Torakat Madeiralla

Oletteko nähneet torakoita Madeiran hotelleissa?
Haluaisin kovasti käydä lomalla siellä, mutta olen kovin torakkakammoinen.
Ilmoita


27 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


Useammassa hotellissa olen ollut Lidon alueella ja missään en ole nähnyt torakkaa. Kerran kyllä joku iso koppakuoriainen vilahti kerran yöllä allasalueella, mutta en tiedä oliko se torakka.
Ilmoita
En ole hotelleissa nähnyt, eikä oppailta tule huomautuksia Kanarian malliin että niitä voi lentää sisään avoimesta ikkunasta tai ovesta.
Viimeisellä reissulla bongasin kadulta kuolleen torakan oloisen otuksen keskustan yläpuoliselta alueelta, jossa vanhoja rakennuksia.
Ilmoita
Meillä oli torakka huoneessa viime kuussa Royal Savoyssa..
Ilmoita
Kyllä se niin on, että tässäkin asiassa pisteet kilahtaa Madeiralle. En ainakaan muista kuuden Madeiran matkan aikana nähneeni torakoita tai muita russakoita hotelleissa.
Mutta kymmenen vuotta sitten Teneriffan Puerto de la Cruzissa, Las Vegas hotellissa oli yksi. Minusta oli kyllä harmittomampi kuin sit, sontiainen. Viimeisimmällä reissulla kyselin oppaalta hämähäkeistä ja opas kertoi läheisellä saarella elelevän vaarallisia susihämähäkkejä mutta ei niitäkään Madeiralla pitäisi olla, kuten ei käärmeitäkään.
Ilmoita
Ei ollut torakoita, mutta aivan pieniä muurahaisia ilmestyi heti, jos pöydällä oli jotain ruokatarvikkeita, leivänmuruset varsinkin keräsivät niitä, ja niitä alkoi vilisemään.Siis Funchalista juuri tulin.
2 VASTAUSTA:
Oho, kuulostaa ihan siltä, että olit picnicillä kusiaispesän päällä? - Kyllä minullakin on ollut kahvileipiä hotellihuoneessa, eikä mitään havaintoja muurahaisarmeijoista - edes alakerroksen terassilla?
Pitää tunnustaa, että kyllä niitä todella pieniä muurahaisia oli Baia Azul-hotellissa - jo parvekkeella. Laitoin tumman patongin pätkän rikkinäisessä muovipussissa hyllyyn kun minijääkaapissa ei ollut tilaa. Pussissa oli noita veijareita patongin kimpussa vilisemällä.
Parvekkeelle lenti sitten joku pitkulainen pitkäkärsäinen koppakuoriainen, keulasta oli punaoranssi ja takakontti harmaanruskea.
+Lisää kommentti
Se on tuuripeliä, onko ötököitä tai ei. Kukaan ei pysty sitä etukäteen sanomaan. Jätä yöksi valot päälle kylppäriin, niin torakat ei sinne tule. Voit tietysti myös nukkua kaikki valot päällä, mutta se ei liene tarpeen. Matkalla saattaa olla kaikenlaista - tai sitten ei mitään. Rohkeasti vaan reissuun !
1 VASTAUS:
Monessa hotellissa kylppärin valoon on yhdistetty poistoilmapuhallin, joten illan suihkussa käymisen jälkeen on käytännössä pakko jättää valot kylppäriin, jotta se ja pyyhkeet kuivaisivat joskus.
+Lisää kommentti
4 kertaa on käyty eikä vilaustakaan torakoista. Kreikassa on nähty joka kerta.
Ilmoita
Kyllä Madeiralla rantakadulla ja vanhan kaupungin ravintoloissa on torakoita.
Ilmoita
Kolme kertaa olen käynyt, ja ollut kolmessa eritasoisessa hotellissa - ei torakoita.
Ilmoita
Pari viikkoa asuin Raga hotellissa ja ei ainuttakaan torakkaa eikä muitakaan ötököitä.
Ilmoita
Yhdeksän x 2 viikkoa Madeiralla. Ei mitään havaintoa torakoista. Yhden kerran murkkuja, mitkä siivooja eliminoi 2 päivän sisällä.
Ilmoita
Ei hotellissa, mutta yhden kerran vaellusreissun päätteeksi Machicon lähistöllä Snack Bar o Jacaren vessassa.
Ilmoita
Unohdimme juustolautasemme yöksi parvekkeelle ja aamulla huomasimme lintujen käyneen pöydällä temmeltämässä.
Ilmoita
En ole enkä muitakaan tuhoelukoita
Ilmoita
Jep. Huoneistohotellin kaapissa oli ainakin yksi kun viimeksi käytiin. Löin ötökän litteäksi ja nakkasin vessanpyttyyn. :-) Jos torakat yms on oikeasti kynnyskysymys niin kannattaa pysyä kotona eirassa ja katsella maailmaa TV:stä.
Ilmoita
Ei ole näkynyt...lintuja ja sisiliskoja riittää kyllä...kukkia ja kuumuutta.
Ilmoita
Yhtenä iltana elokuussa näimme torakan lidossa eräällä sivukujalla. Muutoin ei näkynyt. Liskoja senkin edestä! :D käärmeitä saarella ei ole lainkaan
Ilmoita
Vähemmän niitä näkyy, koska liikkuvat öisin. Ennemmin ne kuulee napsahtelevasta äänestä ja makeahkosta hajusta. Torakan puraisun jälki on suurempi kuin esimerkiksi kotoisan paarman.
Ilmoita
Haju on tympeän tunkkainen.
Ilmoita
Ainakin Four Views Monumentalissa torakoita oli sekä minun että matkakumppaneideni huoneissa. Kyseessä on siisti neljän tähden hotelli. Ilmeisesti ongelma on laajempikin, koska paluumatkalla koko lentokoneen matkustamo suihkutettiin hyönteismyrkyllä.
2 VASTAUSTA:
Suihkutuksella ei torjuta torakoita, vaan hyttysiä (niin kuin niitä ei olisi täällä jo ennestään...) ja niiden levittämää dengue-kuumetta.
Ei bongattu ko. ötököitä omalla vierailulla ko. hotellissa.
+Lisää kommentti
Kyllä, meillä on. Neljän tähden hotelli, mutta vaikka kerroin vastaanottovirkailijalle ja hän lupasi tehdä asialle jotain, niin mitään ei tapahtunut. Pelottaa tuoda tälläisiä tuliaisia kotiin.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Valitettavasti niitä on. Ne levittävät tauteja kun kulkureitit ovat mm viemärit. Olen asunut muutamia kuukausia vuosikymmenen aikana ja aika monessa asunnossa niitä on vilistänyt. Ei kaikissa. Onneksi eivät ole vuoteeseen tulleet kun ei ollut mitään syötävää tarjolla. Pääsevät kyllä jääkaappeihin ja siksi kaikki ruoat on hyvä sulkea tiiviisti. Niitä kuitenkin myrkytetään, ainakin pyynnöstäni ovat tehneet. Aika tuhtia aineita ovat, ja sellaisina päivinä olen pysytellyt poissa asunnosta. Hyvin tärkeä on pitää kaikki pinnat puhtaina, erityisesti leivän muruista. Mut kyllä madeira on kohde jonne palaan aina uudelleen. Ei ne ötökät tunne valtakuntien rajoja. Niin, ja kotiin palatessa kannattaa laukku jättää pakkaseen. Saunasta en osaa sanoa. Itse vähintään huolella tarkistan laukut, ihan kaikki saumat ja muut mahdolliset lymypaikat.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Torakat Madeiralla

Oletteko nähneet torakoita Madeiran hotelleissa?
Haluaisin kovasti käydä lomalla siellä, mutta olen kovin torakkakammoinen.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta