Loppuuko loanheitto?

Kunhanmietin

Kokoomuksen vaalimainos tämän päivän Lähilehdessä kehottaa kaikkia ehdokkaita lopettamaan loanheiton. Mainokseen on kerätty lehtileikkeitä viime kesän ja syksyn keskusteluista kunnan päätöksenteon ilmapiiristä. Mainosta lukiessa jäi väkisinkin semmoinen olo, että poteroihin on kaivauduttu entistä syvemmälle, eikä yhteistyön tekeminen ole ainakaan helpompaa kuin tähän asti. Toivottavasti äänestäjät saavat aikaan muutoksen ja uusia nimiä valtuustoon. Jospa ilma sillä puhdistuisi.

20

817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ekaakertaakokkaria

      No minä äänestin Mikaa, ihan vaan se loanheiton ansiosta, niin varmaan moni muukin.

    • Muistutustotuudesta

      Tai ehkä ilmoituksessa muistutettiin myös keskustalaisia vaaliehdokkaita pysymään totuudessa. Samalta pohjalta voisi rakentaa raflaavan aukeaman jutun jossa epäiltäisiin valtuuston puheenjohtajan pätevyyttä kunnan asioiden hoitoon. Pohjana aviomiehen ulosotossa olevat lukuisat laskut ja suuri epävarmuus kaavakäsittelyssä olevan kelluvien talojen rakennusprojektin suhteen. Valtuuston pj kun ajaa asiaa hyvin ponnekkaasti. Riskinä siinä on hankkeen kaatuminen veronmaksajien syliin. Niin, erona vain että se lehtijuttu olisi totta.

    • Äänestetty

      Mikalle meni myös ääni, ei pelkästään loanheiton vuoksi. Veronmaksajana haluan asioiden hoidon olevan osaavissa käsissä.

      • Jannamain

        Täähän se olis. Vaikka ymmärrän ristiriidan M&M suhteen hallinnollisissa asioissa, toisella puolella vaakaa kuitenkin painaa enemmän osaaminen ja tieto; sekä luotto mukavaa ihmistä kohtaan.


    • hjjjkk

      Minäkin äänestin Mikaa. Valtuuston pj menettää paljon paljon ääniä näissä vaaleissa.

    • dsep

      Olihan hyvä, että kokoomuksen vaalimainoksessa kerrottiin myös miten päätöksentekoprosessin kuuluu mennä. Toivottavasti tämän lukee niin kunnanjohtaja, kunnanhallituksen pj kuin myös tarkastuslautakunnan puheenjohtaja. Etenkin sen kohdan, että valtuuston kokoukset ovat avoimia. Tämä kun unohtui kyseisiltä henkilöiltä ainakin viime vuoden loppupuolella.

      • Hyyryläinen87

        Juu, on totta että unohtui. Mutta, uskallan väittää että kukaan muukaan ei osaa kaikkia sääntöjä/ tiedä niistä. Tietoisesti sääntöjen noudattamatta jättämiseen en ota kantaa.


      • dsep
        Hyyryläinen87 kirjoitti:

        Juu, on totta että unohtui. Mutta, uskallan väittää että kukaan muukaan ei osaa kaikkia sääntöjä/ tiedä niistä. Tietoisesti sääntöjen noudattamatta jättämiseen en ota kantaa.

        Niin, eihän sitä lakimies voi lakia tuntea. Etenkään kuntalakia.


    • Nulkki66

      Kaikessa toiminnassa tulee olla rehellinen..,aika vitsi kokkeleitten ehdokkaat tuntien....Esim.järvinen kätyri Vuorisen kanssa junailemassa koulukyytejä ensin luvataan mut sitten rehellisesti jätetään ilmoittamatta että luvatut asiat ei olenkaan luvattuja....Ja veli kokkeli vanhempaa ihmistä pitäisi kunnioittaa mutta ei hänen kanssaan juoksupoikaa....Uudistus lähtisi siitä että Järvisen laiset ns. "Rehelliset"eivät pääsisi valtuustoon

    • Taaskokäräjille

      Tiedoksi vain että Sysmän kokoomus syyllistyi tekijänoikeusrikokseen kun se julkaisi vaalimainoksessaan kesällä Ari Helmisen tekemän ja ESS:sä julkaistun jutun kokonaisuudessaan ilman lupaa ja loanheitto tarkoituksessa. Asia on selvitetty tänään Journalistiliiton juristilta.

    • Kepunluottotoimittaja

      Ari Helminen oli itse tikun nokassa lahjusepäilystä, vaikka herra itse on innokkaasti sotkenut suutariksi jäänyttä kiekkomatkafarssia. Ari Helminen puolusti osallistumistaan VR:n kustantamalle matkalle seuraavasti:

      Toimittajana olen avoimuuden puolestapuhuja. Minun on kuitenkin vaikea ymmärtää, ketä edellä mainitusta lehdistöseminaarista kertominen palvelee. Populismi on huipussaan, kun lukee VRLeaksin sivulta kommentteja asiasta.

      Sidosryhmätoiminta ja erilaiset taustatilaisuudet ovat kuuluneet aina yritysten, järjestöjen ja puolueiden arkeen. Ammattitaitoinen toimittaja ei ole johdateltavissa ja osaa poimia tarvittavat tiedonjyvät.

      Onko ilmapiiri muuttumassa sellaiseksi, ettei ketään saisi tavata? Sitten ihmetellään, ettei tunneta kunnolla asioita.”

      Helmisen kirjoituksesta voi tehdä muutaman johtopäätöksen:

      Etelä-Suomen Sanomissa on sallittua osallistua maksetuille matkoille.
      Ari Helmisen mielestä hän saa paljon hyödyllistä tietoa VR:stä hiihtämällä Lapissa yhtiön piikkiin.
      Julkinen keskustelu VR:n lehdistöseminaarista ei ole järkevää.
      Helmisen ja Etelä-Suomen Sanomien mielestä lahtelaisen toimittajan on järkevää osallistua seminaariin, jossa VR selostaa pääkaupunkiseudun lähiliikenteen asioita.

      Pukki kaalimaan vartijana.

      • BALOP

        Meillä jokaisella on menneisyytemme.
        Toisilla kestää penkomisen toisilla ei????


    • Ess.on.paska

      Näkyy helminen olevan myös ihan henk koht facekamu ek:n ja maijan kanssa. Miten lie ystävyys syntynyt... Huhu kertoo myös että olis maksua saanut syksyn paskajutuista. Tiedä sitten, huhua varmaan vaan.

      • Sutaripysyköönpiipussaan

        Kyllä sua kiinnostaa...voi onneton.
        Mitähän jos hankkisit ihan oman kiinnostavan elämän??
        Ja fb kaveriksi vaikka journalisteja.


    • Rahat

      on loppu kepulta. Kun aloittivat vaalikampanjan liian aikaisin ja maksoivat vielä liikaa Helmiselle. Nyt ei ole enää varaa vaalimainontaan, korkeintaan kiekumiseen somessa valittaen isolla rahalla tehtyä markkinointia. Onkin oikein mielenkiintoisat jos asiaa aletaan kaivella. Siinä samalla käydään läpi muutkin yksityiskohdat kirjoittelun taustoista ja hyvästä lehtimiestavasta.

    • Surullinensysmäläinen

      Oletteko te ihan oikeastisitä mieltä, että asiat ESS:n jutuissa olivat valheita?? Eivät todellakaan! Eipä tarvitse kovinkaan monelta kysellä niin kokemukset johtokaksikostamme ovat aivan samat kuin lehteen haastatelluilla. Täällä kirjoittavat kannattajat ovat kokoomuksen ja demareiden siisäpiiriä ja heille tietenkin ollaan mielin mielin. Kaikki todelliset asiantuntijat ovat sitä mieltä, että kunnanjohtajana ja kunnanhallituksen puheenjohtajana ei voi toimia aviopari, se ei edesauta oikeaa demokratiaa. Pariskunta itse on asialle täysin sokea ja niin näyttää olevan moni muukin. Olen surullinen siitä, miten Sysmän maine maakunnassa on sotkettu heidän toimestaan. Kunnanjohtaja taitaa olla ulkoisesta kovuudesta huolimatta sisältä epävarma ja heikko ja tarvitsee miehensä tuekseen. Ja muut ympärillä olevat ovat sokeita. Näin se menee ja taitaa entinen meno jatkua.

      • äänet-ratkaisee

        Kuntalaisten mielipide selvinnee huomenna kun vaalien tulos on selvillä.


      • Surullinensysmäläinen
        äänet-ratkaisee kirjoitti:

        Kuntalaisten mielipide selvinnee huomenna kun vaalien tulos on selvillä.

        Olet oikeassa, valta on nyt meillä sysmäläisillä. Kun vaalin tulos on ratkennut, toivon kovasti, että paikkajakoa koskeviin neuvotteluihin menee jokainen puolue omalla tuloksellaan niin, että kunnan asioiden hoitoon ei synny oppositiota. Oppositio ei kuulu kunnallispolitiikkaan. Vaalien jälkeen pulinat pois ja töihin.


    • huhheihhaa

      "Kaikki todelliset asiantuntijat"... hah... mitähän asiantuntijat ovat mieltä valtuuston pj:n ja hänen miehensä sotkuista...

    • Tutkivajournalismi

      Kun vaalien jälkeen toimittaja alkaa selvittää entisen valtuuston puheenjohtajan osuutta edistää ulosottoyrittäjä miehensä liiketoimintaa, saadaan vielä hienoja lehtiotsikoita. Saahan siinä muutkin kuntapäättäjät vähän siipeensä kun uskoivat huijarin puheita, mutta tärkein, totuus tulee julkisuuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      354
      3153
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      117
      1157
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1147
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      129
      937
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      158
      734
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      717
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      717
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      679
    Aihe