Mihin aikaan teillä lapset menevät nukkumaan?

Katja

Meillä 2v viimeistään kello 20
ja 4v vuotias noin 20,30.
Entä uni rytmi ja aamu herääminen?

19

3241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tahtoo

      Meillä menee 6v nukkumaan viim.klo. 20.00 ja herää ku herätetään klo. 7.30. Sit 7kk menee viim. klo. 22.00 ja herää 7.45. Kummatki nukkuu samassa huoneessa. Ja hyvin on menny...

      • ...aikka tulis käsikähmä...

        aamulla kuitenkin silmässä rähmä. Laulelee Rölli.
        Ja kuusivuotias poitsu on vissiin sisäistänyt laulun ja illat venähtää valvoen yhteentoista. aamulla sit nukkuukin yhdeksään.
        Pitäisi varmaan alkaa herätteleen aikaisemmin, että saisi vuorikausirytmin taas oikeaan asentoon.


      • sama
        ...aikka tulis käsikähmä... kirjoitti:

        aamulla kuitenkin silmässä rähmä. Laulelee Rölli.
        Ja kuusivuotias poitsu on vissiin sisäistänyt laulun ja illat venähtää valvoen yhteentoista. aamulla sit nukkuukin yhdeksään.
        Pitäisi varmaan alkaa herätteleen aikaisemmin, että saisi vuorikausirytmin taas oikeaan asentoon.

        siinäpä se.


    • tia-titta

      Meillä 4vuotinen menee hoitopäivinä nukkumaan 20.00 ja viikonloppuisin ja lomilla kun ei ole aikaista herätystä saa valvoa pitempään. Silloinkin alkaa 22.00-23.00 olemaan valmis petiin. Herää yleensä viimestään 9.00 jos saa itse herätä eli ei tarvii mennä hoitoon. Päiväunet nukkuu hoitopaikassa mutta ei kotona...

    • äiti

      Meillä 3,5v menee yleensä 21-22 viikolla nukkuu,herää klo 7-8(tarha alkaa klo 9). Päiväunia ei kesällä nuku mut tarhassa ollessa ja talvella nukkuu n.1-2h.
      Viikonloppuisin menee samoihin aikoihin nukkuu mut herää joskus vasta 9-10 aikaan.Mulle on sanottu että vähintään 10h mielellään 12h pitäis saada unta vrk ja meillä se täyttyy eikä ole ollut väsynyt..

      Saishan tuo aiemmin ehkä mennä muttei ole saatu rytmiä vaihdettua niin en ala väkisinkään sitä sänkyyn kahlitsee.

      • nannamamma

        Meillä 10kk menee illalla nukkuu 20-20.30 ja herää n.8.30 aamulla ja 4v menee n.21 nukkuu ja herää n.8.30 eli tosi hyvin nukkuvat meiän tytöt ja samassa huoneessa :)


      • äityli82
        nannamamma kirjoitti:

        Meillä 10kk menee illalla nukkuu 20-20.30 ja herää n.8.30 aamulla ja 4v menee n.21 nukkuu ja herää n.8.30 eli tosi hyvin nukkuvat meiän tytöt ja samassa huoneessa :)

        meillä vuoden ikäinen poika menee hoitopäivinä kuuden jälkeen nukkuun ja herää seittemältä ja vapailla seiskan puol kasin aikaan nukkuun ja seiskan jälkeen aamulla heräilee. Päivällä nukkuu 2-3h. Itse aina säädelly unirytminsä ja ollut aina kova nukkumaan...


      • jana
        äityli82 kirjoitti:

        meillä vuoden ikäinen poika menee hoitopäivinä kuuden jälkeen nukkuun ja herää seittemältä ja vapailla seiskan puol kasin aikaan nukkuun ja seiskan jälkeen aamulla heräilee. Päivällä nukkuu 2-3h. Itse aina säädelly unirytminsä ja ollut aina kova nukkumaan...

        ymmärtäisin, että sun lapsi on päivähoidossa, halusin vaan kysyä, että miten on mennyt, kun haluaisin laitta oma pientä myös 12kk ikäisenä hoitoon, olen vaan vähän huolissa, että miten se sujuu, kun toinen on vielä näin pieni?
        Jos jaksat niin kerro kokemuksistaan:)
        Kiitos

        Äiti81


    • eräässä perheessä

      Tiedän erään perheen, jossa eletään arjet pyhät lomat kesät joulut uudetvuodet aina saman kaavan mukaan. Valot sammuu, lapset on vuoteessa klo 20. Lapset ovat nyt 9 ja 7 vuotiaita. Aamulla herätään kukonlaulun aikaan.

      Ei joustoja, ei erikoisia päiviä, ei mitään muutosta mihinkään.

      No, meillä alle 2 v menee nukkumaan klo 20-21 välillä. Aamulla ei ole hoitoon lähtöä. Herätään kun jaksetaan: joskus muksu nukkuu klo 9:ään, joskus herää jo klo 7.
      Päiväunet nukkuu puolen päivän jälkeen pari tuntia. Ei haluaisi nukkua, vaikka selkeästi tarvitsee ne unet. Joten nukuttaminen on noin tunnin sessio.... se ärsyttää.
      Ulkoilulla, edell. yön unilla, aamuheräämisen klo-ajalla yms jutuilla ei ole mitään merkitystä, päiväunille saaminen on hankalaa. Sitten kun nukahtaa, nukkuu hyvin sen pari tuntia.

    • TAIJA

      tuu7898k fyrt foog uyt hgyyi gvf. loäåtmis-oow,
      pwertiw mitrewe-kiop.

    • poikl

      tuu7898k fyrt foog uyt hgyyi gvf. loäåtmis-oow,
      pwertiw mitrewe-kiop.

    • äiti-99, -01

      Meillä lapset menevät arkisin nukkumaan viimeistään klo.20.30, mielellään klo.20.00. 3v höpöttelee sängyssä itsekseen jonkin aikaa, mutta 5v nukahtaa lähes heti. Viikonloppuisin ja lomilla lapset menevät nukkumaan viimeistään klo.21.00.
      5v herää klo.6.00-7.00 ja joskus voi mennä 7.30. 3v nukkuu pidempään ja heräilee n.7.30-8.00 ja joskus hän taas saattaa nukkua 8.30 asti.

    • ......

      oma poika 3v eikä varmasti suostu nukkumaan ennen klo 21.viimeistään 21 menee sänkyyn mutta saattaa pyöriä ainakin tunnin ennen kun nukahtaa.herää aamusin 7.30 suht pirteänä.päivisin nukkuu tarhassa klo 12.30-13.30 silloin tällöin,väkisin yrittää pysyä hereillä.joskus ei suostu nukkumaan koko päivänä ja illalla menee vasta 22 nukkumaan.johtuu varmasti siitä kun mies tulee aina 21.30 töistä kotiin,poika yrittää sinnitellä niin kauan että näkee isän.entä miten aamu syöminen?meillä joka aamu tulee kiire sen takia kun lapsi ei halua syödä mitään

    • päin

      näin:

      Viisi- ja seitsenvuotiaan nukutus aloitetaan viimeistään klo 19.30 - tavoitteena saada päät tyynyyn klo 20.15 mennessä. 13-vuotias nukahtaa kun haluaa, yleensä viimeistään 21.30.

      Herätys on n. klo 6.30, paitsi vanhimmalla, joka herää itsekseen viimeistään klo 7.15.

      Nuorempien rytmi on koko ajan sama, isoin muuttelee sitä esim. viikonloppuisin.

    • noin

      yhdeksän aikaan laitan lapsen sänkyyn, ikää n.4kk. Nukkuu koko yön heräämättä. Herää siinä seitsemän ja kahdeksan välillä. Toivottavasti pysyisi tällaisena. Ihanaa kun jää vähän aikaa hengähtää illalla.

    • äitikkä

      alotetaan iltapuuhat (pesut, yöpuvut, iltasose ja -maito)n.19.30, nukahtavat n.20.30-21, yleensä ainakin toinen vauvoista herää 23 maissa uudestaan tissille, mutta jatkaa pian unia. Heräävät n.6.30-7 "aamutissille" ja jatkavat molemmat unia vielä n.9 saakka. Päivän mittaan tietysti nukkuvat vielä useita pätkiä, koska kaksosemme ovat vasta n.4kk ikäisiä.

    • hilem

      Kolmevuotias ei nuku meillä päiväunia, joten nukkuu sitten 12 tuntia yössä. n.21-9.0 Viisivuotias nukkuu hiukan vähemmän. Yksivuotias nukkuu yössä n12t ja lisäksi päivällä tunnin. Aamulla lapsi on ihanimmillaan ja olen ottanut tavaksi viettää pienen sylihetken jokaisen lapsen kanssa heti kun lapsi herää ja tulee luokseni. Ei ole ollut koskaan aamuitkuisuutta. Tämä on äidin onnea!

    • Johanna

      6v menee nukkumaan noin kello 21,30 mennessä Aamulla herätys eskariin 7,30 maissa
      Pienemmät 3v menee nukkumaan 20 ja herää aamulla 8-8,30 aikoihin ,joskus aikaisemminkin.Ja nuorin 2v nukahtaa illalla 19,30 maissa ja nukkuu 11-12 tuntia.Heräten n.7-8 maissa.

    • Anonyymi

      Vaimo herää joka aamu klo 5.00, minä herään siinä klo 12.50

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe