Mikä teitä ärsyttää työssänne?

Rappusiivooja

Itseäni ärsyttää rappukäytävien turha roskaaminen ajatuksella, että siivooja on sitä varten, että se siivoaa. Karkkipaperien ja räkäpaperien paikka on roskakorissa ja niiden jättäminen rappukäytävään muiden asukkaiden ja siivojien harmiksi on silkkaa huonoa käytöstä ja piittaamattomuutta yleisestä asuinviihtyvyydestä. Toinen asia mikä ärsyttää on se, etteivätkö ihmiset osaa edes vetää ovea auki kahvasta, vaan aina oven ikkunalasissa on niin lasten kuin aikuisten kädenjälkiä! Kolmas asia mikä ärsyttää on se, että kaikissa taloissa ei ole siivouskomeroissa edes vesipistettä, vaan vesi on haettava jostakin saunasta tai pesutuvasta. Saunoissa taas useimmiten ärsyttävät löylyhuoneet, joissa ei ole kaivoa ja jossa niissä onkin, sitten niihin on asennettu niin pieni putki, että vesi seisoo lattialla iät ja ajat ennen kuin kaivo on imenyt, yleensä saa alkaa lastalla niitä vesiä sitten kauhoa pesuhuoneen kaivolle!

Tässäpä on joitakin huomoita niistä asioista, joita työssä toisinaan ärsyttävät. Kertokaa omianne. Nyt saa vapaasti valittaa ja purkaa tuntemuksiaan!

24

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hikipinnassa

      Ihan samat asiat ärsyttää, lattioiden pesuvesiä haetaan saunoista tai pesutuvista, likavedet viedään ulos kun ei ole lavuaaria tai mitään paikkaan minkä kaatais vedet.
      Asukkaat eivät käytä ulko ovissa kahvoja, vaan vedetään ovet auki lasipintoja pitkin, niitä sitten putsataan päivittäin. Jatkuvasti täytyis olla siivoamassa asukkaisen jälkiä, vaikka sopimuksessa on esim. kaksi kertaa viikossa raput ja yleiset tilat.

    • rappujensiivooja

      Miutakii ärsyttää juuri nuo...

      -Roskaaminen (karkkipaperit, linja-auto kuitit ja räkäpaperit) kaikki lattialle heitettynä

      -Ei osata avata ovea kahvasta vaan läntätään käsi ikkunaan ja työnnetään siitä sitte auki (joka päivä ne joutuu siksi pyyhkimään)

      -Ei osata myöskään pyyhkiä jalkoja ruohomattoihin ennen, kun sisälle tullaan nimittäin kaikki hiekat ja kivet pitkin mattoja

      -Samoin myös kurasella kelillä matot sontaset, kun ei osata pyyhkiä jalkoja jalkaralliin (vai mitkä ne ulkopuollella olevat harjat on nimeltään??). Se nimittäin auttas ihan todella paljon

      Ainaki nyt ekana tuli nuo mieleen!!

    • koululiitäjä

      Siivoojana yläkoulussa

      - roskien heittäminen sohvien alle "piiloon"
      - purkkien heittäminen ja liimailu minne sattuu
      - pulpettiin piirtely
      - wc-käytös

      • rappusiivous

        kaljan kanssa läträäminen, tippoja pitkin lattiaa. ja muitakin juomia. tarttuu kengänpohjaan ikävästi


    • öhgöiuaghaeu

      Sama ovilasien lämiminen ärsyttää myös täällä! Ja se vesipisteen puuttuminen... Todella rasittavaa värkkäämistä sen kanssa! Ja ne talot joissa aina ihmettelet harjaavatko asukkaat koiransa käytävässä, vai miten se karva ei vaan siivomalla vähene. Ei kyllä pahemmin naurata vessankaan puuttuminen monesta paikasta, saisi työnantaja maksaa tenat työasuun :D

      Yksi asia ei myös lakkaa ihmetyttämästä minua; kuinka pihalla voivat asukkaat olla heille tilatusta siivouspalvelusta. Tämä aiheuttaa todella paljon ns. turhia valituksia. Monella tuntuu olevan vaikea ymmärtää, ettei esim. 2 krt viikossa siivottavaa kohdetta todellakaan joka kerta hinkkaamalla hinkata, puhumattakaan siitä, onko sellaiseen kerta kaikkiaan aikaa. Enimmäkseen viihdyn työssäni, mutta kieltämättä silloin kun ottaa aivoon niin ottaa ihan kunnolla :D

    • Vjllml

      Remontoituun kouluun tilattiin uudet kalusteet jotka kaikki osottautui vika valinnaksi. Pulpetit valkoista kaiken keräävää ja näkyvää likaa. Kangassohvat ja tuolit, jotka aina täynnä hiuksia ja limulänttiä ja kaikkea muuta likaa. Jotkut tuolit niin painavia ettei niitä jaksa kukaan siirrellä joka päivä. Kuvisluokka. Käsipaperitelineet rosteria huonosti aukeavat ja paperi tulee huonosti. Vaikka laittaisi kuinka vähän. Joskus kun käy sijaistamassa vanhassa koulussa muualla, voi sitä auvoista oloa, kun on kunnon vanhat pulpetit ym. Remontoitu yläkoulu. Ainut positiivinen, lattiamateriaalit on hyvät ja helppohoitoiset. Sohvat on aina hirveän näköiset. Tilataan kerran vuodessa pesu niille.

    • Kypsääkauraa

      Vessan lattialle, lavuaariin ja vessaharjan kippoon kuseksivat törpöt. Käsiä ei pestä ja ovenkahvat on aivan mähmässä. Hyi. Tämä siis koulumaailmassa.

    • Joopajoopajooh

      Oonko mä jotenkin poikkeava, kun en yhtään harmistu ikkunalasissa olevien kädenjälkien ja roskastavien ihmisten takia (eli tiputetaan roskat minne sattuu ajatellen, että siivoojaa on kuitenkin työtään varten täällä)? Vesitpisteen puuttuminen "hollilla" ärsyttää, muttei raivostuta. Eniten aivoni kiehumispiteeseen saavat tilanteet, joissa tiedotteet tai muuttuneet tilanteet ei tule siivojalle asti. Tällä hetkellä olen kohteissa siivoamassa, joissa on alaikäisiä... jos tulee muutoksia, niin opettajilta/lastentarhaopettajilta/lähihoitajilta tulee ilmoituksia tyyliin "huups, 5min päästä ollaan tuossa tilassa, joko oot sen siivonnut" vaikka hyvin tietävät työaikani ja aikataulutukseni rakennuken sisäisten tilojen siivouksessa. Kun eivät muista tai halua muistaa tai unohtavat ilmoittaa ajoissa muuttuneista järjestelyistä niin, että siivoojana minäkin voisin muuttaa omaa siivousjärjestystäni tilanteeseen sopivaksi.

      • laiklaik

        Samaa ihmettelin, minusta lasien pyyhkiminen on yksi keveimmistä hommista siivouksessa. Onkohan teillä harmistujilla tekniikka hallussa?

        Omassa työssä on ollut silloin tällöin pieniä harmistuksia. Päällimmäisenä tulee mieleen urheiluhalli, jossa oli asiakasaikojen välissä tunti aikaa siivota. Edellinen asiakas venytti hallista poistumistaan ja seuraava tuli ennen aikaansa, ei aina mutta hyvin usein oli molemmista päistä syöty siivoojan aikaa. Samassa paikassa oli joku talonmies, mikä lie, alkoi käymään ihan viimeisinä kertoina kun olin siivoamassa ja urputti siitä etten imuroinut hänen mielestään tarpeeksi tarkkaan. Ei siinä ajassa tosiaan kerennyt isoa hallia imuroida hitaasti ja huolella, vaikkei kukaan olisi työaikaa syönytkään. Patu tuli oikein näyttämään miten imuria käytetään... Eikä sitä passannut asiakkaalle sanoa että määhän omiin hommiisi.

        Esimiesten huono toiminta on ärsyttänyt ehkä eniten. Ei toimiteta välineitä, esim. neuvottiin yhdistelemään roskiksia kun pyysin toimittamaan jätesäkkejä. Pyykinpesuainetta toimitettiin kiukun kanssa, imuriin ei kuulemma ole olemassa varaosia myytävänä (siivousteknikon koulutuksen saaneen esimiehen suusta, ihan niitä perus imureita, joita siivoojien käytössä oli yleisesti).


    • qqqqqqqqqq88

      Minua vi****aa tahallaan tehdyt tahrat laseissa ja tahallan heitetyt roskat.
      Työaika on rajallinen ja kaikki tahallan tehdyn poisto vie joskus aikaa tuhottomasti.

      Toki hymyssäsuin pyyhin kaikki 30 ovilasia kummaltakin puolelta joka päivä. On se kevyttä ja kepeää työtä. Joillakin koululaisilla on ylimääräistä energiaa lasien sotkemiseen.
      Kerrostaloissa naisihmisten käyttämät käsirasvat tarttuvat ihanasti ovilasiin. Ilolla niitä putsailen.
      Hikisten kämmenien jäljet lähtevät tuimalla katseella.
      Karkkipaperit, purukumit yms. sellainen ei tietenkään haittta reipasta siivoojaa.

      Kaksi ylintä riviä oli totta.

      Olisin ehkä nopeampi jos osaisin tekniikan. Kerro laiklaik minulle tekniikan salat. Millä konstilla saan putsattua lasit nopeasti ja rasittamatta itseäni.
      Kummallakin puolella ovea lika/rasvatahroja alhaalta ylös. Mikä tekniikka tekee työstä nopeaa ja kevyttä.
      Kerro vielä onko tietosi teoriaa vai käytännössä testattua.

      Tilan käyttäjän tulisi olla sen verran sivistynyt, että ei tahallisesti lisää siivoojan työmäärää.
      Kerrostaloissa ku?ipäitä on riittämiin. Kouluissakin jonkin verran, joskin riittämiin.
      Kokemusta molemmista.

      Aivan mahtava ajattelu sinulla joopajoopajooh!
      Roskan heittäjä ajattelee siivoojaa/siivousta roskaa heittäessään.
      Laiklaik imuroi hiet ison hallin lattialta. Isossa urheiluhallissa olisi yhdistelmäkoneella ajo järkevämpää.

      • ällihoi

        Nukkamatto onkin käteävä ajaa yhdistelmäkoneella...


    • ain_laulain_työtäs_tee

      Jos nuo kaikki mainitut asiat olisivat tiptop kunnossa, niin mihin sitä siivoojaa silloin tarvitaan ?? Kiitä onneasi, että kaikki eivät sivistyneesti sääntöjä noudata. Silloin on työtä tarjolla. https://www.youtube.com/watch?v=qiIXitrgB9s

    • qqqqqqqqqq88

      Sivistyneetkin ihmiset ja heidän tilansa tarvitsevat siivoojaa.
      Tilat sotkeentuvat aivan normaalista käytöstä, ilman tahallista sotkemista.
      Pölyäkin laskeutuu ajan kuluessa pinnoille.
      Siivoustyö ei lopu koskaan, ei edes tulossa olevien siivousrobottien/itsepuhdistuvien pintojen vuoksi.

      Kaikki tahallisesti tai ajattelemattomasti aiheutettu sotku lisää siivoojan työmäärää.
      Mitoitusohjelmalla aikataulutettu siivous on nykypäivää. Mitoitus on tehty ihanneolosuhteisiin.
      Kaikki ylimääräinen on ylimääräistä.
      Ihanneolosuhteissa voit tehdä työsi lähes hosumatta ja lähes hyvin. Mitoitusohjelma takaa kiireen. Vähemmän ihanteellisissa olosuhteissa teet työsi kiireellä huonosti tai omalla ajallasi tunnollisesti.
      Kumpi menetelmä on tuttu?

      Pyrin tekemään työtäni laulellen, mutta joskus on pakko mennä viheltämällä.

      PS. Kiitos videolinkistä. Tulin hyvälle mielelle. Hyvä laulu ja aina ajankohtainen.

      Lisäsin alle videolinkin, jossa näkyy erään koulun tekemä juttu huonosta ja hyvästä vessa- käyttäytymisestä.

      https://www.youtube.com/watch?v=QUIX_D5zs2s

    • Siivoojasirkku

      Ovilasien lääppiminen ei harmita minuakaan, mutta tahallaan tiputellut roskat kyllä. "Siivooja on sitä varten" on maailman typerin ajatus, koska se ei pidä paikkaansa. Yksikään siivooja ei ole kenenkään palvelija ja perässäkävelijä, jotta hän voi vapaasti sikailla menemään. Tai no, voi olla, jos hänet on joku sellaiseksi palkannut. Mutta noin niinkuin normaalisti siivooja on kyllä ihan elämän jälkiä siivoamassa ja vahingossakin pudonneissa roskissa on aivan riittävästi työsarkaa, ettei tarvitse miettiä töiden ykskaks loppuvan jos kaikki alkavat taikaiskusta käyttäytyä.

    • ällihoi

      Sitten pitää ilmoittaa että aika ei riitä, jos et qqqq88 saa siivottua annetussa ajassa, vaikka opettelisit tekniikatkin. Tilankäyttö voi muuttua ja aika on mitoitettu aiemmalle käytölle. Mitään ei saa jos ei vaadi.

    • qqqqqqqqqq88

      ällihoi, jos ällisi on kadonnut, niin et sitä enää takaisin saa huutelemalla.

      Kymmenen vuotta vanha koulu on edelleen koulu ja kerrostaloksi rakennettu rakennus on edelleen kerrostalo.
      Missä lienet töissä, kun luulet työntekijän vaatimuksen pienemmästä alueesta tulevan huomioiduksi. Yritetty on ja monta kertaa.

      Outo tuo nukkamatto urheiluhallin lattiana. Lattiamateriaaleja on monenlaisia, ehkä sellaisiakin on?

      Tekniikat ovat koulutuksen myötä hallussa.

      Mitoitu on tiukka ja tehty ihanneolosuhteisiin. Kaikki yli keskivertolikaisuuden menevä lisää työmäärää. Litran kattilaan mahtuu vain litra vettä.

      Tässä ketjussa on kyse nimenomaan siitä, mikä ärsyttää työssä.
      Ei työ sinänsä ärsytä ollenkaa. Siivoustyö on ihan mukavaa työtä.
      Se, mikä minua ärsyttää on tahallinen/ajattelematon sotkeminen.

      • ällihoi

        No ei sinun kannata juuttua vaatimaan pienempää aluetta, vaan enemmän aikaa siivota. Jos ei saa niin sitten jättää tekemättä, niinhän sitä neuvotaan, tiedät varmasti jos olet alalla kauan ollut. ja koulutettu. Se ettet ole kuullut minkäänlaisesta tekstiilimatosta, ei kylläkään tue tuota väittämää. Niitä ei voi yhdistelmäkoneella pestä. Siivoojalle yleensä kerrotaan millä välineillä mikäkin pinta puhdistetaan, olettaisin tässäkin niin.

        Tilankäytön muutos, hox! Ei rakennuksen muutos toiseksi. Hoksaatko vai selitänkö? Olen saanut lisää aikaa pyytämällä ja sitä on myös osattu antaa lisää kun tilankäyttöaste on lisääntynyt. Tietenkin on hankalia esimiehiä ja liian tiukkoja sopimuksia, mutta siivoojista on pula ja hyvällä siivoojalla on markkinoita valita kohteensa.

        p.s. Fiksuutta et saa yhtään lisää, jos käyt toisen älyä haukkumaan nimimerkin perusteella.


    • qqqqqqqqqq88

      Ihmettelin laiklaikin kertomusta imuroinnista suuressa urheiluhallissa.
      Yleensä suurten hallien lattiat pestään yhdistelmäkoneella.
      ällihoi kertoi, että nukkamattoa ei voi ajaa yhdistelmällä.

      Mistä ällihoi tiesi kyseessä olevan nukkamaton?
      Onko sama henkilö eri nimimerkillä?

      Vastauksena viestiini ällihoi kertoi viestinsä nimimerkillä ällihoi. Nimimerkkin valinta antaa ymmärtää minun olevan hieman ulkona asioista.
      Tämä oli hieman provosoivaa. Mauno Koivisto kertoin aikoinaan neuvoksi, että jos provosoidaan, älä provosoidu. No, hieman provosoiduin.

      Tilankäyttö voi muuttua?
      Ei ole muuttunut.
      Kohteissani kaikki on pysynyt saman ensimmäisestä työpäivästäni alkaen.
      Ainoastaan käyttäjien tavat ovat muutunet. Huonompaan suuntaan.
      Tilankäytön muuttuessa tehdään siivoussuunnitelmat ja mitoitukset aina uusiksi.

      Kerro ällihoi vielä tarkemmin tuosta nukkamatosta urheiluhallin lattiana.
      Muutamassa hotellissa tiedän olevan tekstiilimaton sisätenniskentän pintana.
      Suurissa halleissa en sellaiseen ole törmännyt.
      Jos hallin imurointiin menee tunti tavallisella imurilla, niin kustannussyistä olisi ehkä järkevää suorittaa työ koneimurointina. Kustannuslaskentaa kannattaa opetella ja ehdottaa työnantajalle. Sinun työnantajasihan täyttää toiveesi.

      Työnantajia on monenlaisia. Joku saattaa antaa lisäaikaa tai pienentää aluetta. Joku ei piittaa valituksista lainkaan.
      Minun työnantajani ei piittaa.
      Ala on niin kilpailtu, että minimisiivouksella mennään lähes kaikkialla.
      Ammattilaisuus on työnantajalle lähes tarpeetonta. Siivoustarjouksessa kyllä kehutaan firman koulutettua työvoimaa. Jos kohde sitten saadaan, niin kuka tahansa kelpaa työhön.

      • ällihoi

        No ei siinä tätä ällliä hirveästi tarvitse, jos voi päätellä että kun imurointia käytetään, silloin se on järkevin keino ja materiaali imuroitavaa. Mikä muukaan kuin tekstiilimatto voisi olla kyseessä. Luin uudestaan, eikä ap. kommentoija kirjoittanut mitään "suuresta" urheiluhallista, sen keksit itse. Voihan se suuri olla ja suuri on suhteellista. Urheiluhalleja on monenkokoisia. Mutta turha kai tätä on jankata, kun kertoo että imuroi niin silloin imuroi eikä aja yhdistelmäkoneella. Todennäköisesti juuri mainitsemistani syistä, kangasta on paha sinun yhdistelmäkoneellasi vedellä, eiköhän se rikki siinä touhussasi menisi.

        Työnantajia on monenlaisia, kohteita on monenlaisia, ja edelleen kun on hyvä hommassaan, voi valita kohteeksi parhaat päältä. Alalla kuin alalla, myös siivouksessa.


    • Onhannäitä

      Se ärsyttää, kun yksi ihminen kerrostalossa pitää kynnysmattoa ovensa ulkopuolella käytävässä. Matto aina koirankarvoissa yms. ja alle kerääntyy likaa. Kaikenlisäksi säilyttävät vara-avaintansa maton alla. Joskus puhdistan maton, mutta joskus kiireessä mietin, että saako käytävässä yleensäkään pitää mattoa ja pitäiskö sen siivouksen edes kuulua mulle. Muutenkin käytävissä on ylimääräistä tavaraa, vaikka se on erikseen kielletty. Huvittavinta kellarin käytävä, jossa seinälle ilmestynyt lappu, että tavaran säilytys kielletty ja sittemmin juuri aivan sen lapun alle on alkanut ilmestymään ihan kasapäin kaikenlaista rojua. Ikäänkuin joku olis ymmärtänyt asian toisinpäin, että tähän nyt vaan kasatkaa kaikki rojunne.
      Kaupungin vuokratalot muutenkin ihan kaameessa kunnossa. Varsinaisia homepesiä. Kellarin maavaraisen sivutilan (jonne myös pääsee ihan avaimella ovesta, mutta tilaa ei mitenkään tarvitse siivota, onneksi) katossa laajat homekasvustot. Siihenkin tilaan työnnetty jotain asukkaiden rojua. Käytävästä puuttuu yhdestä kohtaa lattialaatat. Ne on joskus otettu irti, vuosia sitten ja remppa näköjään ikuisuusprojekti.
      Putket vuotaa tuon tuosta ja vaikka niitä sentään joskus korjataankin, niin usein on jossain päin kellaria vastassa yllärinä "uima-allas". Valaistus on vajaa, kun lamppuja puuttuu ja talkkari ei vaihda kaikkiin paikkoihin, pyynnöistä huolimatta, uusia. Ei myöskään saunan vuotavaa suihkuletkua ole korjattu. Itse vedin siihen lopulta omat jeesusteipit, että saan tilat huuhdeltua.
      Saunoissa lattian kaadot ihan päin helvettiä. Vesi ei poistu kuten pitäis. On taas todellinen huippusuunnittelija ollut asialla.

      Se myös ärsyttää, kun toimistossa, jota siivoan ei miesten vessassa osata vetää vessaa ja toimiston puolella aina samalla tyypillä roskat roskiksen vieressä.

      • holliäi

        Ei saa rappukäytävässä säilyttää mitään, kynnysmatot on kiellettyjä. Paloturvallisuusmääräykset kieltävät ne. Voin kyllä kuvitella että asukas ei hevillä matostaan luovu. Mutta rappusiivoojan ei mattoa tarvitse puhdistaa, se kuuluu asukkaalle.


    • qqqqqqqqqq88

      Hei ällihoi!
      Työssään voi olla hyvä ja ansaita hyvän ammattilaisen maineen. Sellaisen maineen, jolla työpaikkansa voi valita.
      Hyvä työtaito vaatii tarkkuutta. Esim. lukutaito ja luetun ymmärtäminen on tarpeen.

      Voi myös kehua itse itseään ja sanoa olevansa hyvä ja ammattilainen. Vaikka ei osaisi lukea tarkasti työohjeita tai sisäistää niitä.

      Ei siinä ajassa tosiaan kerennyt isoa hallia imuroida hitaasti ja huolella,
      Löytyy tekstistä, kun luet tarkasti.

      Ammattilainen ei saa olettaa ja kertoa väärää tietoa, kuten sinun nukkamatto-tieto.

      Lopetan tämän hieman yli mennen keskustelun osaltani tähän.

      Hyvää kesän alkua ällihoille ja kaikille muillekin.

    • valtionlaikkari

      Nojuu, eipä ovilasien lähmiminen nyt verenpainetta nosta, mutta kieltämättä välillä tulee ajateltua, et miten voi olla nii hiton vaikeeta avata ovi kahvasta. Mun työmaalla on siis vain aikuisia ihmisiä, mutta niin vaan osa lättäsee kätensä lasiin niin että siinä näkyy sit kokonainen kädenjälki...sit miesten wc käyttäytymisessä en tajua miksi se wc: n ovi pitää aina jättää selälleen lähtiessä. Siinä sit haisee eteiset ja käytävät paskalle, kun ovi jätetään auki. Meillä on vessoissa ilmanraikastin sprayt kyllä...osa käyttää, osa ei. Osa ei osaa. Sitä kun pitäis suhkaista ylöspäin ilmaan eikä suoraan seinään missä on komeet jäljet sitten...juu ja wc harjaakin vois käyttää jos rappaa koko pöntön...osa on siinäki fiksuja, osa ei...samoin osa pyyhkii pahimmat kurat kengistä kuramattoon...osa taas ei välitä pätkääkään. Niin ja joillakin on kenkien pohja materiaali ärsyttävää, kun niistä tulee mustia jälkiä lattiat täyteen. Parissa viikossa esim vahauksesta lattiat on jo potkittu viiruja täyteen. Turhauttavaa. Sitten se, ettei mikron kupua käytetä. Upeeta siivota joidenkin maksalaatikkoja mikron seinistä ja katoista. Sitten se, että kun on saanut jonkun huoneen vahattua, niin sen jälkeen keksivät kys huoneessa vaihtaa kalusteiden paikkoja. Nää nyt on näitä pikkujuttuja mitkä perussettiä varmaan kaikkialla..paitsi toi viimenen kohta on kyl sellanen, että oikeesti pistäny joskus risomaan...mut tätä listaa vois jatkaa loputtomiin...pullojen ja tölkkien heittäminen roskikseen, se ettei osata tai välitetä noudattaa ylipäätään yksinkertaisia lajittelujuttuja...kahvikupin liian täyteen tunkeminen jolloin kahvit on pitkin käytäviä ja portaikkoa...näitähän riittää 😁. Pitäis tehä sit ihan oma lista muista asioista mitkä ei liity asiakkaiden toimintaan. Kyllä niitäkin piisaa 😁

    • valtionlaikkari

      Jatkoa edelliseen...
      Kollegoissa ärsyttänyt joskus se, että kun on mennyt jonkun alueelle tuuraamaan,niin saa eka siivota siivouskomeron ja lähteä hakemaan jätesäkkejä tai papereita tai saippuaa tms mikä millonki on loppu tai vähissä ja kaadella lantrattuja liuoksia viemäriin. Aina ei tiedä ees mitä litkuja pulloissa on. Sit jos pitäs ajaa yhdistelmäkoneella,eikä sitä ole ladattu, Komerot joissa on liikaa roinaa ja josta ei löydä mitään. Meillä on nää asiat kyl hyvin hanskassa, mutta poikkeuksiaki joskus on ollut. Sit tiloista täytyy sanoa, että lähes joka paikassa liian pienet siivouskomerot. Koneita pitää ripotella ties mihinkä, kun ne ei komeroihin kaikki mahdu. Joihinki koppeihin ei mahdu kunnolla edes kärryt, mistään muista välineistä puhumattakaan...kuivausrumpujen puuttuminen ärsyttävää, ja ne vähätkin mitä on, niin ei sikäli sovellu kys tiloihin, että komero on kun sauna käytön jälkeen. Jos taas ei käytä lämmittävää kuivausohjelmaa, pyykit ei kuivu edes 3:ssa tunnissa...ei ole aikaa kuivata koko päivää yhtä satsia pyykkiä. Sit tosiaan kalusteissa ärsyttää kans monikin asia, painavat tuolit mokkakangaspäällysteineen, martelan toimisto tuolit jotka kuluttaa vahat lattiasta ( toisin kun iskun tuolit ), ja kaikki muutkin pahiten raapivat tuolit joihin ei saa edes huopa alusia pysymään kiinni. On myös tullut joihinki taukotiloihin uusia pöytiä ja tuoleja joissa ihan kamala materiaali. Niissä näkyy joka ainoa sormenjälki. Iskun mitä lie muovipinnotteisia...järkyttävämpiä en oo ennen nähny. Sit nää seikat, että jonkun tilan/ rakennuksen käyttötarkoitus ei kohtaa materiaalien suhteen. Esim pahiten likaantuvassa paikassa vaalean sininen muovimatto ja valkoiset seinät. Ja sit sekin ettei kohtaa käyttötarkoitus ja tila muullakaan tasolla. Esim pesutilojen koko tai määrä liian pieni, kunnollisten pukuhuoneiden puute jolloin kaikki roina on toimistoissa jne jne...näille jutuille ei toki mitään voi eikä kannata näitä liikaa miettiä...mutta kyllähän vähän kaikesta keksii mikä vois olla paremmin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe