Työpaikkoja ei ole kaikille, uskokaa jo!!!

töitäeiolekaikille

Mua on alkanut kyllästyttää tällä palstalla jatkuvat kirjoitukset siitä, miten työttömät on muka laiskoja ja miten töitä muka löytyisi, jos vain viitsisi töihin mennä. Netissä on mol.fi sivustollakin muka niin ja niin monta tuhatta avointa työpaikkaa, ja on muka töitä. P...kan marjat sanon minä! Uskokaa nyt, että niitä töitä ei ole kaikille!

Mol.fi sivuston on yksi hyvä esimerkki siitä, miten annetaan epärealistinen kuva avoimista työpaikoista. Siellä on hirveä liuta avoimia työpaikkoja, jotka ovat vuokrafirmojen ilmoituksia. Osassa niistä annetaan sellainen kuva, että on jostakin ihan mielettömästä unelmien työpaikasta kyse. Tyyliin asiakasyrityksemme se tämä ja tuo etsii kauttamme ammattilaista siihen tähän ja tuohon hommaan. Annetaan sellainen vaikutelma, että töitä piisaa. Viimeistään työhaastattelussa työnhakijalle selviää, että oikeasti kyseessä on keikkatyö nollasopimuksella. Pahimmillaan työvuoroja ei ole yhtään, vaan roikut sitten vain tyhjänpanttina vuokrafirman listoilla.

Toinen harhaanjohtava juttu mol.fi sivustolla on eri kaupunkien avoimet työpaikat. Näyttää että joissakin kaupungeissa niitä on avoimena runsain määrin. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Todellisuudessa näihin kaupungin avoimiin työpaikkoihin on jo työntekijä valmiina, mutta lain mukaan kyseinen paikka pitää silti laittaa yleiseen hakuun mol.fi sivustolle. Esim. joku on työskennellyt kaupungilla määräaikaisessa työsuhteessa, ja sitten hänelle kerrotaan, että työsuhde vakinaistetaan. Sitten kyseinen avoimena oleva vakituinen työpaikka pitää ilmoittaa mol.fi sivustolla, koska laki näin määrää, vaikka työntekijä siihen on jo tiedossa talon sisältä.

Sitten ovat nämä puhelinmyyjien työpaikat. Niissä lupaillaan miten perus tuntipalkka on se ja se ja se, ja ilmoituksen perusteella työ vaikuttaa ihan hyvältä. Mutta...Todellisuus on ihan toinen. Mitään tuntiliksaa ei makseta, jos et saa tuotteita myytyä. Pahimmissa firmoissa jää palkka maksamatta sittenkin, vaikka olisit mieletön myyntitykki.

Sitten on vielä nämä jotkut puhdistuspalvelualojen avoimet työpaikat. Siis siivoojien työpaikat. Juorutaan että niihin on vaikeaa saada ihmisiä töihin, ja että kantasuomalaisia ei kiinnosta, ja hakemuksia ei tule. Mutta...Näitä hakemuksia kun tarkemmin katsoo, niin kappas vaan, niissä vaaditaankin joko aikaisempaa työkokemusta alalta, tai alan koulutusta. Eli ei niihinkään mennä ihan tuosta vaan.

Lopuksi mainittakoon, miten mol.fi sivusto on pullollaan so siaalo-ja terveysalan työpaikkoja esim. sairaanhoitajien ja lähihoitajien paikkoja. Mutta ei niihinkään ole mitään asiaa ilman alan koulutusta. Eivätkä kaikki työttömät voi tuosta vain lähteä opiskelemaan alalle. Jotkut eivät halua, ja osa taas ei edes mitenkään sovellu koko alalle.

Jos vielä poistetaan näistä avoimista työpaikkailmoituksista kaikki alle kolmenkymmenen viikkotunnin osa-aikaiset työpaikat, niin tarkemmin ajatellen ei niitä työpaikkoja nyt niin paljon lopulta olekaan.

50

2045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meeröihin

      Suomessa on työvoimapula, jota tuetaan velanotolla.

    • Työttömyys

      Suomessa on samaan aikaan työvoimapula ja korkea työttömyys johtuen tarjolla olevista työpaikoista. Siivousalan firmat ovat yksi hyvä esimerkki tästä. Alalla on työvoimapula yksinkertaisesti siitä syystä että palkkaus on niin huono ettei sillä tule toimeen. Ko. firmat saavat höynäytettyä vain tuoreita maahanmuuttajia, jotka hekin lopettavat kun huomaavat todellisuuden. Siksi firmojen johtajat vaativatkin julkisuudessa ulkomaisten työntekijöiden palkkaamisen helpottamista. Kieltä osaamaton thaimaalainen on helpompi höynäyttää orjatyöhön kuin Suomeen jo hieman tututunut maahanmuuttaja. Toinen suuren työvoimapulan ala on puhelintyö ja syy siihen on sama. Alan provikkapalkoilla ei elä. Toisekseen puhelintyö on automaation vuoksi katoamassa kokonaan (maailmalla robottipuhelut jo normi) mistä syystä myötähäpeä on suuri kun viisaat päättäjät valittavat ettei puhelintyöhön löydy osaajia. Mitä nämä osaajat tekevät 10v päästä kun puhelintöitä ei enää ole?

      Julkisen sektorin näennäisiin työpaikkailmoituksiin olen itsekin törmännyt. Meidän työpaikallamme kaikki työntekijät pakotettiin hakemaan virkaa joka oli pedattu jo tietylle henkilölle ja haku lähti molliin. Leikimme kaikki sitten pikku teatteria vain jotta johto voisi väittää että palkkausprosessi oli asiallinen.

      Todellisuudessa työttömyys tulee olemaan yhä suuremman kansanosan arkipäivää johtuen automaatiosta ja globaalisuudesta. Esim. Yhdysvalloissa on paitsi robotit soittamassa mainospuheluita ovat myös intialaiset vastaamassa hälytyssoittoihin sekä tulkitsemassa röntgenkuvia. Jälkimmäinen on tehnyt hyvin pitkän koulutuksen läpikäyneistä amerikkalaisista radiologeista työttömiä. Hyvin moni, useimmiten nuori, väittää että teknologian kehittyminen ei lisää työttömyyttä sillä se luo uusia työpaikkoja. Tälle väitteelle ei kuitenkaan löydy tukea. Teknologia kehittyy eksponentiaalisesti eivätkä ihmiset ehdi kouluttautumaan perässä. Valittamisen sijaan meidän pitäisikin keskustella siitä, minkälainen korkean työttömyyden yhteiskunnan tulisi olla. Koska siihen olemme vääjäämättä menossa.

    • RisumiesInMemoriam

      Ei oo ku muutama työpaikka, usko nyt perkele!

      • jjkhjhjkhjkjklkhkl

        Itse näen asian näin,enkä usko että paljon pieleen menee:

        Peittelevät työttömyyttä, ei se mitään muuta ole .Yritetään propagandalla saada ihmiset uskomaan muuta että saataisiin yleisen mielipiteen tuki ja syy vieritettyä työttömien niskaan .Ei katsos katseet kohdistu silloin politiikkoihin. Työttömyys ei vähään aikaan häviä ja yhteikunta mallia pitäisi muuttaa, mutta ei taida olla uskallusta politiikoilla siihen.

        Perustuvan tulisi olla riittävä jokaiselle,mitä se ei ole ja sen tulisi joustaa työn ja työttömyyden välillä. Poliitikot on jo ajat sitten pudonneet kärryiltä. teknologian viemiä työpaikkoja ne yritti paikata työvoimapulasta jaagaamalla vuosia ja maahanmuuttajia piti väen vängällä saada maahan paikaamaan tätä työvoimapulaa .Tätä he jauhoivat vuositolkulla ,eikä tämä työpaikka riittoisuus ole yhtään sen kummepi levy kuin tuokaan.


