Asiaa aktivoimisesta!

ei.käy.kateeksi

24

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eeoroorr

      Onko Pielispajassa ollut nöyryyttäviä Pupuleikkejä jossa pussaillaan toisia Pielisentiellä ole vielä näkynyt ihmispupuja luppakorvineen

      • ahdista

        Pupuleikkejä vai oikeaa apua työn etsimiseen? Kuntouttava työtoiminta ihmetyttää työttömiä.

        Tukipisteellä onko Puputyöttömiä kuntouttavassa

        Kuntouttava työtoiminnan tarkoituksena on auttaa ihmistä työllistymään, mutta moni työtön kokee sen nöyryyttävänä ja jopa ahdistavana.

        TE-palveluiden sivuilla kerrotaan, että kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttöminä olleille ihmisille heidän työllistymismahdollisuuksiensa ja elämänhallintansa parantamiseksi. 9 eurolla elämä paranee hyvin

        ,kokemukset ole pelkästään hyviä.

        Kun kuntouttava työtoiminta on suunniteltu hyvin, se vie asiakasta eteenpäin koti työtä tai koulutuspaikkaa.
        Kun kuntouttava työtoiminta on suunniteltu hyvin, se vie asiakasta eteenpäin koti työtä tai koulutuspaikkaa Pupupöksy työttömiä tupsu häntineen
        Kuntouttavaa työtoimintaa arvostelleet pitävät erityisen ällöttävinä erilaisia leikkejä. Esimerkiksi Pupu-leikkiin liittyy niin pehmolelun kuin toisen kurssialisenkin pussailua. (Kuvituskuva) Hepatiitti, ja sukupuolitaudit tarttuu työttömien loiseläjistä perkele pitää alkoholi, mielenterveysongelmaista suudella haisevine hampaineen suuhun
        Kuntouttavaa työtoimintaa arvostelleet pitävät erityisen ällöttävinä erilaisia leikkejä. Esimerkiksi Pupu-leikkiin liittyy niin pehmolelun kuin toisen kurssialisenkin pussailua. Adistaa kovasti persiit kiinni
        Moni kuntouttavaan työtoimintaan osallistunut on kokenut ahdistavina ja turhauttavina erilaiset tutusmisleikit, joiden aikana on tarvinnut koskettaa vierasta ihmistä. (Kuvituskuva)
        Moni kuntouttavaan työtoimintaan osallistunut on kokenut ahdistavina ja turhauttavina erilaiset tutusmisleikit, joiden aikana on tarvinnut koskettaa vierasta ihmistä. (Kuvituskuva) (RAINE LEHTORANTA)

        Kuntouttavasta työtoiminnasta verkossa keskustelevat kertovat, että ohjelma on ollut heidän mielestään aikuista ihmistä aliarvioivaa ja jopa nöyryyttävää.

        Keskustelijat kertovat kokemuksistaan erilaisista leikeistä ja askartelutuokioista, ja kysyvät, miten esimerkiksi takapuolen hierominen toisen työttömän takapuoleen piirileikissä auttaa ketään työllistymään.

        - Leikittiin sitä s...n ponileikkiä. "Tuolta he saapuvat poneillansa.." Kiva oli hangata persettä vastakkain jonkun tuntemattoman kanssa, kirjoittaa eräs keskustelija ja luettelee muina ryhmänsä leikkeinä mm. Muistamisringin, Vessapaperi on loppu ja Pupuleikin.

        - Ekat pari viikkoa tätä, ja ne leikit on oikeasti nöyryyttäviä. Loput neljä kuukautta askarreltiin kortteja, piirrettiin, väritettiin vahaliiduilla, maalattiin vesiväreillä ja liimattiin makaroneja kehyksiin, erittäin tuohtunut kuntoutettu kertoo.

        Pusu vieraalle

        Erityisen ahdistavina keskustelijat kokivat leikit, joissa heidän oli kosketeltava toisia, itselleen vieraita ryhmän jäseniä. Moni keskustelija mainitsee pupuleikin, jossa pusutellaan ringissä kiertävää pehmopupua ja lopulta annetaan suukko leikin sääntöjen mukaan toiselle ryhmän jäsenelle. Tätä moni piti erittäin vastenmielisenä ja pehmolelun pussailua epähygieenisenä.

        - Ja nyt olen sitten työtön ja halveksittu, vain pupuleikkeihin sopiva ihminen, kirjoittaa eräs, joka kertoo tehneensä töitä 16-vuotiaasta ja maksaneensa 40 vuotta veroja.

        Velvollisuus osallistua

        Työtoiminta voi olla sisällöltään erilaista eri ryhmissä. Ennen toiminnan aloittamista on tehtävä henkilökohtainen aktivointisuunnitelma, johon kuuluu mm. työtoiminnan sisällön tarkka kuvaus, tieto sen järjestämispaikasta ja kestosta.

        Kuntoutuja saa työtoiminnan aikana yleensä työmarkkinatukea. Lisäksi hän saa yhdeksän euron kulukorvausta niiltä päiviltä, joina hän osallistuu kuntouttavaan työtoimintaan. Matkakustannuksista kodin ja työtoimintapaikan välillä maksetaan korvausta halvimman matkustustavan mukaan. Työtoiminta ei ole työsuhde eikä siitä siksi makseta palkkaa.

        Kuntouttava työtoiminta ei ole vapaaehtoista, vaan työttömällä on tietyin laissa säädetyin edellytyksin velvollisuus osallistua siihen. Jos henkilö jää pois toiminnasta, hän ei saa poissaolopäivältä työttömyysetuutta eikä kulukorvausta. Ilman perusteita kuntouttavasta työtoiminnasta kieltäytyvä henkilö menettää oikeutensa työmarkkinatukeen tai työttömyyspäivärahaan 60 päiväksi. Myös hänen toimeentulotukeaan voidaan laskea.

        Osa Vauva.fi -sivustolle kirjoittaneista kertoo jopa pelkäävänsä, että he joutuvat karenssiin, jos he kieltäytyvät osallistumasta nöyryyttäviksi kokemiinsa leikkeihin.

        - Onhan ne naurettavia kursseja. En ymmärrä mitä tekemistä niillä on työnhakemisen kannalta. Kai ne yrittää nöyryyttää siellä, jotta ihmiset menisivät mieluummin töihin, eräs pohtii.

        Kelan sivuilta löytyy kuitenkin peruste pätevälle kieltäytymiselle työtoimintaan osallistumiselle: asiakkaan pitää osoittaa, ettei kuntouttava työtoiminta edistä lainkaan hänen työmarkkinoille pääsyään tai sinne paluutaan. Jokaisen asiakkaan kohdalla tilanne arvioidaan yksilöllisesti.

        Noloa konsultille

        Kuntouttava työtoiminta on monen siihen osallistuneen mielestä täysin turhanpäiväistä
        Kyllä ahdistaa


      • wooeprprp

        Moni kuntouttavaan työtoimintaan osallistunut on kokenut ahdistavina ja turhauttavina erilaiset tutusmisleikit, joiden aikana on tarvinnut koskettaa vierasta ihmistä. Vielä pakotetaan tutustumaan toiseen työttömään. Kerrostalossa oli saunavuoro niin työtön humalainen mies makaili penkillä humalassa ihan ällöttää oli isomunainen pitkämulkku työttömällä. Lähentely pitää loppua ei oikeissa työpaikoissa saa lähennellä vaan työttömille opetaan sitäkin ihan päin vastaiseen suuntaan. ihan pelottaa saattaa pienet lapset joutua hyväksikäytetyksi eli olkaa vanhemmat varovaisia työttömien käytöstavoista.Kaikkia sukupuolitauteja, hepatiitti virukset tarttuu


