kuka tietää lähemmin diebeteksesta

vhi

kuka tietää lähemmin mikä on sokerirasitustesti tai mitä se lähemmin tarkoitta kun en löydä mistään ja olen etsinyt.
Miten kyseinen testi tehdään ja kuuluuko se diabetes testeihin, voiko joku jolla on tietoo niin laittaa jtain viestii ,tulee 53-vuotiaalle ,kiva jos tietäis minne joutuukaan, ja mitä sen jälkeen?

6

205

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Löytyy_helposti_netistä

   Diabeteksestä keskustellaan Suomi24:llä Sairaudet-osastolla omalla palstallaan. Siellä on kylläkin yksi häirikkö, joka tyrkyttää ruokavalio-ohjeita, mutta etsimällä löytää asiatietoakin.

   Outoa ettet ole löytänyt mitään tietoa, koska Google löytää hakusanalla diabetes runsaasti linkkejä. Näiden joukossa myös Diabetesliiton nettisivusto. Sokerirasituksesta löytyy myös runsaasti tietoa em. sivuilta.

   • OletkoPilleristi

    Miten ruokavalio-ohjeet voivat olla häiriköintiä? :O

    Diabetesta sairastavalle ruokavalio ja liikunta on AA ja OO.


   • Siinä_selitys
    OletkoPilleristi kirjoitti:

    Miten ruokavalio-ohjeet voivat olla häiriköintiä? :O

    Diabetesta sairastavalle ruokavalio ja liikunta on AA ja OO.

    Ruokavalioissakin on eroa. Itse en pidä terveellisenä että hiilihydraatteja korvataan runsailla eläinrasvoilla.

    Hoitohenkilökunnan antamat ruokavalio-ohjeet ovat järkeviä, ei tällaiset tee-se-itse puoskarien ohjeet.


  • NäinLekuriSanoi

   Lisää juotava siideriä jotta munuaiset puhdistuvat...myös kalja auttaa.

  • iisipiisi

   Sokerirasitustesti tehdään niin, että ensin paastotaan 10-12 tuntia ja sitten annetaan verinäyte, josta mitataan verensokeri (ns. paastoarvo). Sitten juodaan sokeriliuosta. Seuraavat parisen tuntia istutaan labrassa, ja sinä aikana otetaan verinäytteet, joista seurataan, miten hyvin sokeri häipyy verestä. Tämä kertoo, onko koehenkilö sokeriaineenvaihdunta normaalia.

   Näitä testejä otetaan aika paljon, jos halutaan selvittää diabeteksen riskiä. Minulle on tehty testi kansanterveystutkimuksessa, johon osallistuin ihan terveenä koehenkilönä. En oikeastaan tiedä, että mitä sillä siinä selvitettiin. Ainoa kurja asia testissä on paasto ja erityisesti se, että ei saa juoda aamukahvia.

   (Kelasta joku itkeskeli tiedotusvälineissä, että noihin kansanterveystutkimuksiin ei riitä tulijoita. Asiaa saattaisi auttaa, jos 14 tunnin paaston jälkeen vapaaehtoinen saisi istua pöydän ääreen juomaan kupin kahvia, vähän niin kuin ihminen eikä jokin arvoton koe-eläin. Kelasta voisi tehdä opintomatkan verenluovutuksen katsomaan miten vapaaehtoisia kuuluu kohdella.)

   • Raha__ratkaisee

    Sokerirasitustestiä ei välttämättä tehdä jos diabetes on selvä. Rajatapauksille se ehkä tehdään diagnoosin varmistamiseksi. Itse en ole ollut sokerirasitustestissä, vaikka olenkin saanut diabetesdiagnoosin.

    Noiden tutkimusten teettäjien taustoista johtuu riittääkö rahaa. Olen osallistunut erään diabeteslääkkeen testaukseen ja sen teetti lääketehdas. Labratestejä tehtiin usein ja paastottuna otettujen verinäytteiden jälkeen sai maksulapun jolla sai sairaalan ruokalasta aamiaisen. Jotkut näyttävät ottavan eväät mukaan terveyskeskuksen labraan ja verinäytteen oton jälkeen syövät ne. Itse kyllä selviän vielä tunnin että pääsen kotiin myöhästyneen aamiaispöydän ääreen.
    Ne verenluovutuksen kahvit, mehut ja keksit eivät paljon lämmittäneet mieltä (en tiedä onko tarjottavat parantuneet nykyisin) ja siinä ei edes vaadita paastoamista. Pienihän se SPR:n "kiitos" arvokkaasta veriannoksesta on, mutta vapaaehtoisuuteenhan se perustuu.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   349
   3343
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3015
  3. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   54
   2736
  4. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   130
   1456
  5. Emännän rauhootus aika,

   Pörrö itse huuvellut tubessa hellustansa, nyt tämä resupekka vaatii että asiasta oltaisiin hiljaa, ensikerran sai tuheroa syntymänsä jälkeen ja kertoi
   Tuusniemi
   97
   1088
  6. Olen rakastunut sinuun mies

   Niin vieläkin, eikö ole hassua. Ikävä on kova!
   Ikävä
   60
   1072
  7. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   68
   953
  8. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   878
  Aihe