Leimallista metsän"hoitajille"

tarvittaessalisää

on epäitsenäisyys ja jonkinlainen henkinen keskeneräisyys, henkisesti aikuinen ja terve ihminen nimittäin kunnioittaa koskematonta luontoa: hän haluaa elää aineellisesti vain välttämättömän verran luontoa ja sen puita riistäen. Motiivina näille epäitsenäisille metsää "hoitaessaan" on olla ja toimia kuten muutkin, siis halutaan kuulua turvallisen tuntuiseen laumaan, toisena motiivina on saada vaihdettua metsän puilla itselleen erilaisia aineellisia ja itselleen tarpeelliseksi kokemiaan hyödykkeitä ja palveluita, jotka hetken tyydyttävät huonosti omissa nahoissaan viihtyvää, sekä toisaalta antavat signaalin kanssaeläjille: katsokaa ja arvostakaa, olen näin hyvä!

16

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • porrvari

      Elvistelen puunmyyntituloillani ostamalla ruokaa ym päivittäistarpeita, sekä maksamalla veden, sähkön, vastikkeen, puhelinkulut yms.
      Aloittaja voi maksaa omat kulunsa miten parhaaksi näkee, vaikka sossun avulla.

    • Uuportti

      Sokea Reettakin huomaa aloittajan olevan sossun elätti!

      Kaada itsellesi vaan o i k e i n iso kateuden malja!

    • aamukrapulassa

      Jopahan se taas perseaukisena.

    • onniainaikuinen

      Ilman metsätaloutta ei Suomessa olisi tätä kaikkea aineellsita ja sosiaalista hyvää, mitä kutsutaan sivistysvaltion määritteeksi.
      Ituhippi voi mennä kokeilemaan onneaan vaikka Brasilian tai Borneon hakkaamattomiin sademetsiin, että miltä maistuu eläminen siellä ilman mitään. Otat siellä juuri sen verran polttopuuta, kun tarvitset nuotion tekemiseen, kun kypsennät jousella taikka keihäällä saamasi saaliin.
      Ja voithan mennä jonnekin Kainuun korpeen, vuokraat sieltä jonkun mummonmökin ja elät sitä tarvettasi siellä, mitä sitä koko kansakunnalle tyrkyttämään, riittää, kun itse elät primitiivisesti luontoa rasittamatta.

      • joutuuvielduunii

        Joo, mut kato eihän Jopa sellaseen, kun kela-maksaa kaiken hesas.


    • ownwfrjne

      100 hehtaaria tukkimetsää kaunistaa naisen kuin naisen.

      • komsiikomsaa

        Ensi ajatuksena kyllä just näin, kun tuli mieleen timmivartaloinen sexy blondi.
        Mutta samantien ajatuksena persjalkainen siiderivalas feikki-crocseissaan rööki suupielessään palautti realiteetit - sata hehtaaria tai ei, valas on valas.

        Vaikka kauneus onkin katoavaista, niin eipä rahakaan onnea tuo - joten ennemmin herkku-blondi ilman tukkimetsää kuin siiderivalas omaisuuksineen.


      • eikorreloijuuri

        Harvoin ne valaita on se juodessa menee mettä nopiaan.


    • tarvittaessalisää

      Valtaosa Suomen metsistä voitaisiin jättää pois taloudellisesta hyötykäytöstä mikäli palattaisiin 80-luvun elintasoon. Muistelen ettei silloin kärsitty edes kovaakaan puutetta kansakuntana. Muistanenko väärin? Nythän taas näkemykseni mukaan suomalaiset kärsivät pahasta pöhötystaudista. Täällä on isoin osa tavattoman rumia itsensä muodottomiksi punkeroiksi lohtusyöneitä ihmisenkuvia. Kannattaisi muistaa että jokainen meistä on osa luontoa ja luonnon pahoinvointi tarkoittaa myös ihmisen pahoinvointia. Ja toisinpäin.

      • tulevaisuudessakaikki

        No, jos puhutaan vain Suomen kannalta, mutta maailman väki on tuplaantunut jo siitä ajasta, siksi kaikki maksaa enemmän.


      • aikakultaamuistot

        "Muistelen ettei silloin kärsitty edes kovaakaan puutetta kansakuntana."
        Kärsitäänkö muka nyt?

        Mahtavia oli hakkuuaukeat silloinkin. Uusilla ja tehokkailla monitoimikoneilla puuta hakattiin enemmän, kuin sitä saatiin mihinkään menemään. Ympäristöasijoista ei välitetty vähääkään.


    • jatkuvaparas

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Jatkuvalla kasvatuksella saadaan paras tuotto luontoarvoista kuitenkaan tinkimättä.

      • porrvari

        Taisi aloittajalla olla tavoitteena täysin koskematon metsä eikä jatkuva kasvatus puuntuotantomuotona. Luonnonsuojeluaatteesta kumpuaa.

        Jatkuva kasvatus on kieltämättä kiinnostava tapa hoitaa metsätaloutta, varsinkin kun kymmeniä vuosia vallalla ollut avohakkuuseen tähtäävä malli on metsäsektorin eri toimijoita epäillyttävänkin työllistävä...
        Hiipii mieleen sellainenkin ajatus, että metsäammattilaisilla on tarve suositella maallikko-metsänomistajille metsiinsä tehtäväksi sellaisia toimenpiteitä, jotka pitävät mahdollisimman paljon metsäammattilaisia siellä tontilla touhuamassa eli pysymässä leivän syrjässä kiinni.
        Miksipä suositella jatkuvaa kasvatusta josta ei pääsekään itse enää niin paljon hyötymään?


      • ireaparakki

        Muutama viikko sitten tv:ssä näytettiin metsänharvennus hakkuuta ja kehuttiin jatkuvaa kasvatusta. Ei se kyllä kyseisellä lohkolla onnistu, oli niin mäntymetsää ettäh. Ja muutenki sellainen taiteen laji, että ei kuusikossakaan montaa puu sukupolvea menesty, mielestäni.


      • porrvari
        ireaparakki kirjoitti:

        Muutama viikko sitten tv:ssä näytettiin metsänharvennus hakkuuta ja kehuttiin jatkuvaa kasvatusta. Ei se kyllä kyseisellä lohkolla onnistu, oli niin mäntymetsää ettäh. Ja muutenki sellainen taiteen laji, että ei kuusikossakaan montaa puu sukupolvea menesty, mielestäni.

        Minkä niminen ohjelma oli ja miltä kanavalta se tuli, YLE, MTV3 vai Nelonen?


    • Metsäalueet

      Useimmiten kyllä näkee niitä hoitamattomia rytömetsiä, joissa on liian tiheässä puita ja liian vanhoja puita. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät osaa hoitaa ja arvostaa omaisuuttaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe