dvb-t vai dvb-t2

Aattoksetkysymykseksi

Toimiiko suomessa dvb-t telkkarit,minun vcanha pikkutv ei toimi.Pitääkö siihen hommata dvb-t antenni vai ostaa dvb-t2 tv.
Alkaa jo tämä ukkeli pudota kelkasta näinen tyyppimerkkien kanssa eli onko kyse uuden antennin ostamisesta kun siihen saa ulkoisenkin kytkettyä tai kokonaan uusi pieni mukaan otettava laite.

6

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lklklklk.1

      Antenni ei tajua onko lähete dvb-t vai dvb-t2, antenni vastaanottaa molemmat.

    • Reilu_kuukausi_vielä

      Aloittaja olisi voinut laittaa tarkempaa infoa siitä, onko hän esim. DNA:n VHF-kanavien näkyvyysalueella, mutta ei välitetä siitä;) Yleistä infoa löytyy http://www.hdtvopas.fi/ ja http://www.sant.fi/doc/oppaat/Antenniopas_paivitetty_7_2015_netti.pdf

      Jos ollaan DNA:n näkyvyysalueella, niin aseman suunnan voit tarkistaa sen esim DNA:n lähetinkohtaisista kartoista https://www.dna.fi/tuki-lahetinkohtaiset-nakyvyyskartat. DNA:n VHF-lähettimet ovat todennäköisesti aivan eri suunnassa kuin missä Digitan UHF-lähettimet ovat.

      Jos VHF-antenni on kunnoltaan jo historiaa, niin kannattaa tilata DNA:n VHF-antennipaketti https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/DNA-Antennipakkaus/p/VMISC00001 Paketti sisältää VHF-antennin lisäksi säädettävän mastovahvistimen virtalähteineen. Mastovahvistinta ei tarvitse laittaa mastoon, vaan se laitetaan mieluummin paikkaan, jossa sitä on helppo tarvittaessa säätää (Ullakko, tms).

      Jos UHF-antenni on vanha, niin se kannattaa samalla uusia. Nykyisin ei aktiiviantennia kannata käyttää, ellei vahvistimen taajuuskaistaa ole rajoitettu. Jos lähellä on mobiiliverkkojen tukiasemia, niin uudet LTE-verkot yliohjaavat UHF-vahvistinta ja digikanavat pätkivät. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3665/hdsfc/Finnsat-LTE700-450-MHz-estosuodin LTE-suodatin kannattaa laittaa valmiiksi ennen mastovahvistimen UHF-sisäänmenoa.

      17.5.2017 alkaen kaupalliset kanavat siirtyvät DVB-T2 lähetystekniikkaan ja DVB-T tekniikalle jää A-kanavanipun lisäksi ehkä joku toinen kanavanippu. T2 -kelpoisen 32" vastaanottimen saa parilla satasella ja satanen lisää, niin ruudun koko vain kasvaa;)

    • boksi_kiinni

      pikkunen digi-boksi vain kiinni ja kuva näkyy. analogi-tv aika on ohi

    • Reilu_kuukausi_vielä

      Reilun kuukauden kuluttua kaupalliset kanavat siirtyvät T2-tekniikkaa käyttäviin kanavanippuihin. Peruskanavat jäävät DVB-T lähetystekniikkaa käyttävän UHF -kanavanippu A:n käyttäjiksi ja ilmeisesti joku toinen UHF -kanavanippu jää lyhyeksi aikaa vielä DVB-T lähetystekniikan käyttäjäksi.

      TV-liikkeet myyvät käytännössä Topfieldin, HDThunderin ja Wboxin tallentavia hybridimallisia digibokseja, ja joitain virittimin varustettuja Blu Ray -soittimia. Niiden hintaluokka on sellainen, että kannattaa hankkia tv, jossa on USB-tallennus olemassa. Rahaa siihen tietenkin menee, mutta kerranhan täällä vain eletään;)

      Marketeissa ja nettikaupoissa myydään muutamalla kympillä esim. Valueline HD-boksia, joka soveltuu vain salaamattomien T2-kanavien katseluun. Tämä ominaisuus pitää tietää jo purkkia ostaessaan. DVB-T digibokseja löytyy käytettynä huutonetin ja tori.fi kautta ja niillä on käyttöä vielä kolmisen vuotta.

      • tarkkuutta_uutisointiin

        Vähän voisit olla tarkempi, nimittäin MAKSUKANAVAT on ne jotka siirtyy uuteen lähetystekniikkaan toukokuussa. Kaupallisia kanavia on myös ilmaiskanavissa joten sanoit harhaanjohtavasti.


      • digiboksi.tarvitaan

        Minun telkkarissani tuo USB-tallennus on lapsellinen. Sillä voi tallentaa vain sitä kanavaa, johon telkkari on viritetty, eli se nauhoittaa vain sitä ohjelmaa jota katselet. Mitä järkeä siinä on jos katsot toista kanavaa ja haluaisit tallentaa jonkun muun kanavan ohjelmaa niin se ei onnistu?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6033
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3665
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1945
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1611
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      12
      1430
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      25
      1341
    Aihe