      • alllaae

        "Kuin avovankila"

        Tehtiin linnunpönttöjä erään kuntouttavien työpajassa. Kun pönttö saatiin valmiiksi, ohjaaja ojensi sen seuraavalle kuntouttavalle ja käski purkaa sen. Seuraava rakensi sen uudelleen ja sitä rataa mentiin. Pönttöjä kun alkoi kertyä liian paljon ja niitä ei saatu myydyksi niin sen takia tällainen systeemi. Pienellä kylällä kuntouttavassa työtoiminnassa olevia pidetään rikollisina. On kuin menisi avovankilaan, vaikka ei siitä minulla eikä monella muullakaan omakohtaista kokemusta ole, mutta siltä kai se tuntuisi. Ja se valtava häpeä siitä, että kun on työtön ja hakee töitä eikä niitä saa ja sitten TE-viranomaiset nöyryyttävät ja sosiaalityöntekijät tunkevat ihmisen arkielämään, vaikka arjenhallinta olisi ihan kunnossa. Työttömät avovankilaan te-toimistosta sosiaalityöntekijä ohjaavat

        kuningaskuntalainen


      • llalwe

        Onko työttömät pukeutuneet pupupöksyihin pääsiäisenä


    • weooeoee

      Pupuleikkiin on velvollisuus osallistua karenssin uhalla. Pupuja liikkuu paljon puistoissa urheilukentillä työtön voi saada pupupaistia pääsiäiseksi pyssy käteen ja ampumaan . Asemakadun ruokakassista ei löydy pupupaistia siitä jatkamaa pupuhyppelyä

      • PULUILUI

        Pupuleikki on tarpeellinen ovat vauvaikäisiä pupuja joita ohjaa työvalmentajat, työnohjaajat holhouksen alaisuudessa SIITÄ PUPUILEMAAN


    • työttömienhommia

      Miksei lieksassa voisi pielispajalla julistaa kommunistiaatetta täysipäiväisesti työttömille? Hyvä olisi tulevaa kansannousua silmälläpitäen ruveta kertaamaan vuosikymmenien takaisia juttuja,,ettei tule sitten yllätyksenä! Päästäisiin sitten paratiisiin asumaan kun kommunistit vapauttaisi meidät porvarin ikeestä!
      Tai sitten jos on rivakoita nuoria miehiä ja naisia, niin voishan ne sitten hangata jossain kopissa niitäkin etupuolia, vaikka sisäkkäin, siinä menisi päivä huvassa!
      Tulisi sitten uusia sossun elätettäviä, mutta tälläkertaa valkoisia!

    • exi

      Kaikkeen ne työttömät alistuukin yhdeksällä eurolla

      • nerokkak

        Kaikkeen on alistuttava kun viranomainen määrää jos ei suostu karenssi tulee


      • kuin_RuotsinWalta--

        Tämä on vieläkin kuin jotakin RUOtsin WALTAA


    • Ciifirigig

      Jos on etsitty yksi mahdollisimman huono esimerkki niin ei se tarkoita että kaikki kuntouttava työtoiminta on sellaista. Ymmärrän kyllä syyn miksi perikset vastustavat aktivoivaa toimintaa koska se häiritsee laiskottelua.

    • vai.letkajenkkaa

      Kerroppa missä on hyvää kuntouttavaa työtoimintaa lieksassa? Ei taida olla kuin kommunistin pellehommia 9 eurolla! Nekö tonttulakkihommat on lieksassa hyviä hommia?

      • Kaikki kuntouttava työtoiminta on hyvää jos se auttaa kuntoutumaan työelämään. Kannattaa kysellä mitä olisi tarjolla.


      • Jos kokee että olisi sellaisen tarpeessa. Tietenkin jos ei ole niin sitten haetaan aktiivisesti oikeita töitä.


      • sakawer

        Lieksassa ei missään hyviä kuntouttavan työtoiminnan työpaikkoja eikä palkkatuellakaan Tonttulakki pelle ja pupuja matkiva työtön kuntottavassa työtoiminassa opetaan myös piirileikkiä kissaa ja hiirtä pitää oppia naukumaan tai haukkua koiraa. laulaa lasten lauluja. työelämään ja työsuhteisiin eivät johda mitenkään.


    • kallonkutistajalle

      Sinä ja tonttulakkityöllistäjät olette psykiatrin tarpeessa!

    • iouifiuoryhrhfgru

      Miten voi olla ihmisiä pilkkaava ja ihmisarvoa alentava touhu kuntouttavaa? On teillä mielihalut, sadistejako olette!

    • lukaiskaapa

      Kannattaa perehtyä Timosen blogeihin. Hän on hyvin paljon pohtinut ja kirjoittanut työttömien kyykyttämisestä ja sen laillisuudesta ja erittäin monta vuotta.

    • JGHIGYYGFYUF

      Kuka Timonen?

    • ei.käy.kateeksi
    • Sopii_koittaa

      Täytyy sanoa, että onko ihmisistä tullut lampaita? Jos tollaset pallo ja pupu leikit osuu kohdalleni, siltä istumalta nostan syytteen niin kyseistä huuhaa pajaa kuin työkkäriä vastaan, kunnollisten korvaus vaateiden kera. Tuohan on jo mm. kunnianloukkaus, ja ihmisoikeuksien riokkominen. Onneksi tuttavapiiriin kuuluu rikospuolen komisaario, sekä erittäin pätevä lakimies. Mikäli taas yritetään laittaa ilmatteeksi töitä tekemään johonkin, niin siitäkin nousee syyte samantein. Sitten haetaankin palkka oikeudesta toiminimen kautta, eikä se ole sitten kun sellaiset 65 euroa tunti alv. Se vaan on sellainen juttu, että perustuslakiin on kirjattu perusturva viimeiseksi toimeentuloksi, eikä sitä millään sanoin tai teoin voi määrittää palkaksi, ja jos voisi, olisi kyseessä alipalkkaus, joka sekin on laitonta. Ilmeisesti tässäkin tarvitaan oikeuden ennakkopäätös, ja sitten näitä oikeusjuttuja vasta lkaakin tulla sadoittain, joten pistäkää vaan tarkasi työtuntinne orjatöissä ylös, maksun aika koittaa vielä.

    • sadistien.paja

      Tuommoisille pajoille paskaa sankolla sisään, ja pitkin seiniä!

    • Työttömän tulee osoittaa ettei kuntouttava työtoiminta auta hänen työllistymistään. No eihän se ole vaikeaa: Hitsaaja voi kysyä virkailijalta miten askartelu tai piirileikki auttaa todistettavasti häntä saamaan hitsaajan töitä. Tai kyseenalaistaa sen miten ne liittyvät hänen ammattiinsa. Samoin hoitaja voi kysyä miten linnunpönttöjen kokoaminen auttaa häntä saamaan vaipanvaihtotyötä mummojen hoitopaikkaan. Tuntuu todella käsittämättömän tyhmälle pakottaa ihmisiä sellaiseen hölynpölyyn mikä on äärimmäisen kaukana työttömän ammatista tai työstä jota hakee. Olisko ideaa kertoa TE-virkailijalle että menen yhdellä ehdolla: Otan videokameran mukaan ja kuvaan mitä siellä todella tapahtuu ja näytän teille sen sitten. Siinä teille todistettavasti näyttöä ettei se palvele kenenkään työllistymistä.
      Voisin henk.kohtaisesti ajatella että nippelihommat voisi ehkä jossain määrin palvella sellaisia pitkään työttömänä olleita joilla on joku rajoittava tekijä esim mielenterveys ongelmia tms. Mutta tavallista tervettä työtöntä tuollainen ei todellakaan palvele.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe