Undulaatin nokka!

frusciante

Toisella undulaatillani nokka on kasvanut ylipitkäksi,n.1cm yli 'normaalinokan'.
hiekkapapereita on ollut aina mutta nokka on jostain syystä kasvanut.

Voiko nokan leikata lyhyemmäksi?
-kiitos

5

973

  Vastaukset

  • ei kannata mennä itse leikkelemään ilman kokemusta!!jos lintu pyristelee pakoon, voi se vahingoittua pahasti!!
   jos nokka haittaa vain ulkonäkösyistä on sille turha tehdä mitään!!
   jos se taas haittaa vaikkapa linnun syöntiä, on syytä harkita käyntiä eläinlääkärin luona!!!

   • Hyvin pitkä nokka voi haitata linnun syöntiä, joten todennäköisesti jossain vaiheessa tuolle on jotain tehtävä. Jos liikakasvu on vain ohut ja terävä piikki nokan kärjessä voi sitä varovasti lyhentää itse terävillä leikkureilla, kannattaa ottaa vai sen verran kuin on ehdoton pakko että lintu voi käyttää nokkaansa normaalisti. Jos kasvua on enemmän, voi taitamaton leikkaus tosiaan vain pahentaa tilannetta ja saada nokan pahimmassa tapauksessa lohkeamaan tai liikaa leikatessa vuotamaan rajusti verta. Jos on hiukankaan epävarma taitojensa suhteen kannattaa lintu viedä eläinlääkärille tai kokeneelle harrastajalle nokantrimmaukseen.

    HIekkapapereilla ei nokan kunnon kanssa ole mitään tekemistä, yleensä niistä on vain haittaa jos orsille laitettu paperi hankaa jalkapohjat herkästi tulehtuville haavoille. Kalkkikivi, oksien nakertelu yms voi auttaa jos lintu niitä käyttää, mutta jos nokan liikakasvu on esim puutteellisesta ravinnosta tai sairaudesta johtuvaa ei muu auta kuin korjata ruokavalio ja tarvittessa trimmata nokkaa säännöllisesti linnun loppuiän jos tilanne ei korjaannu.


  • Meillä on ollut samanlainen ongelma linnun kanssa.Olen käyttänyt aina eläinlääkärillä,joka on sen lyhentänyt.Ei kannata itse leikata,sillä se voi haljeta.Lääkäri neuvoi myös viimeksi,että sitä voi yrittää viilata kynsiviilalla.

  • Mitä tehdä kun albino undulaatillani on kasvanut nokkaan sierainten kohdalle kaksi kyhmyä, mitä pitäisi tehdä tao tietää asiasta? Olen etsinyt netistä tietoa mutta millään ei löydy.

   • Liity facebookissa Lemmikkilinnut Kaijuli Ry:n keskusteluryhmään ja laita kuva linnustasi. Tavoitat paljon lintuihmisiä, jotka voivat osata ohjata sinua eteenpäin. Varma tie on myös kääntyä lintuihin erikoistuneen eläinlääkärin puoleen, mutta heitä on lähinnä Etelä-Suomessa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1973