AR-15 ja metsästys

RaunoRepomies123

Morjens. Aattelin tiedustella kuinka yleistä Suomessa on metsästellä AR-tyypin itselataavilla? Olen hiljalleen kyllästynyt .222 Tikkaani ja vähän katsellut mm. Ruger-14 ym. .223-kaliiperin pyssyköitä, mutta sitten tuli mieleen kysymys "Miksei samantien arska?". Vähän vaan epäilyttää miten Suomessa myöntävät lupia kyseisiin ns. "sotilaalliseen näköisiin" pyssyihin kun itse en harrasta reserviläisammuntaa ja metsästän lähinnä metsäkanalintuja, jänöjä ja kettuja.

29

7079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ressut

      Et tule saamaan arskaan lupaa metsästystarkoituksella. Viranomaisen mukaan se ei sovellu tarkoitukseen "hyvin" ja on tarpeettoman tulivoimaisen.
      Liity reserviläisseuraan ja ala harrastaa reserviläisammuntaa. Rata-ammunta on hyvää harjoitusta ja ressupyssyllä metsästämistä ei mikään estä.
      Se kannattaa ottaa huomioon, että perusarskojen tarkkuus on parin moan luokkaa ja että hyvä arska maksaa paljon. Hyvä pulttipyssy on huomattavasti tarkempi ja halvempi.

    • jotainrajaa1

      mg 42 pesäkkeeseen ja ak lopetus aseeks.kranaatteja on myös hyvä olla jos metsän asukkaat muuten pysähdy.

      • AlkuperäinenPostaaja

        Sarkasmisi on suloista, mutta ne premissit ja se logiikka jota noudatat viestissäsi hieman ontuu. Meinaatko että metsästäminen AR-kiväärillä olisi liioittelua ja naurettavaa? Ettei metsästyksessä saa käyttää sotilasaseista hyödynnettyä tekniikkaa? Miten sitten pulttilukot ja Mauser-pohjaiset kiväärit? Sotilastekniikkaa sekin alun perin on ollut. Jos kerran kolmella patruunalla varustettu puoliautomaattikivääri on liian "hyvä" ase ja tekee metsästyksestä liian helppoa, eikö se pulttilukkokin viiden patruunan makasiinilla ole liioittelua? Miksei samantien järjestetä aselakia niin että jokaisen metsästäjän on juostava piilukkokivääri tai musketti selässä ruutisarvi hölskyen? Tai tehdään ainoastaan jousimetsästyksestä ainoa sallittu metsästysmuoto, "eihän tosi mies tarvitse eläimen tappamiseen kuin yhden tarkasti sihdatun nuolen". Ei, lähetetään hirviporukat metsille puukeihäiden ja kivien kanssa. Kyllä niillä osaava mies saa eläimen kivuttomasti lopetettua. Jos ei saa, niin ei silloin metsällekään olisi asiaa. Eiksjeh?


      • Anonyymi

        En ota kantaa keskusteluun mutta hauska juttu:D


    • jotainrajaa1

      niin,reilu peli.eiköhän ihminen tarpeeks jo raiskaa metsiä ja luontoa,ilman että joku höyrypää rambo juoksentelee metsissä semiautomaatinkanssa roiskimassa kaikkea mikä liikkuu...

      • ammuskelija

        Mikä aseen puoliautomaattisessa toimintatavassa oikein tekee siitä niin halveksitun? Mikä siinä aseen mallissa oikein on niin vastenmielistä?

        Metsästysporukat ovat niin pahasti ukkoutumassa eikä uusia nuoria ampujia oikein tahdo enään löytyä, joten kannattaisi hyväksyä kaikki mikä vähänkin edistää harrastusta. Muuten harrastajia on kohta jäljellä niin vähän, että ammunta ja metsästys voidaan helposti kieltää vain pienen ukkoporukan marginaalisena puuhasteluna.

        Ei aseen toimintatapa tai malli voi tehdä siitä itsessään jotenkin kielletävää. Kaikki lähtee asenteesta, jota kannattaa korostaa. Asenne on monella metsästäjällä aivan väärä, sillä mitään uutta ei oikein tahdota hyväksyä.

        Aloittajalle sen verran, että unohda ainakin ruger-14, sillä sen tarkkuus ei ole kummoinen. Lintupyssyllä pitäisi pystyä alle moan tarkkuuteen. Muutoinkin puolimoottori on pienten eläinten metsästykseen tarpeeton, sillä saalis ehtii livahtamaan ohilaukauksesta karkuun eikä paikkoa pysty tekemään.

        Jos kaipaat metsästysaseelle vähän "taktisempaa" ulkonäköä, niin esim. tikka t3xtac a1 on varsin oiva ja tarkka ase. Hakkaa monen perinteisen "puupyssyn" mennen tullen


      • Justiinsajoo..D

        Kyllä ihminen(tai oikeastaan ihmisen edeltäjät) sekaantui luonnon kiertokulkuun ja "luonnon raiskaamiseen" ensimmäisen kerran jo silloin kun päättivät ettei halua nukkua sateessa ja päätyivät rakentamaan majan ja pysyvän asumuksen joka väistämättä johti siihen että alueella laiduntavat eläimet joutuivat etsimään tiensä suotuisammille seuduille. Jos koet ihmisen luonnon raiskaamisen liialliseksi niin ei siinä mitään, menetkös siitä metsään takaisin elämään kiertelevän marjastajan elämää mutta varokin pelästyttämästä luontokappaleita sillä se saattaa aiheuttaa kauhua ja traumatisoida kaurisparkaa tai jänistä liikaa.

        Ellet halua lähteä kevätmärillä ärjänteeseen niin olet tekopyhä paskanjauhaja joka väittää säälivänsä metsän asukkaita mutta ei koe minkäänlaista moraalista viiltoa sydämmessä ostaessaan marketista kuoliaaksi rääkätyn naudan tai sian jauhelihaa.

        Valehtelematta sanon että eettisintä lihaa itse metsästetty riista on armon vuonna 2017. Ei ne jäniksetkään kivuttomasti luonnon oloissa kuole hiljalleen tauteihin tai nälkään nääntyen nuorempien ja terveempien yksilöiden syödessä kaikki pajujen kuoret ja varvut.

        Ja koska emme enää kykene/halua palata takaisin savumajoihin hakkaamaan kiviä yhteen, eettisin asia mihin kykenemme mitä tulee metsän asukkaisiin on järkevä riistanhoito ja sen ehkäiseminen etteivät hirvet ym. eksy autotielle ja kidu hiljalleen suolet tienlaidassa kuoliaiksi pelkästään sen takia ettei kukaan saanut pitää alueen hirvikantaa kurissa. Tehtiin se sitten puoliautomaattikiväärillä tai pulttilukolla.


    • 34857

      AR-15 on hyvä sekä tarkka ase ja on Yhdysvalloissa suosittu metsästyksessä. Valitettavasti vanhat jarrut mesästyseuroissa haluavat tappaa metsästyksen Suomessa ja vaalivat perinteitä sekä kannattavat näitä typeriä aselakeja.

      Mitä järkeä on hommata SRA:n oma ase ja sitten oma metsästykseen jos selviät mainiosti yhdellä. En tiedä mitä tämä uusi aselaki tuo tuollessaan. Nehän koittavat karsia kaikki puolarit pois suomesta.

    • jotairajaa1

      joo,o.jenkeissähän kaikki asedorkat metsästää ihan millä vaan,isompi reikä ja enemmän tulivoimaa.jarrut tappaa metsästyksen-siis toppuuttelee joukkomurhia mitä rambot nyt tässä suunittelee.ettekö osaa ampua vai minkätakia pitää olla 20 kutia ja nopee pyssy?on mullakin holvissa vepr km ressupyssy täyskokosella lippaalla,en siltikään mene sillä elukoita metsään ampumaan.

      • piripintaan

        Mikset mene ressupyssyllä metsästämään? Sehän on parasta tilanteen mukaista ammuntaa.
        Oletko muuten huomannut, että sitä isoa lipasta ei tarvitse täyttää täydeksi. Sinne voi pistää vaikka vain sen yhden patruunan, jos suurempi määrä hävettää.
        Sulla on aika paha asennevamma tai muu fobia. Eikä sulla taida olla edes ressupyssyä, sillä niitten lippaa vetää 30 patruunaa.


      • jotainrajaa1

        tarkotinkin arskaa..jokanen armeijan käynytkin tietää että 30 menee.mukaan tulleet lippaat oli rajottimella,urpo.asennevika tai fobia?ei, mä olen julmettua tappovimmaa vastaan.lueppa toi alottajan lista.linnut,jänöt,ketut.varmaan mikä vaan mikä sattuu jyvälle naputetaan siiviläks.siitä tässä on kyse.ei hävetä mikään,vetäisin vaikka vyösyöttösellä pitkin mäkiä jos olis tarve.tehkää te mitä huvittaa ja vahinkolaukaus omaan jalkaan hahaa..mä kuittaan itseni ulos tästä hedelmättömästä keskustelusta.


      • ilmanrajoja
        jotainrajaa1 kirjoitti:

        tarkotinkin arskaa..jokanen armeijan käynytkin tietää että 30 menee.mukaan tulleet lippaat oli rajottimella,urpo.asennevika tai fobia?ei, mä olen julmettua tappovimmaa vastaan.lueppa toi alottajan lista.linnut,jänöt,ketut.varmaan mikä vaan mikä sattuu jyvälle naputetaan siiviläks.siitä tässä on kyse.ei hävetä mikään,vetäisin vaikka vyösyöttösellä pitkin mäkiä jos olis tarve.tehkää te mitä huvittaa ja vahinkolaukaus omaan jalkaan hahaa..mä kuittaan itseni ulos tästä hedelmättömästä keskustelusta.

        En oinkein ymmärrä mitä vaahtoat riistan siiviläksi ampumisesta. Jos lintua, jänöä, kettua tms ampuu ja osuu, niin se jää siihen yhteen laukaukseen. Jos osuit, niin pienriista yleensä putoaa puusta tai katoaa näkyvistä. Ei sitä yleensä pysty useita kertoja ampumaan. Jos vuorostaan ampuu ohi, niin lintu lentää pois, jänöt ja ketut pinkoo pakoon pois näkyvistä alta aikayksikön, joten niitä ei pysty ampumaan toistamiseen. Voihan sitä tietenkin tyhjentää lippaan pitkin metsiä, mutta en ole koskaan nähnyt tai kuullut kenenkään näin tekevän.

        Noi sun väitteen on ihan puutaheinää ja pelkkää fobiaa itselataavia kohtaan.


    • kaikkein_sopivin

      Mitä sä tollasia. USA:ssakin ampuvat sorsia RPG:lla. Se tomahtaa miehekkäästi ja sillä saa poltopuut kaadettua samalla kun pyynkin.

      Ajattelisin kuitenkin, että muovikuula "arska" sopii sinulle jatkossakin kuin sormesi sontaiseen persilmääsi.

    • Pentta

      Metsästyskäyttöön on syytä hakea hankkimislupaa metsästyskivääriin ja ratakäyttöön siihen tarkoitukseen sopivaan aseeseen. Eli suomennettuna tekemällä edellisen lauseen perusteella oikean valinnan, hankkimisluvan saanti onnistuu. Tietysti jos haluaa hylätyn hakemuksen, eikun Arskaa metsästyskäyttöön hakemaan.

    • Anonyymi

      Vanhaa juttua, mutta on olemassa oikeuden päätös, v.2019, jossa poliisilaitos joutui pyörtämään päätöksensä. Kyseessä oli Valmet Petra, lupaa haettiin metsästyskäyttöön. Lupaviranomainen epäsi luvan ensin, vedoten "sotilasmalliin" ja "mahdollisuuteen kiinnittää suurikapasiteettinen lipas." Valituksen jäkeen oikeus ratkaisi asian lupahakijan hyväksi.

    • Anonyymi

      Ar-15:ta metsästys on amerikassa aivan normaalia ja hyväksyttävää mutta suomen maassa jos vihjaat metsästyseuran äijänkäppänöille aikovasi metsästää "sotilaskiväärillä" nauravat pihalle ja sanovat hulluksi Ramboa leikkijäksi.

    • Anonyymi

      Itsellä metsästyksessä myös radalle kelpaava itselataava 30-06.
      Todella hyvä alle 1MOA ase Made in Belgium.
      Aseeni on ulkoisesti metsästyskivääri joten mitään urputusta ei metsällä ole kuulunut.
      Metsästäessäkäytän aina lyhyitä max 4 patruuunan lippaita jotka eivät näy.
      Mielestäni itselataava on paljon turvallisempi kun vaikkapa koira tuokin hirven sijaan karhun.
      Se on myös paljon varmempi mahdollisen paikkolaukauksen ampumiseen.
      Itselataavassa rekyyli on huomattavasti pienempi joten "helpommin" ammuttava.
      Suosittelen vaikkakin nyt lupaprosessi on hankaloitettu.
      Onneksi omani hommasin juuri ennen näitä eduskunnan keksimiä uusia lupahölmöilyjä.

      • Anonyymi

        Ei eduskunta keksi näitä lupahölmöilyjä vaan asioita valmistelevat virkamiehet. Monet näistä älyttömistä sänöistä ovat pohan alustamia ja jopa metsästäjäliitto on ollut antamassa näitä pykäliä tukevia lausuntoja.


      • Anonyymi

        Itselataavassa saa olla vain 3 panosta lippaassa. Jos itselataavaa vertaa pulttilukkoiseen, niin itselataavassa tulee huomattavasti helpommin syöttöhäiriöitä kuin pulttilukkoisessa.

        Jos koira tuo hirven sijaan karhun, niin ei sitä karhua saa ampua. Jos nyt kumminkin jotain agressiivista karhua pitäisi alkaa ampumaan, niin ennemmin olisin matkassa pulttilukkoisen kiväärin kanssa jossa 10 panoksen lipas kuin itselataavan kanssa, jossa vain kolme panosta lippaassa.

        Lupaprosessia ei ole hankaloitettu, itselataavan ja pulttilukkoisen lupaa haetaan täysin samoin. Ainoa ero vanhaan aselakiin ja uuteen aselakiin on tullut että itselataavien lupa täytyy ”uusia” viiden vuoden välein. Ilmeisesti kuitenkin riittää että osoittaa esim. että metsästysharrastus jatkuu edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itselataavassa saa olla vain 3 panosta lippaassa. Jos itselataavaa vertaa pulttilukkoiseen, niin itselataavassa tulee huomattavasti helpommin syöttöhäiriöitä kuin pulttilukkoisessa.

        Jos koira tuo hirven sijaan karhun, niin ei sitä karhua saa ampua. Jos nyt kumminkin jotain agressiivista karhua pitäisi alkaa ampumaan, niin ennemmin olisin matkassa pulttilukkoisen kiväärin kanssa jossa 10 panoksen lipas kuin itselataavan kanssa, jossa vain kolme panosta lippaassa.

        Lupaprosessia ei ole hankaloitettu, itselataavan ja pulttilukkoisen lupaa haetaan täysin samoin. Ainoa ero vanhaan aselakiin ja uuteen aselakiin on tullut että itselataavien lupa täytyy ”uusia” viiden vuoden välein. Ilmeisesti kuitenkin riittää että osoittaa esim. että metsästysharrastus jatkuu edelleen.

        Minulla on sekä itselataavia että pulttilukkoisia aseita. En allekirjoita väitettäsi syöttöhäiriöistä. Pulttilukkoon saa helposti aikaan syöttöhäiriön vähän huolimattomalla latausliikkeellä. Itselataavan latausliike on sen verran raju, että syöttö on tasalaatuisempi.

        Jos koira tuo hirven sijaan karhun, niin 10 patruunan lippaasta ei ole kyllä pulttikoneella paljon iloa, sillä nopeassa tilanteessa et ehdi ampua montakaan kertaa. Jos ajattelet nopeaa metsästystilannetta esim. villisikajahdissa, niin siinä itselataavia käytetään jostain syystä hyvin paljon.


    • Anonyymi

      Ei tuo edellinen metsästäjien sukupolvi ollut väärässä kun ottivat tuon Petran aseekseen hirvenpyyntiin.
      Itsellä kokemusta hirvestyksessä itselataavista sekä laukauksen jälkeen veivattavista pulttilukko-kivääreistä ja olen ehdottomasti itselataavan kannalla.
      Olemmehan hyväksyneet autoissakin veivikäynnistyksen korvaajaksi sähköstartit, niin on se kummaa kun sama ei käy hirvikivääreissä!

    • Anonyymi

      Suosittelen ruger mini 14 , on paljon parempi. Toimii aivan samoin kuin AR eikä taida viranomainen olla niin kielteinen.

      • Anonyymi

        Luitko ketjua lainkaan? Mini ruger on sen verran epätarkka ase ettei se sovellu pienriistan metsästykseen.


    • Anonyymi

      Suomessa saa metsästysperusteisesti aseluvan vain sellaiselle itselataavalle aseelle, joka on valmistettu metsästyskäyttöön.

      • Anonyymi

        Älä levitä virheellistä tietoa.

        Miten asetehdas määrittelee metsästyskäyttöön valmistetun aseen? Ei tälläistä määritelmää kukaan tee.

        Usa:ssa ar tyyppisillä aseilla metsästetään paljon. Entäs vanhemmmista tokarevi joka on puoliautomaattinen venäläinen sotilaskivääri, mutta sitä on luvitettu paljon metsästyskivääreiksi? Toinen esim. ruotsalainen Ljunmanni.

        Suomen laki määrittelee vain, että aseen on sovelluttava hyvin käyttötarkoitukseensa ja ettei se saa olla liian tulivoimainen.

        Ja miksi lupa metsästyskäyttöön pitäisi hakea metsästysperustein kun aseen voi luvittaa urheiluperusteella ja käyttää sitä sitten myös metsästykseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä levitä virheellistä tietoa.

        Miten asetehdas määrittelee metsästyskäyttöön valmistetun aseen? Ei tälläistä määritelmää kukaan tee.

        Usa:ssa ar tyyppisillä aseilla metsästetään paljon. Entäs vanhemmmista tokarevi joka on puoliautomaattinen venäläinen sotilaskivääri, mutta sitä on luvitettu paljon metsästyskivääreiksi? Toinen esim. ruotsalainen Ljunmanni.

        Suomen laki määrittelee vain, että aseen on sovelluttava hyvin käyttötarkoitukseensa ja ettei se saa olla liian tulivoimainen.

        Ja miksi lupa metsästyskäyttöön pitäisi hakea metsästysperustein kun aseen voi luvittaa urheiluperusteella ja käyttää sitä sitten myös metsästykseen.

        Ei ole mitään virheellistä tietoa. Hiljattain hain hankintaluvan puoliautomaatille kiväärille metsästysperusteella. Hankintaluvassa luki erikseen ja oli vielä huomiotussilla korostettu ettei lupa oikeuta hankkimaan alunperin sotilaskäyttöön suunniteltua rynnäkkökiväärin mallista asetta.

        Tätä ennen olen hankkinut pari vuotta sitten rynnäkkökiväärin mallisen puoliautomaatin kiväärin metsästysperusteisesti. Ase jäi ensin asetarkastajalle, kunnes toimitin asetarkastajalle käännöksen valmistajan sivuilta että ase on valmistettu metsästyskäyttöön.

        Esim. Valmet Petralle saa luvan metsästysperusteisesti, mutta RK 62:lle tai RK 95:lle ei saa lupaa metsästysperusteisesti, vaikka niissä ei olisi sarjatuliasentoa.

        Näihin sotilaskäyttöön valmistettuihin lupiin voi saada erityisvaaraallisen aseen eli erva luvan asekeräilijä tai jos todistetusti harrastaa reserviläisammuntaa.

        En nyt tätä uutta aselakia ala tavaamaan, mutta en ainakaan muista että laki kieltäisi erva aseen käyttöä metsästyksessä, mutta lipas täytyy olla rajoitettu ja lippaaseen ei saa mennä kolmea panosta enempää. Jäniksen ja karhun metsästyksessä ei saa mennä kuin kaksi panosta lippaaseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole mitään virheellistä tietoa. Hiljattain hain hankintaluvan puoliautomaatille kiväärille metsästysperusteella. Hankintaluvassa luki erikseen ja oli vielä huomiotussilla korostettu ettei lupa oikeuta hankkimaan alunperin sotilaskäyttöön suunniteltua rynnäkkökiväärin mallista asetta.

        Tätä ennen olen hankkinut pari vuotta sitten rynnäkkökiväärin mallisen puoliautomaatin kiväärin metsästysperusteisesti. Ase jäi ensin asetarkastajalle, kunnes toimitin asetarkastajalle käännöksen valmistajan sivuilta että ase on valmistettu metsästyskäyttöön.

        Esim. Valmet Petralle saa luvan metsästysperusteisesti, mutta RK 62:lle tai RK 95:lle ei saa lupaa metsästysperusteisesti, vaikka niissä ei olisi sarjatuliasentoa.

        Näihin sotilaskäyttöön valmistettuihin lupiin voi saada erityisvaaraallisen aseen eli erva luvan asekeräilijä tai jos todistetusti harrastaa reserviläisammuntaa.

        En nyt tätä uutta aselakia ala tavaamaan, mutta en ainakaan muista että laki kieltäisi erva aseen käyttöä metsästyksessä, mutta lipas täytyy olla rajoitettu ja lippaaseen ei saa mennä kolmea panosta enempää. Jäniksen ja karhun metsästyksessä ei saa mennä kuin kaksi panosta lippaaseen.

        No kaiva väitteesi perusteeksi jokin siviileille myytävä puoliautomaattikivääri, jonka valmistaja määrittelee sen olevan sotilaskäyttöön . Olen lähes varma, ettet löydä yhtäkään.

        Tuo sotilaskäyttöön on puhtaasti lupaviranomaisen keksimä määritelmä, joka ei perustu mihinkään lakitekstiin. Tuo peruste kaatuu valitustuomioistuimessa samantien ja tästä on lukuisia esimerkkejä.

        Laissa määritellään, että aseen on sovelluttava hyvin käyttötarkoitukseensa eikä se saa olla tarpeettoman tulivoimainen. Tämä on ainoa laillinen vaatimus.

        Itselataavaan puoliautomaattiaseeseen, johon voi laittaa pitkän lippaan, on vaikea saada metsästysperusteella lupaa em. Määritelmän mukaisesti. Viranomaisella on tällöin lallinen peruste.

        Jos hakee lupaa em. aseelle, niin täytyy harrastaa jotain mihin ase soveltuu hyvin eikä ole tarpeettoman tulivoimainen. "Rynkky" soveltuu hyvin reserviläis-, sra tai praktikasliammuntaan. Se ei ole mäihin edes pitkällä lippaalls tarpeettoman tulivoimaonen. Jos harrastusperuste muutoinkin täytyy, niin aseelle saa helposti luvan. Kun lupa on plakkarissa, niin "rynkyn" kanssa voi metsästää ottaen huomioon muut määräykset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kaiva väitteesi perusteeksi jokin siviileille myytävä puoliautomaattikivääri, jonka valmistaja määrittelee sen olevan sotilaskäyttöön . Olen lähes varma, ettet löydä yhtäkään.

        Tuo sotilaskäyttöön on puhtaasti lupaviranomaisen keksimä määritelmä, joka ei perustu mihinkään lakitekstiin. Tuo peruste kaatuu valitustuomioistuimessa samantien ja tästä on lukuisia esimerkkejä.

        Laissa määritellään, että aseen on sovelluttava hyvin käyttötarkoitukseensa eikä se saa olla tarpeettoman tulivoimainen. Tämä on ainoa laillinen vaatimus.

        Itselataavaan puoliautomaattiaseeseen, johon voi laittaa pitkän lippaan, on vaikea saada metsästysperusteella lupaa em. Määritelmän mukaisesti. Viranomaisella on tällöin lallinen peruste.

        Jos hakee lupaa em. aseelle, niin täytyy harrastaa jotain mihin ase soveltuu hyvin eikä ole tarpeettoman tulivoimainen. "Rynkky" soveltuu hyvin reserviläis-, sra tai praktikasliammuntaan. Se ei ole mäihin edes pitkällä lippaalls tarpeettoman tulivoimaonen. Jos harrastusperuste muutoinkin täytyy, niin aseelle saa helposti luvan. Kun lupa on plakkarissa, niin "rynkyn" kanssa voi metsästää ottaen huomioon muut määräykset.

        Kovasti väität vastaan, vaikka asia on juuri kuten kerroin. No koita hakea esim. EK 62 rynkylle lupaa metsästysperusteisesti, kun noin olet varma että onnistuu. Itse olen 100% varma ettet saa yhteenkään rynnäkkökiväärin malliseen alunperin sotilasaseeksi valmistettuun puoliautomaattiin kivääriin aselupaa metsästysperusteisesti.

        Ei se vaikuta aselupaan saako siihen pitkän lippaan vaiko ei. Esim. kumpaankin puolariini saa pitkän lippaan. Uuden aselain mukaan en vain saa pitää hallussa yli 10 panoksen lippaita. Pitkän lipas olisi tullut viimeisen aseen mukana, mutta en voinut ottaa sitä vastaan, koska jos jäisin poliisille kiinni pitkän lippaa hallussapidosta, menettäisin kaikki aselupani.


    • Anonyymi

      ” No kaiva väitteesi perusteeksi jokin siviileille myytävä puoliautomaattikivääri, jonka valmistaja määrittelee sen olevan sotilaskäyttöön .”

      Käytännössä muut puolarit joita ei ole valmistettu metsästyskäyttöön. Esim. RK 62, RK 95 ja vaikka kaikki uudet Heckler & Koch puolarit jne. Näihin ei saa lupaa metsästysperusteisesti, mutta voi saada luvan jos on asekeräilijä tai harrastaa reserviläisammuntaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe