Miten pitäisi suhtautua?

Apuatarvivadenso

Olen tekemisissä luonnevaurioisen ihmisen kanssa, joka oman diagnoosini perusteella on täysin narsisti ja patologinen valehtelija. Tiedän asiasta melko paljon , koska joku urpo on diagnosoinut myös minulle läheltä liippaavan luokituksen. Myönnän , että olen kykenemätön unohtamaan omasta mielestäni kokemiani vääryyksiä. En vain haluaisi pilata elämääni takertumalla noihin minun kannaltani vääryyksiin ja laiminlyöntiin, kun kyseessä on joku parisuhteentapainen ja emonationaaliseen arvottomuuden tunteeseen. Joudumme kuitenkin pakon edessä olemaan tekemisissä keskenämme ja hänen viimeinen kysymyksensä kaikkien valheiden jälkeen sai minut miettimään mikä olisi buddhalainen vastaus kysymykseen; VOISiMMEKO ELÄÄ ILMAN MENNEISYYTTÄ? Tällä hetkellä tuntuu erittäinkin katkeroituneelta , jonka toki tiedän vahingoittavan vain ja ainoastaan minua itseäni ,tiedänhän etten ole tekemisissä ihmisen vaan jonkunlaisen kuoren kanssa.

6

161

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Apuatarvivadenso

   Tarkoitan siis että juurikin valheellinen puhe loukkaa minua, enkö minä ole totuuden arvoinen? Huolimatta siitä että tuo valheellisuus ei tuo hyötyä, mikä olisi normi narsun tarkoitus mutta tässä tapauksessa aivan älyvapaata. Eli siis perusongelma on se että koen suunnatonta raivoa ja pettymystä.

   • Apuatarvivadenso

    Ok
    Yritänkö olla täysin vihannes vailla mitään emootioita. Kieltämättä se olisi paras vaihtoehto. Olisiko se kuitenkaan aitoa? Kun olen vihainen , olen vihainen , toistaiseksi en ole siihen vielä koskaan kyennyt. Mutta mun pointti on nimenomaan tuossa menneisyydessä. Kyllähän se on muovannut meidät. Siis jos on olemassa vain tämä hetki ja päässä kuitenkin pyörii menneisyys, kummassa elämme oikeasti? Ja onko mitään menneistä irrottamiseen auttavia neuvoja?


  • Kunhan-heittelen

   Mielestäni avain tässä tulee takertumattomuuden myötä. Tarkoitan, että pelkkä asioiden unohtaminen on helpommin sanottu kuin tehty, mutta asioiden painolasti heikkenee ajan myötä. Jos et itse tarkoituksellisesti ylläpidä ajatuskuviotasi, jossain kohdassa tulee vastaan hetki, jolloin pystyt valitsemaan aidon anteeksiannon ja takertumisen väliltä.

  • Rakasta_itseäsi

   Tunnekehossasi kannat mukanasi menneisyyden kokemuksia ja historiaasi. Tunteet, joita et ole pystynyt käsittelemään, ovat tallentuneet tunnekehoosi. Toiset ihmiset toimivat katalyyttina omaan tunnemaailmaasi, jolloin he herättävät sinussa nämä tukahdutetut tunnetilat. Tunnetilan avulla kykenet löytämään haitalliset uskomusrakenteet, jotka synnyttävät kärsimystä. Tunteiden avulla kykenet tunnistamaan tunteen takana olevan uskomuksen. Kaikkein tärkein asia tunnetyöskentelyssä on ensin hyväksyä ja rakastaa itseään ja tunnetta, jota kokee. Usein meille on opetettu tukahduttamaan vihaa, surua tai "kielteisiä tunteita", jolloin tuomitsemme itsemme sisäisesti tuntiessamme näitä tunteita. Kun täysin hyväksyt ja rakastat omaa tunnettasi, se "haihtuu pois"; mene meditatiiviseen tilaan ja katso mistä tämä viha kumpuaa: mikä on se uskomus tunteen takana ja korvaa tämä uskomusmalli positiivisella korvikkeella. Tässä tapauksessa tunnet vihaa: uskomus, joka synnyttää kokemuksesi on arvottomuuden tunne. Mene lapsuuden kokemuksiin: onko siellä kokemus, jossa olet kokenut arvottomuutta? Tarkastele tilannetta "ulkopuolisin silmin": salli itsellesi tuntea tämä tunne; hyväksy ja rakasta itseäsi ja tunnetta lempeästi. Anna anteeksi itsellesi ja muille tämä tilanne. Tämän jälkeen korvaa uskomus arvottomuudesta: voit mantran omaisesti toistaa meditaatiossa "olen arvokas omana itsenäni". Tämä toimii ns. "uudelleen ohjelmointina" aivoillesi, jolloin vanha haitallinen uskomusjärjestelmä korvataan positiivisella uskomusjärjestelmällä: tällöin olet vapautunut kantamastasi taakasta. Kun näet että toiset ovat vain peilejä sisimpääsi, voit olla vapaa. Kun opit rakastamaan ja antamaan anteeksi itsellesi, kykenet rakastamaan ja olemaan armollinen muille. Tämä ihminen toimii opettajanasi omaan sisäiseen maailmaasi - kun kykenet astumaan uhrin roolista ja ottamaan vastuun sisäisestä kokemuksestasi.

  • Rakasta_itseäsi_

   Toinen tärkeä asia on ymmärtää, että sinä et ole tunteesi etkä sinä ole ajatuksesi. Tällöin voit samaan aikaan kokea tunteita, ja samaan aikaan hyväksyä kokemasi tunteet. Tällöin voit esimerkiksi tuntea vihaa, ja samalla tarkkailla itseäsi lempeydellä ja rakkaudella tuomitsematta. Tuomitsemattomuus on tärkeintä; ei ole syyllisiä ja syyttömiä. Hyväksy ja rakasta itseäsi ehdottomasti. Näe itsesi rakkauden silmin. Tällöin voit rakastaa itseäsi nyt sellaisena kuin olet vaatimatta itseltäsi muutosta.

  • Rakasta_itseäsi

   Oikeastaan kaikki lähtee siitä, että hyväksyt vihasi. Hyväksy vihasi. Hyväksy itsesi tässä ja nyt. Olet rakastettu silloinkin kun tunnet ja koet vihaa. Tämän jälkeen kanavoi tätä vihaa: anna itsesi kokea se; mene esimerkiksi luontoon ja huuda, anna pahan olon tulla itsestäsi ulos, piirrä, maalaa,kirjoita, itke: mieti joku tapa, jossa sallit itsellesi tuntea tämä viha. Se ei riko sinua, kokemalla vihan tunteen läpikotaisin vapautat sen itsestäsi. Tällöin huomaat yhtenä päivänä että tämä ihminen ei enää herätä sinussa mitään tunnereaktiota. Yksi tapa on mennä meditatiiviseen tilaan ja sallia tämän tunteen tulla täysin; olet paikallasi ja tiedät että olet turvassa ja samalla koet tämän tunnereaktion, jolloin se "sulaa pois". Tärkeää on kuitenkin se, että kanavoit vihasi siten, että et satuta muita ihmisiä vihallasi, eli salli itsellesi tuntea vihaa, rakasta itseäsi ja vihaasi, löydä sinulle sopiva keino kanavoida tätä tunnetta; tunnista uskomus joka tunteen on synnyttänyt ja tunnista että ainoastaan harhaiset uskomukset synnyttävät kärsimystä, jolloin voit kääntää kaikki haitalliset uskomukset positiivisiksi. Voimia sinulle matkallesi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   172
   5416
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   529
   2490
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   548
   2237
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1761
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   80
   1667
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   17
   1371
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   13
   1141
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   258
   1129
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   239
   1045
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   331
   1025
  Aihe