvinkin pieneen tilaan.

      Kesällä on hyvä lämmittää hiukan, jotta kosteus pysyy hallinnassa.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Klinkkerilattia on kesälläkin kylmä ilman lämmitystä. Taloni sähkönkulutus on alhainen vaikka pesuhuoneen ja vessan lattialämmitykset ovat päällä ympäri vuoden. Vaimo haluaa tuon lämpimän vessanlattian.
        Molemmissa huusholleissani pyyhkeet ym. kuivuvat hyvin narulla tai varrasnaulakossa.


      • helppo.konsti
        Osa-aikaeläkeläinen kirjoitti:

        Klinkkerilattia on kesälläkin kylmä ilman lämmitystä. Taloni sähkönkulutus on alhainen vaikka pesuhuoneen ja vessan lattialämmitykset ovat päällä ympäri vuoden. Vaimo haluaa tuon lämpimän vessanlattian.
        Molemmissa huusholleissani pyyhkeet ym. kuivuvat hyvin narulla tai varrasnaulakossa.

        Osta vaimolle joululahjaksi tossut.


      • hansjaakko11

        Rivitalo rak.vuosi 66 ja betonilaatta. Käyttövesi on tarkoitettu kuivatukseen lämmityskauden ulkopuolella. Sähkö olisi paras ratkaisu helppouden kannalta, mutta siinä joutuu itse maksamaan tuon lämmityksen, kun muutoin menisi kaukolämmöllä. Roilotus olisi juu yksivaihtoehto, mutta kyllähän siinäkin lattipinta nousee jonkun verran ja en ole varma laatassa hirveästi varaa roiltukseen. Lattiapinta ei ole maanpinnantasolla, mutta lienee kuitenkin maanvarainen. Vesikiertoisessa voi olla myös yhtiöllä jotain koputtamista, kun sähköinen lienee läpihuutojuttu. Vaatiiko vesikiertoinen lattilämmitys paljonkin tilaa säätölaitteille ja onko sellaiset mahdollista sijoittaa esim. katonrajaan, josta nykyisetkit putket tulevat. Toki jos mahdollista niin näillekkin roilutus tiiliseinään (ei ulkoseinä), niin saisi piiloon?


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kai sinä kaukolämmöstäkin joudut maksamaan. Kylppärin lämmitys matalajännitekelmulla lattiassa vie tosi vähän sähköä. Kalliimmaksi tulee betonilaatan lämmittäminen vaikka sen tekisi millä tahansa. Talossanikin se on varsinainen sähkösyöppö.
        Katselin verkkoyhtiön käppyrästä että hirsitalossani kului sähköä eilen alle 1 kW teholla, vaikka tuon lattialämmityksen lisäksi pyöri kaksi ilmalämpöpumppua, ja vedenlämmitinkin kai otti vähän sähköä. Lisäksi on pakastin-jääkaappi ym. Pesuhuoneen patteri ei ole päällä, koska huoneen ovi on raollaan jotta vartiointisysteemin pääsee kytkemään päälle ja pois ilman että kamera näkee ja tekee hälyn.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      217
      1825
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1679
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      67
      1480
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1152
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1070
    6. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1046
    7. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1045
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      2
      960
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      930
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe