Äänellinen saarna

pahamoka

Onko tässä kaikki oikein? Puuttuuko jotakin? Esikoisten sivuilta pieni H. Vuorisen lainaus: Me emme pääse voitelemaan henkilökohtaisesti Vapahtajan jalkoja, emmekä kuulla hänen puhettaan, mutta kun luemme pyhää sanaa, saamme tuntea Vapahtajan läheisyyttä. Saamme omissa sydämissämme tuntea hänen hellyyttään ja rakkauttaan meitä syntisiä kohtaan.

32

1579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oneoneone

      100% oikein.

    • JeesusOnSana

      Oma sydämeni sanoo aamenta tuohon H. Vuorisen lainaukseen. Ja rukoilen sitä että aloittajakin saisi näin kokea, jos ei vielä ole saanut tulla osalliseksi Jeesuksen tuntemisesta.

      Jeesushan itse on tuo Sana, niin eiköpä Hän ole aina läsnä, kun luemme Raamattua?

      Jos Jeesus olisi läsnä vain niissä hetkissä, kun kuulemme äänellistä saarnaa, niin melko katkonaista olisi tämä kulkeminen Jeesuksen kanssa.

      Mutta onneksi Sana todistaa näin: "Hänessä me elämme ja liikumme ja olemme." Apt.17:28

      • "Jeesus on sana"
        -
        Apt. 17:28. , sillä Hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niin
        kuin myös muutamat teidän Rukoilijoistanne ovat sanoneet:
        "Sillä me olemme myös hänen sukuansa ".
        -
        saadakseen kosketuksen kuulijoihinsa Paavali otti lähtökohdakseen
        " tuntemattomalle JUMALALLE "omistetun alttarin .
        Mahdollisesti se oli omistettu Israelin JUMALALLE, joka oli Tuntematon "sikäli " , että Hänen nimeään ei ilmoitettu eikä lausuttu . Muutoin Paavali tuskin olisi samaistanut tätä tuntematonta Jumalaa,
        -
        Ja julistamaansa ainoaa tosi Jumalaa . Puhueessaan Apostoli käytti
        stoalaisten Aratoksen yms. ajatuksia , muttei niiden alkuperäisen
        pakanallisuus merkityksessä , vaan kristilliseti tukittua . Koska VT:n
        oli näille ihmisille tuntematon , Paavali ei saattanut vedota siihen
        kuten hän teki juutelaisille ja heihin liittyneille puhuessaan ..


      • Able

        Vain särjetyllä sydämellä voitte omistaa Hänen armolupaukset.
        Epäuskoisilla sydämille kaikki on syntiä.

        Kristitty tuomitsee kaikkia, mutta kristittyä ei kukaan.


    • ruokaa

      Kyllä sanon myös aamen. Luther sanoo, että raamattuun meille on jätetty katoamattomasti kaikkina aikoina yhteys Jeesukseen. Hän jopa kirosi rukouksessa hänelle seinälle ilmestyneen Kristuksen, koska näemme hänet vasta hänen tullessaan takaisin. Siihen asti hän on sanassaan joka on kaikkien luettavissa ja jota sananpalvelijat saattavat vain kirkastaa. Kukaan kristitty ei saa julistaa mitään tulkintaa ohi Raamatun sana. Siunattua Pääsiäisen odotusta.

    • entieluulenvain

      Onhan siinä minustakin outoa se, että äänellinen saarna Pyhähengen voimasta on jätetty mainitsematta. Toisin sanoen. Jeesuksen puhetta jokaiselle kuulijalle henkilökohtaisesti. Sananjulistaja on vain lainannut oman suunsa. Kristitty on myös ihan henkilökohtaisesti voidellut Jeesuksen jalkoja . Mutta tässä tarvitaan Pyhänhengen antamaa ymmärrystä, että miten?. Tarvitaan myös kokemuksia.. Myös Jeesuksen läsnäolo esim, ehtoollisessa on ihan oikeaa läsnäoloa. . Ehkä kirjoittaja ei ymmärrä kolmiyhteyttä, äänellisen saarnan uskoa vaikuttavaa ja synnyttävää voimaa eikä ehtoollisen merkitystä tai on vain yksinkertaisesti kirjoittanut vähän huolimattomasti. En tässä silti halua väheksyä luettua Sanaa.

    • EriseuranMiesKavahda

      Usko tulee kuulosta ja kuulo Jumalansanasta Voima pyhästähengestä. Eriseuran saarnaajille ei ole luvatu pyhäähenkeä.

      • Eriseuralapissa

        Eikä pelastumiseen vaadittavaan lapinluottamusta.


      • YksiOnSeurakunta
        Eriseuralapissa kirjoitti:

        Eikä pelastumiseen vaadittavaan lapinluottamusta.

        Ei niin mut oikeseurakunta ja pyhähenki tarvitaan kuitenniin


      • EtYmmärtänyt
        YksiOnSeurakunta kirjoitti:

        Ei niin mut oikeseurakunta ja pyhähenki tarvitaan kuitenniin

        Seurakunta on maailmanlaajuinen Kristukseen uskovien joukko.


      • Olet eriseura siksi Pyhä Henki puuttuu. Tarkoitus ei oo siitä, jos "olet" Lestadiolais, Lutherilais tai joku muu. Vain armon järjestys osoittaa.


      • Muuanvain182
        Armonjärjestys kirjoitti:

        Olet eriseura siksi Pyhä Henki puuttuu. Tarkoitus ei oo siitä, jos "olet" Lestadiolais, Lutherilais tai joku muu. Vain armon järjestys osoittaa.

        Kysytäänpä nimimerkiltä, "Armonjärjestys":

        1. Mistä sinä itse tiedät olevasi oikeassa seurakunnassa?
        2. Mistä sinä tiedät, että toinen ihminen on eriseurassa, (eriseurainen)?
        3. Ilmoittiko Pyhä Henki tuon hynin rakastamattoman viestin?

        Oletko tutkinut, mitä Raamattu näistä opettaa? Myös opetuslapset olivat tavanneet sellaisia uskovia, jotka saarnasivat Jeesuksesta (ja paransivat sairaita Jeesuksen nimeen), joita he eivät tunteneet. Opetuslapset tulivat kysymään, että kuinka pitää suhtautua. Pitääkö heitä kieltää saarnaamasta? Muistatko, mitä Jeesus vastasi?

        Hän ei käskenyt pitää heitä eriseuraisena. Miksiköhän? Mistä meille tulee oikeus tuomita toisia kristittyjä. Kyllä meidän yhteisömme ulkopuolellakin on uudestisyntyneitä kristittyjä.

        Vuonna 1895 Lapin vanhimmat kokoontuessaan ovat antaneet tästä asiasta lausunnon, että näin on. Tämä asia näkyy myös LLL:n ja Raattamaan opetuksissa.

        Vasta hajaannusten jälkeen 1902 on kehitetty tämä exlusiivinen seurakuntaoppi ja se on kokonaan ihmistekoa.

        Tosi on, että ihmisen tulee kokea uudestisyntyminen ja tulla armonjärjestyksen mukaisesti kristityksi. Uudessa syntymässä ihminen saa myös Pyhän Hengen. Se on selvä. Mutta ihminen, joka on saanut suuren syntivelkansa anteeksi, ei varmasti halua ottaa toiselta uskoa pois.

        Raamattu ei opeta, että kristityillä täytyisi olla aivan kaikista asioista yksimielisyys. Voimme lukea Katekismuksesta, mitä tarkoittaa yksi seurakunta: "Yksi usko, yksi kaste, yksi Jumala jne."


      • Ne joka ovat uudestisyntyneet ovat oikea seurakunta. Laestadius näkyy kristilliset Baptistien joukossa myös. Mutta kuollut usko ei pelastaa lestadiolaisen tai vaapa-kirkillinen, siksi on tärkeä että me heränneet varoittaa. En minulla on seurakunta, tarvitsen etsiä vielä...


      • Eksyivät_Kristuksesta

        Eriseura on sellainen seura, joka julistautuu maailmanlaajuisen Kristuksen kirkon ulkopuolelle. Eriseuran uskontunnustuksena on "vain me pelastumme". "Me määräämme, kenelle Jumala Pyhän Henkensä antaa". Esikoislestadiolaiset ry julistautui kesällä 2016 eriseuraksi, joka uskoo JUmalan sanan sijasta lapinluottamukseen ja hengelliseen hallitukseen, siis asioihin joilla ei ole mitään tekemistä kristinuskon eikä iankaikkiseen elämään pelastumisen kanssa.

        Täytyy ihmetellä miten nopeasti lauma juoksi narsistisen johdon perässä pois JUmalan sanan ohjauksesta. 20 vuotta väärät työmiehet Jellivaarasta tekivät työtä ja saivat lauman eksymään. On säälittävää lukea sellaiseten ihmisten kirjoituksia täältä, joilla ei ole Kristusta. Jumalan poikaa joka olisi sovittanut heidät Jumalan kanssa maksamalla heidän syntivelkansa.

        Missä usko Kristukseen loppuu, siinä konstit alkavat.


    • Äänekäs

      Äänellisen julistuksen ulkopuolelle jäävät kaikki kuurot. Se ei liene Jumalan tarkoitus?

      • Viittomakielellä

        Sen takia on viittomakieli. Kyllä kuuroillekin saadaan tulkattua äänellinen saarna. Ei heidänkään tarvitse osattomiksi jäädä.


    • Gddg

      Saarnaaja ei mitenkään sulkenut äänellistä saarnaa ulos, vaikkei sitä nyt tässä kohtaa maininnutkaan. Uskallan ilman muuta sanoa hänenestä ja meistä kaikista että näin olemme sydämissämme kokeneet. Riippuu millä mielellä lukee.

      • JeesusOnSana

        Aivan!

        Eihän nämä ole mitenkään toisiaan poissulkevia asioita: jos Jeesus on läsnä äänellisessä saarnassa niin miksi Hän ei olisi läsnä myös kirjoitetussa Sanassa?

        Onkohan vuosien opetuksen tuloksena meidät ohjattu harhaan, eli ajattelemaan että aina tulisi olla toinen uskova ihminen läsnä ennenkuin Jeesus voisi olla läsnä?


      • NäinOnn
        JeesusOnSana kirjoitti:

        Aivan!

        Eihän nämä ole mitenkään toisiaan poissulkevia asioita: jos Jeesus on läsnä äänellisessä saarnassa niin miksi Hän ei olisi läsnä myös kirjoitetussa Sanassa?

        Onkohan vuosien opetuksen tuloksena meidät ohjattu harhaan, eli ajattelemaan että aina tulisi olla toinen uskova ihminen läsnä ennenkuin Jeesus voisi olla läsnä?

        Ei se toisiaan pois sulkeva asia pitäisikään olla, mutta kyseisessä tekstissä kirjoittaja sulkee sen pois, sanoen näin:
        ""Me emme pääse voitelemaan henkilökohtaisesti Vapahtajan jalkoja, emmekä kuulla hänen puhettaan""


    • JeesusOnSana

      Jos kaikki ajattelisi niin, että Jeesus ei voi olla läsnä silloin kun yksinäisyydessä luemme Sanaa, niin kukapa sitä sitten enää ollenkaan lukisikaan?

      • KaidanTienKuIkija

        Ilman muuta Jeesus on läsnä sanassa, kun sitä rukouksen mielellä lukee. PyhäHenki voi kirjoitetun JumalanSanan kautta, herättää omia tuntija, lohduttaa tiellä ja matkalla ja vahvistaa uskoa.
        Mutta siltin saarnattu sana on välttämätön.
        Kuitenkin Jeesus on itse sanonut, olevansa omiensa tykönä, ajan loppuun asti. Sieltä hänet löytää ja sieltä löytyy syntien anteeksi saamisen voima.


      • 12ruutu
        KaidanTienKuIkija kirjoitti:

        Ilman muuta Jeesus on läsnä sanassa, kun sitä rukouksen mielellä lukee. PyhäHenki voi kirjoitetun JumalanSanan kautta, herättää omia tuntija, lohduttaa tiellä ja matkalla ja vahvistaa uskoa.
        Mutta siltin saarnattu sana on välttämätön.
        Kuitenkin Jeesus on itse sanonut, olevansa omiensa tykönä, ajan loppuun asti. Sieltä hänet löytää ja sieltä löytyy syntien anteeksi saamisen voima.

        Täällä on jo pariin kertaan sanottu, että Hän on Sana. Hän on Sana riippumatta siitä, millä mielellä sitä luet, mutta hyvä olisi jos Sana saisi arvoisensa kohtelun Jumalan Sanana.

        ""Hänellä oli yllään vereen kastettu viitta, ja nimi, jolla Häntä kutsutaan, on Jumalan Sana." (Ilm. 19:13)"


      • MitäOletteMieltä

        Onkohan tässä äänellisen saarnan korostamisessa 'villakoiran ydin' tämä surullisen kuuluisa "vain me pelastumme" -opetus?


    • huhhutihuu

      On täällä viisasta porukkaa.Jumala olisi koonnut Raamatun äänitteenä, jos vain ääni olisi pelastava.
      Alkuseurakunnassa harvat osasi edes lukea.

    • Hghgfh

      Saamme luetusta ja kuullusta sanasta lohdutusta. Luther sanoo että kuitenkin saarnatun sanan tulee olla ensisijaisesti läsnä.
      Uskon seurakunnan merkityksen olevan suuri ja välttämätön. Jumala antaa seurakuntaansa lahjansa. Kristuksen kirkko on,Lutherin mukaan siellä missä evankeliumi puhtaasti saarnataan ja sakramentit oikein toimitetaan. Voimme olla kiitollisia että mekin olemme tulleet siitä osalliseksi.

    • lukekaajaherätkää
      • "lukaa ja herätkää"
        -
        Miksi kirjoitat vain heretikkojen asioista ,
        tai häirikköjen, olisi pitänyt olla senverran
        tietoa ettei Luther kirjoittanut tuommoista
        soopaa koskaa , LUE: ota selvää .Ihmettele..
        -


      • heräätetatusjo
        teuta01 kirjoitti:

        "lukaa ja herätkää"
        -
        Miksi kirjoitat vain heretikkojen asioista ,
        tai häirikköjen, olisi pitänyt olla senverran
        tietoa ettei Luther kirjoittanut tuommoista
        soopaa koskaa , LUE: ota selvää .Ihmettele..
        -

        millä teuta todistat nuo alkuperäiset saksankieliset tekstit ja kuvat vääriksi, kerro mitä aiot tehdä että saat ne mitättömäksi!

        luetko sujuvasti saksaa, jos luet, niin lue toki mitä ontarjolla.

        voit toki pitää silmiä kiinni ja sanoa ettei valoa ole eikä kukaan näe, se on oikeutesi tottakai!


      • heräätetatusjo kirjoitti:

        millä teuta todistat nuo alkuperäiset saksankieliset tekstit ja kuvat vääriksi, kerro mitä aiot tehdä että saat ne mitättömäksi!

        luetko sujuvasti saksaa, jos luet, niin lue toki mitä ontarjolla.

        voit toki pitää silmiä kiinni ja sanoa ettei valoa ole eikä kukaan näe, se on oikeutesi tottakai!

        On niin paljon tulkattua tekstiä, ettei ole mikään ihme
        että olen tutkinut monet tekstit, joita luulet omiksi ,,,
        -
        tunnistan M:L tekstin jo kaukaa, turha on tuoda häirik-
        köjen tekstiä lähellekään. . .
        -


      • kierrellenkaarrellen
        teuta01 kirjoitti:

        On niin paljon tulkattua tekstiä, ettei ole mikään ihme
        että olen tutkinut monet tekstit, joita luulet omiksi ,,,
        -
        tunnistan M:L tekstin jo kaukaa, turha on tuoda häirik-
        köjen tekstiä lähellekään. . .
        -

        kuka on ml ja mihin se liittyy?

        minähän sanoin että lue alkuperäiset ensin ja moiti sitten käännöksiä!

        sinun Raamattusikin on käännöksien käännös tiesitkö sitä.


      • sesiitäkin
        teuta01 kirjoitti:

        On niin paljon tulkattua tekstiä, ettei ole mikään ihme
        että olen tutkinut monet tekstit, joita luulet omiksi ,,,
        -
        tunnistan M:L tekstin jo kaukaa, turha on tuoda häirik-
        köjen tekstiä lähellekään. . .
        -

        luulen teuta ettet puhu saksaa sanan sanaa ja saman verran luet, eli älä viitsi hölmöillä enempää!

        olet jääräpäinen vanha ukko omiin opinkäsityksiisi jumittunut, siinä kaikki.


      • sesiitäkin kirjoitti:

        luulen teuta ettet puhu saksaa sanan sanaa ja saman verran luet, eli älä viitsi hölmöillä enempää!

        olet jääräpäinen vanha ukko omiin opinkäsityksiisi jumittunut, siinä kaikki.

        Kiitos samoin , minä puhuin käännetystä tekstistä,
        siitä on olemassa tuhansia ,ja tuhansia sivuja...
        -


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1510
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1267
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1227
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1024
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      765
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      762
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      380
      738
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      696
    Aihe