Etsimme AuPairia Lyypekkiin

Lyypekki

Hei,

tämän hetkinen AuPairimme palaa Suomeen elokuussa ja etsimme hänelle seuraajaa Lyypekkiin.

Perheeseemme kuuluu kaksi poikaa, 3 / 7 vuotta , minä sekä mieheni. Molemmat lapset osaavat suomea ja toivommekin sinulta, että tukisit poikien suomen kielen oppimista. Asumme Saksan Lyypekissä lähellä keskustaa vuonna 1897 rakennetussa talossa. Vanhempi pojistamme on jo koulussa, pienempi tarhassa.

Toivomme sinun olevan reipas, spontaaninen eikä urheilullisuudestakaan olisi haittaa. Arkemme on välillä hektistä ja suunnitelmat voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.

Toivoisimme, että pystyisit olemaan vuoden luonamme :)

Yhteydenotot sähköpostitse: hennarosv@hotmail.com
Ps. vastaan jokaiseen yhteydenottoon, mutta mikäli vastausta ei kuulu, katsothan roskapostikansion.

:) olet erittäin tevetullut!!!!

15

51

Vastaukset

 • Tällä ei ole Lyypekin kanssa mitään tekemistä mutta lukekaa millaista au-pairina oleminen myös pahimillaan on. Miten järjestö houkuttelee matkaan mutta tukea ei löydy ja sopimukset on laadittu siihen malliin että järjestö voi sopimukseen vedoten pestä kätensä. Aftonbladet 17/6: Unga tjejer utnyttjas av svenskt företag

 • Ohjelma Kalla Fakta TV 4 käsittelee aihetta tänään . Yli sataa eri nuorta olivat haastatelleet. Heidän kulttuurivaihto on ollut aivan muuta mitä EF:n tytäryhtiö markkinoidessaan lupailee. Riskeistä ei ole puhuttu, tuki on ollut puutteellista tai olematonta jne. Eli paljon samatyyppisiä puutteita ja ongelmia mitä lukiovaihdoissa joista näissä ketjuissa keskustellaan

 • Samassa ohjelmassa (Kalla Fakta)!haastateltiin professori Janie Chuang:ia. Netiltä löytyy hänen töitään, esim "The U.S. Au Pair Program: Labor Exploitation and the Myth of Cultural Exhange'

 • Au pair -järjestöistä en tiedä enkä ole kuullut. Mutta ihan Suomen tv on esittänyt useita ohjelmasarjoja suomalaisista nuorista maailmalla au paireina. Sillä perusteella voi sanoa, että sellaisia lapsellisia narttuja en omaan kotiini huolisi enkä sellaisten hoitoon uskaltaisi lapsiani jättää. Ei ole ihme, että vaikeuksia tulee, kun koko ajan on vain juhlinta, juopottelu ja vaihtuvat poikakaverit tärkeimmällä sijalla.

  Kun epäkypsät tytöt unohtavat työnsä ja seikkailevat kännipäissään ulkomailla, siinä ei mikään järjestö voi auttaa. Vaikeuksia on tiedossa varmasti. Sitten itketään ja kaikki on kurjaa.

 • Olen myös nähnyt muutamia osia kyseisestä ohjelmasarjasta. Lue professorin ”Paper” ja jos pystyt niin katso Kalla Fakta ohjelma niin käsityksesi ehkä laajenee.

 • Olen itse ollut au pairina vuoden. En minkään järjestön kautta vaan ihan omien suhteiden kautta.

  Pieniä ongelmia oli, mutta ne oli sitten itse selvitettävä. Ei ole hirveän helppoa olla yksin oudoissa oloissa, mutta nuorena pitää vielä olla joustava ja sopeutuvainen. Itsesuojeluvaisto jo neuvoi olemaan siisti ja asiallinen kaikissa käänteissä. Olin ja elin perheen kanssa koko ajan, suomalaiskontakteja ei ollut. Yöriekkumiset ja juopottelu ei olisi tullut kuuloonkaan. Vuosi oli opettavainen ja kokonaisuutena ottaen erittäin onnistunut.

  Jos ihminen ei vielä osaa hoitaa edes omia asioitaan, miten sellaisen käsiin joku voisi luottaa lapsensa? Au pairin homma ei sovi kaikille, se edellyttää kykyä kantaa vastuuta itsestä ja vähän muistakin. Tätä vastuuta ei voi ulkoistaa millekään järjestölle.

 • Tässä pitää muistaa, että järjestöissä näitä lapsellisia narttuja (kuten edellä olevissa kommenteissa nimettiin) valitsevat ja ”arvioivat” juurikin samanlaiset lapselliset nartut. No on kai siellä aina yksi vanhempi päänarttukin, mutta samanlaisia tyyppejä on järjestöjen orjina. Ja samat järjestöthän näitä aupaireja ja vaihtareita välittelevät rahasta. Rumaa ja välinpitämätöntä bisnestä. Tässä saatetaan myös nuo aupairien hoitamat lapset vaaraan...

 • Ilman muuta aupairit niinkuin muutkin ihmistyössä toimijat on vastuussa muista ja työ edellyttää että kantaa vastuun itsestä ja muista. Aupair-ja muun kulttuurivaihdon pyörittäjien täytyy myös kantaa vastuu toiminnastaan. Sitä ei voi ulkoistaa aupaireihin ja vaihto-oppilIsiin. Valitettavasti sitä vaikuttaa tapahtuvan aivan liian usein.

 • Vastuun ulkoistamisesta aupaireihin oli juuri kysymys niiden nuorien kohdalla joita haastateltiin ohjelmassa Kalla Fakta SVT . Tosi fiksuja, järkeviä ja empaattisia nuoria.

 • Jos keskeyttää voi esim. mahdollisuus opiskella myöhemmin vaikeutua. Järjestöjen toimesta voi joutua USA:n viranomaisten mustalle listalle ilman että itse saa asiasta mitään tietää. Hyvä tietää tämäkin.

  • Mistähän saisi tietoa tästä?


 • Eli Lyypekkiin on parasta lähteä jos lähden johonkin.

 • Ihan jokaiselle au pairiksi lähtöä suunnittelevalle annan hyvän neuvon, että tutustuu perheeseen etukäteen henkilökohtaisesti! Jos tämä ei ole mahdollista, koko juttu on viisainta unohtaa. Tämä on sekä perheen että au pairin etu.

  • Samaa touhua, kuin vaihto-oppilasjärjestöissä. Vaihto-oppilasbisneksessä vaan rahastetaan isompia summia vaihtarin perheiltä... muuten ihan samaa settiä, välinpitämätöntä, ammattitaidotonta...kotiin vaan lähetetään kostoksi, jos itse mokaavat ja pedofiiliperheisiin sun muihin sairaisiin olosuhteisiin...
   Ehkä suurin ero on, että vaihtareiden isäntäperheet on köyhempiä ja lupaavat satkusta tai parista olla mukana huijauksessa, jossa vaihtarin perheeltä rahastetaan 10-20 tonnia...


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.