Mikä olisi paras ilmainen virusturva windows 10

katja22

pitäisi olla suomenkielinen avastista on tullut ärsyttävä jatkuvaan ponnahtelee joku ikkuna alanurkkaan (jossa ilmoitetaan,että jokainen voi seurata missä surffailet OSTA TÄYSIVERSIO),kun taas windowsin omalla defenderillä saat skannata joka päivä,että pysyy vihreänä ja muistaakseni tulee lukemaan,että koneesi ei ehkä ole turvallinen vai onko tullut mitään parannuksia defenderiin ? minulla on uusin windows 10 käyttöjärjestelmä.Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista.

42

1581

  Vastaukset

   • Paras kun heivaat sen kympin pois!
    Linuxit on yleensä ilmaisia!


  • Minulla Defender tuntuu menettelevän. En ole muuttamassa. Win 10 on ja uusi Asus pöytäkone.

  • -- windowsin omalla defenderillä saat skannata joka päivä,että pysyy vihreänä--

   Mitä ihmettä oikein höpötät? Ei kyllä ole tarvinnut scannailla kuin pari kertaa yli vuoden aikana ja silloinkin vain ihan mielenkiinnosta.

   • Putinin mafian valvoma yritys ja sen tuotteet on tietenkin luotettavia😜


   • Ehdottomasti-ehkä kirjoitti:

    Putinin mafian valvoma yritys ja sen tuotteet on tietenkin luotettavia😜

    Se on katsos hyvä balanssi. :D

    Vakoilu molemmista suuntaa ja siinäpäs sitten käräyttelvät toisiansa.

    Taisi olla kasperskyn kaverit, jotka löysi sutxnetin?  • Poista koko vindows.

  • Kymmenen vuoden kokemuksella Windowsin omasta virusskannerista voin luvata sen olevan täysin turvallinen. Yhtään virusta ei ole ollut koneella sen jälkeen, kun siirryin Avastista Defenderiin.

   • "Yhtään virusta ei ole ollut koneella sen jälkeen, kun siirryin Avastista Defenderiin."

    Mistä tiedät, kun Defender tunnetusti ei löydäkään mitään?


  • Mihin *ittuun tarviitte moisia, asenteletteko haittaohjelmia ? Jos näin on päässyt käymään niin asentakaa windows uusiksi. Tai tumpeloille voi olla parempi kuitenkin vaikkapa ubuntu.

   • Kansalaisopiston tulisi järjestää tumpeloille sudottelukurssi. En usko että perustumpelo osaa käyttää Ubuntua ilman opastusta. Asennuskin jää todennäköisesti kesken siinä vaiheessa, kun aletaan arpomaan levyn käyttöä.


   • liianvaikeaa kirjoitti:

    Kansalaisopiston tulisi järjestää tumpeloille sudottelukurssi. En usko että perustumpelo osaa käyttää Ubuntua ilman opastusta. Asennuskin jää todennäköisesti kesken siinä vaiheessa, kun aletaan arpomaan levyn käyttöä.

    Kannattaisi joskus vaikka kokeilla niin ei olisi tarvetta esitellä osaamattomuuttaan ja typeryyttään täällä.


   • liianvaikeaa kirjoitti:

    Kansalaisopiston tulisi järjestää tumpeloille sudottelukurssi. En usko että perustumpelo osaa käyttää Ubuntua ilman opastusta. Asennuskin jää todennäköisesti kesken siinä vaiheessa, kun aletaan arpomaan levyn käyttöä.

    Ihminen on itseoppivainen olento.
    Paitsi tumpelot ja änkyrät.

    Tunnen henkilökohtaisesti erään 60-v. änkyrän joka joka ikisessä tietokoneongelmassa Windowsin kanssa alkaa hirveästi huutamaan ja joskus paiskoo koneet pitkin seiniä, on pahempi kuin pikkulapset.


   • kakaraa-pahempi kirjoitti:

    Ihminen on itseoppivainen olento.
    Paitsi tumpelot ja änkyrät.

    Tunnen henkilökohtaisesti erään 60-v. änkyrän joka joka ikisessä tietokoneongelmassa Windowsin kanssa alkaa hirveästi huutamaan ja joskus paiskoo koneet pitkin seiniä, on pahempi kuin pikkulapset.

    "Tunnen henkilökohtaisesti erään 60-v. änkyrän joka joka ikisessä tietokoneongelmassa Windowsin kanssa alkaa hirveästi huutamaan"

    Hyvähän se on itsensä henkilökohtaisesti tunteakin.

    Sen sijaan lähes 100 prosenttia maailman ihmisistä ei tiedä kuinka Linuxia pitäisi käyttää. Aika paksua väittää että ainoastaan Linux-käyttäjät eivät olisi tumpeloita. Yleensähän Linuxin käyttäjät ovat ns. kädettömiä, jotka eivät osaa tehdä yksinkertaisimpia kotitöitäkään. Joku voisi ajatella Linux-käyttäjien olevankin varsinaisia kuningastumpeloita.


  • Windows 10:ssä on valmiina Defender, älä ainakaan mitään ilmaista ota siihen rinnalle. Ilmainen virustutka todennäköisesti sotkee hyvin toimivaa järjestelmää. Maksullisesta F-Secure toimii 10:ssä parhaiten ja täytyy muistaa, että siinä on Windows Defender Security Center. Hyväksyy siis 3 osapuolen virustutkan.

  • Aloittajalla taitaa olla Defenderin asetukset "pielessä". Laita se tarkistamaan kone säännöllisesti vaikka aamuyöllä kerran viikossa.

  • Panda on testien mukaan aika raskas. Jos sen täytyy olla ilmainen, niin mitä jos käyttäisit Windowsin omaa softaa ja skannaisit koneen vaikka kerran viikossa Malwarebytesin anti-malwarella. Ilmaisista Avast lienee vähiten huono.

   Maksullisista löytyy sitten useitakin hyviä vaihtoehtoja.

   Jos suorituskykyä miettii, niin Nortonilta, Bitdefenderiltä ja Fsecurelta saa nykyään reitittimiä, joihin on sisäänrakennettu virustorjunta ja muut toiminnot, mitä perinteisesti virustorjuntaohjelmat ovat tehneet. Laite tosin skannaa vain nettiliikenteen sisällön ja siksi mukana tulee myös tietokoneelle asennettava ohjelma, joka taas skannaa USB-tikut ja poistaa haittaohjelmia, jotka huomataan vasta asentumisen jälkeen kun tietokantaan on tullut päivitys. Sitä osiota ei ole tietenkään pakko asentaa, ellei halua. Siksi nuo toimivat myös silloin jos käyttää jotain käyttöjärjestelmää jota ei tueta ja suojaa myö näitä täysin tietoturvattomia IoT-laitteita. Yleensä näihin sisältyy myös Freedomen kaltainen "VPN".

   Norton Core
   Bitdefender Box
   Fsecure Sense

   Nämä tosin maksavat ja täytyy ostaa vuosittainen lisenssi että virustorjunta pysyy päivitettynä.

  • Jos Avast väittää, että "jokainen voi seurata missä surfailet", niin se kyllä valehtelee.

   • Yleensä nämä ilmaiset avastit, ccleanerit ja vastaavat poistelevat esimerkiksi evästeitä ja väittävät että nämä ovat "haittaohjelmia".


   • Bersel kirjoitti:

    Yleensä nämä ilmaiset avastit, ccleanerit ja vastaavat poistelevat esimerkiksi evästeitä ja väittävät että nämä ovat "haittaohjelmia".

    Avast jumittaa kympin täysin kun päivitys 1703 on asentunut.


  • Avastit, Antivirit ym on koettu eikä niiden kanssa jaksa enää pelleillä. Nyt on vain hyvä Defender - ja vielä ilmainen palomuuri Zone Alarm lisävarmistuksena.
   Elämä tietokoneen kanssa on mukavampaa.
   Roskapornosivut ym ovat kyllä Kympiltä saaneet jäädä unholaan.
   Aikuissivustoille ja muulle arveluttavalle paskalle on ihan erillinen kiintolevy jolla on Bantu 16.04 LTS.
   Suosittelen.

   • Muistaakseni nuo ilmaiset palomuurit hyödyntävät yleensä Windowsin omaa palomuuria. ZoneAlarmista en tosin tiedä. Aikaisemmin ZoneAlarm oli ainakin hyödyllinen, kun Windowsissa ei vielä ollut omaa softapalomuuria. Silloin saattoi haitake tulla koneelle suoraan linjoja pitkin.


   • itku..muuri kirjoitti:

    Muistaakseni nuo ilmaiset palomuurit hyödyntävät yleensä Windowsin omaa palomuuria. ZoneAlarmista en tosin tiedä. Aikaisemmin ZoneAlarm oli ainakin hyödyllinen, kun Windowsissa ei vielä ollut omaa softapalomuuria. Silloin saattoi haitake tulla koneelle suoraan linjoja pitkin.

    "ZoneAlarmin vakoilusyytökset varmistuivat
    MikroPC.net - ma 23.1.2006 klo 14:47

    Väitteet suositun ZoneAlarm-palomuurin ominaisuudesta lähettää surffailutiedot valmistajan tietoon ovat saaneet vahvistuksen.

    ZoneAlarm Security Suiten 6-version on todettu lähettävän salattuja tietoja yhtiön palvelimille. Havainnon tehneen James Borckin mukaan kaikkiaan neljä eri palvelinta vastaanottaa mainittuja tietoja. Security Suite on virustorjuntaohjelman ja sisällönvalvonnan sisältävä Pro-versiota kattavampi versio.

    Israelilainen Check Point Software Technologies Ltd. osti ZoneLabs-yhtiön toissa vuonna. Yhtiö valmistaa esimerkiksi tunnettuja FireWall-1-palomuureja.

    Yhtiö on luvannut poistaa ominaisuuden seuraavassa ohjelmistopäivityksessään. Päivitystä odotellessa se suosittelee yksityisyydestään huolestuneita käyttäjiä lisäämään rivin 127.0.0.1 zonelabs.com windowsin hosts-tiedoston loppuun. Ilman tiedostotunnistetta oleva tiedosto sijaitsee etc-nimisessä alihakemistossa windowsin systeemikansion alla olevassa drivers-kansiossa."


  • Niin ja maksullisessa, se on F - Secure.

  • Joo, Teventerillä mennään, pari kolme kertaa vuodessa kannataan, ja mitää ei löyry.

  • Windows 10:n oma suojaus on 5/5. Parantui entisestään creators updaten myötä.

  • Windows 10:n oma suojaus on 5/5. Parantui entisestään creators updaten myötä. Ei kannata asentaa mitään avasteja / muita sekoittamaan konetta.

  • Jos ei satu omistamaan F-Securea, niin ilman muuta Defender käyttöön. Hyväksyy se siis 3 osapuolen virustutkan, jos sellainen sattuu koneella olemaan. Microsoft on vihdoin oppinut Vistan kömmähdyksistä, jolloin sen oma virustutka oli huonossa kantimissa.

  • F-Secure on hyvin raskas, luotettavuudesta en tiedä Hienoja ilmoituksia kyllä antaa, ovatko ne faktaa, siinäpä kysymys.

   Ei taida F-Secure muualla olla suosikki, kuin suomessa.

  • Ilmaista parasta Windows 10:lle ei vain ole, jos joku luulee että ilmaisella virusturvalla pärjää niin erehtyy pahemman kerran. Eikä sen oma Defender edes pärjää. F - Secure on käytössä ja muuta ei tarvi se toimii kaikissa Windows versioisssa.

  • Vaihda se Windows Ubuntuun
   se on paras ja ilmainen virusturva!

  • Poista sotkut ja käytä sitä defenderiä vaan. Sen voinee säätää skannaamaan automaatilla.

   • Defender on pelkkä vitsi!


  • Niin se on helppo sanoa. F - Secure on mulle paras ja näin se on. Siinä ei ole sotkua.

  • UBUNTU

  • Jos et halua maksaa, niin pidä se Avast ja koita olla stressaamatta niistä pop-upeista, ne ovat maksu siitä että saat käyttää ilmaista ohjelmaa. Samanlaisia ovat kaikki ilmaiset ohjelmat.

   Avast on kumminkin parhaita ilmaisia virustorjuntaohjelmia, joista on suomalainen versio.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   333
   6278
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   374
   3579
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   155
   3109
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1494