      • Anonyymi

        uskotaan kyllä


    • Kaalikeittoporkkanalla

      Kyllä, joku sentään tajuaa. Kyse on siitä että työttömät syyllistetään että poliitikot saa sivusta katsoa ja nauraa sen mersunsa ratin takana kun köyhä kuskaa viimeiset senttinsä lähikauppaan saadakseen 1 banaanin. Inhimillisyys on kadonnut, kaikki ajattelee omaa parastaan, ei yhteistä hyvää ja hyvinvointia. Vain vajaa ihminen luulee että äänestäminen vaikuttaa. Kaikki ne on samaa potaskaa

      • ainajotkuhyötyy

        Sekun ei katsos välttämättä ole kaikille huonoasia ,että työvoiman suhteen on kova ylitarjonta . Maailma on kaikessa koreudessaan raakapaikka.


    • senvertvieltuostjot

      Mitäs arvelet miksi Kokomuksesta jauhoivat työvoimapaulasta ,vaikka oli jo täysi lama päällä ?

      • kusetusko

        Ja kas Jaakko Teppo laulaa työttömän veisun vuosi 1977 eli mikä on 40 vuodessa muuttunut? Aivan ei mikään eli se 400 000 työtöntä edelleen ja kas Sipilä jos on selkärankaa sanoo et ulos koska se 72 prosentin työllisyysaste ei tule toteutumaan, mutta koska sipilä on valehtelija peukku pystyssä jatkaa kuin vanhas masa kunnes huomasi et polvet...............


    • Mattikimi

      Täytetään ensin ne työpaikat, jotka ovat olemassa. Sen jälkeen aletaan kitistä ettei ole työpaikkoja.

      • paikkojaeiole

        Eli lehtimyyjäksi 100 000 työtöntä ? Provisiopalkalla? Taitavat kuolla nälkään aika pian!

        Osa-aikasiivoojaksi? Tunti siivousta maanantai-iltana ja toinen torstai-iltana? Lisätunti olisi 10km päässä...miten siirryt 10km päähän ilman autoa?

        Osa-aikamyyjän työ sunnuntaisin voisi olla parempi rahasampo, kun saa kaksinkertaisen palkan.

        Onko muita hyviä ideoita?


    • dgddfdf

      Lähe sit jonkun kartan kans etsimään vielä asuntoja joita ei saa...Joooooooooooooooooooo.

    • Gjgj

      Kantapään kautta pitää ahneiden ihmisten oppia että se "omahyvä" ei pitkälle kanna. Kyllä se on selvä että maailmassa pitää aina olla tasapaino ja sitä tasapainoa koko ajan horjutetaan ahnehtimalla ja polkemalla muut ihmiset. Nykyään ahneus on hyve ja jos haluat vain hyvää kaikille, olet heikko ja turha. Mutta pian huomaa ahneet että kannattiko roikkua rahassa kiinni tyhmyydestä sakotetaan se on selvä.

    • uyyyuuyu

      Niin osta oma asunto joka menee myyntiin kun se tuuni lopahtaa....voi voi...Nämäkö täällä muita haukkuvat niin aika varma on näin.

      • Loppuahneudelle

        Velkaa ei ikinä kannata ottaa. Vain pankit hyötyy.


      • Mattikimi
        Loppuahneudelle kirjoitti:

        Velkaa ei ikinä kannata ottaa. Vain pankit hyötyy.

        Otin velkaa, maksoin asunnon, pankki hyötyi, minä hyödyin. Nyt on asuminen edullista, eli hyöty jatkuu...


    • okokijuh

      asuu hyvinkin kaukana kalhakaupasta.

      T.maalainen, esittäydyn sukunimeltäni riittävänolutmääränverrattavuus-mäkihyötyliikuntaankohtuulistaminenla-ylä-alapää

    • Lkggzxse

      Suomen kansa on hyvä uskoista höhläkansaa joka uskoo politiikkojen kaikki valheet. Onhan se nähty jo kuin suomalaisia vedätetään jos milläkin ottein ja lupauksin. Työpaikat ja ilmoitukset ovat ns. tekaistuja joilla järjestetään ja ylläpidetään tanttojen suojatyöpaikkoja ja ne uhkalevat sitt kaikenlaisilla karensseilla ja sanktioilla. Hullujen touhuu se on.

    • Asldulldf

      Hallitus työministeriöineen ajaa työttömät vastain asetteluun maahanmuuttajien kanssa. Se on tavoite tylministeriöllä. Yhteikunta rauha tulee järkkyyn kun työttömiä kyykytetään. Jossain vaiheessa alkaa jollain pinna katkeen kun karenssi iskee.

    • Hgfd

      Työministeri hallituksineen ajaa huono osasii työttömii vastakkain asetteluun matujen kanssa syyttelemällä ja tuomitsemalla työttömiä kaikenlaisill toimenpiteillä karenseilla ja kyykyttämäll heikonmpi osasii. Odtetaan ku jollain pinna katkee kun rahat loppuu ja tulee nälkä.

    • uopåopiäk

      Ei ne työt työttömiä rankaisemalla lisäänny, kyllä se on vain keksittävä jotain muuta työn lisääntymiseksi.

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/202864-tyottomat-pakkohaastatteluun-3-kk-valein-valvonta-ja-sanktiot-lisaantyvat-paatoksia

      http://yle.fi/uutiset/3-9447778

      http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201704112200097548_tb.shtml

      Tuollaisten aatteiden sijaan tulisi miettiä ,miten sitä työtä saadaan maahan jota tehdä ja toimeentulo turvattua ihmisille kun sitä toimeentuloa ei ole. Nuo keinot ovat epäinhimillisiä ja yhteiskunnallisen edun vastaisia niiltä osin kuin niillä uhataan viedä ihmisiltä viimesijainen toimeentulo.

      • tamppikaula

        Kyllähän toitä on mutta ei ole palkanmaksajaa


      • tytuyi
        tamppikaula kirjoitti:

        Kyllähän toitä on mutta ei ole palkanmaksajaa

        Sehän se on. Missähän vaiheessa ahne verotoimisto alkaa arvioverottaa työttömiäkin, koska miksi verotoimisto tyytyisi romuttamaan yrityksiä ja kiskomaan työttömän tuista vain sen sata kaksikymppiä kuussa, kun voisi arvioida, että työtön varmaan jostain tienaa jotakin, vaikkei kerro. Pitäisi saattaa jokainen työtön 'verovelalliseksi', johon sitten pankki antaisi lainaa. Valtio oy kukoistaisi ja pankit saisivat taas tehtyä rahaa tyhjästä ja työttömistä päästäisiin eroon stressin ja ruoanpuutteen kautta. Kätsyä?


    • Huhhumpsis

      Jos on sitä mieltä että ei ole Suomessa itselle toimeentuloa, niin passi käteen ja ulkomaille toimeentulon perään. Niin sitä on ennenkin lähdetty kun on ollut tiukkaa..

      Jaa, että miksikö ei nyt sitten lähdetä.. Sosiaaliturva on Suomessa niin korkea että voi marista, valittaa ja hakea syylliset kaikista muista kuin siltä joka peilistä katsoo...Suuren remontin paikka on tässä nyt. Niin on valtava määrä löysäperseitä luonut tämä meidän systeemimme.

      • tässäOikeanäkökulmaw

        Näkökulmasi tarkasteluun on aivan väärä, sori nyt vaan.

        Suomen suurin remontin paikka on luoda niitä oikeita palkkatyöpaikkoja. Tällä työttömyys poistuu. Kuntouttavalla työtoiminnalla se ei poistu. Sitä järjestetään yhdistyksissä jotka ovat voittoa tavoittelemattomia ja yleensä eivät tuota lähes mitään millä olisi talousarvoa.

        Sosiaaliturva ei ole liian korkea. Niskoroijat saavat -40% leikkauksen toimeentulotuen perusosaan, joka aiheuttaa oikeastaan jo liian matalan toimeentuloturvan suomen hintatasoon nähden aiheuttaen epäinhimilliset elinolot.


      • dsasfddfdsdsesd

        Ja tuostakin alentamisesta pääse eroon, kunhan jaksaa hakea lekurilta saikkua.


      • tässäOikeanäkökulmaw

        Eipä päässy.


      • dsfasdfdfsdfdsdf
        tässäOikeanäkökulmaw kirjoitti:

        Eipä päässy.

        Höpöhöpö. Pääsee.


      • Anonyymi

        Millä alkupääomalla sinne ulkomaille tuosta noin vaan mennään? Ja jos ei ole mitään olemassaolevia verkostoja, niin tuosta noin vaanko sinne vieraaseen paikkaan mennään? Pitääkö sinne ulkomaille mennä ihan umpimähkään ilman mitään ennakkoon tiedossa olevaa työpaikkaa? Entäs jos se ei siellä ulkomaillakaan toimi, niin takaisin sitten kotiin velkaisempana kuin koskaan, vai?

        Ennen sinne ulkomaille muutettiin jo ennakkoon tiedossa olevan työn perässä. Ennen Eurooppa ja Pohjois-Amerikka eivät olleet monikulttuurilla mädätettyjä matulandioita. Ennen tavallisestakin työstä sai hyvää palkkaa. Ennen kun muutettiin toiseen maahan, niin sinne lähti poikkeuksetta aina mukaan muitakin osana sosiaalista turvaverkostoa, kun taas nykyään monet ovat perheettömiä ja yksinäisiä. Ennen ei ollut avoimia rajoja ja valtavaa määrää matuja maa täynnä, jotka vääristävät työmarkkinoita. Ennen ei vaadittu tohtorin koulutusta ja 10 vuoden katkeamatonta työkokemusta, että pääsi keräämään roskia työkseen. Ennen ei ollut vuokraorjafirmoja. Ennen ei ollut nollatuntisoppareita. Nuo kaikki ongelmat ovat aivan samat jokaisessa modernissa länsimaassa.

        Vittu kun te ajasta jälkeen jääneet vanhat pierut ette tiedä nykyajan maailmasta yhtään mitään. Kuvittelette että vieläkin pätee ne samat 1970-luvulla voimassa olleet olosuhteet, jotka kuolivat jo 1990-luvulla.


    • gfhgfjkjjk

      Voi kun osaisimme herätä valtaapitävien meihin kohdistetusta hypnoosista ja aivopesusta. Lakataan suostumasta siihen, että meitä yritetään hajoittaa ja hallita. Nähdään Suomen kansa yhtenä ja tyrannia Suomen kansalle vieraana elementtinä, joka meidän pitää poistaa ja korvata suomalaisilla, jotka toimivat yhteiseksi parhaaksi. Köyhäkin maa voi hyvin, jos soudetaan samaa venettä.

    • Täyttä_valhetta

      Työttömiä lähemmäs miljoona ja siitäkin iso osa sairauksista kärsiviä, ja Suomessahan ei saa enää sairastaa. Avoimia työpaikkoja 20000, joten siinäpä yhtälöä laskettavaksi. Valehtelevan valtiollisen tilastokeskuksen työttömyyslukuun 300000 työttömästä en viime vuosien irtisanomis lukuihin verrattuna usko paskan vertaa. Luku on saatu pysymään tollasena vain temppu ja orjatyö touhuihin piilotetuilla sadoilla tuhansilla työttömillä kaikenlaisissa ihmisarvoa alentavissa pupu kerhoissa, joista voisi samantien nostaa syytteen kunnianloukkauksesta ja ihmisoikeusrikkomuksista tollasien pajojen vetäjiä, että työkkäriä kohtaan, niin ainakin minä tekisin, ja varoittamatta.

    • Anonyymi

      Hyvin kirjoitettu...
      Sama jatkuu edelleen ...
      30 tuntia viikko ja suojaosuus päälle on isompi palkka kuin kokopäivätyö 38,25 tuntia viikko 30 minuutin ruokatauko (omaa aikaa), lisättynä viikkotunteihin tekee 40,75tuntia viikko työpaikalla, 200€-300€ pienemmällä palkalla kuin osa-aikatyössä!!!!!!
      Hullu Suomi.
      Pakko oli suostua kun lähdöt sai osa-aika työstä (tarjottiin 16h/18h tuntia viikko, eikä edes samaa työtä johon alunperin palkattiin), joten kokopäivä töitä tosissani etsin, mutta paljon pienempi palkka jäi käteen, kiitos hallituksen kokopäiväisen palkan tuen osuudesta (300€), jota ei kokopäiväisestä työstä oikeasti saa!
      Vituttaa ihan oikeasti!

      • Anonyymi

        "työllistävät" yhdistykset ja järjestöt pitäisi lakkauttaa tai ainakin rajata että hallituksen jäsenet ei tee useampaa työtä yhtä aikaa että toiminta ei kärsi nepotismista, ajan puutteesta, siitä että johto tekee päätyökseen aivan muuta tai juurikin sitä samaa mitä yhdistys tekee, eikä ainakaan valtion tukirahoja pidä ohjata varakkaille eikä passittaa työttömiä ihmisiä hyväksi käytettäväksi sekä kieltää ruoka avun ym. avun mainostaminen jos sitä oikeasti reaaliaikaisesti läsnä ollen ei saa....netissä mainostaminen kauniilla kuvilla teksteillä ei ole konkreettista auttamista. Kuinka moni auttaa vain itse itseään ja sukulaisia poliittisella reiden kiipeämis agendalla omaksi eduksi......jne.


    • Anonyymi

      Aloitus tiivistettynä:

      Työpaikkoja on, mutta:

      A) Ne eivät kelpaa ja
      B)...

      ...no, siinähän se olikin.

      • Anonyymi

        Töitähän riittää tehtäväksi mutta palkanmaksajat kitsastelee ja loisii yritystuilla niin siinähän se olikin.


      • Anonyymi

        Suoraan sanottuna paskasakki yrittää ajaa työväestön edut ja palkat alas jolloin he tekee myös palkoilla toimeentulon mahdottomaksi ,vieden nuorisoltamme tulevaisuuden ja toimeentulomahdollisuudet ahneuksissaan. Tuo on fakta. Työtä ei enää ole riittävästi.


      • Anonyymi

        Jokainen täyspäinen näkee mikä on tilanne. Yt neuvotteluja on käyty pitkällä ajan jaksolla ja takana on taloustaantuma sekä korona. Tuotantoa on viety ulkomaille ja tehostettu .Digitaalisoituminen on antanut vauhtia tuolla ja siirtänyt kasan töitä koneiden tehtäväksi teollisuudessa siitä mitä siitä on Suomessa jäljellä. Palveluammateissa ihmiset hoitavat itse monet työt virastoissa asioimisien suhteen. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Vero viraston oma asioinnit ja Kela. Palveluammateissa kassoille on tullut automaatit ,kuten julkisliikenteessä on rahastajat korvattu. Pankkipalveluista maksamme ,mutta usein ja yleisesti nuo hoidetaan suurimman osan osalta itse Pc:ltä laskut maksaen. Ammatteja on hävinnyt joita ei tule enää koskaan takaisin tai sitten työmäärä on alalla käynyt vähäisemmäksi, kuten postin kannossa jossa postiautomaatit korvaavat jakelijoita ,kuten myös sähköposti. Luettelemista voisi jatkaa mutta tuosta saanee käsityksen tilanteesta johon tekninen kehitys on vienyt töiden siirtyessä etätöiksi ja yhä harvemman etuoikeudeksi. Yhteiskunnassa on yhteiskuntaa muutettava muutoksia vastaavasti ja kyettävä muutoksien myötä takaamaan kaikille toimeentulo. Kuinka se tehdään on politiikkojen ratkaistava ei tilanteen uhrien ,työttömien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen täyspäinen näkee mikä on tilanne. Yt neuvotteluja on käyty pitkällä ajan jaksolla ja takana on taloustaantuma sekä korona. Tuotantoa on viety ulkomaille ja tehostettu .Digitaalisoituminen on antanut vauhtia tuolla ja siirtänyt kasan töitä koneiden tehtäväksi teollisuudessa siitä mitä siitä on Suomessa jäljellä. Palveluammateissa ihmiset hoitavat itse monet työt virastoissa asioimisien suhteen. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Vero viraston oma asioinnit ja Kela. Palveluammateissa kassoille on tullut automaatit ,kuten julkisliikenteessä on rahastajat korvattu. Pankkipalveluista maksamme ,mutta usein ja yleisesti nuo hoidetaan suurimman osan osalta itse Pc:ltä laskut maksaen. Ammatteja on hävinnyt joita ei tule enää koskaan takaisin tai sitten työmäärä on alalla käynyt vähäisemmäksi, kuten postin kannossa jossa postiautomaatit korvaavat jakelijoita ,kuten myös sähköposti. Luettelemista voisi jatkaa mutta tuosta saanee käsityksen tilanteesta johon tekninen kehitys on vienyt töiden siirtyessä etätöiksi ja yhä harvemman etuoikeudeksi. Yhteiskunnassa on yhteiskuntaa muutettava muutoksia vastaavasti ja kyettävä muutoksien myötä takaamaan kaikille toimeentulo. Kuinka se tehdään on politiikkojen ratkaistava ei tilanteen uhrien ,työttömien.

        Kielioppi, välimerkit, oikeinkirjoitus.
        Kenties näiden kertaaminen auttaisi sinua laatimaan työhakemuksen, jolla saisit työpaikan.
        Ehkä myös työnhakukurssista voisi olla sinulle apua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kielioppi, välimerkit, oikeinkirjoitus.
        Kenties näiden kertaaminen auttaisi sinua laatimaan työhakemuksen, jolla saisit työpaikan.
        Ehkä myös työnhakukurssista voisi olla sinulle apua.

        Mistä päättelet että olen työpaikan tarpeessa. Kirjoitusta voi harjoitella, mutta järkeä on vaikea hankkia jos ei sitä ole .Minun vajavaisuudet on tuossa suhteessa korjattavissa ,mutta sinun pysyviä.


      • Anonyymi

        Viestisi sanoma tiivistettynä:

        A) Olet aivovammainen
        B) Et osaa lukea


    • Anonyymi

      Ei ole eikä tule vaikka päälle käytäs mikä on yhtä turhaa sekin

    • Anonyymi

      Totuus on että paikkoja ei ole.
      Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

    • Anonyymi

      vuokrafirmat ilmoittaa samaa työpaikkaa niin äkkii näyttää sille että olis työvoimapula

    • Anonyymi

      Kyllä paskapuhetta on kaikki tommoset puheet

    • Anonyymi

      Minnekään ei mennä kuin SUHTEILLA

    • Anonyymi

      USKOTAAN JA TIEDETÄÄN.

    • Anonyymi

      Suurin osa avoimista työpaikoista on puhelinmyyntiä, asiakaspalvelua nollatuntisopimuksilla tai todella epäselvän pistemallin avulla + suoriutusmislisä (toinen nimitys nollatuntisopimukselle)

    • Anonyymi

      ei ole palkanmaksajia

    • Anonyymi

      Kai Murrin Persus Ooyy voi työllistää masan, pötköpölvästin ja perutuspellen lisäksi muutaman muun savolaisen. Rahoitus kelalta

    • Anonyymi

      Jos ei ole kaikille mutta joillekin ilmeisesti on?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe