Tuulivoimalat ulkoilu ja virkistysalueelle!!

Tosihuolestunut

Tämmösiä sit tänne tulee kokkolan parhaimmalle ulkoilu ja luontopolku alueelle! Se on hienoa elban luontokoululaisille päästä ulkoileen tuulimyllyjen sekaan. Tosi luonnollinen ympäristö! Ja varmaan kivaa asuntomessualueelle kun kauhea humina käy kokoajan! Tuolta alueeltahan häipyy kaikki luonnon eläimet. Tuulimyllyistä lähtee semmosta ääntä mitä ihmiskorva ei kuule mutta eläimet kuulee. Tämä on tutkittu juttu. Myös ihmisille haitallisia asioita on tuulimyllyistä havaittu. Ja miksei näistä myllyistä ole puhuttu enempää,puolisalassa tehdään!!

https://kp24.fi/uutiset/509215/harriniemeen-nelja-isoa-tuulivoimalaa

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001924033.html

59

1540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuulitukkax
      • akustinensaasta

        Siksi ovat hiljaa kun tietävät,että puolen vuoden päästä alkaa meluvalitukset ja oireilut,ihmiset alkavat oireilla ja tekevät terveysviranomaisille valituksia,terveysviranomaisilla on uudet hienot matalataajuusmittarit,kyllä he voivat mittaamassa käydä ja siihen se sit loppuukin,eivät tee asialle mitään,sensijaan antavat ihmisten kärsiä kun MILLÄÄN EI OLE MITÄÄN VÄLIÄ, siihen tämä kaikki on menossa.Menee terveys,rahat ja talot,osakkeet.Piru heidät periköön.


    • tosiasiaapukkaa

      Se on siinä, kun päättäjiltä ei vaadita mitään koulutusta, kunhan on jonkun puolueen ehdokas. Kyllä se pitkälle humisee ja halkasijaltaan n. 800m alue joka myllyä on varoalue, jossa ei parane liikkua varsinkaan talvella, kuulemma.

    • kiinteistön_arvo

      Kilometrien päähän kantavat infraäänet. Ja jos ne harmittomia olisi niin tuskin valmistettaisi infraääniaseita.

      • huminahannes

        10 km on se alue vähintään......eli vinkunaa ja outoja oloja jos ei jo nyt niin kohta. Kolottaa ja vituttaa ja häikäsöö sokojalle asti. Viimeiset hiliaset viikot...alakaa jatkuvat hullut päivät.


    • Ei-tullut-yllätyksenä

      Onhan nuo voimaloiden asemakaavat olleet nähtävillä ja kehdistöösä aikanaan esillä ja täysin julkisesti käsitelty mm. kaupunginvaltuuston kokouksessa.

    • SähkönKäyttäjä

      Ei muuta kuin rakennetaan lisää venäläisiä ydinvoimaloita Suomeen, ovat turvallisia ja eivät tuota mitään "infraääniä". Tai sitten palataan kehityksessä sata vuotta takaisinpäin ja lopetetaan noiden sähköisten laitteiden käyttö kokonaan. Mihin me täällä Pohjolassa tuota sähköä tarvitaan, lämpimät ja valoisat kesät.. ja pirun pimeät ja kylmät talvet.

      • Lintuleikkuri

        Kommenttisi ontuu, koska tuulivoimarakentamista ei voi perustella sähköntuotannollisilla syillä. Tuulivoimarakentamisessa ei ole järkeä.


    • Inraääniaseeet

      Matalia taajuuksia käyttävissä ääniaseissa on lähinnä kyse ihmisen fysiologiseen puoleen vaikuttamisessa. Infraääniaseet voivat aiheuttaa sydän-, hengitys-, ruuansulatus- sekä keskushermoston häiriötä. Uneen voidaan vaikuttaa 80-100 dB matalataajuisella melulla. Aseita voidaan käyttää myös tuottamaan kipua korviin. Teoriassa vaarallisimmat taajuudet ihmisen kannalta ovat 6 Hz ja 7 Hz, koska nämä ovat ihmisen pehmytkudoksen värähtelytaajuudet. Tarpeeksi lujaa soitettuna nämä taajuudet saattavat repiä sisäelimet. Miksi tällaisia taajuuksia tuottavia laitteita sallitaan rakentaa ihmisasutuksen keskelle?

      • JousiPyssyllä

        Jos ihmiskunta ei halua vähentää sähkönkäyttöä, niin sinulla on varmasti hyvä vaihtoehto esittää näille "infraääniä" käyttäville aseille.. kenties jousipyssyt.


    • Ac2

      Kyllä se on niin että jos kaikenmaaliman vouhottajia ja valittajia kuunnellaan joka asiassa niin kohta ollaan albaanian tasolla koko maa.
      Tämä jousipyssy-vertaus oli oivallinen,persettä raapienko tässä sitten pitäisi elellä?
      Älkää ny hei naurattako että rupeaa sisäelimet repeilemään kun tuulimyllyt pyörii...on tainnut jäädä pilleri tältä päivältä ottamatta?
      Tuolla naapurilla on tuossa tuollainen vanha D5 s80 volvo joka savuttaa jo aikastavalla kylmänä,mää nyt varmasti kuolen tuohon savuun seuraavan vuosikymmenen aikana,se on fakta se??
      Mutta mikäs se siinä,jos ei tuulivoima "vihreille puunhalaajille" ja pemytkudosvaurioisille kelpaa niin tuossahan olisi hyvää vapaata tonttimaata lähellä ydinvoimalalle.Vai mites me sitä sähköä sitten saadaan,kertokaas te vihreät ja viisaammat?

      • millaanvalia

        siinä tyypillinen suomijuntti kommentti,tyhmä äijä olet


      • millaanvalia

        niinpä,niin vitun tyhmä juntti,just tollasia lisää kun millään ei ole mitään väliä,pasko housuus stupido


    • luonto-kutsuu

      Tuulivoimalat ovat vaarattomampia kuin suurteollisuuden tuotantolaitokset.
      Myöskin korkeajännitelinjat ovat vaarallisempia kuin tuulimyllyt.
      Tehdasalueen äänetkin ovat suuremia kuin tuulimyllyjen suhina.

      Tuulimyllyt ovat nykyinfraa jota muualla euroopassa on tuhansia.

      Luonnosta huolehtiminen on hyvä asia, ensin paskatehtaat on purettava ja kalavedet sekä rannat puhdistettava, metsän eläimille on "annettava" puhdas suojelualue jossa heistä ei tule myrkkyalueen mutantteja.

      Kanta kokkolassa ei voi enää missään elää luonnonmukaista puhdasta elämää.

    • kysynvaanviisaammilta

      Jää askarruttamaan se, jos myllyistä lähtee semmoisiä ääniä joita ei edes kuule niin auttaako edes kuulosuojaimet tai korvatulupat?

      • puhalluus

        EI Auta! Nääs ku se ääni menee kehoon ja pilaa sun sisuskalut


    • No ei tarvitse enää kauan odottaa, kun tutkimustulokset julkaistaan. Faktat lyödään pöytään ja tämän jälkeen rakennetaan lisää tuulivoimaloita, nykyisillä suunnittelu määräyksillä. Niin kuin olemme saaneet lehdestä lukea, uudet voimalat ovat hiljaisempia ja silloin voidaan rakentaa voimaloita lähemmäs asutusta, kun nyt etäisyydet ovat olleet 700 - 1200 metriä. Mutta tulevaisuudessa tämä tulee olemaan 400 - 800 metriä. Itse asustelen lähimmästä tuulivoimalasta 750 metrin päässä, Tuulivoimalat ovat pyörineet jo 4,5 vuotta, itse en ole kokenut voimaloista olevan haittaa. Suurin haitta on ollut, kun puistoa rakennettiin, niin oli isoja kuljetuksia, jotka hetkellisesti tukkivat tien, ettei päässyt kotiin. Ei ole tuulivoimaloiden äänet minun yöuniani häirinneet, olen kyllä lukenut lehdistä ja netistä, että jotku ovat kokeneet äänet ongelmana. Mutta onko todellinen syy siinä ?, kun naapuri saa tuulivoimaloista vuokratuloja ja itse ei saa, niin silloin voimalat koetaan negatiivisiksi. Luulisi Kalajoella olevan paljon tuulivoimaloiden sairastuttamia ihmisiä, kun siellä on jo rakennettuja voimaloita 70 kpl ja lisää on tulossa saman verran, mutta siellä ei ihmiset ole kaavoituksissa valituksia tehneet ja puistot on rakennettu ja nyt Kalajoen kaupunki kerää ison määrän kiinteistöveroja vuodessa. Lisäksi tuulivoimaturismi on laajeneva bisnes, ihmiset tuleva pitkien matkojen päästä katsomaan tuulivoimaloita, alueet ei ole suljettuja, vaan pääsee vierestä katsomaan ja kuuntelemaan. Itse kun kuljeskelen tuulivoima alueella koiran kanssa lenkillä, olen 4,5 vuoden aikana jutellut satojen ihmisien kanssa tuulivoimaloista. Olen kertonut heille oman mielipiteen, kun asustelen voimaloiden likellä. Uskon, että useampi ihminen on sen jälkeen muuttanut oman mielipiteensä tuulivoiman suhteen. Suositten niitä ihmisiä käymään paikan päällä tutustumassa voimaloihin, jotka kokevat tuulivoimalat ongelmaksi. Merijärvellä 20.5 avataan uusi tuulivoimapuisto klo. 12.00 perille löytää kun laittaa navigaattoriin tämän osoitteen: Pahkasalontie 590 Merijärvi. Tilaisuudessa elävää musiikkia ja syötävää. Nyt on hyvä mahdollisuus käydä tutustumassa voimaloihin ja siellä kerrotaan niistä enemmän kuin lehtien palstoilla ja kysymyksiä voi esittää asiantuntijoille ja saa fakta tietoja nykyisistä voimaloista.

    • luonto-kutsuu

      Tuulivoima on OK jos sitä rakentavat suomalaiset yritykset alusta-loppuun ja omistajina ovat vain suomalaiset.
      Jostakin syystä tuulivoimalle jaetaan tukia?
      Voidaanko tuulivoimaa siirtää paikallisille ilman kalliita siirtomaksuja, koska eihän sähkön siirtojen tarvitse kiertää ympyrää valtakunnanverkostoissa nostamassa kuluttajan säkölaskuja.
      Tuulivoimalla ja aurinkovoimalla pitäisi olla pienet siirtomaksut ja suunnata käyttö ensisijaisesti lähiseudulle.
      Huono selitys sähkösiirolle on, että kaikki sähköt kulkevat ristiin rastiin rasittamassa valtakunnan verkostoja.
      Yleensä tavara tai tuote kulkee A-pisteestä B-pisteeseen lyhyintä reittiä ja maksut siirrosta hinnoitellaan kuorman ja matkan mukaan.

      Lyhyet selitykset-> tuulivoimaa 14.5.2017 11:06

    • Erektiohäiriö

      Myllyt aiheuttavat lievää jälkiseisontaa.

      • Anskuulekahtoo

        Kyllä se ensikesänä tapansa näyttää


    • TosirealistiKokkolan

      Eikö tuulivoimaloita voitaisi rakentaa kerralla 400. Sannanrannan peikkometsä tasaiseksi. Ikihongat kaatoon ja myyntiin, ja tilalle 100 tuulivoimalaa. Nuo saa..nan kamalat Aataminaikaiset, lahonneet, rumat, ränsistyneet, hoitamattomat, kummitusmaiset, homeiset, hevosmurkkujen järsimät, lepakkojen ja rottien valtaamat, puolittain maahan vajonneet lautaröttelöt, muka huvilat häipyisivät samalla "taivaan tuuliin"... Hah hah haaa!!!... Teollisuusalueelle (ulkoluodoille) 200 tuulivoimalaa, ja Ykspihlajan ympäristöön ml Laajalahti (Isokari) 100 tuulivoimalaa, hah...
      Onneksi Suntinsuun latokylän = kotitarvevarastojen, ja Sannanrannan tonttien vuokrasopimus loppuu 31.12.2017. Sen jälkeen alkaakin Kokkolan merenrannan rakentamisen uusi nousu...
      Hah hah haaa!!!...

    • TOSItahavo

      Heh, Tahavo on todiste infra-aaltojen vaikutuksesta "ihmiseen"!

    • äölkja

      Tuulivoimalan läheisyys alentaa kiinteistön arvon, pahimmassa tapauksessa sitä ei saa enään myytyä. Mm. Yhdysvalloissa on tutkittu, että 3-5 km säteellä oleva tuulivoimala alentaa kiinteistön arvoa 25-60 %. Ruotsissa myyjän pitää antaa selvitys lähellä olevista tuulivoimaloista ja mahdollisista hankkeista. Monessa maassa selvitellään sitä kuka korvaa arvonalennuksen.
      Tanskassa on myönnetty, että tuulivoimaa on rakennettu liian nopeaan tahtiin selvittämättä terveysvaikutuksia ja siellä on jossain vaiheessa ainakin ollut väliaikainen kielto uusien voimaloiden käyttöönotolle. Australiassa tuulivoiman tukirahat on pannassa koska ne pilaavat maiseman ja ovat meluisia...Ja Tanska taisi myös lopettaa tuulivoimatuet. Nasa on todennut infraäänien aiheuttavan epämielyttävää oloa ja pahoinvointia.

    • Hydrovoimala

      Miksi ei mietitä muun mallista tuulivoimalaa, kuin pelkästään tätä potkurimallista voimalaa.
      Niitähän on monen eri mallista voimalaa mistä valita ja paljon matalempia ja esteettisesti kauniimpia tuulivoimaloita maailmalla käytössä.

    • sdda
    • greenenergy

      Upean näköisiä nämä uudet myllyt, kiitos tuulivoimalle!

      • valtavia

        Todella mahtavia kun kävin läheltä katsomassa.


    • RealistiKysyy

      Joko tuulimylly on käynnistetty, nimittäin pari päivää sitten alkoi korvissa humisemaan, kuulo huonontui ja on flunssainen olo, nenä tukossa ja yöllä heräsin ainakin 6 kertaa.

      • Ami547

        Hulluutta se vain on. Myllyt ei vielä pyöri.


    • Sannanrannankilowatt

      Suomessa on metsää juosta.Älkää kitiskö vaan antakaa myllyjen jauhaa.

    • kollimuori

      On se aina yhtä kummallista huomata kuinka hitaita kokkolalaiset ovat heräämään. Voisi sanoa että he jatkuvasti itkevät vasta sitten kun "kakat on housussa". Tullimyllyjen suunnitelmat olivat hyvissä ajoin lehdissä, jolloin olisi voinut koota joukot ja esittää vastalauseensa niiden rakentamista vastaan, mutta ei,- kenttä oli hiljaa kuin kusi sukassa, eikä minkäänlaista murinaa tai nurinaa kuultu. Nyt kun ne ovat viittä vailla valmiita alkaa taas se jälkijättöinen valitus. Herätkää pahvit,- ja seuratkaa mitä ympärillänne tapahtuu ja lopettakaa se iänikuinen "somettaminen" ja alkakaa elämään "livenä" muuten teistä tulee zombeja...

    • TosirealistiKokkolan

      Hyvä kommentti. Aivan kuin olisin sen itse laatinut. Samaa sanon suunnittelemastani tekojärvestä. Aina löytyy vastarannan kiiskiä, jotka huomaavat vasta sitten kuinka mahtava asia Kokkojärvi onkaan, kun se on valmis. Eli tässä tapauksessa itketään ja kitistään ennalta kateuksissaan ja tyhmyyksissään, hah hah haaa!!!...

      • yöhoitajata

        Nyt Kivelä iltalääkkeet ja nukkumaan. Aamusta jatkat sitten taas tekojärvi horinoillasi.


    • Tuuliviiri123

      Jokos olette käyneet katsomassa tuulimyllyjä paikan päällä? On muuten uljas näky nämä tuulimyllyt. Ne näkyvät aina kaupunkiin saakka. Kun nimittäin kulkee Hermanninkatua sairaalalle päin, näkyvät tuulimyllyt sairaalan takana. Näyssä on jotain jopa tieteiselokuvamaista. Minua ei myllyt haittaa, kunhan hyviä ulkoilumaastoja ei pilata.

    • Postpost

      Noita myllyjä olisi ollut hyvä testata vaikka yhdellä kaupungintalon edustalla. Niin silloin jokainen olisi itse voinut todeta niiden äänettömyyden ja samalla päättäjät olisi saaneet konkreettista tietoa omien aistien kautta.

    • Rannanasukki

      Ompa mielenkiintosta nähdä riittääkö Kokkolan kaupungilla munaa määrätä myllyt purettavaksi, jos rakennusluvassa määritetyt välkeajat ylittyvät.

    • lisäävoimaloita

      SUUNNITTELUALUE
      Suunnittelualue käsittää meri- ja maa-aluetta Kokkolan suurteollisuusalueella, Kokkolan keskusta-alueen luoteispuolella. Suunnitellut myllyt sijaitsevat kauemmillaan noin 1,6 km päässä mantereesta. Ne on sijoitettu vene- ja laivaväylien sekä suojelualueiden ulkopuolelle tehdasalueelle ja sen välittömään tuntumaan.

      HANKKEEN KUVAUS
      Alueelle on tavoitteena toteuttaa 7 - 9 tuulivoimalan alue, jonka arvioitu sähköntuotto olisi n. 30 megawattia (MW). Toteuttaminen on tarkoitus tehdä kolmessa vaiheessa.

      VAIHEYLEISKAAVAN LAATIMISAIKATAULU
      Yleiskaavaehdotus on valmis.
      Kaupunginvaltuusto hyväksyi vaiheyleiskaavan 30.1.2012


      https://www.kokkola.fi/palvelut/kaavat_ja_kiinteistot/kaavoitus/yleiskaavoitus/fi_FI/tuulivoima/

    • seitsemäätuulivoimalaa

      Tämä on vanha juttu. harriniemen voimatat on tässä uutisessa kp24.fi

      https://kp24.fi/uutiset/509215/harriniemeen-nelja-isoa-tuulivoimalaa

      ......Harriniemen alueelle suurteollisuusalueen tuntumaan aletaan rakentaa neljää tuulivoimalaa. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus eli voimaloiden lapojen ylin korkeus on 200 metriä. Varsinaisten voimalarakennusten korkeus on 130 metriä.
      Alun perin alueelle kaavailtiin seitsemää tuulivoimalaa. Kolme muuta sijoittuisi lähemmäksi teollisuusaluetta.

    • onneksikaukanameiltä

      On mielenkiintoista seurata miten tuulivoimaloiden käynnistäminen vaikuttaa rakenteilla olevien asuntojen myyntiin. Jos myynti takkuaa niin rakennetaanko koko suunniteltu alue vai jääkö odottamaan. Lehdissä oli juttu useammasta rivitalosta vielä rakentamattomaan puolikaaren osaan.
      Ainakin valmistuneet tuulivoimalat jäädytti sannanrannan rakentamisen lopullisesti. Mökkiläiset saa pitää nykyiset tontit. Tuskin kerrostaloja/rivitaloja saa rakentaa niin lähelle laitoksia. Seuraan myös mielenkiinnolla miten ja millä hinnalla tulee mökkejä myyntiin sannanrannan alueelta tulevaisuudessa. Todennäköisesti tonttivuokrat nousee tulevina vuosina aina kipurajaan saakka.
      Niin pitäähän sitä ottaa huomioon, että mökillä voi kesäisin grillata makkaraa ja ottaa aurinkoa. Jos ei saa unta erilaisten tuntemuksien/värinöiden takia niin sitä voi aina ajaa päräyttää kotia nukkumaan ja tulla takaisia aamulla. Olen youtuben ihmeellisestä mailmasta katsellut videoita tuulivoimaloista ja niiden vaikutuksesta lähistön ihmisiin.
      Ei ole mitään tieteellisesti todistettua haittaa!! Vaikka videoista sallainen mielikuva voisi syntyä.
      Joka tapauksassa näyttäviä rakennelmia näkyi olevan kun käväsin leirintäalueella niitä ihastelemassa.

    • Uskonvoima

      Se on kylläkin osoitettu tutkimuksellisesti, että jos ihminen oikein vahvasti uskoo tuulivoiman aiheuttavan outoja tuntemuksia, niin hän alkaa niitä myös tuntea. Eli....

    • Mies888844

      Voihan välke, infraäänet, melu, noin 3x kalliimpaa kuin markkinasähkö ja vielä asutusalueet vieressä.

    • Loppumatontoivo8880

      Tulee käyttää aurinkoenergiaa eikä mitään melusaastetta. Pitääpä tässä keksiä laite mistä tulee tulee sellaisia värähtelyjä että Kokkolan pelkästään rahaa ajattelevien johtajien ( harakka frakki päällä ) tyhmät aivot paranevat. Tulee satsata ihmisten hyvinvointiin ja luontoon. Siinä sitä kemiaa teille ! Ne rumat kemianlaitokset saa kaataa nurin meren rannnasta pilaamasta maisemat ! Tai ne maisemathan on pilattu jo ahneiden päättäjien takia. Toivossa on kuitenkin hyvä elää sanoi lapamato. Muistakaa syödä särkeä niin se kasvattaa järkeä ! Ei tarvi syödä tofua jos et halua matoja ! Ajatelkaa joskus muutakin kuin rahaa ! Ajatelkaa rauhaa ja rakkautta ! Sitähän se kaikki on ... RAKKAUTTA RAKKAUTTA VAAN !

    • messuasukas

      Komian näkösiä nuo uljaasti seisovat tuulimyllyt.

    • LuonnonSuojelu

      Monenkohan hanhen kaula vielä katkeaa tuulivoimalan propelliin??

      • Pläjä

        Toivottavasti monen ja varsinkin Kanadan sellaisen


    • Henkilö88

      Tuulivoimalan jurnutus kuuluu jo sisällekin vaikka ei ole kuin yksi käynnissä ja on lähes tyyntä. Kyllä nyt ei ole enää hyvä. Kuinka nuo on voitu pystyttää noin lähelle asutusta ? Millähän perusteilla on kaupunki ja rakennus- ja ympäristölautakunta viime marraskuussa päätöksen tehnyt ?

    • Jamppa46

      Korvat humisevat, uni häiriintyy ja ihmeellistä heräilyä on ollut. Saa nähdä mitkä ovat seuraukset kun kaikki voimalat pyörivät lähellä asunto-alueita ? Tuo kuuluva nylkytys -ääni lienee niitä vähiten harmillisia kuitenkin ja infraäänet etenevät jopa noin viitisenkymmentä kilometriä. Ei haluttu sitten odottaa suomalaisia infraäänitutkimusten tuloksia, kiire ilmeisesti oli ? Muualla maailmassa infraäänten ongelmat, nylkytys äänet, välkevaikutukset ovat kyllä olleet tiedossa kymmeniä vuosia. Kuinka asunto-alueiden viereen rakennetaan teollisuusluokan tuulivoimaloita, jotka kaikenlisäksi pyörivät kovalla tappiolla valtiolle mutta tuulivoimayhtiöt porskuttavat ? Tympäisee enemmän kuin reilusti.

    • Uneton48

      Ikävää on.

    • Todijuttu

      Potenssi laskee kun taistelee tuulimyllyjä vastaan

    • Tuulivoima43

      Korvat ovat osin lukossa ja yöunet osin menneet kokonaan ja vielä eivät kaikki voimalat ole päällä. Kyllä oli uskomaton ratkaisu nuo voimalat näinkin lähelle keskikaupunkia ja asunto-alueita sijoittaa. Kuka korvaa asuntojen arvonaleneman, joka on käsittääkseni pahimmillaan ollut muualla kymmeniä prosentteja ? Infraäänet kantavat ilmeisesti jopa viisikymmentä kilometriä. Lisäksi kuultava melu, välke, suojaalueet, maiseman turmeltuminen luonnonmukaisesta halpaan teollisuusnäkymään, tulipalovaara, jatkuva taloudellinen tappio yhteiskunnalle jokaisesta kilowatista ym. Mitkä ovat kaiken teollisuuden niin kovin markkinoidut tuotot kun veroprosentti on 21,75 ja tiet ym. Infra on missä kunnossa on ?

    • tiedänmitä

      Lisää tuulivoimaa!! Niitä voisi tilata muutaman jokaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa. Suuntana vihreät arvot ja näin kokkolassa saa tulevatkin polvet nauttia puhtaasta ilmasta. Lavan äänet eivät aiheuta mitään ongelmia kuin mielenterveys potilaille. Ehdotan tällaiselle henkilölle psykiatrian vastaanottoaikaa.

    • merikotkaa

      onko noi kaikki jo käynnissä? jos ei niin koska? voiko mistää netistä seurata pyöriikö vai ei?

    • Ferdinand100

      Sähkölläkö niitä pyöritetään kun ei tuule ? Markkinasähkön ja tuetun tuulisähkön veronmaksajien maksama hintaero kun on suuri. On jälleen tinnitusta.

    • 364

      Hienoa; kertakaikkiaan. Saatiin sitten infraääntä ynnä muuta ynnä muuta. Katsokaapa Antti Aunion mittaustuloksia ja tutkikaapa tuulivoimaa. Kuinka näin lähelle asutusta on voitu rakentaa teollisuusluokan tuulivoimaloita ??? Uskomatonta. Mitä seuraavaksi hymyilevän Kokkolaan ???

    • Klapäättäjätvaihtoon

      Niin kuka tosiaan korvaapitäs asuntojen arvonalennukset. Itse en missään nimessä maksais messualueen asunnoista sitä hintaa mitä niistä ennen tuulimyllyjä pyydettiin,onhan se muuallaki asuntojen hinnat laskeneet jos myllyjä on viereen tullut. Missään muualla ei vaan taida olla niin typeriä päättäjiä että päästävät noin lähelle asutusta tommosia rakentamaan. Ja separempi joka väittää ettei niistä ääntä lähde niin tervemenoa kuuntelemaan sitä huminaa ja suhinaa. Varmaan hienoa asua messualueella kun kauniina kesä aamuna menee puolen miljoonan omakotitalon takapihalle nauttimaan aamukahvia "rauhassa",niin kauhea humina vaan kuuluu ku myllyt pyörii muutaman sadan metrin päässä,ja ne maisemat,kivan näköstä kun tuntuu että asuu keskellä jotain teollisuuspuistoa! Sääliks käy sieltä asunnon ostaneita. Kaikki kenenkans asiasta on puhuttu ovat yhtä mieltä siitä että kukaan ei maksa samoja hintoja niistä asunnoista kuin mitä niistä ennen pyydettiin. Tuttavalla kun kävin siinä kerrostalossa niin kyllä oli maisemat muuttunut sitten viime näkemästä,tunne oli kuin olisi ollut keskellä jotain teollisuus aluetta..huono juttu sieltä asunnon ostaneille :(

    • Cerny44

      Edelleenkään en noita ääniä kuule, vaikka asutaan kohtuu lähellä. Ihmettelen suuresti??

    • talonasukas

      Ne myllyt kettää mittää haittaa.

    • 55Tane

      Eihän se infraääni kuulu. Mutta lisäksi välkevaikutukset, jäiden lentely, luonnonarvojen tärveltyminen, muu suhina ym. Ei taida radioaktiivisuuskaan kuulua tai sitä tuntea kuin lopulta. Tai muutkaan myrkyt oli se sitten säteilyä, sienen myrkkyä tai muuta vastaavaa.

    • harrituulinen

      Karmea paikka liikkua elba, harriniemi jne. Puut rikin keltaisia, haju pistävä sietämätön sopivalla tuulella kaupunkiin päin. Myllyt vielä siihen kylkeen niin avot.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe