Aihe

144hz kysymys

ghkjiygd

Kun skrollaa nettisivua selaimessa, niin kuva nykii silminnähden. Jos ostan 144 monitorin, niin katoaako nykiminen?

21

785

  Vastaukset

  • Pistä nekin rahat parempaan koneeseen ja parempaan nettiin.

   • Taitaa olla enemmän w10 ongelma kuin näytön.


  • Esim hiiren rullalla skrollauksesta voi säätää, kuinka monta riviä on yksi rullan napsahdus. Jos vaikkapa pomppii 5 riviä kerralla, ei sitä saa tasaiseksi millään. Vieriikö tasaisesti, jos klikkaat rullaa ja liikutat hiirtä ylös tai alas?

  • Ei muutu miksikään, vaikka ostasit 288Hz näytön.

  • 144Hz näyttö on huomattavasti sulavampi kuin 60Hz, eron huomaa välittömästi jo ekasta hiiren kursorin liikuttelusta, ellei ole puusilmä perseessä tai niin idiootti, ettei ole osannut vaihtaa näytön virkistystaajuutta 144 hertsiin ohjauspaneelista, vaan pitää sitä 60 hertsissä ja valittaa, ettei huomaa eroa :D

  • Ei minulla ainakaan nyi 60 Hz näyttö skrollatessa.

   • Pistä 60hz ja 144hz vierekkäin niin nykii.


   • 144hz rasittaa silmiä, tutkittu juttu.


   • suhteellista kirjoitti:

    Pistä 60hz ja 144hz vierekkäin niin nykii.

    Ei se 60 Hz näyttö ala nykimään vaikka laittaisit minkälaiset näytön sen viereen. Ja jos alkaisi nykiä niin sehän olisi vaarallinen sähköhäiriöitä aiheuttava vimpula se viereinen hökötys.


   • Avaus on taas valetta.


   • Avaus on taas valetta.


  • Ihmisen silmän virkistys "taajuus" on tutkitusti n. 30 hertsiä joten saa aika idiootti olla jos ostaa jonkun 144hz monitorin. Pistä rahat 4k näyttöön niin saapahan rahoilleen vastinetta.

   • Saa tosi idootti olla että tuollaista paskaa julistaa totuutena!


   • Yhdyn edellisen kanssa. Luonnolliseen liiketoistoon vaaditaan paljon enemmän kuin 30 kuvaa sekunnissa ja tämä on helppo havaita esimerkiksi pelatessa.

    Virtuaalilasien valmistajat ovat myös havainneet, että alle 90 Hz virkistystaajuuden omaava kuva aiheuttaa virtuaalilasien käyttäjille pahoinvointia. Tämän vuoksi käytännössä kaikki nykyajan VR-lasit käyttävät 90 Hz virkistystaajuutta. En tiedä millaista tutkimusta ihmisen silmien havaintokyvystä on tehty, mutta noiden VR-kokemuksien perusteella joku raja vaikuttaisi menevän juurikin 90 Hz kohdalla. 144Hz näyttö on siis silmälle mielyttävämpi kuin 60 Hz, kunhan kuva todella tuotetaan natiivisti 144 Hz taajuudella.


   • hmmm----- kirjoitti:

    Yhdyn edellisen kanssa. Luonnolliseen liiketoistoon vaaditaan paljon enemmän kuin 30 kuvaa sekunnissa ja tämä on helppo havaita esimerkiksi pelatessa.

    Virtuaalilasien valmistajat ovat myös havainneet, että alle 90 Hz virkistystaajuuden omaava kuva aiheuttaa virtuaalilasien käyttäjille pahoinvointia. Tämän vuoksi käytännössä kaikki nykyajan VR-lasit käyttävät 90 Hz virkistystaajuutta. En tiedä millaista tutkimusta ihmisen silmien havaintokyvystä on tehty, mutta noiden VR-kokemuksien perusteella joku raja vaikuttaisi menevän juurikin 90 Hz kohdalla. 144Hz näyttö on siis silmälle mielyttävämpi kuin 60 Hz, kunhan kuva todella tuotetaan natiivisti 144 Hz taajuudella.

    LOOLOLOLOLOLO!!!!! Täytyy aikamoisessa joukkopsykoosissa olla että huomaa jonkun eron 30 tai 90 välillä :D Samaa hivistelyä kuin joidenkin kaapeleiden vertaileminen . Sillä ei ole VITUNKAAN väliä millaisen kaapelin laittaa vaikka vahvarin ja kajarin väliin. Ne jotka muuta väittää on psykoosissa. Sama pätee näihin "kultasilmiin" jotka kuvittelee näkevänsä eron 30hz ja 60hz v älilä. Jos niiden välillä olisi jotain eroa niin miksi 99% konsoleista on 30hz ja leffat sitäkin vähemmän ??????????


   • Kyllä se silmä on noin 60Hz mutta kai sitä teoriassa voi havaita enemmänkin jos on tarpeeksi vahva kontrasti mutta käytännön merkitystä sillä ei ole.

    Jossain virtuaalilasijutuissa sitten on muutakin huomioitavaa, että ei ole pelkkä päivitysnopeus vaan kokonaislatenssi sille että kuva vaihtuu kun pää liikkuu.


   • Varmaa on että ihminen voi erottaa eron 30 FPS ja 60 FPS kuvan välillä. Mutta missä sitten kulkee raja? Kuinka tiheään kuvaa tulee päivittää jotta se näyttäisi täysin luonolliselta? Aiheesta on tehty jonkun verran tutkimusta, mutta en ainakaan nopealla googlaamisella löydä yhtä tieteellisesti todistettua totuutta.

    Tässä jotain:
    https://www.pelaajalehti.com/uutiset/virkistystaajuudet-uusiksi-60-fps-romukoppaan
    https://www.youtube.com/watch?v=PLhPvS0hZSs

    Virtuaalilaseja käytettäessä vaikuttaisi pätevän seuraava:

    90 is minimum to avoid motion sickness for the general public. Some people are not affected as much as others, but 90 is reccomended, and people who do get motion sick from low fps claims it's the worst motion sickness.

    Eli myös kuvan virkistystaajuudella on väliä, pelkkä nopea reagointi pään liikkeisiin ei riitä. Tämän perusteella voitaneen todeta, että vaaditaan ainakin 90 kuvaa sekunnissa, jotta kuva näyttäisi luonolliselta. Todellisuudessa lukema voi olla vielä isompi.


  • Hmmm---, Meinasitko yhtyä käyttäjän 30HzzMyAsh kanssa ykköseen vai kakkoseen?
   Minäkin haluaisin yhtyä kanssanne, olen nimittäin aivan samaa mieltä!

   • Minä ainakin voin vetää 30Hz taajuudella! Yllän jopa kuuteenkymmeneen hertsiin! 144 hz on tosin vähän liikaa tälle vehkeelle...


  • Täst mittää ymmärrä mut osaan laskea. Kun se ihmisen silmän erotuskyky onn. 30 hertsiä, nii kahdella silmällähän se tekee 60 Hz, vai mitä :)

  • Huono näytönohjain ei ehdi päivittään. Konekin voi olla antiikkia.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   81
   7007
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6813
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   267
   4135
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3008