Edullinenkoulu

Laskinkäyttöönsdp

Sdp:n 3 johtomiestä mainostaa "järkevä linja koulun tulevaisuuteen". Sysmä maksaa vuokrakoulusta tiettävästi 7 v aikana vuokraa n. 2100 €/m2. Samainen Parmaco veloittaa Lahteen tulevasta vuokrakoulusta tuolta ajalta vähän alle 1500 €/m2. Tällaista järkevää linjaako demarit aikovat jatkaa? Tosin pitäähän heidän uskoa omaa talousneroamme, joka tunnusti jopa itse olevansa huono matematiikassa mutta hyvä uskonnossa. Ikävä vain, että tästä uskosta joutuu kalliisti maksamaan sysmäläiset veronmaksajat.

21

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • salaneuvosto

      Onko jossakin nähtävillä väestöennustemallia jolla olisi perusteltavissa investoiminen uuteen ikiomaan koulurakennukseen? Siis rakennukseen, jonka olisi tarkoitus olla paikallaan kymmeniä vuosia, ellei peräti sata vuotta, lämmitettävänä, huollettavana ja ylläpidettävänä eli korjattavana säännöllisesti.
      Ainakin rakentamisessa täytyisi varautua käyttötarkoituksen vähittäiseen muutokseen koulukäytöstä esim. palveluasumiskäyttöön, koska kyllähän kylällä näkyy lastenvaunujakin, mutta rollaattoreita aika paljon enemmän.

    • otsaaon

      Joo, mainostetaan sitä talousosaamista jota ei todellisuudessa ole edes rippeiksi. Vai millonkas niitä talousoppeja on alettu terveydenhuoltoalan koulutukseen sisällyttää, entäs yhden vuoden keskenjätettyyn tekuun vai onko se maamieskoulun koulun käyny mansikkamies se talousnero. Töröys alkaa hilijallens paljastua kun rupee hintoihinsa tulemaan.

    • Järkiloppuu

      taas kerran kepulaisilta. Kun asiallisesti kysytään perusteita uuden koulun suunnitteluun, seurauksena on herjaavia kommentteja. Kun sitä koulua aletaan suunnitella, pitää osata arvioida oppilasmäärät jollakin tarkkuudella.

    • dsep

      Sysmän kunta omistaa tällä hetkellä tiettävästi 5 koulurakennusta. Ainoastaan Nuoramoisten koulussa on myös oppilaita. Kaksi on käyttökiellossa joten niihin ei voida oppilaita laittaa.
      Ilmeisesti siis nykyinen kunnanjohtaja "sammuttaa valot". Kun ei ole lapsia niin ei tarvita koulua. Mutta kun ei ole lapsia niin kohta ei myöskään kunnassa ole juuri työssä käyviä ihmisiäkään. Sitten lähtee kaupat ja muut yksityiset palvelut. Mutta lähtee myös vanhustenhoitopaikat ja terveyskeskus, sillä tuskin tänne saadaan työntekijöitä muualla asuvistakaan aloille, jossa on työvoimapula. Liityttävä siis Lahteen jonne sitten siirretään sairaat ja vanhukset.
      Vai voitaisiinko ajatella päinvastoin? Eli jos olisi hyvä koulu olisi myös oppilaita. Sitten olisi myös näitä työntekijöitä hoitamaan vanhuksia ja palvelemaan myös näitä tärkeitä vapaa-ajan asukkaita.

    • Herätys.nyt

      Ja mistäs ne oppilaat tänne yhtäkkiä ilmestyis? Eläkeläisetkö rupeais väsäämään?

      • dsep

        Parahin Herätys.nyt, yritetään nyt lähes rautalankamallisesti selittää sinulle. Oppilaat eli lapset ilmestyvät tänne sillä lailla, että täällä nyt asuvat nuoret jäävät tänne töihin, perustavat perheet ja biologisen vietin ansiosta saavat lapsia. Samoin, jos tällä olisi hyvä koulu, tänne saattaisi muuttaa perheitä, joilla jo on kouluikäisiä lapsia ja saattaisivat innostua jopa tekemään lisää lapsia. Tänne voisi hyvinkin muuttaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet väljästä asumisesta, luonnosta, kohtuullisista palveluista, edullisesta veroäyristä, hyvistä etätyömahdollisuuksista, monipuolisista harrastusmahdollisuuksista myös lapsille ja nuorille sekä hyvästä perusopetuksesta.
        Jos tuo viimeinen puuttuu kunnasta kokonaan tai on vaillinaista niin lähes kaikki täällä asuvat nuoret muuttavat pois (lukuun ottamatta niitä onnettomia, joiden on jäätävä pitämään sitä maatilaa). Samoin käy niin, että tänne ei muuta edes ne eläkeläiset, koska he sentään ymmärtävät, että kunnassa tarvitaan myös työikäistä väkeä (ja samoin se koulu).


      • Vesitornineverforget

        Mut et sä nyt oikeesti voi väittää että tuo koulu olisi HUONO. Siis sillee huono huono. Se rakennus ei vain ole yhtä hyvä kuin se kaikkien haluama hirsirakennus olisi. -Nojoo, mikä minäkään olen ottamaan kantaa fiksusti, kerran olen käynyt kyseisessä rakennuksessa.
        Perusopetuksen tasoon en oikeen osaa ottaa kantaa, olin 2000-luvun alussa ala-asteella. Varmaankin osa opettajista jo vaihtunut.


      • dsep

        Se koulu ei ole vaan Sysmän kunnan.


      • Toiveajattelu.ei.riitä

        Parahin dsep, kerrotko vielä mistä näiden lapsiperheiden vanhemmat saavat työpaikat täällä Sysmässä! Kaikilla ei todellakaan ole sellaista ammattia, jota voisi tehdä etänä, eikä hoitoalan ammattia. Väännä nyt rautalangasta ne työpaikatkin! Oikeesti!
        Pilvilinnojen maalaamiset voi jättää sikseen, palataan realismiin...biologinen vietti ei elätä...


      • jepjepjuu
        Toiveajattelu.ei.riitä kirjoitti:

        Parahin dsep, kerrotko vielä mistä näiden lapsiperheiden vanhemmat saavat työpaikat täällä Sysmässä! Kaikilla ei todellakaan ole sellaista ammattia, jota voisi tehdä etänä, eikä hoitoalan ammattia. Väännä nyt rautalangasta ne työpaikatkin! Oikeesti!
        Pilvilinnojen maalaamiset voi jättää sikseen, palataan realismiin...biologinen vietti ei elätä...

        Totuus perheellisen muuttamisesta Sysmään: tänne muuttaa muualla hetken käynyt nuori takaisin perustamaan perhettä. Tai perhe muuttaa tänne työn perässä. Nuoret muuttavat ensin pois opiskelemaan ja työelämään, osa palaa takaisin kivaan kotoisaan Sysmään. Ja kyllä jotkut nuoret viihtyvät koko ikänsäkin täällä. Eri ihmisillä on erilainen näkökulma asioista kyllä täällä on kivojakin ihmisiä ja viihdytään oikein hyvin ja tehdään töitä. Rautalangasta väännettynä työtä voi tehdä yrityksissä joko omassa tai toisten tai julkisella puolella olla töissä. Tiesittekö että perheellinen voi myös vaihtaa ammattia ja tehdä elämässään useita eri töitä? tai jopa 2 työtä ? tai yhtä hyvin voi ketterästi muuttaa pois. Tai voi käydä muualla töissä ja asua silti Sysmässä. Sysmä on rauhallinen paikkakunta asua ja elää.


      • dsep
        Toiveajattelu.ei.riitä kirjoitti:

        Parahin dsep, kerrotko vielä mistä näiden lapsiperheiden vanhemmat saavat työpaikat täällä Sysmässä! Kaikilla ei todellakaan ole sellaista ammattia, jota voisi tehdä etänä, eikä hoitoalan ammattia. Väännä nyt rautalangasta ne työpaikatkin! Oikeesti!
        Pilvilinnojen maalaamiset voi jättää sikseen, palataan realismiin...biologinen vietti ei elätä...

        Voi voi, eikös kunta maksa kaiken maailman konsultteja alkaen aina Asikkalan entisestä kunnanjohtajasta, joka on kuulemma yhtä yhteistyökykyinen kuin omamme, jonka kait pitäisi palkkansa eteen myös miettiä näitä työpaikkoja.
        Mutta esitetään nyt esim. seuraavia:
        -metsäala tulee jatkossa tarvitsemaan entistä enemmän työntekijöitä koska mm. Äänekosken tehdas tarvitsee puuta entistä enemmän. Sysmän metsiä voidaan hakata kestävästi nykyistä enemmänkin. Toisaalta aika moni koneurakoitsija ja niiden työntekijät tulevat muualta.
        -Hartolaan on tulossa entistä enemmän teollisia työpaikkoja, uskokaa tai älkää.
        Jos Sysmässä olisi palvelut kunnossa ja edullinen veroäyri saattaisi jokunen työntekijä asua täälläkin.
        -Täällä olisi jo valmiina tiloja atk-palvelimien sijoittamiseen ja tonttimaata uusillekin tiloille olisi saatavana. Näiden tilojen jäähdyttämiseenkin olisi jonkinlainen järvi tuossa lähellä.
        -Maatalous- sekä luonnonvaratuotteiden jatkojalostus.
        - Roudataan ja palvellaan vaikka promille Helsinki-Vantaan lentokentän matkustajista tänne metsään kuljeskelemaan, se kun on terveellistä. Määrä olisi muuten yksi bussilastillinen joka päivä.
        -Ja lisäksi lisääntyvä määrä niitä vanhusten hoitajia. samoin tietysti nykyiset työpaikat koska tavoitehan olisi, että asukasmäärä ei ainakaan pienenisi nykyisestä.

        Mutta muista nyt kuitenkin, että minä en ole mikään kunnallispoliitikko, jonka pitäisi oikeasti näitä miettiä. En myöskään kunnanjohtaja tai konsultti, joka saisi tästä kunnon taloudellisen korvauksen. Ymmärrän toki, että suurin osa mahdottomia ajatuksia, koska Sysmässä ei ole aikaisemmin näin ajateltu saati tehty.


    • Surullinenjuttu

      Nykyinen homeinen parakkikouluratkaisu ainakin varmistaa sen, että uusia lapsiperheitä ei tänne muuta. Kunnan ratkaisu osoittaa, että kouluasiat eivät ole ensimmäisinä päättäjien arvojärjestyksessä. Sairaala sen sijaan on tärkeä. Kuolevien pitää saada hoito ehdottomasti Sysmässä vaikka yöllä ei olekaan lääkäri saatavilla. Sysmän kunta on samalla pantu saattohoitoon, riitaa, syyttelyä pahan puhumista selän takana, kiusaamista ja ilkeilyä. Ei todellakaan hyvältä näytä. Kokoomuslaiset ovat joutumassa käräjille tekijänoikeusrikkomuksesta vaalimainoksessaan, näin kertovat. Että tällaista maaseudun mallia!

      • pysy-totuudessa

        .... niin ja valehtelua, ellet pysty laittamaan faktaa homeisesta parakkikoulusta, ne vaihdetut levyt eivät tee parakaeista homekoulua


    • Ota.selvää

      Kuulehan "surullinenjuttu"...se sairaala todellakin on tärkeä, että läheiset pääsevät omaisiaan helposti katsomaan! Ja turha puhua homeisesta parakkikoulusta, koska se ei sitä ole.

    • Vanhassakovaraparempi

      Mitä järkeä olisi rakentaa uusi hirsikoulu ja maksaa samalla suojellusta kahvimyllystä koko ajan juoksevia kuluja? Sitä kun ei saa edes purkaa. Edelleenkin se kannattaisi korjata vaikka isollakin rahalla kouluksi ja tehdä tarvittaessa uusia lisätiloja. Myös liikuntahalli olisi jo valmiiksi samassa pihapiirissä.

    • hyvät.naurut

      Hei dsep! Ootko ihan vakavissasi noiden työllistävien ideoidesi kanssa? Hauskin niistä on tuoda lentokentältä bussillinen matkustajia metsään kuljeskelemaan...heh...heh...

      • dsep

        Kuten totesin ovat mahdottomia ajatuksia. Siis Sysmässä koska täällä ei ole koskaan näin tehty. Eihän täällä kannata mitään uutta tehdä kun kaikki vanhastaan tehdään niin hyvin. Samoin ei pahemmin kannata markkinoidakaan koska kyllähän Sysmä pitää tietää kaikissa maailman kolkissa.
        Sen sijaan Lapissa matkailijoille tarjotaan kaiken maailman joutavuuksia kuten metsissä retkeilyä ja jopa pilkkimistä. Ottavat hyväkkäät siitä vielä maksunkin tyhmiltä turisteilta. Mutta pitäähän meidän niitä lappalaisia ymmärtää kun joutuvat niissä olosuhteissa elämään eivätkä asu tällaisessa mahtipitäjässä.
        Tällaisilla hullutuksilla on muuten esim. Kittilän asukasluku noussut koko 2000-luvun.


      • innovoimaansiitäheti
        dsep kirjoitti:

        Kuten totesin ovat mahdottomia ajatuksia. Siis Sysmässä koska täällä ei ole koskaan näin tehty. Eihän täällä kannata mitään uutta tehdä kun kaikki vanhastaan tehdään niin hyvin. Samoin ei pahemmin kannata markkinoidakaan koska kyllähän Sysmä pitää tietää kaikissa maailman kolkissa.
        Sen sijaan Lapissa matkailijoille tarjotaan kaiken maailman joutavuuksia kuten metsissä retkeilyä ja jopa pilkkimistä. Ottavat hyväkkäät siitä vielä maksunkin tyhmiltä turisteilta. Mutta pitäähän meidän niitä lappalaisia ymmärtää kun joutuvat niissä olosuhteissa elämään eivätkä asu tällaisessa mahtipitäjässä.
        Tällaisilla hullutuksilla on muuten esim. Kittilän asukasluku noussut koko 2000-luvun.

        Kittilässä on mahdollisuus lasketteluun - Sysmässä ei (Hartolan nyppylä ei auta).
        Kittilässä poro- ja koiravaljakkosafareihin - Sysmässä ei.
        Kittilässä moottorikelkkasafareihin - Sysmässä ei (olisiko mahdollista?).
        Kittilässä on runsaasti ilta- ja yöelämää - Sysmässä on Uoti (eksotiikkaa turisteille).
        Kittilässä on liikenneyhteydet eli lentokenttä lähempänä kuin Sysmässä.
        Kittilässä on runsaasti myös loistoluokan majoitusta - Sysmässä ei edes kelluvia.
        Mutta koska tunturit, maisemat ja oikea talvi puuttuvat ei Sysmästä Kittilää tule.

        Kukaan ei valitettavasti ole toistaiseksi keksinyt yhtäkään julkisuuteen asti päätynyttä matkailullista ideaa, jolla Kittilän tapaisiin kasvulukuihin päästäisiin.
        Kelluvien mökkien tarpeen - anteeksi vain - miltei säälittävät perusteluyritykset pilkkimisineen ja hiihtoretkineen ovat näpertelyäkin vähäisempiä liiketoiminnallisesti, niillä toimin paikkakunnalle saatavat matkailijamäärät eivät työllistä ketään täysipäiväisesti. Oheistoimintoina tuollaisistakin voisi olla jonkun isomman bisneksen sivussa iloa, mutta pääasialliseksi houkuttimeksi niistä ei todellakaan ole. Ja ne kelluvat laatikkomökit eivät ole nähtävyys, eivät ole.

        Markkinoida pitäisi paljon ja unohtaa nurkkakuntaisuuteen viittaavat ylpeilyt gallialais-höpinöineen.
        Mutta mitäpä markkinoit - Suvisoittoako, joka kutistuu sekin vähitellen samaa tahtia kuin kunta itsekin? Kirjapäivät - nähty jo, iso ylihintainen antikvariaatti torilla?
        Kulttuuripitäjää - no tuossahan se kulttuuri tuli mainittua edellä?

        Kunnan päättäjien, virkamiesten ja luottamushenkilöiden hommia on miettiä pää punaisena vastauksia noihin, siksi heidät on hommiinsa valittu. Ja valitaan tänään.


      • evvki

        dsep häpeäisit, Sysmä on pieni paikkakunta ja se mikä sinulle on kutistuvaista, ylihintaista ja jo nähty on tai ei mielestäsi ole kuilttuuria niin todellakin muille on tärkeää. Aidon Sysmäläisen on vaikea olla vaatimaton, niin hieno paikka tämä on. Toivoisin että kunta keksisi muutakin tonttitarjontaa kuin ylihintaiset Otamot. vaikka tonttiarvonta, joka 10 arpa voittaa ilmaisen tontin.
        Perheellisille kuntaan muttorahan 3000€ esim
        Perheellisille 50/ kk rahaa lapsilisänä

        jotain ihan posketonta porkkanaa tarvittaisiin
        Lisää tapahtumia ja jo oleviin tuntuva kunnan lisäpanostus, avustus €, kaikkea mahdollista yhteistyötä ja apua kesätapahtumiin tarjolle. Kaikenlainen nuivailu ja murjotus pois ja rinta rottingille ja hymy huulille
        Kaikesta huolimatta nuorissa on tulevaisuus vaikka heitä olisi vhemmistö, kannattaa tukea kaikin tavoin lapsiperheitä ja nuoria ja nuoria aikuisia.


      • Almanakkaakka
        innovoimaansiitäheti kirjoitti:

        Kittilässä on mahdollisuus lasketteluun - Sysmässä ei (Hartolan nyppylä ei auta).
        Kittilässä poro- ja koiravaljakkosafareihin - Sysmässä ei.
        Kittilässä moottorikelkkasafareihin - Sysmässä ei (olisiko mahdollista?).
        Kittilässä on runsaasti ilta- ja yöelämää - Sysmässä on Uoti (eksotiikkaa turisteille).
        Kittilässä on liikenneyhteydet eli lentokenttä lähempänä kuin Sysmässä.
        Kittilässä on runsaasti myös loistoluokan majoitusta - Sysmässä ei edes kelluvia.
        Mutta koska tunturit, maisemat ja oikea talvi puuttuvat ei Sysmästä Kittilää tule.

        Kukaan ei valitettavasti ole toistaiseksi keksinyt yhtäkään julkisuuteen asti päätynyttä matkailullista ideaa, jolla Kittilän tapaisiin kasvulukuihin päästäisiin.
        Kelluvien mökkien tarpeen - anteeksi vain - miltei säälittävät perusteluyritykset pilkkimisineen ja hiihtoretkineen ovat näpertelyäkin vähäisempiä liiketoiminnallisesti, niillä toimin paikkakunnalle saatavat matkailijamäärät eivät työllistä ketään täysipäiväisesti. Oheistoimintoina tuollaisistakin voisi olla jonkun isomman bisneksen sivussa iloa, mutta pääasialliseksi houkuttimeksi niistä ei todellakaan ole. Ja ne kelluvat laatikkomökit eivät ole nähtävyys, eivät ole.

        Markkinoida pitäisi paljon ja unohtaa nurkkakuntaisuuteen viittaavat ylpeilyt gallialais-höpinöineen.
        Mutta mitäpä markkinoit - Suvisoittoako, joka kutistuu sekin vähitellen samaa tahtia kuin kunta itsekin? Kirjapäivät - nähty jo, iso ylihintainen antikvariaatti torilla?
        Kulttuuripitäjää - no tuossahan se kulttuuri tuli mainittua edellä?

        Kunnan päättäjien, virkamiesten ja luottamushenkilöiden hommia on miettiä pää punaisena vastauksia noihin, siksi heidät on hommiinsa valittu. Ja valitaan tänään.

        Keksitty on,toteuttajia uupuu..... toteuttajia eli yhteistyökykyä.


      • dsep

        Hyvät.naurut , luepa 25.4. Ess:sta artikkeli " Metsään lääkärin määräyksellä". Kuolet varmaan nauruun koska olet tähän saakka elänyt vain Lähilehteä lukemalla ja ehkä joskus jopa Itä-Hämettä vilkaissut. Mutta ei huolta, kyllä varmaan Suomesta löytyy kuntia jotka tarttuvat tähän mahdollisuuteen, että metsästä, hiljaisuudesta, pimeydestä ja jopa kylmyydestä voi tehdä matkailuvaltin. Sammutellaan vaan täällä Sysmässä hiljalleen valoja samalla toivoen, että miljoonasatsaus Ilolan suuntaan tuo sittenkin pelastuksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe