Vastuullinen metsänomistaja

metsätmaailmankeuhkot

ajattelee lapsiaan (ja tulevia sukupolvia yleensäkin), hän säästää metsänsä ja antaa sen luonnontilaistua. Rauhassa ihmisen toimilta oleva metsä toimii maksimaalisena hiilinieluna ja ilmastonmuutoksen estäjänä. Tämä on totuus.

19

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HarvaEnemmänElossa

      Ensin maksat rahaa ostamastasi metsästä ja sitten et tienaa sillä mitään, vaan pidät sitä "yhteiseksi hyväksi"? Mikäs siinä, jos on siihen varaa, mutta useimmat haluavat tuottoakin sijoitukselleen. Jos luonnontilaisesta metsästä haluaisi joskus luopua, harvempi maksaa tuosta hiilinieluisuudesta ylimääräistä - puuston arvoahan se ylitiheys ja ryteikköinen sekakasvuisuus ainoastaan alentaa. Että siinäpä lapsille perintöä, ryteikköinen peikkometsä, osanneevatko arvostaa?

    • talousmetsä

      Minä kuitenkin ajattelisin tulevia sukupolvia laittamalla metsän hyvään kasvukuntoon.

      Luonnonsuojelu on siitä ongelmallista, että metsää ei oikein voi jättää pelkästään luonnolle.
      Esimerkiksi kansallispuistoissa ravaa kymmenin tuhansin retkeilijöitä rääkyvine lapsineen, tuottaen melusaastetta ja häirijöitä luonnoneläimille.
      Mitä luonnollisempi ja vanhempi metsä, sen enemmän sinne änkeää näitä "itsensä virkistäjiä" häiritsemään luonnon rauhaa. Onko se sitten "Rauhassa ihmisen toimilta"?

      Hakkaamalla aukeaksi ja istuttamalla puupellon järjestelmällisesti riveihin, voi näitä "luonnolla itseään huvittavia" torjua.

    • Ougkugkug

      Ehei. Fiksuinta on herkuttaa metsätuloilla. Uusi kiiltävä auto vuosittain, matka thaikkuihin, kunnon päivälliset huippuravintoloissa. Näin homma toimii, kun kerran siihen on varaa. Joten usko jo vihdoin.

    • vastuullinen

      Taas jonkun fillarikommunistin aivopieruja tuollainen! Jos lapsiaan ajattelee tulevina metsänomistajina, silloin tehdään metsässä hoitotoimet ja harvennukset ajallaan, taimikot kuntoon. Puuta saadaan vain aktiivisesti metsää hoitamalla!
      Olen itse metsänomistaja jo useammassa polvessa ja jokainen sukupolvi on meistä suorittanut metsässä hakkuita, hyvinkin voimallisia aukkohakkuita yli 100 vuoden ajan ja puut eivät ole loppuneet. Itsekin olen ehtinyt hoitamaan taimikoista 40 vuoden aikana tukkipuuksi metsää. Samalla olen voinnut ostaa metsän tuotolla myös lisää metsätiloja, sekä saannut perheelleni tuloja, olemme voineet matkustella metsätuloillakin. Sijoitusasuntojakin on ostettu metsän tuotoilla. Mikään näistä ei olisi ollut mahdollista, jos en olisi hoitanut metsiäni ja myynnyt tehokkaasti puuta. Tulevaisuudessa seuraava sukupolvi jatkaa tästä, metsä kasvaa ja tuottaa!

    • metsätmaailmankeuhkot

      Hyvä nim. vastuullinen, noinhan se menee juuri kun asian ajattelee/kykenee ajattelemaan tiukasti vain oman ja lähimpien navan kautta ja lyhyen aikavälin perspektiivillä. Ymmärtänet, että hakkaamalla metsäsi, poltat samalla taivaalle lähes kaiken puihin sitoutuneen hiilen hiilidioksidina. Ilmastonmuutos on totta. Lapsesi (ja yleensä tulevat sukupolvet) joutuvat ottamaan vastaan sen aiheuttamat seuraukset. Kiroavat luultavasti sinutkin.

      Avuttomasti yritetään nykyisin poliitikkojen ym. voimin höpöttää "biopropagandaa" miten se on uusiutuvaa ja miten metsää hakkaamalla pelastetaan maailma, metsä se kun vaan UUSIUTUU!! :)))))

      Ja sisimmässään useat (sinäkin?) metsänsähakkaajat tietävät tekevänsä väärän teon, mutta halu saada RAHAA, ja kaikkia sen avulla saatavia herkutuksia elämäänsä vie voiton siitä, että antaisi metsän ja sen eliöstön elää ja olla rauhassa. Katsokaa itseänne ilman vaatteita kokovartalopeilistä, mitä elämänne herkutus on teille tehnyt!

      • metsänkasvattaja

        Ilmastonmuutos on todellinen uhka, mutta vaikka kaikki Suomalaiset lakkaisivat yhtäkkiä olemasta, niin sillä ei ole maapallon mittakaavassa ilmastolle mitään vaikutusta. Jos täällä aletaan säästämään metsiä metsäteollisuuden kustannuksella, niin sehän on vain kilpailu valtti muille puuta tuottaville valtioille, jotka hakkaisivat entistä enemmän.
        Maailma on joka tapauksessa menossa "pikajunalla kohti pimeää tunnelia" mutta tärkeintä on että me matkustamme sinne ensimmäisessä luokassa.

        En tiedä montakaan metsänomistajaa jotka huvikseen hakkaisi metsäänsä heräteostoksien takia. Moni makselee metsärahalla velkojaan, kustantaa talonsa peruskorjauksen, investoi yritykseensä, ostaa maatilan työkoneita. Jotkut toki juovat metsänsä, mutta veromarkkoja kerryttävät siinäkin runsaasti valtion kirstuun.


      • vastuullinen

        Helppo on fillarrikommunistin aivoituksiaan esitellä. Suomi elää puusta! Voitko esittää jonkun muun tuotannon alan, että millä Suomi elää ilman metsätaloutta, joka on lisäksi näinkin ympäristöystävällinen?


      • Tecc2

        Teknologiateollisuus. On muuten Suomen viennille merkittävämpi kuin metsäteollisuus.


      • vastuullinen

      • metsänkasvattaja

    • PikkuisenPidemmälle

      Kautta aikain puuta on käytetty rakennusmateriaalina ja polttopuuni. Mallissasi talot rakennettaisiin betonista ja lämmitykseen käytettäisiin uusiutumattomia polttoaineita, mitenkäs "hyvä" niiden ympäristövaikutus olisi uusiutuvaan puuenergiaan verrattuna?

    • metsätmaailmankeuhkot

      Totta kai puuta nyt omiin tarpeisiin ja TARPEELLISEEN rakentamiseen voi käyttää. Mutta, kysyn vaan, mitä järkeä on hakkuuttaa höpelönä melkein kaikki metsänsä vatukoksi, kuin Suomessa nyt vallassa on?! Sitten ostetaan ulkomailta tulevaa joutavaa roinaa, autoa ym., heikennetään samalla vaihtotasetta.

      Ja eihän suomalaisten toimilla YKSINÄÄN ole mitään ratkaisevaa merkitystä, tälläinen alle promillen paska. :) Mutta ei se silti poista yksittäisen ihmisen moraalista vastuuta koko kokonaisuudesta. Toinen kysymys: eikö kenenkään mielestä olisi hienointa omistaa, sanotaan vaikka 350 vuotta olemassa ollut koskematon metsä? Ei taatusti olisi RISUKKO, suurimmat puut yli 10 kiintoa per puu!

      • metsäfaktaa

        Mistä tämä jatkuva tarve esittää perättömiä väitteitä metsätaloudesta ja metsien tilasta oikein kumpuaa?

        Suomi on maailman metsäisimpiä maita. Muutamassa vuosikymmenessä Suomen metsien puustomäärä on kasvanut merkittävästi, eikä kaikkia metsiä "hakkuuteta höpelönä vatukoiksi", vaan puuston määrä kasvaa edelleen enemmän kuin metsiä hakataan.

        Luonnonsuojelulliset syyt ovat aika hatara peruste valheiden levittämiselle, koska suojeltujenkin metsien osuus Suomessa on moninkertaistunut muutamassa vuosikymmenessä, ollen nyt Eurooppalaisessa vertailussa kaikkein suurin.

        Toisekseen metsäteollisuuden osuus Suomen viennistä on n. viidennes (20%), joten vaihtotaseen osalta ilman metsäteollisuutta oltaisiin todella rajusti pakkasella.

        Metsien talouskäytölle ei ole minkäänlaisia tosiasiallisia esteitä nyt eikä tulevaisuudessa.


    • metsätmaailmankeuhkot

      Hakatun puun litratilavuus on tippunut jatkuvasti, entisajan metsurit nauras persettäin reppien miksi hakataan keskenkasvusta metsää! Ilmakuvista voi katsoa miltä näyttää Suomemme metsäturkki, verrokkina heti rajantakainen, vaikkapa Kainuun korkeudelta. Hehtaarilla Suomessa on kiintoja keskimäärin, jaettuna koko pinta-alalle, 30-50. Oikeasta metsästä voi alkaa puhua, kun kiintoja on alkaen yli 300/ha. Työntäähän se pieni taimikko puuta ...ainakin kappalemäärissä laskien! :)

      • MetsastaSaaPollia

        Tiedoksesi, että Suomen metsäalasta on puustoa keskimäärin 120 m3 hehtaarilla. Mistä tuo 30 m3 on peräisin?


    • puupeä

      Eniten hiiltä kerää metsä. joka on kovimman kasvun vaiheessa eli 25 - 50 vuotiaana.
      Hyvä että puuta käytetään nykyään jo Suomessakin myös kerrostalojen rakentamiseen. Se jos mikä säästää luonnonvaroja : betoni korvautuu uudistuvalla puulla. Korvaahan se puun polttoainekäyttökin uusiutumattomia, mutta ei niin hyvin kuin rakennuksiin käytettäessä.

      Luonnonsuojelua ja luonnon arvostamista ei silti pidä unohtaa. Mm. riistapöheikköjä, lahopuuta ja luonnonsuojelualueitakin tarvitaan puuntuotannon yhteydessä ja lisäksi.

    • metsätmaailmankeuhkot

      Niih, se taimikko, ne uudet puunpoikaset, alkavat yrittää kerätä seuraavan sadan vuoden aikana takaisin sitä hiiltä mikä varastona menetettiin taivaalle edellisen sukupolven hakkuun yhteydessä! No, jotain pientä saattoi jäädä uusien ok-rakennusten runkoon ja kattotuoleihin (oletuksella ne puusta) Betonirakentamistahan Suomessa melkein kaikki rakentaminen on. Ja tulee myös olemaan, kun esim. kerrostaloa ei kukaan osaa/uskalla puusta tehdä. :))) Silloista ym. nyt puhumattakaan.

      • joutavaahaihattelua

        Jos on sadan vuoden aikana harjoitettu samanlaista metsätaloutta, ei tapahdu mitään ihmeellistä muutosta taimikoiden suhteen niiden hiilen keräämisessä.
        Vaan jos nyt Suomessa lopettettaisiin metsäteollisuus ja siihen liittyvät elinkeinonhaarat, saisimme melkoisen määrän uusia työttömiä. Mitä siis tilalle, joka korvaisi n. 20% vientituloistamme? Entä millä korvattaisiin kotimarkkinoilla tapahtuva notkahdus, mm. rahoituslaitosten kriisi ym. ym. Metsätuloilla on huomattava merkitys kansantaloudessamme, kuten metsätalouteen liittyvillä tuotantoaloilla. Metsätalouden loppumisella olisi vaikutus jopa ruuantuotantoon maassamme, sekä vastaavasti siihen, että ulkomailtakaan ei pystyttäisi hankkimaan niin paljon ruokaa kauppataseen alijäämän vuoksi.


    • metsätmaailmankeuhkot

      Mitäs jos ostettais ulkomailta 20% vähemmän? esim. uusia autoja ja ei kannettaisi sitä valuuttaa ulkomaille lomamatkojen muodossa. Jos syötäisiin vain sen verran kuin hyvä on, ja säästettäisiin muutamat miljardit diabeteksen hoidossa ym. terveysmenoissa? Elämähän on valintoja, ei metsän puiden myynti mikään pakko/luonnonlaki ole! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      170
      30502
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      238
      19621
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      405
      10225
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6465
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4438
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3903
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3462
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1547
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      68
      1358
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1329
    Aihe