Elatusmaksua määritettäessä, totuudessa pysyminen

HuiJari

Velvoittaako jokin laki totuudessa pysymiseen kun elatusmaksua määritetään ja tulotietoja lastenvalvojalle toimitetaan? Lastenvalvoja on aivan ihastuttavan exäni vietävissä ja uskoo joka sanan mitä ex hänelle kertoo, eikä siis ole vaatinut tarvittavia kuitteja ym esim. lasten harrastuksiin liittyen.
Exä (lähivanhempi) vetelee ihan hihasta lasten harrastekuluja, jotka ovat moninkertaisia oikeisiin nähden. Oikeat kulut selvitin lasten valmentajilta.

Lisäksi asuvat kiinteisössä jossa toimii hänen puolison yritys ja autotalli on tuotantotilana. Tästäkin on Oy:n sähkö- ja lämmityskulut sekä mahdolliset vuokratulot jätetty sosiaalitoimistoon ilmoittamatta.
Voiko tietojen pimittämisestä aiheutua seuraamuksia?

5

479

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 573465

   "Velvoittaako jokin laki totuudessa pysymiseen kun elatusmaksua määritetään ja tulotietoja lastenvalvojalle toimitetaan?"

   Tietoinen sopimuskumppanin erehdyttäminen aiheuttaa sopimuksen pätemättömyyden oikeustoimilain perusteella ja tekotavasta riippuen kyseeseen voi tulla myös rikosoikeudellinen vastuu petoksena, mutta eipä siitä kannata heti riemastua, koska elatusmaksujen maksajapuoli jää helposti altavastaajaksi.

   http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290228
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Petollinen_viettely
   http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

  • sossupaholainen

   Harrastusmenot eivät vaikuta elatusapuun, elleivät vanhemmat yhdessä sovi niiden vaikuttavan (esim.lapsella on joku erityisen kallis harrastus, jota elatusvelvollinen lupaa tietyllä summalla/osalla maksaa. Jos yritys on vanhemman avopuolison, sitä (ei siis tulojakaan) huomioida, koska puolison tulot eivät vaikuta, tässä tapauksessa kun asumismenot puolitetaan lähivanhemman ja hänen puolisonsa välillä, ehkä puolison kuuluisi maksaa suurempi osa. Mutta eikö oy maksa sähköjä ym muita kuluja?

  • 8989898898

   Vain ne sinun lastenvalvojalle näyttämät palkkalaskelmat ja omat asumiskulusi vaikuttavat elareiden suuruuteen, ei se mitä exäsi runoilee.

  • Jokainentyylillään

   Verotodistus asumismenoista tositteet ja lapsen kuluista tositteet.
   Mikäli on erityisiä sairauksia joihin tarvitsee lääkityksiä ja kontrollikäyntejä niin niistä tositteet.
   Ei tarvitse olla rehellinen mutta eteenpäinhån se menee jos yrittää huijata. Eikä se oikein onnistukkaan nuiden tositteiden takia jos et ole valmis maksamaan könttäsummaa laskettamatta elatuskykyä molemmilta.

  • OM-ohje

   Oikeusministeriön ohjeen (julkaisu 2007:2) mukaan mm.:
   -lapsen tavanomaisia harrastusmenoja ei pidä ottaa huomioon ellei niiden määrä ole vähäistä suurempi. Tällaisena menona jota ei pidä siten ottaa huomioon ovat:

   -myöskään harrastusvälineen kulua ei pidä ottaa huomioon, määrältään:

   -harrastuksesta ei ole sovittu mitään etävanhemman kanssa. (kts. OM:n ohje).
   OTM 2007:2, s.8;”Kaikissa tapauksissa näitä kuluja ei kuitenkaan otettaisi huomioon tosiasiallisten kustannusten määräisinä, vaan huomioon otettaisiin myös muun muassa kustannusten kohtuullisuus ja se, ovatko vanhemmat yhdessä sopineet seikasta, josta kustannukset aiheutuvat.”
   OTM 2007:2, s.27;”Ohjeen mukaan lapsen erityisestä harrastuksesta aiheutuvat vähäistä suuremmat kustannukset otetaan huomioon, jos lapsesta erossa asuva vanhempi on ollut päättämässä harrastuksen aloittamisesta tai jos kustannukset ovat perusteltuja ja kohtuullisia.”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   456
   2372
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   131
   1293
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   275
   1111
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1094
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   136
   1019
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   959
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   854
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   834
  Aihe