eitottatotta

moikat

Kaisa Lepola. Eikös spr saa myös valtion verorahoja elikkä meidän Forssalaistenkin veroja.

42

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväkirjoitus

      Oli tosiaan ajatuksia herättävä ja hyvä kirjoitus Forssan Lehdessä. Alla hiukan tiivistystä ja omaa tulkintaa siitä. Vastaanottokeskus työllisti siis suoraan 11 henkilöä, ja lisäksi se toi töitä myös mm. terveydenhuoltoon, jonka laskun maksoi kokonaan valtio. Forssa-asunnot sai 300 000 euron tulot, joista 170 000 euroa meni asuntojen ylläpitoon, ja 130 000 euroa sen suoraksi voitoksi. 170 000 euron menoista puolestaan mukava siivu taisi tulla Forssan kaupungille, jolle kerrostalo maksoi mm. kiinteistöveroa, vesimaksuja yms. Opetukseen valtio antoi yli 400 000 euroa, ja kaupungin menot olivat 200 000 euroa, eli kaupunki sai 200 000 euroa voittoa, joka jo yksinään käänsi Forssan kaupungin tilinpäätöksen vuodelta 2016 plussalle. Kauppoihin uudet asukkaat kantoivat rahaa ehkä 700 000 euroa, mikä tuotti niihin työpaikkoja. Kaiken kaikkiaan VOK lienee tuonut noin 20 työpaikkaa Forssaan. Valtio maksoi menot.

      Jos VOKia ei olisi Forssaan tullut, työpaikat olisivat menneet johonkin muuhun kuntaan, ja veronmaksajat olisivat maksaneet valtion varoista menot sitten niihin, ja Forssan tilinpäätös vuodelta 2016 olisi todennäköisesti ollut tappiollinen. Nyt Forssan talous sai apuja VOKista, ja kaupungin taloudellinen tulos oli parempi kuin vuosiin.

      • dslkjflkdsajf

        Älkää nyt hyvät ihmiset uskoko hyväkirjoitus- kirjoittajaa. Ei rahat tule mistään taikaseinästä vaan kaikkien veronmaksajien maksamista veroista. Jos tämä mamu-bisnes olisi kannattavaa, miksi se maksaisi valtiolle 1,5 miljardia. Me kansalaiset olemme se valtio, mikä sen maksaa.


        Kuntaliitton kannan mamu-sijoituksesta voitte lukea ylen uutislinkistä, se on eri kuin Lepolan.

        http://yle.fi/uutiset/3-8378524


      • muistanko.oikein

        "hyväkirjoitus"

        Mistä luvut on mahdollisuus tarkistaa. Ennen tarkastusta pidän lopputulosta huu haa juttuna.

        Toiseksi, kaupungin hyvä tulos syntyi muistaakseni kun vasemmisto vaati varman päälle riittävän korkean veroprosentin, oikeisto halusi matalampaa kun kuntavero on tasavero joka menee kaikilta, myös köyhiltä. Oliko se niin.


    • ertyuiopvb

      "20 työpaikkaa Forssaan"

      joo mutta ei forssalaisille.
      tuosta jutusta saa käsityksen että olivat kuin kultakaivos.
      Mutta mikä on tilanne tästä eteenpäin. Se on sama tunne kun pakkasella laskee housuihin, hetken lämmittää.......

      • fmmfm

        Nyt tilanne on se, että kaupungin tulot Saksankuja 9:stä loppuivat ja kerrostalo puretaan tänä vuonna pois. Samoin VOKin työpaikat loppui. Kouluista lähti hiljattain moni oppilas kesken vuoden ja kaupungin tulot niistä loppui siihen lähteneiden osalta. Terveydenhoidossa on nyt vähemmän työtä kuin vuosi sitten, ja työpaikat vähenevät sielläkin. Kaupoissa on nyt pari sataa asiakasta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, eli myyjien työtunteja on tarjolla nyt vähemmän. Uusia rakennuslupia uusiin asuinrakennuksiin ei Forssassa ole viime kuukausina juuri haettu.

        Ehkä VOKin lakkautus joitain kaupunkilaisia hetken tosiaan lämmitti, mutta nyt kaupungin tulojen vähennyttyä sitten kaikkien veroprosenttia joudutaan pitämään pysyvästi korkeammalla.

        Jos kukaan ei yritä mitään, kaupunki ei kasva eikä työllisyys kohene. Kaupunki kaipaa kipeästi uusia yrittäjiä, uusia asukkaita kaupungin vuokra-asuntoihin ja uusia työpaikkoja.

        VOK ei ollut kultakaivos, vaan ennemmin rautakaivos, joka tuotti tuloja seudulle, mutta vaati myös työtä. Mutta kaupunkitaloudelle se oli selkeästi positiivinen asia.


    • Iamnotarobot

      Yhden asian ja yhden aivosolun omaavilla junteilla meni nyt sormi suuhun, kun luvut saatiinkin pöytään. Vuosi sitten samat immeiset itki, kun kaupungin talous oli kuralla. Nyt ollaan ylijäämäinen kiitos tämänkin rahan. Eli nyt voitte lopettaa tämän vikinän ja keskittyä johonkin muuhun.

      SPR kerää rahaa ja saa rahaa globaalilta järjestöltä tällaisia varten. Tottakai tähän käytetiin veroeuroja, mutta niin sitä käytetään kunnalistalouteen aina. Uskallan epäillä, että näistä kahden virkkeen välimerkittömistä viesteistä löytyy takaa ihmisiä, jotka ovat itse täysin myös verosta maksettavien tukien varassa. Joten suut suppuun!

      • holjaarahaa

        Köyhiähän Vorssa justiinsa haluaa kun ne ei maksa mitään. Voi tulla mistä vaan kuhan vaan muistaa makoilla ja nostaa kaikki tuet valtiolta ja asua Forssa-asunnoilla vuokralla. Rahaa tulee painamalla ja sähkö töpselistä.
        Kela gold- kortti on nyt se, millä tienataan! Älkää nyt hyvät ihmiset patistako lapsianne yhtään elämässä eteenpäin kouluun tai töihin kun tienataan kaikki rahaa Vorssalle yhteisen hyvän puolesta. Kohta saadaan monitoimikoulu ihan ilmatteeks ylijäämillä. Varmaan musiikkitalokin, jos tarpeeks saadaan Kela gold-asukkaita. Puhalletaan nyt yhdessä samaan hiileen ja otetaan ihan iisisti ja järjestetään kursseja, että osataan kaikki etuudet valtiolta hakea, tiedättekö valtiolla on rahaa! Tulee painamalla! Kela god on nyt kova sana.


    • jo.poismuuttanut

      "Nyt ollaan ylijäämäinen kiitos tämänkin rahan"

      syy tuohon on se, kun korotettiin reippaasti veroprosenttia.
      aivan niin kuin ennenkin, ensin korotetaan reippaasti veroprosenttia, sitten on kassassa rahaa ja laitetaan sitä vaikkapa kartanonkatuun.

      kannattaa muistaa ja ymmärtää asioita vähän pidemmälle.

      • poisitsekinmuuttanut

        Veroprosentin nostokin auttoi toki osaltaan taloutta. Mutta se ei toimenpiteenä yksinään riittänyt vielä tuloksen nostoon nollan yli. Lisäksi veroprosentin nostoissa on sellainen ikävä sivuvaikutus, että veronkorotukset karkottavat nykyisiä ja mahdollisia tulevia asukkaita muualle halvemman veron kuntiin. Veroäyrin nosto vuodelle 2016 oli 0,5 % (19,5 prosentista 20 prosenttiin). Vuodelle 2017 veroa nostettiin 20,5 prosenttiin. Pitkällä tähtäimellä parempi vaihtoehto on saada mm. vuokra-asuntopuoli tuottamaan. Eli niiden käyttöaste lähes 100 prosenttiin, ja vuokra-asuntofirma voitolliseksi. Jos kaupungin vuokra-asunnot olisivat täynnä tuottamassa vuokratuloja, veroäyri voisi olla prosenttiyksikön verran alempi kuin se nyt on, ja kaupunki saisi silti samat tulot. Tätä vaan ei moni hahmota.


    • Vorssanpravda

      Nämä rahat on saatana kerätty suomalaisilta veronmaksajilta:pieni ja keskituloisilta. Ainoat voittajat lienee spr retkut ja vitunvillan omistaja. Sdp on aikaa sitten unohtanut nämä oikeat veronmaksajat jotka kaisankin elättävät. Tätä vokkia ei olisi pitänyt koskaan forssaan päästää. Jos kunnan asiat on niin heikolla tolalla että syöttiläiden elättäminen antaa jonkunlaista tekohengitystä niin kyllä on asiat huonosti. Tämä tuomiojan&halosen kopla pilasi hienon puolueen,nyt on enää vaikea saada äänestäjiä takaisin. Miten muuten kunniavieraat,joko he on töissä?. Minä olen tullut sinua auttamaan,kertoi "hunaja"kaupungin talolla ja sai raikuvat abloodit. Heh ,vittu mitä paskaa.

      • sitenvuaa

        Rahat on kerätty suomalaisilta veronmaksajilta: yrityksiltä, yksityishenkilöiltä, kiinteistönomistajilta, autonomistajilta, läpikulkumatkalla olleilta, turisteilta, Euroopan keskuspankin rahanpainokoneesta ja monista muistakin lähteistä.

        Jos kunnan talous on huonossa kunnossa, niin kyllä se elvytystä tarvitsee. Elvytys voi olla paitsi tekohengitystä, myös ihan oikeasti elvyttävää ja henkiin herättävää toimintaa. Moni kutistunut kunta sai viime vuonna elvytystä turvapaikanhakija-aallon myötä. Osa niistä nousi elvytyksen myötä jaloilleen. Pääkaupunkiseutu otti kai isoimman osan valtion maksamasta tulonsiirrosta ja sai melkoisen elvytysaallon, jolla pystyi rakentelemaan uusia kouluja, rahoittamaan metroja ja monenlaista muutakin. Heikossa taloudellisessa tilassa olevien kuntien kannatti erityisesti ottaa uusia työpaikkoja ja lisätuloja. Lähiseudulla esimerkiksi Punkalaitumen kunnan talous koheni viime vuonna huimasti, ja nyt kunta pääsee rakentamaan uutta koulua ja päiväkotia vuonna 2017, kun talous kestää hiukan paremmin investoinnit. Vuonna 2015 Punkalaidun sai vuokratuloja 415 000 euroa 433 000 euron kiinteistömenoja vastaan, eli sen vuokratoiminta oli tappiollista. Tyhjillään olevista tiloista tulee menoja, mutta ei tuloja. Viime vuonna kun vastaanottokeskus oli koko vuoden auki vuokratulot nousivat miljoonaan euroon, ja toiminnasta kertyi edellisen vuoden tappion sijaan 240 000 euron voitto. Lukua voi verrata siihen, että Punkalaitumen kunnan koko kunnallisverokertymä on 7,9 miljoonaa euroa vuodessa. Eli jo pelkän vuokratuoton kasvu toi saman kokoiset lisätulot kuin mihin kunnallisveron korotuksena tarvittaisiin ainakin 0,7 prosenttiyksikön veronkorotus.


    • eioletott

      Kyllä sinne kaupungin kassaan myös kilahti Nordelta kiva summa ettei yksin spr valtion rahoja elikkä meidän Vorssalaistenkin

    • Vorssanpravda

      Elikkä nämä matut nyt sitten jo painavat duunia,maksavat verot ja eläkemaksut kuten kuuluukin,hienoa alkaa taas vorssa kukoistaa.
      Muuten,missä he pääosin työskentelevät?.

      • EiSaaEpäilläUnelmaa

        Se on salaista tietoa,varsinkin näin vaalien alla...


      • tuostanoin

        VOK suljettiin, ja suurin osa turvapaikanhakijoista siirrettiin Forssasta pois. Eli siirtyivät muualle. Useampi turvapaikanhakija työskenteli mm. siivoojana. Vorssalaisista harvempi sellaisia töitä tekee, vaikka niitä on jatkuvasti tarjolla. Nytkin siivoustehtäviä on MOLin sivuston mukaan useita auki Forssassa. Toivottavasti löytyy tekijöitä. Moni vanha vorssalainen on mielummin työttömänä kuin menee siivoamaan tai vaikka puhelinmyyjäksi, mitä koskevia työpaikkoja Forssassa on myös jatkuvasti paikkoja auki enemmän kuin tekijöitä. Osa työntekohaluisimmista turvapaikanhakijoista muutti muualle jo ennen VOKin sulkemista työpaikkojen perässä.


      • puolueeton

        Forssanhan haluaa kaupungin täyteen työttömiä kun ne ei maksa mitään. Valtio maksaa työttömyyskorvauksen, toimeentulotuen ja asumistuen. Forssa majottaa omiin vuokra-asuntoihin ja kerää vuokratulot. Lepola haluaa tienata köyhillä, sen takia vasemmisto niitä tänne haluaakin. Köyhät äänestää vasemmistoa, pääsevät ja pysyvät vallassa, mitä enemmän on köyhiä. Oivaltamalla tämän käsittää, miksi demarit, vassarit ja vihreät haluvat mamuttaa.
        Keskiluokka maksaa kun rikkaatkaan (kokoomus, keskusta, ruottalaiset) ei halua veroja maksaa. Kaikki hyötyy köyhistä paitsi keskiluokka. Valtio = veronmaksajat = keskiluokka

        Keskiluokan pitäisi perustaa oma puolue.


      • tuostavaan

        Tähän sopii se suvaitsevaisten hokema,kun lehdissä uutisoidaan juhlapaikanhakijoiden rötöstelystä...yksittäistapauksia..ei saa yleistää.


      • työvoimapula
        puolueeton kirjoitti:

        Forssanhan haluaa kaupungin täyteen työttömiä kun ne ei maksa mitään. Valtio maksaa työttömyyskorvauksen, toimeentulotuen ja asumistuen. Forssa majottaa omiin vuokra-asuntoihin ja kerää vuokratulot. Lepola haluaa tienata köyhillä, sen takia vasemmisto niitä tänne haluaakin. Köyhät äänestää vasemmistoa, pääsevät ja pysyvät vallassa, mitä enemmän on köyhiä. Oivaltamalla tämän käsittää, miksi demarit, vassarit ja vihreät haluvat mamuttaa.
        Keskiluokka maksaa kun rikkaatkaan (kokoomus, keskusta, ruottalaiset) ei halua veroja maksaa. Kaikki hyötyy köyhistä paitsi keskiluokka. Valtio = veronmaksajat = keskiluokka

        Keskiluokan pitäisi perustaa oma puolue.

        "Forssanhan haluaa kaupungin täyteen työttömiä kun ne ei maksa mitään. Valtio maksaa työttömyyskorvauksen, toimeentulotuen ja asumistuen. Forssa majottaa omiin vuokra-asuntoihin ja kerää vuokratulot."

        Valtio maksaa asumistuen ja työttömyyskorvaukset eräitä poikkeuksia lukuunottamatta, mutta toimeentulotuen menoista valtion osuus on pääsääntöisesti vain puolet, ja kunnan osuus on toinen puoli. Tuskin Forssa kaupunkia täyteen työttömiä haluaa. Mutta asukkaita Forssa tarvitsisi lisää. Jokainen uusi asukas tietää lisää asiointia kaupoissa yms. ja lisää työtä jollekin ja parantaa keskiluokankin tilannetta.

        Jos tilastoja on uskominen, Forssassa oli helmikuussa 2017 yhteensä 487 avointa työpaikkaa, eli 51 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä oli 1115, eli 78 vähemmän kuin vuosi sitten. Lähde: sivu 5 http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/21608023/Työllisyyskatsaus helmikuu 2017/1cc39896-8e42-4dfb-b3f1-dfa126d3b9a8 Moni avoimista työpaikoista on Forssassa ollut tänä vuonna vaikea täyttää, kun Forssassa on niin paha työvoimapula. Avoimiin paikkoihin ei löydy tekijöitä. Jostain pitäisi saada Forssaan lisää asukkaita, jotta työnantajat saisivat hakemiaan työntekijöitä.


    • Fatipää

      Yeap,kuinka paljon nämä matut tulevat yhteiskunnalle maksamaan. Nyt on jo leikattu kaikesta ja ne joilla vielä töitä on maksavat kaiken. Jos arvostelet, olet sivistymätön rasisti moukka. Suvaitse,olet sivistynyt. Maksa, olet nuija.

    • monijärkeväkatuu

      Häpeän, että olen yli 40 vuotta äänestänyt demareita. Onneksi en ole vielä antanut ääntä ennakkoon... huh huh.

      • forssan

    • Fopsfopsfops

      Eikös tosta laskelmasta jäänyt pois melkein 2 millin remonttikulut kyseiseen Saksankadun taloon? Eli sen rahoituskulut ja toisaalta arvonalenema jos tiloja käytettiin normaalia huonommin? Kai ne rempparahatkin jostain otettiin tai lainattiin?

      Ei ihme että meidän kylässä kaikki menee päin hel...ä ja asioita ei osata laskea, elinkeinoelämän tukeminen puuttuu jne. Kiitos muuten kaupunginjohtajan valinnasta, toi tyyppi on kyllä viimeinen tae siitä ettei parempaa ole tulossa, ihan on jo Samia ikävä, se sentään yritti jotain.

      • sitennoin

        Saksankujan talosta oli tehty vuonna 2015 purkupäätös. Tarkoitus oli ollut purkaa talo vuonna 2016. Ei siihen taloon ole liittynyt merkittävämmin sen enempää remonttikuluja kuin rahoituskulujakaan. Saksankuja 9:n arvo on jopa alle nollan, koska käyttäjiä sille ei enää ole, ja taloon liittyy kuitenkin purkukustannukset. Koko Forssa-Asunnot Oy:n remonttimenot ovat viime vuosina olleet noin 400 000 euron luokkaa yhteensä, eli muutaman kymmenen tuhannen euron luokkaa vuodessa per talo.

        2 miljoonan remonttikulut kommentissa ovat ilmeisesti vitsi. Jos Forssa-Asunnoilla olisikin varaa sellaiseen remonttibudjettiin, Forssa olisi paljon houkuttelevampi asuinpaikka. Forssa-asuntojen liikevaihto on vähän yli 3 miljoonaa euroa vuodessa, joka menee jokseenkin kokonaan juoksevien menojen maksamiseen, koska asuntoja on niin paljon tyhjillään aiheuttamassa menoja ilman tuloja.


      • tgh69

        hyvä jos näin on mennyt eli rahoja ei remonttiin ikinä käytetty, oisko toi 2 milliä ollut sitten se raha, joka remonttiin olisi tarvittu.

        Huonoa on tietysti se, ettei asuntoja saada edes pilkkahinnalla myytyä, mikä liittyy varmaan asukasluvun pienenemiseen joka taas liittyy työpaikkojen vähenemiseen mikä taas liittyy surkeaan elinkeinopolitiikkaan....ja siitä Lepola kantaa vain osasyytä yhden ison puolueen edustajana hallituksessa.


    • maatikka

      Kolmen vuoden tuki valtiolta on sekin veronmaksajilta kerättyä rahaa. Kymmenessä vuodessa kolmen suurimman matu-ryhmän työllisyysaste on korkeintaan 30 %. Eli tappiolle tämä menee kun asiaa tarkastellaan Kaisa-ressun horisontin ylimenevältä osin.

      Islam on suvaitsemattomien ihmisten uskonto. Se tulee turvapaikanhakijoiden myötä Suomeen, samoin erinäiset rikokset.

      Pitkässä juoksussa Kela-sakot tulevat kaupungille maksuun työllistämättä jäävistä matuistakin. Laskekaa sekin mukaan. Remonttirahat kuuluvat ehdottomasti laskelmaan mukaan.

    • katuv

      On se ainakin hyvä, että "meidän neitokaisillamme on unelma"..... vaikkakin kyseenalainen?! Kyllä ovat Forssan pilanneet, ihan oikeasti.

    • Vähänsuhteellisuustajua

      Velkakellon synkkää kertomaa.
      "Suomen valtiolla on enemmän velkaa kuin koskaan ennen, nimellismäärällä mitattuna. Viime vuosina Suomi on velkaantunut nopeammin kuin koskaan ennen. Sinäkin olet velkaantuneempi kuin koskaan ennen. Suomen maksama korko nousee ennen pitkää – niin sinunkin lainojesi korko. Yhä suurempi osa veroistasi menee velan korkojen maksuun eikä enää hyvinvoinnin rakentamiseen. Suomen huoltosuhde heikkenee nopeasti, ja maksajia on yhä vähemmän. Kuinka kauan tällainen meno voi jatkua?"
      Sinun osuutesi valtionvelasta 18 963,77 euroa, eli yhteensä lähes 104 miljardia euroa. Kannattaako päättäjien todella ylpeänä esittää "voittoja" veronmaksajille? Olemme Kreikan tiellä ja pahemmaksi edelleen muuttuu.

      • lkmnfdgfd

        Valtio omistaa itse jo viidesosan tuosta valtionvelasta Suomen pankin kautta:
        https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/suomen-pankki-haalii-valtion-velkaa-hurjalla-tahdilla-omistaa-jo-viidenneksen-6618174

        Suomen valtion omistama Suomen pankki on jo pari vuotta luonut markkinoille tyhjästä uutta rahaa pankkitileilleen, jolla ostaa Suomen valtion velkaa pois. Joku tässä keskustelussa väitti, ettei rahaa voi tyhjästä luoda. Mutta hän ei ole opiskellut rahoitusalan alkeita. Rahan luominen tyhjästä on sekä keskuspankkien että peruspankkien perustoimintaa, jonka kulloistakin enimmäismäärää ohjataan finanssimarkkinasääntelyllä.

        Toistaiseksi siitä ei ole sopimusta, että saisivatko keskuspankit mitätöidä omistamansa valtionvelat. Mutta se olisi yksi tapa hoitaa aika monen euromaan valtioiden velkaongelma, jos keskuspankin tyhjästä luomallaan rahalla ostamat valtionvelat muutettaisin ikuisiksi ilman takaisinmaksuvelvollisuutta, ja tuosta on keskusteltu myös ihan vakavissaan.


      • Höpötipöpöti

        No sittenhän ei Kreikallakaan pitäisi olla mitään hätää, mutta kun on!


      • seppukuko
        Höpötipöpöti kirjoitti:

        No sittenhän ei Kreikallakaan pitäisi olla mitään hätää, mutta kun on!

        Kreikalla ole mitään hätää. Kaikki hössötys Kreikan ympärillä on silkkaa poliittista teatteria. Juurihan uutisoitiin että Kreikan tuhannen miljardin lainapotista on haihtunut arvonalennuksina puolet taivaan tuuliin. Lisäksi takaisinmaksuaikaa pidennettiin vuoteen 2070. Käytännössä Kreikka ei tule maksamaan senttiäkään lainaajamaille takaisin. Sinne meni Urpilaisen niin sanotut vakuudet, joita ei tosin koskaan oikeasti ollutkaan.

        Hei me tienataan tällä! Ilmankos kyseisen lausahduksen laukaissut on päättänyt päättää poliittisen uransa. Huomasi valehdelleensa liikaa. Jos nyt kerrottaisiin kansalle että meillä on jo todellisuudessa pankkiunioni olemassa valuuttakerholaisten kesken, a mikä soppa siitä syntyiskään. Tai sitten ei. Suomalaiset on lampaita. Nytkin SDP on suosituin puolue, vaikka ovat sanoneet ihan suoraan kannattavansa pankkiunioonia ja liittovaltiokehitystä.

        Sosiaalidemokraattien velkojen sosiaalisoimiseen tähtäävät pyrkimykset ovat tietenkin ymmärrettäviä. Vaalilupaukset on nimittäin niin utopistisia, että puolillakin niistä oltaisiin hetimiten niin sanotulla Kreikan tiellä. Mutta eihän se mitään haittaisi, jos ja kun, velat on yhteisiä ja ne ovat olemassa vain ykkösinä ja nollina bittiavaruudessa.


    • tällästävaan

      Ottamatta kantaa itse asiaan täällä on vähän unhdettu se että Lepola vastasi jonkun kirjoittajan kyselyyn mitä turvapaikan hakijat maksoi FORSSALLE? ei kai ollutkaan tarkotus vastata mitä ne maksoi valtiolle.

      • Vähänsuhteellisuustajua

        Kun valtionvelkaa on 18 963,77 euroa/asukas, niin tuolla Lepolan kertomalla summalla olisi saatu maksettua n. 10 forssalaisen valtionvelka pois. Kanta-Hämeen kolmesta kaupungista Forssa on pienin noin 17 300 asukkaallaan. Valtionvelkaa olisi jäänyt vain 17 290 asukkaalle n. 18 970 euroa/asukas.
        Tätä voi pyöritellä miten haluaa, niin lisää velkaa tämä vain aiheuttaa.


    • Fiddujootaas

      No aika paljon saa imagomarkkinointiin käyttää ennen kuin maine on palautettu ja isoja riitoja tuli noin pienen voiton vuoksi, jos siis uskoo Lepolan laskelmaan.

      Kaikkia paskapäätöksiä sitä meillä tehdäänkään.

      Sotesta tauhkataan ihan simona, vaikka se ei enää kohta kunnille kuulu. Koulutoiminonnpirun vakioitua kulujen puolesta. Vapaa.ajantoimestakin on kuva puhua, mutta on saatanan kumma kun kukaan ehdokas ja vähiten lepola puhuu siitä, miten elinkeinoelämää virkistetään ja työpaikkojen syntymistä kunnan taholtaedistetään. Se on vastaisuudessa eli jo kahden vuoden päästä ainoa asia millä kunnat pikeasti kilpailevat. Mutta ei, ei sitten mitään ja kj:sta olen saanut sen käsityksen ettei häntä asia erityisemmin kiinnosta ja ainakan ei ole mitään ideoita tai annettavaa.


      Huonosti on mennyt ja vielä huonommin tulee menemään jatkossa, kiitos näiden riitelevien jästipäiden, muuttaka ny vaikka Jokioisille saatanat.

    • Kyämättää

      Ja sitten vielä se mettäkulmille turhaan tehty koulu.

    • TupinAleksanteri

      Lottotyttöhän tuossa Matu
      meininkissä oli myös touhukkaana puuhastelemassa.

    • CornFlakes

      VOK työllisti suoraan poliiseja kun mamut aiheuttivat ongelmia. Tollaset Lepolan kaltaiset pitäisi teljetä kellariin

      • Turhanvalittaja

        Vieläkö tästä vanhasta asiasta joku jaksaa jauhaa? Mene töihin.


      • Coooli

        Cornflakes, on sullakin aikaa tutkia vanhoja ketjuja! Sitten yöllä 2:01 pääsee aivopieru. Mene tosiaan töihin!


      • asfalttikoneen.kuski.evp
        Turhanvalittaja kirjoitti:

        Vieläkö tästä vanhasta asiasta joku jaksaa jauhaa? Mene töihin.

        Minä ainakin maksan joka vuosi veroja, kyllä ne vähän kiinnostaa mihin ne menevät.
        Toki enemmän tarkkailen omia sijoituksiani, mutta pitää olla kaikessa ajan tasalla.


      • Muutkinmaksaaveroja

        Paljonko maksettiin yhteisistä rahoista ylimääräistä asfalttifirmoille, jotka pyöritti kartellia? Nekin rahat olis voinu laittaa vaikka kehitysapuun Afrikkaan niin ei tarttis sieltä tänne lähtee.


    • Jäävetäjänkäteen

      V€LKAK€LLO.fi
      Suomen valtion velka
      106 512 130 822,57 euroa
      Myös forssalainen sinun osuutesi valtionvelasta on
      19 306, 16 euroa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe